![]() |
|
|
#321 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57938
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Fazla havalanma, uçtun madem ki
Bak kalıcı değil, kimsenin erki Yakarasan birini, yanarsın bil ki Akıllı ol, kahpe dünya dönüyor Ne yıldızlar vardı, kayıp gittiler Ateştiler,küle dönüp bittiler Onlar da sırayla,ant içmiştiler Akıllı ol,kalpler bir gün duruyor Güneşin doğuşu,batmak içindir Kimseyi yok sayıp,sanma ki hiçtir Hesaplar sorulur,hesaplar bir bir Akıllı ol,hesap günü geliyor Yasa korur,yasa vurur,adama Bir kalemle,insan gider idama Kimse bakmaz,ne feryat ne figana Akıllı ol, zaman senden gidiyor Dost arkadaş yetmez,darda kalırsan Sular fayda etmez,ateş alırsan Sende zay olursun,zalım olursan Akıllı ol, herkes birgün ölüyor Her şeyin vebali,şu an sırtında Hak hukuk çiğneyip,kalma altında Kenar köşe değil,vatan sathında Akıllı ol, millet seni görüyör Hiç kimseye kalmaz,bu hikmet bu erk Kim etmek ister ki,vatanını terk Sanma ki yıkılır,bu cumhuriyet Akıllı ol, ülke seni deniyor Bilin ki diyen var,bir zaman, kısmet Tarihten bir zattır,diyen ya İsmet Artık geri gitmez,bu ulus millet Akıllı ol, taş yerine uymuyor
|
|
|
|
#322 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Üflerim
Şiirin tüm gizini kulaklarına Havalanır birden aklın Akşamlar akar dudaklarına Oturursun ortasına akıntının Tut ki bir aşklığına çıldırdın. Sokul yanıma Çoğul mudur etin, Gerçeklerden mi süzüldü Kolunda duran cinnetin? Haydi gel tedirginliğe Son çağrımdır bu Çıkarıver tüylerini Bahar geldi.
|
|
|
|
#323 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dur dememiştim akıp giden zamana
Acıları yükledim omuzlarına yelkovanın Sevinçlerimi kutulara paketledim Geçiyordu zaman, dur demedim, diyemedim. İçimde bir umut haykırıyordu Tarifsiz bir kelebek çırpıntısıydı belki avuçlarımda Umarsız bir sevdada çare aramaktaydı kardelen Geçiyordu zaman, sararıyordu yapraklar.. Çok uzaklarda bir gemi görünüyor Mavi ufkunda denizin Uzaklaşıyordu geçtikçe zaman, Kimse önüne geçemedi içimdeki sıkıntının Yaşlanıyordum her doğan güneşle birlikte Olgunlaşmamı tebessümle karşılıyor Yüz kırışıklığımı ise önemsemiyordum Sahi ne zaman kapımı çalacaktı Azrail... Yitip giden zamanıma değil de, Ben içimdeki sıkıntıya acıyorum Zavallıcık! Gün yüzü görmedi içimde. Farkında mısın, zamandan kaçıyorum..
|
|
|
|
#324 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
1.
Gecenin üçüdür en uygun zaman, bahse girerim düşünün: sabah çok yakın oysa ışıltı yok ortalıkta nerdeyse gece bitmiş ama sürmekte karanlık henüz uyanmış bazıları henüz uyumamış bazıları bazıları uyanmış uykusuna doymadan bazıları uykusuna varmadan doymuş görüyorsunuz ilm-i hilaf ü cedel düzeniyle hayat nasıl da sürüklüyor kendini ve ben bunu kanıtlayabiliyorum şu şair halimle böylece size ey saygıdeğer erbab-i cumhuriyet akıllı ve yetenekli olduğumu kanıtlamış oluyorum sizler de bu derin bilgeliği kavrayarak kendi değerinizi ortaya koymuş oluyorsunuz. 2. Ütüsüz bir pantolon kadar tedbirliyim tarihi bir gerçek kadar sıkılgan bilmem ki Tesalya'daki Termofil bir yiğitlik anısı bir hayınlık anıtı mı olsa yine bilmem quantum kuramını öğrenen insan haklı mıdır kendini ardıçkuşu sanmakta- ben yirminci yüzyılın sonlarında en uzak uyanışlar ikliminde yaşadım bir imparatorluk genişliğindeki gençliğim sırasında kadınlardan daha çok birinci şubeye vardım. 3. En mutlu insanlar belki de baca temizleyicileridir öyle dar, öyle kara karanlık bir yerdedirler ki yüreklerini geniş, dayanıklı aydınlık tutmak zorundadırlar buna yükümlü sayarlar kendilerini. Baca temizleyicileri başkalarını sevmekle kalmaz başkalarınca sevilirler aynı zamanda çünkü herkesi düşünmeyecek kadar mutlu herkes tarafından düşünülmeyecek kadar mutludurlar. 4. Köylüleri niçin öldürmeliyiz? Bu sorunun karşılığını bulamıyorum içinden çıkılmaz bi olay, ama önemsiz köylüleri öldürmesek de olur hatta onların kalın suratlarını görmezlikten gelebiliriz yapılacak çok şey var daha sözgelimi ben, kendim hiç hayıt ağacı görmemişim görmeden ölürüm diye korkum da yok değil mi ki albatrosu Baudelaire'den Yves Bonnefoy'dan semenderi öğrendim bir gün bakarsınız şu güzelim bilgiç beynimi kırıp teneşir tahtası olarak kullanabilirim.
|
|
|
|
#325 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İçmeden resmine bakamıyorum
Kırılırsın diye aklım çıkıyor İçince karşına çıkamıyorum Darılırsın diye aklım çıkıyor... Korkarım derdimi sana dökerken Utanır gözümden yaşlar akarken Uzunca yazamam belki okurken Yorulursun diye aklım çıkıyor.... Yakasız gömleği giysem eğnime Biricik resmini koysam koynuma Nezaman geçirsem ipi boynuma Sarılırsın diye aklım çıkıyor..... Her beden bir candan sorumlu sanma Hey ! Ruhu kalbimi saran muamma...! Benim bir kurşunluk işim var amma! Vurulursun diye aklım çıkıyor....
|
|
|
|
#326 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir terazi bulamadım
Dünya işini tartmaya Yol aradım, bulamadım Cümle derdinden çıkmaya Kah sevindim, kah üzüldüm Türlü diyarda görüldüm Tozlu yollarda yürüdüm Bir tek baki dost bulmaya Bir kararda duramadım Daldan dala konamadım Daha Engin olamadım Sevda yükünü çekmeye.
|
|
|
|
#327 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yüreğimi sevgine verdiğim zaman
Özlemlerle resmini öptüğüm zaman Kederinden sigara içtiğim zaman Aklım hercümerç olur siye yanarım . . . Sırtımı duvarlara astığım zaman Masumca yollarına baktığım zaman Sazımla ağıtları çaldığım zaman Aklım hercümerç olur siye yanarım . . . Hicranınla voltaya çıktığım zaman Ateşimle maltayı yaktığım zaman Disiplini dosyama taktığım zaman Aklım hercümerç olur siye yanarım . . . *******i yatağa yattığım zaman Uzun - uzun hasrete çattığım zaman Sensizliği mahpusla tattığım zaman Aklım hercümerç olur siye yanarım . . . Düşlerime davetsiz girdiğin zaman Ellerini nispetsiz verdiğin zaman Vakitsizce minnetsiz gittiğin zaman Aklım hercümerç olur siye yanarım . . . Hasretinle rüyadan çıktığım zaman Etrafıma öfkeyle baktığım zaman Anlımda ki talihe yandığım zaman Aklım hercümerç olur siye yanarım . . .
|
|
|
|
#328 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir akşamüstü aklıma düştün
birden cız etti yüreğim. Çatlayan yollarda arkası kesilmeyen arabalar baktım sen yoksun aralarında ellerim balkon demirine asılı kaldı kalbim sanki duracaktı o anda çözülmüş ağlamaklı oldum bir akşamüstü. Güneşin battığı yerde gecem başladı *******im uzun bitmek bilmeyen ******* unutulmuş zamanda gülen gözlerini hatırladım ansızın dayadım başımı ürkek rüzgâra esintisiz bir şey sığmaz oldu içime gülmekle ağlamak arası oldum neden bilmem birden cız etti yüreğim anladım hala seviyorum bir akşamüstü aklıma düşünce.
|
|
|
|
#329 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aklıma düştün,
Sigaramı ters yaktım... Aklıma düştün, Duvarlarda hayaline baktım... Aklıma düştün, Mısralar resmine döndüler, Poz - poz, renk-renk, Gülüşün ve hüznün iç içe... Aklıma düştün, Denizin dalgasında, Hıçkırığını duyar oldum, Sanki deniz di gözlerine düşen, Silemedim... Aklıma düştün, Martı kanatlarında, Uzak, yakın düşlerde, Yorgun, sahipsiz, mekânsız, Martılardan beter oldum... Aklıma düştün, Ağladım yokluğuna, Dalgalar ısındı gözyaşlarımla, Buzlar çözüldü de, Anlamadın... Aklıma düştün, Sevgim sensizlik denizlerinde, Eskidi, alabora oldu, Yüreğim dalgalara kapıldı, Düştü denize benliğim, Kara sevdamın cesedi vurdu karaya... Aklıma düştün, Rüzgarların uğultusunda, Ağlamam sensizlik adlı serenat oldu... Aklıma düştün, Umutlarım, Yoksulların gözlerindeki, Ümitsizlik pırıltısı oldu, Düşlerim senin gözlerindi hep Ve yoksul sofralarının lüksü, İki zeytin tanesi, gözlerin, Yenmeye kıyılmayan... Aklıma düştün, Yıldızlar altında sevdalı bir çobanın düşü gibi, Aklıma düştün, Bir açık hava tiyatrosunda, Çoban ve koyunla kuzular, Gecenin karanlığında "biz" i oynadılar, Efektler geviş sesleriydi, Alkışlar cırcır böceklerinden Ve öykü, Leyle ile Mecnun... Aklıma düştün, Hüzün türkülerinde, Notalar gözyaşlarım oldular, Çalgılar ağıt yaktılar her türkümde, Portelerse, Kaybolduğum dört yoldu... Aklıma düştün, Oyuncağını kaybetmiş bir çocuğun, Çaresizce ağlamasında, Aklıma düştün, Aklıma, düştün ki, düştün hani, Bana en zor yanı, Aklıma düştün, Yanında ki yalnızlığımda... 30.03.2005 Taşkışla/Taksim
|
|
|
|
#330 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Tüm aklıma gelenler
Başımı mesken tuttu Dün bizimle gelenler Bugün bizi unuttu Baş koyduğum yastık ile Döşeğim kaldı bir tek Bütün olan bitenler Gözyaşımı kuruttu.
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 19 (0 üye ve 19 misafir) | |
|
|