![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57947
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Onlar Takye Yapıyor
Sen görev yapıyorken O siyaset yapıyor Sen gül verdin o diken, Gerçek böyle sapıyor… Değişti bu çevrenin, Yanı yönü çehresi, Emeğin çoktur senin, Bu mudur semeresi? Şu kocaman ülkede, Odaklanan şeye bak, Sudan kalan lekede, Suiistimal muhakkak… Kanunlar uygulanır, Vicdan gene kilitli… Çoğusu sizi tanır, Bunlar, takye inilti… Üçyüz altmış beş günün, Ay’ı var; haftası var; O resimde gördüğün, Çoğunun yaftası var… Takmayın geçin gidin, Kervan yoluna devam, Hasatı biçin gidin, Hoşluktur gene encam.. Bu çevrede olanlar, Hazımsızlık yapıyor, Hiledir duyulanlar, Çoğu haktan sapıyor… Kanunsuz olan nedir? Sahi bu nasıl furya? Bu neye bahanedir? En doğru onlar güya… Sanki koca ülkede, Her şeyi siz yaptınız; Onların suçu yok! ! Ve de Onlarda hesaptınız. Görev kutsal, hizmet de Yaptığın doğru ancak, Ne aranır namertte Onun güreşi kaçak…. Siyaseti bilmeyiz, Hizmet aşkı sevdamız, Bu yere yad olmayız, Bir o kadar saydamız… Bu çevreye baksınlar, Her yan ümran, her yan şen, Vicdana bıraksınlar, Onlar rantı bölüşen…. Ben sizi alkışlıyor, Kalbim sizle diyorum… Ve hep sizi düşlüyor, Ve sizi seviyorum… Gürsoy Solmaz
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Orman Yakanın
Orman yakılır mı? Orman yakanın, Sevdiği, seveni ölsün İnşallah… Milli zenginliğe hain bakanın, Bahçesi, bostanı solsun İnşallah… Sizin, bizim değil; Orman inanın İnsanlığın, ortak malı dünyanın. Utanmaz, ********* böyle insanın Yediği burnundan gelsin İnşallah… Çöl, çorak bir ülke olur mu? Alçak, Senin gibi bir kelp var mı? İyi bak, İdam edin; kimse, böyle bir yasak Meclis gündeminde olsun İnşallah… Bu nasıl insanlık, nasıl adamlık Bunların tamamı şaşmaz idamlık, Yandı şuradaki kavaklık, çamlık Yakanlar dert ile dolsun İnşallah… Onca bitki, hayvan onca ağaç, can O güzel kıyılar, ne kaldı kalan? Yakanlar kim ise, hayvandan hayvan Onları bin bir bela bulsun İnşallah… Aynı hızla orda, ağaç dikmeli, Çimen, çiçek neyse yine ekmeli, Suçlular şiddetli ceza çekmeli, Katiller kör, topal kalsın İnşallah…. Gürsoy Solmaz
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Oy Sevdiceğim
Kar yağar serince serince birden, Aklıma gelirsin ey sevdiceğim Her lapa bir yara açar derinden, Haykırıp derim ki vay sevdiceğim Yürürken karlarda seni düşlerim, Senli türkülere böyle başlarım, Yürürken ses veren kara, yaşlarım Düşerken, ben sana tay sevdiceğim Üşürsem, şu beni al konağına Bir kar tanesiyim bak yanağına Beline kemer tak, eline kına Sürüver, yüreğim toy sevdiceğim Bir kahve köşesi bulursam eğer, Aklıma üşüşür gör neler neler, Hayaller hasretler ve düşünceler, Elini nabzıma koy, sevdiceğim....... Gözlerim sevginin akan çeşmesi, Hislerim gönlümün bir meleşmesi, İnsanın aklına neler demesi Gelirde...derim ki oy sevdiceğim... Seninle tükensin takatim, ferim Kar yağsın, biz senle tek yürüyelim Beynime, kalbime ben şöyle derim: Kar kara, biz bize loy sevdiceğim..... Gürsoy Solmaz
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Öğrencilerime
Ben gök isem, siz yıldızlarım... Oğullarım kızlarım... Ülkemin ufuklarında ağaran tanlarsınız... Siz canıma can katan canlarsınız... Siz ümit, siz ışık, siz ey yarınlar... Siz gözümü geride koymayanlar... Ülkemin ağaran tan yerleri... Sevdakâr gönlümün en güzelleri... Yeriniz, sevginiz kalbimde tek tek... Bu sevgi hiç bir zaman silinmeyecek... Atatürk yolunda, Onun izinde Emeğiniz olsun sizin de... Sevgi dedikçe artan gam gibisiniz... Aklıma yer eden hülyam gibisiniz... Gürsoy Solmaz
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Öğretmen Dedi
Saçları kırlaşmış birini gördüm Adını sorunca öğretmen dedi, Öğretmen ne demek yanılıp sordum Bir toplum gemiyse, o dümen dedi… Dedi ki en küçük dimağlar benim, Yedi bölgedeki bucaklar benim, Nesiller benimdir,hem çağlar benim İşte mesleğim bu... ya sen, sen dedi… Dediki öğretmen tanrı mesleği, Yerlerin irfanı göğün meleği, Türk öğretmeninden Ata dileği, Çocuğum öğün,çalış ve güven dedi… Gürsoy Solmaz
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Öyle Hoş ki Gözlerin
Nazların dinazların Yakar beni alazların Aklımdan çıkmaz hala Öyle hoş ki gözlerin... Öyle bir hoş ki, Öyle hoş ki gözlerin..... Gözlerinde sevgi var Gözlerinde sevdalar Gözlerin ufuk ufuk Gözlerin derin bakar... Öyle hoş ki gözlerin........ Öyle hoş ki gözlerin..... Gözlerinde nağmeler Gözlerin dünya değer Usanmadan bıkmadan Gözlerinle ümit ver Öyle hoş ki gözlerin... Öyle hoş ki gözlerin.... Gözlerimden korkuyu Gözlerine al uyu.... Gözlerin uyarıyor Bende bitmez arzuyu.. Öyle hoşki gözlerin.... Öyle hoş ki gözlerin.... Gürsoy Solmaz
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Özgür Kuş Gibi
özgür kuş gibiyim kanat çalarım sevgiyle hallenip uçanlardanım özgür kuş gibiyim, sevgiyle varım sevgiyi sevgiyle ananlardanım Özgür kuş gibiyim engin yerlerde Özgür kuş gibiyim gel beni görde Özgür kuş gibiyim ve özgür bir kuş Sevgiyi şiirde yazıp okuyuş Hissetmek, yazmaktır; hatta demektir... sevgiye verilen koca emektir... onu demektir...ve emeklemektir... Sevgiyle büyürken, renkli ahenktir.. Gürsoy Solmaz
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Özledim Seni
Bir tanem sevgilim özledim seni, Tanınmaz ozanlar,sevdasındayım. Aylara yıllara sözledim seni, Sensiz geçen anın, ilk yasındayım… Özlemler,hasretler bar oynadılar, Talihler şansımla zar oynadılar, İçimde gurbete isyanlarım var; Sılanın bir perde arkasındayım… Koca bir semanın enginliğinde, Kalbimin sevgice zenginliğinde, Ozanca ağlarım, yar dendiğinde Gizemli hislerin, yakasındayım… Gürsoy Solmaz
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Özlem Nedir Bilir Misin?
Özlem nedir bilir misin? Dolam dolam yol gibi… Özlem evlek evlek ekin, Petek petek bal gibi… Özlem:sevgin ile coşmak, O sevgiyle sana koşmak, Başucunda mendil,yaşmak, Bir bulunmaz şal gibi… Bir akşam vaktinde seni, Düşünmek tatlı buseni, Hatta sevgi serüveni, Bir dümensiz sal gibi… Bir çiçeğin arısıdır, Bir yüreğin yarısıdır, Beyaz,yeşil,sarısıdır, Rengi tatlı gül gibi… Yürümek tipide karda, Yüreğim sana koşar da, Gel yanıma, beni sar da, Ağacımda dal gibi… Gürsoy Solmaz
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Özleniyorsa
Özleniyorsa özlenen Özleniyorsa gözlenen Deli yürektir közlenen Gülüm diye gül çağırır Gülüne bülbül çağırır Yürek közlere alışır Yollar gözlere alışır Seven nazlara alışır Gülüm diye gül çağırır Gülüne bülbül çağırır Yanar gönül ahesteden Sevda bulur sevda eken Güle engel olsa diken Gülüm diye gül çağırır Gülüne bülbül çağırır Gürsoy Solmaz
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|