![]() |
|
|
#3421 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57938
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ey güneş! ey yüzü tanrısallığın!
Vahşi çiçekleri sel yatağının! Mağaralar! Seslerin duyulduğu Yaban böğürtlenleri ormanların! Otların altından duyulan koku! Örnek yükseklikte kutsal tepeler, Bir tapınağın ak süsü gibiler. Yaşlı kaya, yılları yenen meşe, Sizi izlerken duyumsuyorum da Dağınık bir ruh giriyor kalbime! Ey kızoğlankız orman, duru kaynak! Karanlığın çivitlediği gül berrak! Göğün ışığı pırıl pırıl su Ne diyorsunuz bu haydut hakkında? Ey doğanın bilinci, sağduyusu! .
|
|
|
|
#3422 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Sazım gümbür gümbür, teller sen diyor,
Akar gürül gürül, sular sen diyor, Eyleyip te sorduğum kullar, sen diyor, Ben nasıl tanımam seni, ey güzel gülüm... Kahkülün perçemi, yüzüne düşer, Gülüşün; kapanan yaramı deşer, Gözüm görse seni, hep aklım şaşar, Ben nasıl tanımam seni, ey güzel gülüm... Bana her sabahta şafaktır yüzün, Gözlerin kahveden, ateşten sözün, Darağacı olur bana her nazın, Ben nasıl tanımam seni, ey güzel gülüm... 20.02.2004 Taşkışla/Taksim
|
|
|
|
#3423 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gözler...
Dağlanmış, âmâ’lığı, merhametsiz medya’nın kamaştırmasından olsa gerek. Dil... Lanetli ve suskun konuşmaya gelince dönmez yemek yediği an’daki gibi. Yüz... Maskeli, baloya gider gibi kapan peçeli olsa da ekşi ve çirkin olmasa gerek. Ölen... İnsanların kanlı ve yarı-sıcak cesetlerini taşırken kızılay sedyeleri bulaşsa da kan bilirim, yine de katil değilsin sen. Parası... hiç yok bir insanken o takım, bu takım deplasman, klasman oley-moley... ana-avrat düz gidilen stadyumlar da tuzağa düşmüş o ham ‘seyirci’ ve aptal olmasan gerek. Yani bilmelisin ki... Gözlerin her türlü kurtuluş çiçeği’nin güzelliğine bakmaya yasaklı olsa da nankör olmamalısın. Yani bilmelisin ki... Dilindeki o utanmaz suskunluk bin şairin top atışları altında Munzur dağlarının ufkunda gözlemlediği al şafakla, dağlara vuran kızıllığın süzülen o sessiz yakamozu olabilse... Yani bilmelisin ki... Yüzümüzdeki maske Roma arenaların da kavgaya durmuş kölelerin hem başlığı hemde, oley-moley öldürülen o özgürlük yoksunu o izlenirken aşğınan ben, sensin oysa... Ey bebe bedeninde uyuyan halkım… Ben senin âmâ’sı gözlerin, Ben senin cüretkâr dilin, Ben senin gül yüzün, Ben senin kanser’den sürgünde ölen, Ben senin yoksul ama cevher sermayen, Ey halkım... Ben sakalı uzamış, Dudağı kırmızı Dersim pekmezi tüten, Sürgün bir şairim.
|
|
|
|
#3424 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ey..........
Ey vefa! Ne güzeldir her kilidi açan anahtar olmak Ne kotudur her anahtara kilit olmak İşte orada! Prangalar yemiş yorgun yüreğim... Ey umut! Ama alnım yıldızlarda,soğuk bedenimi izliyorum göklerden Sana ait ama sensiz bir benlikle.. Kollarımda suskun bulur sessizlik Bir kısık dağ ateşinde uyanırken yıldızlar tek. Ey sevgili! Bana kış oldun baharlarda O yüzdendir ki baharlarım kıştır benim Ey rüzgar! Uzaklarda mi kaldın simdi.. Hani ayni sabaha doğacaktık Batarken sensiz buralarda Ben evet ben !bir ay yalnızlığına oynuyorum. Tek sahne ,tek perde,tek kayboluş Tek kişilik bir oyun muydu hepsi? Ey Çile! Ne olur bana gözyaşının bittiği günden bahsetme Bana sen değil senin hasretin yeter Ne olur bana derdin bittiği günden bahsetme Ey Aşk! Gel bir daha dol içime , Götür beni buralardan,bu şehirden,bu diyardan Savur beni sevgili kokusunun yetişmediği bilinmeyene Ve bana asla ona ait bir şey söyletme Ey olum! Bana bakma öyle ,varsa hesabin kes bileti,kir kalemi Ama bana Onu hatırlatan ölmeleri yaşatma yeter. Ey hayat! Sende yaşadım her şeyi,her çileyi,her bin kere yıkımı Bir kere yaşamayı Ben sendeydim ama sen bende değildin Onun içindir ki sensiz acıyorum kollarımı ölüme
|
|
|
|
#3425 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ey insanoğlu! yaptığınla sevinme,ettiğinle gerinme
Ulu dağlarla yücelik yarışına girip,kendinle övünme. Senden büyük ALLAH vardır,onun sözü hep haktır Büyüklenerek ona karşı gelene,cehennem müstehaktır. Kalemle yazı yazmayı o öğretti,bilmediğini belletti Beşikten mezara dek, hiç durmadan seni gözetti. Nice nimetlerle bezedi etrafını,donattı bedenini Akıl,idrak ve imanla güzelce süsledi her yerini. Sakın nankörlük edip de şeytana uyma hayasızca Son pişmanlık fayda vermez,cehennemde yanınca. Uy onsekizbin alemin efendisi Hz. Muhammed'in sünnetine Gir hiç tükenmek bilmeyen sonsuz nimetler cennetine.
|
|
|
|
#3426 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
ey kara gözlerim
bakma artık o yare o seni değil başkasını sevdi gözyaşı dökme boşuna ey kara gözlerim dindir artık şu gözyaşını bakışlarda bulma o manayı sevdin sen onu sen haklısın ey bahtı kara gözlerim gül biraz ağlama sev biraz,baka baka ağlama yoktur hayır sana sen boşuna ağlama ne yapsan olmuyor sevmek çözüm bulmuyor vefa arama o yarda o seni anlamıyor
|
|
|
|
#3427 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
(Bu naat-ı şerif âlemlerin efendisi Hz.
Muhammed (s.a.v) 'e ithaf edilmiştir.) Makamı Mahmut’a selamlar olsun Ey kutlu nebi sen Hâkka tek yolsun Sevginle dolmayan gönüller solsun Makâmı Mahmut’a selamlar olsun. Yetimle garîbin oldun yanında Dertlerine çâre oldun anında Güneş gibi doğdun zulüm çağında Makâmı Mahmut’a selamlar olsun. Seninle insanlar hidâyet buldu Senden önce onlar putlara kuldu Senin gelişinle Hâkkı buldu Makâmı Mahmut’a selamlar olsun. Gülüşün vardı ki bin ömre değer Tenin de kokardı hep miski amber Seni bir kez gören aşkına düşer Makâmı Mahmut’a selamlar olsun. Her yer aydınlandı senin nurunla Nice canlar fedâ oldu yolunda Her şey yaratıldı senin uğrunda Makâmı Mahmut’a selamlar olsun. Seni sevmek demek Hâkkı sevmektir Sünnetine uymak hayra ermektir Yücelik, yolunda canı vermektir Makâmı Mahmut’a selamlar olsun. İnsanlığa oldun en güzel örnek Yaşayacak İslam kıyâmete dek Çarpar ALLAH ALLAH diye her yürek Makâmı Mahmut’a selamlar olsun. (12 Şubat 2006/ İstanbul)
|
|
|
|
#3428 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Seninle buldu âlemler nur
Bütün insanlık huzur Cümle âlem sürur Ey semanın kandili Sensin nebiler serveri İki cihan rehberi Rahmet peygamberi Ey mürşidi kâmilim Asla yılmadan rahmetini müjdelerdin Zalimin yüreğine de korku salardın Mazlumlara ise şefkat ederdin Ey arzın mukaddesi Eğer gelmeseydin aramıza ey nebi Bilmem ne olurdu bizim halimiz Nasıl çıkardı hakka yolumuz Nasıl tanışırdı kuranla kalbimiz İşte bu yüzden naatlar sanadır Sanadır Ha mimler Tahalar Yasinler Miraçlar sidreler.
|
|
|
|
#3429 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Borç versen, yalnız tek cümle
Geri veririm bilesin dizelerle Duyarım kendi bulsun demişsin Olsa kabiliyetim kapında ne işim Ağları atıp engin hayal denizime Çekerdim şiirleri gecenin bir vaktinde Dostlarıma sor, varsa şüphen Eminim, borcuna sadık derler Geçtim cümleden, hala kapındayım Ey peri yalvartma, bari tek kelime fısılda... 15.06.2000 Kadıköy 13:49
|
|
|
|
#3430 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ey şehit oğlu şehit böldürtmedin vatanı
Alnından hep mıhladın sana kurşun atanı Nice al kanlar döktün sen yâd ettin atanı Yerin dibine gömdün bayrağıma çatanı Kanın mürekkep oldu yazdın sen destânını Süngün kalemin oldu çıkardın fermânını Hiç tereddüt etmeden fedâ ettin canını Tüm cihâna duyurdun Türk'ün yüce şânını Bu vatana uzanan alçak eller kırılsın Hâinlerin bedeni bin parçaya ayrılsın Düşmanın her yanı tek tek erlerle sarılsın Kalleşlerin her yeri lime lime yarılsın Dalgalansın bayrağım parlasın ay yıldızı Rengi de kan rengidir alev gibi kırmızı Yakar nârında ona el uzatan haksızı İndirtmeyiz onu biz versek de canımızı Bir bütündür bu vatan kalacak hep pâyidar Hâine edeceğiz biz bütün dünyâyı dar Olmuştur milletime bu yurt vefâlı bir yâr Vermeyiz bu vatanı atamızdan yâdigâr.
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 7 (0 üye ve 7 misafir) | |
|
|