![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57922
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kütük ile Keresteci
olacağı buydu diyorlar yerini yapmadan uzanmış görünce kütüğü bir adam, birkaç adam geçiyor öylesine dolaşırken göz ucuyla bakıp, çevirdiler yüzünü alındı kütük, alınır harcadığı yıllara ne nizami bir selam ne de uygun adımda adamlar ne olacak bu memleketin hali kütüğün cinsini çözen adamın keresteciye çıkıyor adı çıksın diyor içinden nasılsa tutmuş düğümlerinden kütüğün merkez noktasına bir arma çevirme hızına iki kafasına bir çarpı bırakıp başlıyor boyunu ölçmeye kütüğe yetiyor bir metreye bir, iki metreye iki çizik gerisi getiriyor hizaya kendi soyundan olmasaydı, o sarı zımpara kağıdı nasıl çıkarırdı ortaya en nazik hatları rahatı bozulan kütük, küçüldükçe büyük konuşur konuşadursun, kerestecinin elinde boyu posu isterse çevirir bir kaşığa gerisi çoktan sobalık Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Laf Kalabalığı!
içi geçmiş, öylesine duruyor ayakta bir kelebeğin rüzgarı bile değse kendine kalas gibi devrilecek yolun ortasına ya yüreği bomboş, bilmem ki ne katmıştı bunca zaman içerisinde kuru kuruya ne bir heyecan, ne bir yaşama belirtisi elleri desen yorgun mu yorgun iş yapmaktan değil elbet yorgunluğu bir işe gelmemekten elleri öylesine gövdesine tutunmuş dilini desen tutulmuş kara bir buluta dokunsan mazide arardı kendini ne kadar çok çook işler yapmışlardı uyuyor gözleri ne renklerin ayrımında ne sıcak ne de soğuk, tık yok havada bomboş bakınır öylesine ne masum ne de cani, ayaklarını desen kendi de bilmez ya nerede durduğunu ya da kimin için nereye koyacağını da bilmez işin kötüsü oysa geçmişte hararetliydi çoğu alıntılarla büyütürlerdi (!) kendilerini ezberinde olurdu noktası, virgülü sadece ezberinde nokta kaysaydı yerinden sözler kayacaktı peşisıra o kadar ki bilirlerdi alıntılardan beslenmeyi bir gündü gelip çattı işte yalnış bir adım alıp götürürdü çoğunu ve iş başa düştüğünde kimseler yoktu hayatla buluşturacaktı ya bütün bildikleriyle kanıtlayacaktı kendini korkunun gözü kör olsun bir çırpıda unutuverdi herşeyi ne kadar zaman geçmişti oysa o kuru masa toplantılarında karşılıklı tüterken cigaralar boşaltmazlardı kül tablasını ciğerlerinde gezinirdi dumanı penceresini açsalardı odasının kalkması gerekecekti yerinden birinin sesleri duyulacaktı dışarıdan! laf kalabalığı, çocukların sidik yarışı o böyle demiş, şu şöyle demiş sen ne demiştin be adam ya da var mıydı bir diyeceğin yaşama ve aşka dair... osursalardı rahatlayacaklardı belki ezberlemektense hayatı hayatla alay edercesine o büyük sözlerin altında kalıpda ezilmeselerdi ya da bildikleri kadar yapsa, yaşasalardı ya da yüreklerine birazcık dokunsalardı ciddi durayım derken kasılıp oturmasalardı bütün bunlar olmayacaktı belki en azından içi geçmeyecekti şimdi alıpda nereye katacaksın içi geçen birilerini... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Lanetlenen İsimler
Çağırdı askerlerini Hitler, Mussoloni ile kol kolaydılar Yerin yedi kat altından kaldırdılar başlarını Yüzleri pislik içinde Uzattılar ellerini ileriye, elleri kan içinde Heil Hitler faşizm ileri, fethetmeli dünyayı Dünyaya bedeldir Hitler'in askeri Heil Hitler... Sokak sokak dolaşın dedi askerlerine Mussoloni ile kol kola Renklerine, kafataslarına bakın dedi Yakın, yıkın evlerini Irkımızın dışında ırk tanımayın dünyada Çoluk, çocuk, genç, kadın, yaşlı Bakmayın dediler gözlerinin yaşına Dünyaya bedeldir Hitler'in askeri Var mı daha ötesi heil Hitler ileri Uçaklar, panzerler katiller sürüsüyle Baktı ki Hitler aldıran olmadı Duyanlar tükürdüler yüzlerine Avrupa'da lanetli Dünyada lanetli adların ve ardılların Irkçılığın ve kafatası hesabını Dünyaya bedel askerlerine ödettiler Heil Hitler, derine iyice derine En alttaki katmanına toprağın Bir daha çıkar mıydı yeryüzüne Avrupa'da gömüldüğünde faşizm Hitler çaresiz, lanetiyle yüz yüze. Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Marifet
karanlığa yatmak mıdır marifet içine girip dağıtmak mı karanlığı zulme boyun eğmek midir marifet tarihin karanlığına gömmek mi zulmü Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Maskeni Çıkar da Gel
Gelişin sinsidir, toz mu kalkar yerinden Yapraklar düşer, fidanlar düşer Aylarca iz sürüp dönersin etrafımda Salyan paslanmış bin yılların kiridir Isırdıkça ekmeğimi zehirini bırakırsın Suyunu kaparsın çocuğun elinden Mermiyi sürersin emek sahibine Ezgili yüreklere karşıtlığını bilirim İnsanların arasında böğürerek dolaşırsın Donuk gözlerinle, masken olmayabilir Kara gözlüklerin de Bu biraz da bana, sabrıma Bilincime bağlı Maskeni düşürdüğüm orandadır bilirim Cesaretin o maskenin arkasında Binbir kılıkla saklanır Üzerine pazarlıkla kendinden olmayan Ne varsa emekten yana... Her dokunduğun kirlenmiyor ama Düşmüyor da her dokunduğun Kirlettiğini alırsın yanına Bir de keklik gibi düşürdüğünü Bu topraklarda Bilirim Bilmeyen kekliktir ele verir neslini Vurgulu yanık sesiyle öte durur Çıplak tepelerde pusuya yatırır Ulumaklı aç kurtlara özenir gibi... (Ezgilerde Kaldı Yüreğim 1.Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Maşiya Nabenê Düyari
Ez maşiya nabenê düyariyo icadı amo dina icadı bonı gırs gırs biyerdena mı düyaronê nacay xodı qena gırs... Deronê xoriyo nızonı oykonê serdono nızonı nı sılli zonı... nı torgı, nı worı höyri, brusk mıra zaf düri caro qöyxa mı nêbi maşiyona herdra, bruskra, gurraisê höyrora qöyxa mı nêbi... Bêqi seba nairao dero sera nêşiyo til nêbiyo cemodı nı cınaur, nı qi tazi nızonı, nasnıqonı... Ez maşiya car düyarono car düyari mı genêpe car düyari mı nasqenê i car düyari qı mı serdı gırs benê dorme mı carno i düyarone car koso raye yolaxi qaponi mırê ez maşiya car düyarono... K-18 Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Meberbê Domani Meberbê
meberbê domani meberbê gulanı naha amê herd wunno, roc wunno, astari wunnê asmen qi wunnosa sıma dımıra... meberbê domani meberbê sıma berbisa benê gırssa no herd herdê mao nê daranowê bızane domani, şirinina xo bızanê bıne zulmdıqı jibenêsa zê piyê qalıqe xo, bêqi inora qi zedı hento qı zulm beno zedı sa sıma serra peyniya ni zulmi nejiqa rınd bızane meberbê domani meberbê wêci wırniya roci qellê xo bıbırnê roc bı roc destonê sımadı reng bı reng çiçêği bıbe meberbê domani meberbê piye sıma, bırayê sıma gınocısa wırniya cımone sımadı des u dı qerşuni bıbesa serê jerriya sımadı berbisa nıbeno, nıbeno bıra sımaqi zanê meberbê domani meberbê domaniqı serronê sımaderê gereko meberbê wesanira, tesanira, qêrşinora... berbisa waxte xo meqedınê solığe peyinıdı bımenêsa andi hento qı wecino wengê xo berc qerê no zulm zobi nê qedino bıra destone jübinıdı negênê pesa mawacê qı ni höyri tari nalaisa, berbisa herdê ma serra düri sonê... K-17 Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mektup
elimde boş bir yaprak durup bakıyor yüzüme aklıma düşüyor babam yazarsam uzunca bir mektup olacak buruşmuş ama olsun dert etmiyorum uçan rengini kalemi görünce düzelir belki kendimden anlatsam diyorum öyle uzun boylu değil, kısa ve öz sıcak bir selamımı taşıyabilse ne ala benim için fazla Annemi sorsam, ne der bana ağlar mı gine, sevinir mi yoksa uzağı seçiyor mudur gözleri hani gırtlağa kadar dolmuşken kardeşlerimi ansam kendi adlarıyla Annemin başına mı toplanırlar yoksa şımarırlar mı Babamın gözlerinin önünde neler yaşadıklarını bilmiyorum çoktandır yazmalarını istesem Annemin dilinden üşüyorlar mıdır, ayakları ıslak mıdır erkenden tutuyorlar mı okulun yolunu geleni gideni var mıdır akşamdan üst başları nasıl yamalı mı yeni mi bir ateş ki düşmüş içime yakıyor yakınımdakiler bana çok uzaklar uzaklarda bıraktıklarım yakınlar sabırsızlanıyorum yüreğim pır pır uçtu uçacak postaya mı versem diyorum kuryeye mi, bilemiyorum Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Memleketim Benim
memleketim benim kavak ağaçlarının altında yetişen menekşede dağlarında ateşle, ateşi görür duman dumana kavuşur, ben yanarım insan oluşuma yanarım fazla gelmeyin üstüme gezmişliğim orda azrail’in gölgesindedir bilesiniz yarım nefesle yaşıyorum yüzyıllardır bir kaptan yemeklenmişliğim vardır komşumla bir bardağı kullanmışlığım orada horlanır da horlanırım // akan kanıma yol gösteren yağmur asi ruhlarla mavi düşlerimi buluşturuncaya durmasın, yağsın üstüme bütün bereketini ister gök gürlesin arkamda, ister kararsın yeryüzü utanacaksa zamansız ölüm utansın nasılsa ateş görür ateşi, alev alevi ayak izlerimden yükselen bu dumanı kimse aldırmasa güneş görür nasılsa biri birinden gizlenen gözyaşlarını gizli gizli iç çekmeleri... varsın yıldızlar kaplasın boynu bükük damlamasın toprağa ah’ıma binsin, acılar işlesin toprağı utanırım ki kadınlardan, çocuklardan çaresizce ağladığımı görmesinler gözlerimde toprak demlensin asi ruhlar adına kimden bekleyebilirim ki medeti kim kellesini alıp da koltuğuna, bana uzatır ki elini bura Kayışoğlu Yarması’dır memleketimin bir parçası bakmadan gözünün yaşına peş peşe itilirler ne çocuk, ne kadın umurlarında süngü ve dipçikle hizaya getirenlerin… artık kızıl kızıl akan bir pınardayım bugün dilim, kimliğim, özgürlüğüm, memleketim benim seni taşımaya yeminli bütün kahrı ve acısıyla seni getiriyor seni, birbirine karışan nehirler hala yaşadığının belirtisidir bunlar.... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Merhaba Çiçekçi
merhaba çiçekçi, merhaba bu kaçıncı gelişim sana her gelişimde bir telaş ve başım duman içinde bana bir demet gül ver çiçekçi bir dostum var orda yatar yıllardır mevsim bahar olunca bahar kokan gül bekler benden parası peşindir bilesin hal hatır sorma n'olursun her gün değişen bir adresin ne hali olur ki işim acele ve yolumun üstü diken dolu içlerinden bir tanesi beyaz olsun güllerin Ana sütü gibi lekesiz ve sıcak biri sarı olsun suya doymuş, güneşe doymuş olgunlaşmış buğday başağı, besler adamı diğeri kırmızı olsun güllerin damarımdaki şu kan gibi cana can versin, bir kaç ta yeşilinden olsun ki şöyle koyusundan hani filize duracak cesareti olsun, diğer renklerden de çevrele gitsin etrafını siyahı sende de yok, ben de sevmedim bu siyahı sana ne diyeyim ki, sen bir çiçekçisin allı pullu ama mavisi bol olsun gülüşlerinin gökkuşağı gibi bir arada başını gökyüzüne kaldıran her gözü sarsın, sarmalasın tanrıdan öte ellerinle güzelce doku en itinalı biçimiyle görünmeseler iyi olur, sokaklar kirli ve kem gözler kurutan cinsten solmasınlar da soru sorma bana gözüme bakma öyle n'olursun İşim çok acele ölürsem de çiçek getirme çiçekçi hani bir cevizin dibi olsa serin serin uyusa insan (Ezgilerde Kaldı Yüreğim 2. Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|