![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57959
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
.MüNACAAT
Bosna için yazılmıştır. Bir iman ki; yazdım, çizdim, kaç kere Bir iman ki; sığmaz, göklere yere Bir iman ki; çılgın, çağlayan dere Yanıyor yüreğim, vuslat nasip et! Yürüyelim, Hakk’a doğru el ele! Karışalım, ashap denilen sele! Yıkılsın, kalmasın, batıl bir kale! Bayrağı göklere çekmek nasip et! İslâm benim dinim, bana emanet Şehit Ayşe’ler, binlerce Mehmet... Kahret düşmanları Allah’ım, kahret! Bize mutluluklar, refah nasip et! Yavru anasının dizine yaslı Hazreti Ali’nin kılıcı paslı Müminler ağlıyor, Müslüman yaslı Bize zaferlerle savaş nasip et! Müslüman’sın, kâfir içinde yitme Önüne gelenin peşinden gitme Müminin başını yere eğdirtme! Rabb’im, hidayet et, salâh nasip et! Müminler toplanmış sancak altında İslâmın sancağı, Resul tahtında Binlerce melekle Allah katında Resul’den işaret, dua nasip et! Kardeşime kurşun, esaret zindan! Müslümanlar artık bıktı canından! Dört halife çekmiş kılıcı kından! Ardından koşacak ordu nasip et! Ninenim dilinde duan, Allah’ım! Dedemin dizine derman, Allah'ım! Senden gelir emir, ferman Allah’ım! Kurtar kullarını zafer nasip et! Rızan için idi, namaz, oruçlar Sana açılmıştı yalnız, avuçlar Kâfir bunun için bizleri suçlar Ezanlar susmasın nefes nasip et! Bizlere verdiğin bu kutsal sancak Müminden mümine emanet ancak! Kıyamete kadar dalgalanacak! İlâhi bir rüzgâr, meltem nasip et! Oğlumun elinde Kur’an oldukça Kızımın dilinde duan oldukça Yüreklerimizde iman oldukça İslam ülkesine huzur nasip et! Resulün yolunda, nur izindeyiz! Önderimiz O’dur, Hak zikrindeyiz! Bizler, gece gündüz hep seninleyiz Sen de bizimlesin, berat nasip et! Bizi kıyamette üçe böldürme! İman ile yaşat, suçlu öldürme! Kimini ağlatıp kimin güldürme! Hepimizi affet cennet nasip et! Biz bir Seni bildik, Seni biliriz! Şehitlik isteriz, ölüm isteriz! Ölüm, düğün, bayram, Cemal isteriz! Ya Rab, cennetinde görmek nasip et! Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
.MÜNAFıK 1
Münafıkların işareti üçtür Gerçeği, yalandan ayırmak güçtür. ‘’Bizler dostuz…’’ demeleri gülünçtür Onlardan inananlara dost olmaz! .. Seni görünce yüzüne gülerler Arkandan istediklerini derler Hatta daha da ileri giderler! .. Domuzların derisinden post olmaz! .. Döner döner, pis işleri işlerler Gariplerin derisini dişlerler! .. Öz babalarını bile şişlerler! .. Onur gibi aşıklara kast olmaz! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.MÜNAFıK 2
Benim özüm, Yaradan’a doğrudur Onların iman ağacı kurudur Yarın, Hakkın divanında sorudur Sorulur ki, bir cevabı bulunmaz! .. Söz verir de, sözünde hiç duramaz Şeytandan başkasıyla oturamaz Kurduğu tuzağı, kimse kuramaz Böylelerine ayak uydurulmaz! .. Emanetlere ihanet ederler “Söyleme! ..” denilen sözleri ederler Eşi, dostu, arkadaşı üzerler Çevrelerinde hiç kimse bulunmaz! .. Üç özellik bir insanda var ise Vazgeç ondan, o sevgili, yâr ise Münafık listesine yazar ise Rabb’im bir kez, bir sileni bulunmaz! .. O Nur, sırat köprüsü çok incedir Onların oyunları haincedir Geçen geçer, geçemeyen nicedir Yanar da bir kurtaranı bulunmaz! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.NASIL DURAYıM
Sevmek; kopamamak, ayrılamamak... Dönüp dönüp gelmek Aramak, sormak... Uzaklaşamamak, sürünmek, ölmek! .. Sen: 'Gelme! ' diyorsun Nasıl durayım? ! Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.NASIL GEÇiLECEK
“Sevme! ” demek kolay, sevme bakalım! “Unut! ” demek kolay, kolaysa unut! .. Haydi, yalnız Hakk’a Hakk’a akalım! Vazgeç,tüm yollardan, doğru yolu tut! .. Kolay mı, gönülden atmak sevdayı! ? Ayrık otu gibi sarmış, gitmiyor! .. Oysa bağra basmak, sarmak, davayı? Gönlü ot bürümüş, yol, yol bitmiyor! .. Yollar çatal çatal! .. Çıkmaz, sokaklar! Allah Yolu nurlu, Bir’e gidiyor. İşte, yalnız bu yol insanı paklar! .. Oysa dünya güzel, hoşa gidiyor. Bir kalpte bir sevda olmalı, ancak Yürekte sevgiler ahtapot gibi! .. Hepsi atılacak, Allah kalacak! .. İnsan olamıyor, bir robot gibi. Onur'u yaratan Sensin, Allah’ım! .. Renkler, sesler, âhenk, bu güzellikler... Böylesi donatan sensin Allah’ım! .. Nasıl geçilecek, bu güzellikler? Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.NASıL KIYDIN
Aşkı, en savunmasız anında vurduk hayatımızın, rasgele... Bitimli yarınlar satın aldık zamandan, umutla. Bir ölüm tırpanıyla yürüdün üstüme! .. En güzel çağında kastettin, mutluluğa Şair yüreklerle serinlerken akşamlar Şiir ve sessizlikten başka hiçbir şey istenmezken Işıklar bile… Dişler zaptedemedi dili Dudaklar söz dinlemedi! Sesler kurşun Bakışlar kin Hayran olduğum ne varsa, çirkin! .. Yeşili öldürdüğün yerdeyim şimdi Kıştan çıkarken nasıldır ağaçlar, bilirsin İşte öyleyim. Hep, unuttuğum zamanlarda kıvrandım, bilir misin? Bir kelebeğin gözlerinde aradım dinginliğini Kanatlarındaki toz tanelerinde Güzelliğini renklerinde Sessizliğinde sesini… Yeşilin tonlarını gezdim gün boyu Ağaçlara yapraklar giydirdim Çiçeksiz dallardaydı yokluğunun izleri Çıplak bir acıydın, boyadığım denizde Kan dolu sanırsın Kıpkırmızı! .. Bir kışın kucağında üşüyensin Bir dağ başında donup kalan, heykelce... Çığ gibi hazır bekleyen, düşmeyi… Ağustosta nasıl yanar ağaçlar! Herkese, her şeye inat Büyümektir amaçları dalların. Sen, o güneşe dayanamadın! .. Bir yavru kuşun kanatlarına bıraktım seni Artık üşümezsin son kışında, eminim Bir gün yalnız kalmamak için Sımsıkı tutun ona! Sevgi kafesiyle kuşat, sar Sar ki Karanlık bulutlar arasından Eline el uzatan bir ışın arayarak Geriye dönmeyesin. Haydi oku, karanlığın gözlerini Çılgınca renkleri bekle bakalım! Haydi, uç da göreyim, kuşlarca özgür... Bir kelebeğin kanadına kon, polence... Evren kadar bir şair yüreği düşle dur! Bir damla su sesine hasret Hayal et çağlayanları! Şiirler ısmarla yarınlarına Sessizliği dinle! İnle! .. İnle! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.NE ÇıKAR
Bu saatten sonra ne önemi var? Sevmesen ne çıkar Sevsen ne çıkar? Gelmesen ne çıkar Gelsen ne çıkar? Sevgi var mı? Yürek var mı? Mangal kadar mı? Yanar mı? Varsa çıkar Yoksa çıkar! .. Varsa yoksa çıkar! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.NE DERSiN Satranç
Yüreğime.....yazdığım........adını......... ...karaladın Yazdığım......kâğıtlarda......şiir şiir.........gülersin Adını.............şiir şiir............işledin.........yaraladın Karaladın.....gülersin..........yaraladın.....n e dersin! ? .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.NE DiYORLAR
Bazen 'Çöreotu', bazen 'Höşmerim' Diyor, babam bana, biraz esmerim. Çifte kavrulmuşum, elâ gözlerim Yanık tenim, içim... Bir garibim, ben! .. “Kelebek…”, “Fırtına! .. ”,” Ateş! .. ” diyorlar 'Uçuşur, dağıtır, yakar, kavurur! .. ' “Balarısı ile kardeş! ..” diyorlar 'Onur’un önünde nasıl durulur! ? .. ' Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.NE KALMıŞ
Samanyolu’nun yolunu kaybetmişiz Yakmışız samanını! .. Ne kalmış ellerimizde, bir bak! .. Biz çoktan geçirmişiz Sevme zamanını. Onur Bilge |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|