![]() |
![]() |
#361 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57922
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Namluya Asılı Kaldı
kameraların önünde iki metre ötede delikanlı bir çift göz asıldı alnına doğrulmuş namluya, namlu demirden asker emirden olunca sorgusuz ölürdü insan aykırı sesler susturulmuş! dağıtılmıştı kalabalıklar ve bir şehir boğulmuşken baruta ne kedi karışırdı fareye ne köpek koşardı ardından bu şehrin neyine ötüşür sabah yıldızını gören kuşlar bu şehrin neyine ötüşür sokaklar sessiz, sokaklar bomboş gün doğar doğmaz bırakırlar nöbeti ve hava ısınır yeniden iyiden iyiye ısınır hava herkesten habersiz bir şair not düşse karanlığa lekeli bir ay, irili ufaklı yıldızlar altında kuşatılmış bir şehir bulur ve namluya asılmış bir çift göz ötede kuyruğunu saklayarak dolaşan köşe bucak sahipsiz fırto, kokusundan tanır silahı artık sessiz ve ürkektir gece bir müzisyeni anlatıyor sokaklar gitarını sırtlamış terk edip giderken bu şehri Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Narê
Narê Narê wêy Narê zeracay cıkay qê tore Narê camerdi ma torê damis nedanê nöu mermıqi wurnai tai qi carnay wellê hona amay çendinı adıre tore Narê, pore to hona şau bıne lecegıdı aseno cıme todı qam esto name to weciyo aqıle to koyti dero deşinidı fındı Narê qêniqi qêdı monê. K-21 Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nasıl Anlatsam O Aynalı Yüzü
Uzaklardan gelirler kör topal Kayıp adreslerin çocukları onlar Ufak tefek adımlarla yürürler Kabuklansın diye yaraları üstüne tütün basarlar Umurunda mı dünyanın Saçlarımı yolduğum akşamlardan kalma Kurt ulumalarını duyarım hala Bedenime söz geçirip de tuttuğun şu hücrede, Parça parça biçtiğindim, kendi saçlarımdan bildim Gözlerime yedirdiğin günleri tırnaklarımla temizledim Meme uçlarında elektriğin izleri durur daha Bilmem hangi dereden almış da gücünü, Üzerimde deniyor kendini Bunları öğrendiğimi anlatırsam anama Sopayla inerdi dereye Şimdi giydiriyorsun ya yeniden Bedenime biçtiğin bu kaçıncı elbise Çıplak da çıkılmaz ki sokağa Olunca böylesi olmalı, medeni Yerli – yabancı gözler bakınır Bilsen de bilmezsin Binlerce insan arasında yaşardım bu kentte Dillerini bilirdim onların, tanırdım da Hoş adamsın ve lakin! Kül renkli yüzler geldiler düşe kalka Arkasından çalı çırpı siler mi ayak izlerini Üst baş yırtılmış, yanakları erimiş Saç sakala bulaşmış o tozlu yollarda Gözleri yarı açık, hüzünlerini örttüler alnıma Eyy lengerli şapka, medeniyetin kopyası Seni, sen gibi bilirler kim takar ki seni Dil bilmez naz bilmez bir sal gibi ayarsız Bol geldi bunca esmer kafaya Memeye saldırınca bir bebek, olup bitenden habersiz Yüzlerce insan yalandı kaş altından Kar – kış dinlemedi yokluğum Göğsünü açınca annesi Açlığından utandı el kadar bebenin Memesini tuttu ağzına, üstüne eğdi başını Doyurmasa da oyalardı kendini Gömleği dar kavuşmuyor ki iki yakası Pantolonu kısa ama boldur beline Ve de ütü mü sorardı bu yollar Hangi anne doyururdu ki bebeği Kendisi aç, süt mü gelirdi memeye Bundandır kıvrıla kıvrıla giden bu yol Uzadıkça uzardı kısalacağı yerde Nazsız büyürdü kamburum Ve de ayakkabı tanımadığım bir marka Patlatırcasına vuruyor ayağıma Gelenler ela gözlü esmer güzelidirler Mangal yürekli ama dilsiz Ne pahasına da olsa bahara çıkmalı Yoksa geride kalır ki gözleri Elleri uyuşur / ben gibi donarlar Silebilirsin artık o gözünün yaşını Ardından gelen hıçkırıklardır Yüreğimi gömme sende kalsın Fırtınadan, adı konmamış beladan Gözlerimi bulursan bandajların ardında Ey toprağına yandığım esmer güzeli Korkma karanlık yüzlerden, artık korkma Onlar dururken karşımda ve kuruluyken ölüm saati Kemerle mi asardım kendimi Kaçıncıyım bilemem şu daracık mekanda Ölümle dansa kalkan... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne Dersin
Hay bağını sevdiğim kırmızı şarap Dört kişiyi oturttun ya bir masaya Dördünü de getirdin karşı karşıya Dördünün de gölgesini sakladın Yaptıkları yuvarlak masanın altına Ta ki kendinden geçip de birisi Çıkarmak istemez mi gölgesini Gördün, dört kişiydiler üçe düştüler Kayıptan mı sayarlar sırlarını dökeni Ne dersin, çarpılmış olmaya sana... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne Dinleyeyim Ana
Ne dinleyeyim ki şimdi ben Ana, Görüyorsun ki karanlıklar tüm sokakları kaplamış Ana, Ana göz gözü mü görüyor Ana, Ana Dilini arıyorum Ana dilini sevgini yüreğini bir versen bana diyorum ki Ana bana yeterli fazladır bile Ana, Ana, Ana... duyuyor musun duyuyor musun beni esirgeme benden Ana, Ana, Ana kurbanın olayım... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne Güzel Ne Güzel
sen şu dünyanın haline bak ki daha dün karaydı her yer renkler seçilmezdi geceleyin gündüz, yan yana konmazdı üç renk ya siyahtı dünya, ya da beyaz bir tek ışıkla yarılırdı karanlık ki, o da üstüne çekerdi bütün gözleri dostluğu da, düşmanlığı da uzak olsun kapımızı gözetleyen bu sürüngenlerle kemirgenlerin nerde, ne zaman, ne yapacaklarını kim bilir, sahiplerinden başka fırsatını kolluyorlar kendi aralarında bitmeyen kavga fırto'ya karşı birleştirirdi onları bugün beyaz olmuş her yer ve kar örtmüş toprağı, kokusu değişmiş havanın ne sürüngen görünür oldu, ne kemirgen inlerine çekilmiş olmalılar ki ses, sedaları kesilmiş sabahın beşi olmuş tek tek gidiyor yıldızlar sabah yıldızından başka, kuşkusuz birazdan gün doğacak ve o da gidecek aç kurtlar bozmazsa havayı mışıl mışıl uyur fırto ne güzel, ne güzel... (fırto: köpek ismi) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne ki Denge
Düşmek midir Dört ayağının üstüne Dörtnala vur gitsin atını Kralların tahtı sarsılsın Yoksa nedir ki denge Durmak mıdır yoksa İki teker üstünde Uzun soluklu Yeniden girmek mi birlikte Telli dikenli yollara Yoksa yapmak mıdır Üst üste, durmadan Yedirmek mi yaşama ..... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nê Pinnê
höyre tari topbi mı serdı tadine nare saatona nê pinnı roc nê qedino bıne sezıqıdı roniştena cıme mı raodı monê qowone bercora hata şuko rayi sone cıme mı teydere, enê - sonê vayi sodıriyo haylemo dano senê mıra despera mı nêna qı vayi pegêri destone xuya biyari peser lox qeri sero xora düri, höyri tari enê mı ser, höyri tadinê roc eno, roc qi tadino game dê wêronı höyrora wa qi mı dıma qasbeno naca qatê coreniyo qes çinno cerdı höyre sıpi asenê serdı roc esto neşqinı caverdi seri xorê cayi bıveni hontoqı beno senıq decê zerriya mı vao qı verdra pe gırotenı destonê xuya ze dosegi nermi serdı meridinıra höyre sıpi, roc, ji qi ez ebı derdona va mıra çüst veciya poxê tora wırniya cımonê mıdı tever tepi şi höyri qêrdi vırniya xo gıroti berdi bextê mıno ze to deca amo dina waxht tengo, roci kılmi, herd gırano savaci, zerre qami damistano qı helbestona kiberê xo yakero beno peroc to çinniyay, tici ena mı ser tici topkonı pelgonê xuya, zê hengurı tici topkonı ax welat caro berbis qamıl beno serba to rüyê to nê wunno, newêrdane qı buwuyo cımat nanê cımat ser, fermani vecine to ser höyre tari topbi haylemo ma ser tadine wırniya qokumodı hontı zanaux dı noxdone wêso niyane peser name to gırano welat, herd gırano, roc gırano berbis qamıl nê beno, iştiri marê monê K-22 Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Neden Kan Tutar ki Beni
Tenim karıncalanırdı tenim, Bedenim Benliğimdi göz koyulan Hesapları ince inceye Erirdim Gökçüle yükselen dumandı Damarımın içinden, Ekin zamanıydı Kara örtüye bırakırdı sarısını. Medya kör, Medya sağır Renk cümbüşünde dönerdi medya Üşürdüm, Ekran karşısında üşürdüm Karıncalar, ahh karıncalar Neden? Neden toplanırsınız ki üzerime? ... Ölümün haberi akardı sayfalara Sayfalardan kanıma girerdi Şu kadar... ölü ele geçtiler... Varır mıydı insan dili Dili kırılacası spiker. Tenim karıncalanırdı tenim Başıbozuk bombalar damarımda oynarken Canıma, kanıma, dalıma, damarıma... Dilime göz koyulurken kendi yurdumda Renk cümbüşünde dönerdi medya Refahımın iyilik melekleri Yüzünüze baktığımda Neden kan tutar ki beni? Karıncalar, ahh karıncalar Neden toplanırsınız ki üzerime Kalbim tutuşmuş, Benzim solmuş Daha ne? Ne kadar sürecek ki? ... (Kaynak: Ezgilerde Kaldı Yüreğim 1. Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Neler Yapılmazdı Neler
Neler yapılmazdı neler Yürütebilmek için arkalarından Nutuklar atılır vaatler verilirdi Yüzlerce sayfa belki aynı nakarattan Belki yüzyıllardır saklanırdı Donuk yüzlerin ifadesinde Yakın zamanlara gelindiğinde Yeni yeni yüzlerle Yüz hatlarına bakılırdı önce Yalandan da olsa üst başa Ve mimikleri de olmalıydı Zoraki de olsa Hoş sırıtan dişleri de görünmeliydi Böylesi daha inandırıcı gelirdi Sırlara gömülen donuk yüzlerde. Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|