![]() |
|
|
#3731 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57938
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Yine kana bulanır gecem,
Ölüm yine yanıbaşımdadır nöbette Doldurup miadımı alıp götürmek ister ahmakça Onsekiz yaş son yıllarım Kötü geçer hep acı soğuk, Sonra azrail sarar bedenini Hep karayla bağdaştırır kendini Düşünemez hiç iyimser olamaz o Ta ki beyni bitene, kalbi durana Ve acıları son bulana dek Kara bir kardelendir kaldırım kenarlarında Kanla sular çiçeklerini kırmızımsı Kötü geçer, siyah geçer, Ölüm geçer hep o sadık mısralarında. Çalıp çocukluğunu, alıp tertemiz , Dereden berrak akan bir su gibi saflığını Küstürdülerse dünyaya onun suçu değilki bu. Böyle bir dünyada dizelerden tabiki kara, elbette kan Ve kötü isyan belaya dönüşüp akıp gidecektir. Sona ermeden bu asi hayat, Bitmeden bu sonsuz hasret Ve dinmeden bu hain zulüm Böyle olacak şiirlerim: İnadına karamsar, inadına ölüm!..
|
|
|
|
#3732 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
ardında bir el sallamak gibi kalmış
tarihin cümbüşlü akınları Hotin dönüşü ölüm arefesinde gencecik Osman'ın ulufelerin ayarı düşük bu gecenin de hayalleri karadan denize pişman herkes osman'ın gençliğinde fetvalar ardında yayılır selalar gözlerim uzun kanatlı güvercinlerde kapıkulu'ndan kırım'a bir destan o da bir çocuk hançerli gönlünde ağıtlar görülmez kırkında ölümünün gözyaşlarını bırakır koca saraylarda yaşadığıyla kalır tarih sayfalarında beyazlarıyla sonbaharında gömüldüğünün.
|
|
|
|
#3733 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sen yüreğime derlediğim gülümsün,
Herşeyimle seni yaşatıyorum. Bırak da gönüllerimiz gülsün, Sen gülünce ben gençleşiyorum. Güzelliğin içimi yakmış bir kere, Kimseye bakamam gözüm sende, Seni görüyorum baktığım her yerde, Seni gördükçe gençleşiyorum. Yorgun bir hayatım vardı senden önce, Dünyam değişti sen dünyama girince, Hele bu yorgun yüreğim sevilince, İşte o zaman ben gençleşiyorum. Bugün de aç kaldık ama ne çıkar, Feleğe fırsat verirsek yuvamızı yıkar, Herşey onurlu yaşamaya bakar, Seni umutlu gördükçe gençleşiyorum. Umudumu kesme, umutsuzluğunu istemem, Sen ağlarsan ben gülemem, Bu hayat kavgasında mücadele edemem, Kavgalar yıpratsa da seninle dinçleşiyorum. Aynaya değil sana bakınca gençleşiyorum. 2002
|
|
|
|
#3734 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gittiyin günden beri gülmedi yüzüm
Hasretin içimde bitmez bir hüzün Nasil olsa sende öleceksin bir gün Bu inadi birakip sevsen gülüm... Arzular ümitler benden gittiler Kurdugum hayaller benden gittiler *******i gözlerim hep seni bekler Gençligim dert ile geçti gidiyor... Kalmadi kadere artik sözüm Yanliz olmaya ali$mi$ gönlüm Aglamaktan kör olmu$ ïki gözüm Bundan sonra sevsen ne deyişir gülüm...
|
|
|
|
#3735 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Şimdi çok uzaklardadır gençliğim
Çok uzaktadır dudağımın aşkla titremesi Çok uzaktadır solgun evlerin endişesi Sayısını unuttuğum serin odalar Yıldız aydınlığı ve karanlık Fırat’ın koynuna bıraktığım düşsel yalnızlık Sesime kavuştuğum an Kardeşimin bileğine düşen kan Çıplak ayak Islak toprak üzerinde çılgınca koşarak Kendimi mevsimlerin efendisine adayışım Çok uzaktadır on yedi yaşım. Çok uzaktadır başımda esen kavak yelleri Kış günü koynuna düştüğüm bahar Böğürtlen tadında sevdalar İlk düş ilk sıcak ağrı İlk kopuş ilk kaçamak ilk vurgun demi Deli kanımın gövdemi yakan isyanı Çok uzaklardadır şimdi Gül tadında söylenen şarkılar. Geride kaldı ardından ağıt yakmadığım yıllar Zaman dünü bugüne taşıdı kucağında Sıcak bir duruştur Dingin bir solukla hayatıma giren sonbahar. Çok uzaktır bana intizar Gençliğim çok uzaklarda.
|
|
|
|
#3736 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gençliğimin resim kitabı; Tarsus
Biliyorum senin için hiç de kolay olmayacak Sadık birini bulmak, Bir hırsızın kesik elinden akan kanlar kirletiyor yollarını, Kaygısız gençler dolaşıyor Gözlü Kule’de Yaşarken bıraktığım ölüm izleri caddelerinde Ve yedi renge boyalı mazim var ellerinde.. Çiçek kokan bir dost olmayacak senin için Küllenmiş bir kuş tüyünün lekesi senin hatıran, Ölülerin hakları kutsaldır buralarda, bilirsin.. Ölecek bebeğin ardından yakılacak ağıtları Duymamak için gitmeliyim, Yirmi yaşımın İlk sabahları çok uzak şimdi, Yarın yirmi bir.. Kronometre kimin ellerinde, kim saracak bandı yeniden? Karanlık bir gece, ayın etrafında leylak halkalar; Kızıla boyalı saçlar maziye bir yol vermez bu duvar, Bugün yirmi bir yaşındayım, hayat benden yana görünüyor, Kirlendim zamanla, önceleri çok korkmuştum Ama sonra alıştım, Tutkularım da her daim sürmüyor değil O kahredici utançla bir arada, Dite’de ölümsüzlük suyu; Tarsus.. Hani alt kattan gelen sesleri dinlerdim ve dualar ederdim El değmemiş Meryem’lerin adına, Bahar elifbasıyla yazılmış yazılar Yolun boş bir sayfasında, Bir vefakar var ardımda giderken; Yedi Harika şehrin dördüncüsü.. Uzun bir yaşamın Mumunu yakıyorlardı bir yerde, Kısa bir yaşamı söndürüyorlardı Başka bir yerde, Bütün gözler önünde bir balkan kralını öldürüyorlardı, Aklıma gelmişken söylemeliyim, Tarsus Kim bilir daha kaç takvim değişecek Bu kayısı kentte kaç sokak adını ezberleyecek Raket sallamadan bir topa Ve satranç oynamadan Kasparov’la, Ben gitmeliyim şimdi ama, bir daha dönmeyebilirim Adını son defa söylemeliyim Gençliğimin resim kitabı adına;Tarsus
|
|
|
|
#3737 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Başladı sonu kederli hayat yolculuğu
Kandırmasın seni geçiçi gençlik sarhoşluğu Gençlik güzel bide olmasa sonu Ama her güzel şey uğramaz mı yolun sonuna Sen küçükken sanırsın hayat ne güzel Anlarsın ki gençlikte yanılmışsın çok sefer Yaşlılıkta ise bakarsın ki hayatın olmuş keder Hayat bu gösterir zamanla doğruları Gençlik içi sır dolu kilitli kutu O seninken içi dolu altın sanır alırsın Hep götürmek istersin yanında Ama o seni bırakır yolun sonunda Anlarsınki yaşlılıkta gençlik sırrını Gençlik yaşamakmış boşa
|
|
|
|
#3738 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Anafor gibiydik gönül tasında,
Gençliğimiz bizden farımadan önce. Çiğ düşerdi üstümüze şafakta, Bağrımıza deli rüzgâr eserdi, Sararıp kurumadan önce; Göğ ekin gibiydik,şu hayat tarlasında, Heyhat!. *** Ayağı sekili,gözü sürmeli, Alnı sakar,haşarı tay gibiydik. Durup/dinlenmek nedir ki,yorulmak nedir; Bilmezdik,nicedir!. Ve âdetâ bir çelik yay gibiydik; Heyhat!. *** Sığmazdık kabımıza/kabuğumuza, Heyecanlıydık. Kalaycı körüğünden farksızdı yüreğimiz, Patlamaya hazır volkan gibiydik. Beyine sıçrayan kan gibiydik,doğrusu. Tâbir-i câizse eğer; Çiçeği burnunda delikanlıydık, Heyhat!. *** Düşünce ufkumuz,tahayyülümüz, Sonsuza açılan kapıydı sanki. İhtilâl yapardık sıfır-üç sularında, Ay ışığında!. Devlerin uykuya daldığı anda, Vira kamçılanan cesaretimiz; Göğsümüzde kargir yapıydı sanki, Heyhat!. *** Biz idik Zaloğlu Rüstem,evet!. Şâh-ı Merdan Ali biz idik,ahey!. Ya öyle inanırdık, Ya da kendimizi öyle sanırdık. Dik bakışlı Aslanların yatağı, Yiğitlerin merkez üssü otağı, Köroğlunun Çamlıbeli biz idik,ahey!. Şahbazları gözünden,gölgesinden tanırdık, Heyhat!. *** Sonunda anlaşılan,görünen veçhesiyle, Hazin ve gerçek olan; Silüetten ibaretmiş,o netâmeli hayat, Gayrısı yalan. Ömür yıldızımız kaymak üzere, Tadı yok böylece bitkisel yaşamanın; Hava kirli,ekmek küflü,su bayat!. Hâsılı gidip de dönmeyenlerin; Biz de gideceğiz,gittiği yere, Heyhat!.
|
|
|
|
#3739 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gene karanlık,gene bir yıldız sen
Parlak ve canlı... Gene kulağımda,gene bir hoş Senden uzakta seninleyim... Gene sen gözlerimde Gene sevgi dolu. Bir bakış ağırlıklı... Yalnızlık senden bana Gene yalnızlık kalan.. Gene sensiz sen yetmiyor Denedim.... Olmuyor inan
|
|
|
|
#3740 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gidişin çok feci oldu
İçimdeki umutlar tek tek yok oldu Sanki alnıma dayandı silahın namlusu Dur gitme desem sıkacaksın kurşunu.... Sen cansın, Sen ağlatansın, Sen sevdasın, Yaşayamadığımsın, Camdan dışarı bakıyorum Saat öğlen ama hava karanlık, Yağmuru seyrediyorum, Belki gelirsin diyerek seni bekliyorum... Tek bıraktın beni bu yolda Tam ağlayacaktım Gökyüzüne baktım, Ordan diledim seni son defa Belki gelirsin diye bana....
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 13 (0 üye ve 13 misafir) | |
|
|