![]() |
![]() |
#371 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57906
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() On Bir Ay Çiçekleri
On bir ay açan Güzel mor çiçeklerin, Yaprak yaprak çoğaldılar, Boy attılar, uzadılar. Bakalım on bir ay açacaklarmı? Yüzümü kara çıkartmayın, Siz başkasınız. Mor yazmalı yeşil atkılı On bir ay çiçekleri. |
![]() |
![]() |
![]() |
#372 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() One Moment Give Me Please
Sümela Manastırı Trabzon'da uyur, Nemrut Dağı Adıyaman'da bulunur, Armutlu Kaplıcaları her derde deva olur, Semazenler dönerler Konya'da, Allah'ın sevgili kulları şifa bulur, uzun yaşar Datça'da Emir Sultan, Yeşil Türbe Bursa'da, Safranbolu Kastamonu'nun ilçesi, Şeyh Şaban-ı Veli ilin bekçisi. Damla Mağarası Alanya'nın incisi, Truva Atı Çanakkale'nin gözdesi, Pamukkale Denizli'nin ilçesi, Sinop'ta vardı eskiden cezaevi, İstanbul'un süsü Kızkulesi, Meşhurdur onun yedi tepesi, Güzeldir İzmir'in Narlıdere Kadifekale'si. Ankara'da vardır Hacettepe Tıp Fakültesi. Malatya'nın kayısı meyvesi meşhurdur, Maraşın dondurması ağız dondurur, Kuş Cenneti Manyas Balıkesir'de durur, Benim gönlüm Sapanca'da huzur bulur. |
![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Onlar Ne İşe Yarar
Kalp kalbe bakar, duyguların transferi başlar. Birbirini anlar onlar. O zaman gözler ne işe yarar? ........... Veya söylenmedik güzel sözler. Şiirler, şarkılar, resimler.. ....... Ha söylermisin bana; .... Onlar ne için? Onlar ne için? Duygularını tarif edemedikten sonra toprağın altında sessizce yatan paha biçilmez gömüler veya açmayan gonca veya dumanı tütmeyen bir baca.... ....... İnsanız ne de olsa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Oy Oy Türkiye
Oy oy diyor, ihtiyar anam, bacım, Oy oy diyor, yaşlı genç politikacım, Oy oy diyor, türkücüm, Oy oy diyor, aile reisim, Oy oy diyor, esnafım, köylüm, Memurum, işçim, Oy oy diyor sabah sporunda Türk askerim, Türk gücüm, Sen çok yaşa Türkiye'm, Sen çok yaşa güzel ülkem, Dalgalansın Ay yıldızlı ve de nazlı bayrağım, Kan ile alınmıştır, karış karış toprağım Ben onu masalarda Bir imza ile satana şaşarım. Yurduma yan gözle bakanı Hiç çekinmem Çiviyle duvara çakarım. Ben bir Türk'üm, Osmanlı Alemdar'ın torunuyum, Galata köprüsünde işgalci düşmanın Çizmesini çıkaramayıp, bacağını kesip alan Bir neslin oğluyum. Türküm, doğruyum, çalışkanım, onurluyum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Öğrenemediğim Sevgi
Öğrenemediklerim, Sevmek, Özlemek. Öğrendiklerim mi? Kelebeğin kısa ömrü, Bir şiir defteri, Belli değil şairi söyleyeni Bir zaman tüneli Ahşap bir ev yokuşun başında Pencereleri tenteneli perdeli, Cumbalı, Tavanları kuş resimli Bardakların üstü nakışlı işlemeli, Merdivenler ahşap, Giriş mermer döşemeli, Birileri birilerini sevmeli, Sevgi İnsanın eseri, aktör sensin, Sevgisiz hayat bir trajedi bilirmisin Topal filozof ne dedi dersin: Seveceksen toprak bir vazo sev, Kırılırsa üzülmezsin. Arkadaş sende inanma bu topal filozofa kanma, Bak kollarını açmış bekliyor seni koca Mevlana... |
![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ömrüm Geçti Yürüye Yürüye
Zindan diyordu kimisi kimisi de mapushane, benim ömrüm geçti kahve ile soğuk dilimlenmiş tatlı kavun lezzetinde, İstanbul'un serin ikliminde. Rüzgar ağaç yapraklarındaki yağmur sularını dökerken yerlere, ceketimin düğmeleri ilikli ve ben gezdim sahili. Yağmur bulutların arasında gizli, telgrafın tellerimi kaldı kuşlar konsun. İstanbul'a kış geldi, sobalarmı kaldı ki kurulsun. Sandallar kıyıda sallana dursun, ben gidiyorum evime ellerim cebimde. Yürüyerek gitmek istedim de yürüyorum. Şarkı söyleyeceğim çalkalanan denize alişimin kaşları kara şarkısı gün akşama dönerken söylenir bilirim. Onu söylemeyeceğim. Bir ilkbahar sabahı desem o da olmaz güneş batmak üzere hafif de rüzgar var. Ağlar gezerim sahili desem; Ağlanacak ne var? En iyisi 'hava ayazmı ayaz' diyeceğim. İstanbul'un ayazı da ayazmı be siz Isparta'nın ayazını görün kulakları çatlatır, güle kokusunu katan ayazlar. Hiç bir şey boşuna değil. |
![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ördek
Ve Allah(c.c) ördeği yarattı Hep düşündüm neden diye Daldım gittim ileriye, Sazlıklar arasında Bir göl manzarasında Kadife beyazı Ördekler havalandı Serin bir akşam alacasında Sesleri hala kulaklarımda Anlamını düşünüyorum da. |
![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Özledim
Yedi metre zincir kırdım geliyorum, Bir soğan kır, Yanında da ufak zeytin isterim, Özledim. Tek sevdiğim yemek erişteli yeşil mercimek çorbası, Birde yanında yumurtalı hamsi tavası. Yedi metre zincir kırdım geliyorum, Bir soğan kır, Yanında da ufak zeytin isterim, Özledim. Sakın çok şey istediğimi söyleme, Birde; -'Sen ne adamsın be' deme. İşte böyleyim işine gelirse. Birde oksijen uçuğuyum, Yedi metre zincir kırdım geliyorum, Bir soğan kır, Yanında da ufak zeytin isterim, Özledim. Renkleri, süsleri, nefesleri. Akşam serinliğini, Öğlen sıcağını, Yosun kokusunu, aşkın dokusunu özledim. Yedi metre zincir kırdım geliyorum, Bir soğan kır, Yanında da ufak zeytin isterim, Özledim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Pak Çeşme
Bir gece Efendi Baba Muazzeb(azab içinde) sabahladı. Ertesi gün hanımına sordu; '-Dün gece biz ne yedik, ne içtik? ' '-Kasaptan et almıştım onu pişirdim.' dedi Hanife valide. Bunun üzerine Efendi Baba araştırmaya başladı. O zamanın Eminönü müftüsünü çağırdı. Ali Yekta Efendi Emin Saraç'ın kayınpederi. Diğeri müsevvidi(katibi) Ömer Nasuhi Bilmen Efendi Beraber kapının önüne fayton geldi. Efendi Baba'nın evi; İsmet Garibullah tekkesi. Derhal mezbahaya beraber gittiler. Bir de ne görsünler: Bir tarafta domuzlar kesiliyor, bir tarafta sığırlar. Arnavut kasaplar, hayvanları Yatırıp yatırıp, küfürle kesiyorlar. Bir daha o eve on sene kasap eti girmedi, Ancak bahçede kesilen kurbanlardan Bir parçası eve girerdi. Ara sıra da Efendi Baba sofradan Bir tabak en leziz yemeği kaldırtırdı. Misafire ikram için. Zırrr kapı çalar, O yemek gelenlere çıkarılır verilirdi. Hoş geldiniz, sefa getirdiniz, Bu sizin nasibinizmiş denirdi. Ne güzel günlermiş o günler değil mi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#380 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Papatyalar Avuçlarımda
Toprak aynı toprak, Dere akıyordu ve hava soğuktu, Dere kenarında yeşillikler vardı, Hava üşütüyordu. Güneş parladı, ortam ısındı, Aynı dere akıyor, seside aynı, Toprak bir koku yaydı, Isınan hava ile bitkilerin kokusu yayıldı. Ortama ılık bir tütsü doldu, Öğlene doğru içimiz ısındı. Nane kokulu bir yere uzandım, Yüzükoyun yattım, Burnum toprağa değdi, yanaklarımın kenarında, Naneler yetişmişti. Güneş ısıttı, ısıttı, etrafa ılık bir hoşluk esti, Mentol kokusu burnumdan geldi geçti. Kelebekler uçuştu, Ortam sarhoştu ve ben bu ortamda, Yuvarlanıyorum çimenlerin koynunda, Papatyalar avuçlarımda, Sen neredesin... Kulaklarım çınlıyor, sesiz ortam. İsterdim hiç bitmesin bu plan ve muntazam. Önümden damla damla geçsin bitmeden zaman, Unutmak istemezdim bu anı, gel zaman, git zaman, Silinmedi papatyalar aklımdan. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 3 (0 üye ve 3 misafir) | |
|
|