![]() |
|
|
#371 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57960
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
İsimsiz Aşklarımın Kahramanı
Hiç ummadığın anlarda Tersten esen bir rüzgardır Bu yazılanlar Olmadık zamanlarda Damdan düşercesine Aşık olmak gibi... Cebindeki son parayı Köşe başında bekleyen esmer yüzlü Çocuğun eline verip Yürümek yürek rahatlığıyla evinin yolunda Ellerimle yontup bütün acıları Çamurlaştırıyorum Tuzlu tadıyla gözyaşımın Sana bir kuş yapıyorum ellerimle Uçmayı öğrenmemiş Şefkatine muhtaç bir kuş yapıyorum ellerimle Uçmayı öğretirsin diye ona belki bir gün Aşklar yaratıyorum İsimleri Ve adresleri olmayan Ve sıyrılıp Bulaştığım bütün kirlerinden dünyanın Silip yeniden çizmek istiyorum Yollara tırnaklarımla kazıdığım o yürek resmini... Sevmek böyle bir şey işte Güneşli bir günün öğleninde aniden bastıran yağmur Esmer bir çocuğa verilen Cebimdeki son para Sırtımda kuruyan gömlek gibi... Sevmeler yaratıyorum Bakışlarınla büyüt o kuşu Ona uçmayı öğret ellerinle Sen, isimsiz aşklarımın kahramanı Çözüldü beynimde yüreğinin bütün şifreleri Hiçbir köşe başından medet ummadan Kendi ellerimle yaratıyorum artık sevgiyi... Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#372 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
İsimsiz Fidan
İkinci günüydü içeri alınışının Kulağından kan geldiğinde Eğildi ve fısıldadı kulağıma usulca ‘Biz kolay ölmeyiz reis’ dedi Daha çok işimiz var yapılacak Bakışlarını güneşten ödünç almıştı sanırım Adı neydi hala bilmem Fidanlara isim konmaz derdi eski bir dostum Hürriyet; karşılıksız aşkıydı bütün kahraman çocuklarının Gidip de dönmemenin diğer bir adıydı gece yarıları Daha yola çıkmadan bütün kalemler kırılmıştır oysa Yazılmıştır bütün fermanlar daha barikatlar kurulmadan İkinci günüydü içeri alınışının Kulağından kan geldiğinde Eğildi ve fısıldadı kulağıma usulca ‘Aldırma’ dedi ‘Ben bir yaprağım Koparsalar da dalımdan Ağaçta yaprak tükenir mi hiç’ Şimdi bütün devrimler Söylenememiş aşklar gibi yarım Bütün isimsiz çocuklarının Dudaklarının kıyısında kurumuş kan izleri Fidanlara isim koymaya başladım bugün Kırmızı yazılarla yazdım bütün sahipsiz duvarlara Bin yıllık bir türküyü okudum her gün gibi Her gün gibi geçtim acıların ormanından Yaralı ayaklarımı sürüyerek Ve bitmek tükenmek bilmeyen bir inatla yürüyerek İkinci günüydü içeri alınışının Kulağından kan geldiğinde Eğildim ve fısıldadım kulağına usulca ‘artık seninde adın var hiç bitmeyecek kavganın adı gibi'... 2004 |
|
|
|
|
|
#373 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İstanbul
İstanbul, Sende sevdalanmak isterdim, Aşk şiirleri yazmak boğaz içine karşı, Bir vapurun arkasında Martılara uçuşurken bağırmak gökyüzüne Batan güneşe inat Aydınlık tutmak yüreğini Aşkı ve kavgayı sen bulmuşsun gibi Bakma bugün suratıma Asıl sahiplerini kaybettin sen Sen artık soğumuş yüreklilerin şehrisin İnsanlarının yüzlerinde korku ve nefret Böyle değildi bu şehir bir zamanlar Böyle değildi bu denizler, bu martılar Böyle değildi insanlar, Yürekleri büyük gelmeye başlayanlar bu şehre Çekip gittiler bir akşam Bir daha dönmemecesine Geldiler oturdular kalktığımız yerlere O daracık yürekli adamlar O dar yürekliler sıkılıp ta bırakırlarsa bu şehri Belki tekrar otururuz kalktığımız yerlere Sevgimizle güzelleşir yine bu şehir... 14 Ekim 2002 23: 22 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#374 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İsyandadır Fikrim
Karanlık bir gece yolculuğundasın Fikrin isyanda gezer Düşünce; Yırtıp beyninin duvarlarını Yükselecek sanki göğe birazdan Zaptedemezler seni bu gece Kapatsalar şehrin En karanlık hücresine, İsyandadır fikrin Bekle çekilsin el ayak yine Ateşle sessizliğin fitilini Çeyrek var isyana Tüm takvim yapraklarında kurtuluş yazıyor Bugün büyük kurtuluş gününün birinci günü Korkma çocuk Fikrim isyandadır Benden başka aydınlatan olmaz geceni Ne acımasız füze başlıkları, Ne kaburga kemiklerini tuzla buz eden tank paleti Göğsüm senindir Kalkan olsun diye yarınına Çıkabilesin diye karartma *******inden Aydınlık yarınlara İsyandadır fikrim Belki son türkündü söylediğin Güneşini saklayacak zulüm Alıp götürecek kendi diyarlarına Belki son kez öpeceksin yanağından kardeşinin İsyandadır fikrim Sömürülmesin diye göğünde bulut Gün ışığında da türküler okuyabilesin diye Fikrim senindir Yüreğim senin... 27 Şubat 2003 00: 32 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#375 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İşçi Yüreğim
Yüreğinin gözünü çapak almış yiğidim benim Yüzünün karasını Güneşin yalazında yıkamış işçi yüreğim Bağışla beni Suskumda çığlar biriktiriyorum nicedir Yıllar var ki Sancıtıyor göğsümü titreyen ellerinin itaatkarlığı Hayatı bir yarış diye anlattılar sana hep Aynı kızıllıkta doğarken güneş hepimizin üzerine Hepimize aynı mavilikte gülümserken deniz Sabret yüreğim Masumiyetimin ardına Nice isyanlar saklıyorum senin için Sabret işçi yüreğim Hayatın yarış değil Paylaşım olacağı güne kadar... |
|
|
|
|
|
#376 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İşte İtiraf Ediyorum Kendime
Söyleyemesem de başkalarına En azından kendime söylüyorum Ömrümün bütün gerçeğini. Korkma diye haykırıp Ölürcesine korktuklarımı, Ertelediğim bütün sevdaları. Demiştim ya hani sana Gecenin ağzı sıkıdır Sır tutmayı bilir gece. Ama şairliğim ele verir beni her seferinde. Kimse görmese de Bilirler hangi şarkılara ağladığımı. Neyin bu kadar dağladığını sahipsiz yüreğimi. İşte itiraf ediyorum kendime Seni Senin beni sevmeni beklemeyecek kadar Çok sevdim Ve kızmadım asla bunun için kendime Hala sevebilen bir kalbim olduğu için. Ben birazda onunla beslendiğim için Sevdim acılarımı. Aradım karşılıksız aşklarımın kederini Kalbimin kandan mürekkebinin Tükendiği zamanlarda. İtiraf ediyorum işte kendime Sana olan aşkımı Senden daha fazla özlüyorum ben Ve senden daha fazla özlüyorum Şiirlerce, türkülerce kanattığın kapanmaz sandığım yaramı... Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#377 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İşte Şimdi Başlıyor Hayat
Şimdi başlıyor işte hayat Kalkıyor sisler yavaş yavaş Tüm perdeleri açılıyor hayatın Düşüyor tüm maskeler Daralıyor gitgide yollar Öyle daralıyor ki İmkanı yoktur artık yan yana yürümenin Yalnız başınasın artık bu yolculukta Rüzgar daha sert esiyor artık Uyuşuyor sol yanı yüreğin Gözyaşının bir anlamı var artık Gözyaşları; Yaşamak için dökülen Gözyaşları; Hayat için... Gözyaşları; Senin için Gözyaşları; Gelecek Gözyaşları; Ölüm... 28 Kasım 2002 22: 49 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#378 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İtiraf Kuşandım
İtiraf kuşandım Yürüyorum işte Geçit vermez dağlarına Yarın bugünden farklı olacak Yüzleşecek hayal gerçekle Beyninin ırmaklarında destan gibi yaşadığın ne varsa Gece yarıları yüreğinde titreyişlerle ağladığın dizeler Temizler mi gerçeğin kirini Bilemeden... Yığınak yaptığım kalbinin kıyısında Anasının yüzüne hasret bir asker gibi Tezkereni bekliyorum senin Nehri seviyorum Akıntısına meydan okuyarak İtiraf kuşandım Yürüyorum işte inadına Geçit vermeyen dağlarına, Yürüyorum barikatlar çekilmiş yollarında... İtiraf kuşandım Yürüyorum işte... 3 Mart 2003 20: 13 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#379 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İyi Bak Dünya'nın Gözlerinin İçine
İyi bak dünyanın masmavi gözlerine Hiçbir hayat masalsı değil inan Hiçbir ölüm destansı... Hayat bazen boşluğa akan bir su Hatırla kaç gökkuşağı yitirdik Renklerinin güzelliğini anlatamadan İyi bak dünyanın gözlerinin içine Öyle çok memleket var ki Güneşin daha güzel doğduğu Öyle çok çiçek Adlarını ve kokularını bilmediğin Si Bemolden okunmuş bir türkü gibi Yaşamak vardı oysa Islıkla çalabilmek çok sevdiğin bir marşı Yaşamak bazen; Bazen eli kulağında bir paydos düdüğü Yahut katık yapabilmek ekmeği umudunla Hem ömür dediğimiz nedir ki Buz gibi bir bardak suyu Kana kana içmekten başka... 2006 |
|
|
|
|
|
#380 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İyi ki Çıktın Karşıma!
Yine en zamansız zamanımda çıktın karşıma Habersizce gelip kuruldu O acı tebessümün Göğsümün derin boşluğuna. Yine hazırlıksız yakalandım Yüreğimin en dağınık anında İlk defa görüyormuş gibi Sarıldım yüreğime akan o sıcaklığına. Bambaşka bir heyecanla çarpardı kalbim Daha önce karşılaştığımız bütün zamanlardan. Ve farklıydı seni gördüğüm her yer Daha önce karşıma çıktığın bütün mekanlardan Kimi zaman hiç sönmeyecek bir ateşi Avcunun içinde sıkarak gelirdin Kimi zaman okul yolunda donup kalan Dokuz yaşında bir çocuğun kederiyle. Isıtırdım üşüyen ellerini ellerimde Isıtırdın üşüyen yüreğimi yüreğinde İlk karşılaşmamız Dün gibi hatırımda hala Bir bahar sabahı Yine damdan düşer gibi çıkmıştın karşıma Kimi zaman en isyankar imgelerinle gelirdin Sövüp sayardım ******* boyu yapılan bütün haksızlıklara Bazen utana sıkıla Küçük bir öpücük kondururdum Hayatın kıpkırmızı yanağına... HOŞGELGİN ŞİİRİM İYİ Kİ ÇIKTIN KARŞIMA.................! 2005 Melih Coşkun |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|