![]() |
|
|
#371 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57947
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Sevgililer Sevgilisi
Sevgililer sevgilisi O herkesin sevgilisi Her aşk silinip bitsede Onun silinmez hiç izi Salat ile selam ile Anar onu rabbim bile Ona aşkını anlatır Her azamız gelse dile Sevmiş istemiş halk'ini Yaşatmış aşkın ilkini Ebediyen sevecekler Rabbim onu o rabbimi Şadan Yenişafak
|
|
|
|
#372 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Sevgilinin Gelişi
Bir gidişin vardı yürekleri dağladı Gittiğin günden beri gök yüzü hep ağladı Hasretin birtaraftan sanki darmadağınız Ey gönüller sultanı burada tat kalmadı Bir türlü olmaz sabah sanki aylardan uzun Gelki ey canlar cananı buralar güller koksun Gece güne karıştı hayaller bile zifir Ağzımızın tadı yok, nasıl olsun, sen yoksun Ekimin yirmi yedisi sanki kadir gecesi Bir kez daha doğsun o güneşler güneşi Bitmesede hep tasam pekte kafama takmam Yurduma huzur versin sevgilinin gelişi Şadan Yenişafak
|
|
|
|
#373 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sevilen O Sevgili
Sevgiliye giden yol Yolların güzelidir Sevilen o sevgili Güzeller güzelidir Rabbimin gönüle Koyduğu kutlu sevda Bu günün aşkı değil Ezeller ezelidir Şadan Yenişafak
|
|
|
|
#374 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sigara Sağlığa Zararlı
Kırık kalbimdeki sana olan sevdamla Yine tutuşur diye korktuğum Bende kalan tek hatıran olan bir paket sigarayı aklımda kaldıkça beni dürtmesin diye Nefes bile almadım tabirincesine bitirirken Küllenmesin dediğim Aşkını son hatıranın külleriyle örtüp Bir kat bile çıkarken tıkandığım merdivenlerde bir yıl boyunca yarın seni bırakacağım dediğim sigaramı artık bırakıyordum Artık elimde ne sigaram nede içimde sana tutuşacak sevdam kalmamıştı Sigara sağlığa zararlıydı ciğerlerimi bitiriyordu sense büsbütün beni bitiriyordun Şadan Yenişafak
|
|
|
|
#375 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sivasta Yüksek Dağlar
Sivasta yüksek dağlar Gurbete giden ağlar Sen benim olursan yar Olur benim dünyalar Gel bana yar gel bana Kül oldum yana yana Keşke sevmez olaydım Nerden geldim cihana Sevme sakın zalımı Dert sarar etrafını Gülmez olur hiç yüzün Karartır hayatını Gel bana yar gel bana Kül oldum yana yana Keşke sevmez olaydım Nerden geldim cihana Şadan Yenişafak
|
|
|
|
#376 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Siz Hiç Üşüdünüzmü
Dünyanın neresinde olursa olsun çocukları vuran bombalar hep yüreğime düşmüştü. Uçaklar incirlikten kalkmışta olsa Sinan çetinin film gibisi hiçte film gibi gelmezdi Dış hatlarda boğazım düğümlenir yutkunamazdım Hep beni bizi bulurdum yusufun kuyusunda Anahtarları kaybolmuş zindanlarda Gök yüzüne uzanan ipe boyum yetişmezdi Siz hiç üşüdünüzmü Çift camlı iri iri odunların yandığı şömineli odanızda Odayı aydınlatan alevler arasında TV ONBEŞ teki Haberlerde yüzü soğuktan mosmor olmuş sümükleri buz kesmiş soğuktan konuşmayı unutmuş çocukları görünce yüreğime bir kor daha düşmüştü şeytanın azap göreceği soğuk cehennem gibi Sıcacık odada tir tir titriyordum Beni her şiirimde bir başka buluşunuz ondandı ama ben bir başka değildim Çünki ben sizdim Film gibide dış hatlarda sır kapısında kuru mendili olmayan Dünyanın dörte üçü suda olsa içimdeki yangını söndürmeye yetmiyordu Anamın yiğidi Babam kollarıma cansız düştüğü an aklıma geldikçe ancak okadar oluyordum Baş örtüsü mağdurlarının sesi olamamıştım ama yaralı yürekleriydim Nihat Hatipoğlunun Kerbelasında Mübarek başı toprağa düşen Hz Hüseyin Fırat kenarında susuz kalan Hz Hasan Yetmiş milyon yediyüz milyon belkide yedi milyar insan bendim Bendim her nefeste Hayy sahibini anmaktan gafil olan Fırat kenarında bir kurt kapsa koyunu onuda Ömerden sorarlar diyen Hz Ömer bir bilsen Mehmet Akifin sırtlanları bile geçti yırtıcılıkta misali gibi Nice ana kuzuları böbrekleri için canavarca parçalanıyorlar parçalanan yüreklerimizle birlikte Bir görseniz bir gelseniz diyorum İyi Atlara binmiş iyi Adamlarla birlikte bir dönseniz diyorum Mohaçtan Alpaslan Selim olan Yavuz sultan Fatihlerle birlikte fethe muhtaç gönülleri birdaha feth etseniz girseniz gönül surlarımızdan Ve ben çığlığı olsam sessizliğin sizlerde duyup gelseniz VE ÇOCUKLAR HİÇ ÜŞÜMESE Şadan Yenişafak
|
|
|
|
#377 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sizgibi Can Dostları
Alışmışlar insanlar Taktire iltifata ölçüsüz yer içerler Yeterki de bedeva Davalar ortalarda İnsanlar olmuş bi dava Siz gib can dostları Bekler oldu bu dava Şadan Yenişafak
|
|
|
|
#378 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sohbette Muhabbet
Boyunlar bükülür gönül ram olur Sohbette muhabbet ruha can olur Melekler gıptayla temeşa eder Cezbeye düşer aşık dost ayan olur Andıkça Allahı yananlar olur Rahmetin farkına varanlar olur Çaresi bulunmaz nice yarayı Bir dost nazarıyla saranlar olur Her azan her anın şahidin olur Sohbette selamet talibin bulur Ol meclise gelen ervah sahibi Sohbet vesilesiyle dosta yol olur Şadan Yenişafak
|
|
|
|
#379 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Son Vefam
Çocukluğumdan beri duyarım, bir vefadır gider.Kimi zman derin bir ahh! çekerek nerede o vefalar, nerede vefalılar dediklerini, Kimi zaman canım bu saattede vefayamı gidilir. Kimisindede vefa olmassa olmaz onun tadı bambaşka derlerdi. Kimiside yok canım, bu sene Vefa'da hiç iş yok.Böyle giderse z. kümeye düşer derdi.Biraz büyüyünce arkadaşlarla dolaşırken Bir STAD gördük. Bir armakadaş burası Vefa STADI dedi. O dönem Vefa 1, kümede oynuyordu. Hakikaten dedikleri gibi Vefa o sene küme düştü. Benim anlamaya çalıştığım düşen ilk Vefa oydu. Ramazan ayında camileri gezerken ismini Ebul Vefa Hazretlerinden alan Vefa semtine gelmiştik. Dediler ki, Vefaya gelinirde, Vefa bozası içilmezmi, ve nasip oldu içtik. Hayatımdaki düşen ikinci Vefaydı. Vefa bozası çünkü zamanla dillere düştü. Sirkesinide hiç unutmamak lazım. Bende onun apayrı yeri vardır. Peygamber Efendimiz S.A.V. sirkeyi çok severmiş, haliyle onun sevdiği herşey bizlerede sevgili olmalı.Diyeceksiniz ki Ebul Vefa Hazretlerini niye hiç anlatmadan geçiyorsun.Bir gün Ebul Vefa Hazretlerini anlayacak duruma gelirsem, o zaman yalnızca onu anlatmaya çalışırız. Son Vefaya gelincede, kolay olmadı.Ama onu yıllar öğretti. (İnsanların Vefasını) Vefalı olmayı ilk evdekilerden öğrenmeye başlamışız. Çünkü öğrendiğimiz o güzelliklerin Vefa olduğunu büyüdükçe anlamaya başladık.Şükürler olsun Vefalıyı, Vefasızı hiçte geç olmadan anlamak nasip oldu.Büyüklerimiz, Ana ve Babadostlarına Hürmet ve İzzet ikram ederlerken, aslında onlara, birbirlerine olan Vefalarını gösteriyorlardı, bizlerede Vefalı olmayı öğretiyorlardı.Birbirlerinle olan hatıralarında hep güzellikleri yad ediyorlardı. Öyle güzel yanları vardı ki bunlar Melekmiydi ki diyebilirdiniz.Melek değillerdi ama melek gibiydiler. Birbirlerine ikram ettikleri suyu bile anlatırken sanki kevser şarabını anlatıyorlandı.Şimdi ise herşeyi bir bedel ödeyerek alsanız bile, hakkınız olanı bile size vermek istemez oldular. Dünle, bu gün apayrı dünyalar gibiydi.Beliniz bükülünceye kadar sırtınızda taşıdıklarınız kendinizi bile taşımayacak hale hale geldiğinizde.Olmayan Vefalarını Vefasızlığa çevirirler. Çünkü siz insanların gönlünde onlara faydalı olduğunuz müddetçe kalabilirsiniz.Yaşarken Vefanıza karşılık bir Vefa göremezseniz bile Ahiret size her anı ve herşeyi ile bir Vefa olacak.İnsanları güldürmenizin karşılığı size ahiret Gülleri, Yedirmenizin karşılığı Cennet nimetleri, Hasret kaldıklarınız, orada kavuşacaklarınızolacak. Hizmetlerde attığınız her adım sizi Allah Celle Celalühünün Cemaline ve Resulullah efendimizin S.A.V. saadet hanesine yaklaştıracak. Yani Vefa ekenler, Vefa bulacaklar. Ama o Vefasızlar unutmasınlar ki kendi Vefasızlıklarına, Vefasızlıkla mayaladıkları Vefasızlık dolu bir hayat sunulacaktır. Ya kendilerine gelirler, Ya da kendileri bilirler. Buda onlara SON VEFAM. Şadan Yenişafak
|
|
|
|
#380 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Son Yolculuk Öncesi
Zalim demek yakışmaz Seni saran gurbete Yusuflar sultan olur Gönüldeki devlete Sevdiklerin ve vatan Buram buram tütünce Omuzuna yüklenir Dertler bütün yükünce Hüznünü anlıyorum Elbette hakkında var Çileler basamaktır Dosta böyle varmak var Şimdi dönme zamanı Gurbeti çok ararsın Sen kendine kış oldun Başkasına baharsın Bu geçici bir vuslat Varsanmı varmasanmı Son yolculuk öncesi Belki veda zamanı Şadan Yenişafak
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|