![]() |
|
|
#371 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57947
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
(Sevgiliye mektup)
Türev tanem, bir tanem, bir sigma işareti kadar kıvrak bir Pi sayısı kadar sonsuzsun sevgilim. Sana olan sevgim limitlerin sonsuzluğuna ulaşıyor. Bir bakışın kalbimde matris kadar derin etkiler yapıyor. Kalem gibi kaşların, trigonametri gibi karışık saçların, tebeşir kokusu gibi burnumda tütüyor. Çarpanlara ayrılmayan denklemler gibi nazlanma. Senden mektup almak inan integral almaktan daha zor. Bilinmeyenlerimiz farklı olsa bile polinomlar gibiyiz. Eğer böyle devam ederse seni keşfedilmemiş dizi kuralları ile izleyeceğim. Seninle bir daire olalım. Merkezde ben, etrafımda eşit uzaklıklarda sen. Nereye bakarsam seni göreyim. Üzüntülerimiz teğet, sevinçlerimiz kiriş olsun. Birbirimize o kadar yakın olalım ki, yarıçaplarımızın limiti sıfıra yaklaşsın. Şu anda y=ax+bx+c parabolünün iki ayrı kolu isek de bir gün tepe noktasında buluşacağız. Sana bir sinx eğrisi gibi sürekli "k" sabiti kadar bağlıyım. Hiçbir parantez bizi ayıramaz. *Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği 1994-1995 Mezuniyet Yıllığı'ndan alınmıştır.
|
|
|
|
#372 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
KLASİK TEPKİ: "Sıraya geç kardeşim"
NEOKLASİK TEPKİ: "Şeker kardeşim sıraya geçiver" REALİST TEPKİ: "Sıra var" SURREALİST TEPKİ: "Sallandıracaksın bunlardan ikisini kızılay'da bak bir daha yapabiliyorlar mı?" ROMANTİK TEPKİ: "Beyefendi galiba sırayı girmediniz" NATURALİST TEPKİ: "Sırana geç" MODERN TEPKİ: "Efendim insanımız eğitimsiz. Halbuki Avrupa da" POST-MODERN: "Sırana geç lan ayı!" UZLASIMCI: "Acelesi olmasa öne geçmezdi; üzmeyin garibi" DEVRİMCİ: "Alt yapı sorunları çozülmeden halkımız sıraya geçmez. Devrim olunca herkes hizaya gelecek" KADERCİ: "iki dakika fazla beklesek kıyamet mi kopar? Kısmetse hepimizin işi görülür" FELSEFECİ (septik-kuşkucu): "Ön ve arka kavramları görecelidir.O tarafın ön taraf olduğuna kim karar verdi? Öne geçtiğini zanneden, aslında arkaya geçmiş olabilir" KANT'CI: "Efendim algılanmayan şeyler yok demektir. Bakmayın o tarafa,adam yok olur" KOTÜMSER VAROLUŞCU: "Herkes bir gun ölecek. Onurlu bir şekilde bekleyin. Bir gün o adamda ölecek" İYİMSER VAROLUŞCU: "Sıkmayın canınızı,su anın tadını çıkarmaya çalışın. Bakın ne güzel hayattasınız ve birileri önünüze geçebiliyor" HUMANİST: "İnsanlık bir bütündür. Birimiz hepimiz hepimiz birimiz için. Dolayısıyla birimiz öne geçince,aslında hepimiz öne geçmiş oluyoruz."
|
|
|
|
#373 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Öykünün kahramanı bir genç kız. Bu genç kız, kendi annesinin cenaze töreninde daha önce kim olduğunu hiç bilmediği bir genç adamla karşılaşıyor. Bu genç adam kızın rüyalarının adamı ve kız görür görmez adama aşık oluyor. Aradan bir kaç gün geçi yor. genç kız kız kardeşini olduruyor. Polis neden öldürdüğünü sorduğunda, genç kız cevap veriyor? kızın kızkardeşini öldürme sebebi nedir? Aşağıdaki cevaba bakmadan cevap verin.
Cevap: genç kız, adamın cenazeye geleceğini ve adamı orada göreceğini umuyor. Bunu doğru cevapladıysanız, polise gidip sizi hapsetmelerini isteyin. Bu unlu bir Amerikan psikoloji testiymiş. Öldürebilme zihniyetine sahip kişiler buna doğru cevap verirlermiş. Seri katillerin çoğu bu teste hiç düşünmeden doğru cevabi vermişler. Doğru cevabi bulamadıysanız, ne iyi.
|
|
|
|
#374 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kütahya Yimpas mağazasında yasanmış bir olaydır.
Kütahyalı bir kadın alışveriş için Yimpas mağazasına gider. Kütahyalı ya evde ne kadar bileziği takısı varsa onların hepsini Üzerine takar öyle gider. Kadinin kolunda dirseklerine kadar olan bilezikleri gören uyanigin biri kadini takibe baslar. Kadin markette alisverise baslar ve takibe baslayan adam usulca yaklasir ve kadina "Hanimefendi bu kadar bilezik ve takiyi teshir etmeniz biraz sakincali degilmi? Memlekette durumlar kötü. Herkes ekonomik olarak zorluklar içerisinde. Kötü niyetli birisi sizi böyle görse size bir kötülük yapip takilarinizi alabilir. O yüzden bütün takilarinizi çantaniza koymaniz yarariniza olur" der.. Kadin korkuya kapilir ve kim oldugunu sorar adama. Adamda kadina "Emniyet mensubuyum" der. Kadin adamin sözlerine hak verir ve bütün bilezik ve takilarini çantasina koyar. Alisverisi tamamlayan kadin kasaya ödeme yapar aldiklarini arabaya yüklerken ayni adam yardim etmek ister ve aldiklarini arabasinin bagajina bir güzel yerlestirir. Bu arada kadinin çantasini da göz açip kapayincaya kadar yürütür. Kadin arabasina biner evinin yolunu tutar. Evinin önüne gelip esyalari indirirken çantasinin olmadiginin farkina varir. Ama nafile giden gitmistir. Geri dönüp Yimpasta oraya buraya sorar bir sonuç alamaz. Kadin polise haber verir kocasina haber verir ama girisimler sonuçsuz kalmistir. Aradan bir kaç gün geçer eve bir telefon gelir. Çantayi çalan adama aramaktadir. Telefonda kadina " Hanimefendi kusura bakmayin geçen gün sizin çantanizi çalan kisi benim. Yaptigim isten ötürü çok üzgünüm. Vicdan azabi çekiyorum. Çantanizi size vermek istiyorum. Bütün herseyiniz içinde. Evinize gelmek isterim ama polise haber vermenizden korktugum için çantanizi Yimpas magazisinda size geri vermek isterim. Lütfen beni affetin" der kadinin gönlünü alir. Kadin o sevinçle kocasina haber verir cümbür cemaat Yimpasa giderler ve adami beklemeye baslarlar. Adam ortalarda yoktur. Adam kadinin Yimpasta olmasini firsat bilip çantadaki anahtarla eve girer ve evdeki degerli esyalarin hepsini alir ve bir not birakir. Eve biraktigi notta su yazilirdir "ilginize çok tesekkür ederim hanimefendi Bu kadar takisi bilezigi olan bir hanimin evide zengindir dedim. Onlari da almaz isem Vicdanim rahat olmaz diye esyalarinizi da aldim. Tessekkürler" Kadin uzun bir beklemeden sonra eve gelir ve esas felaketle karsilasir. Olay hala çözülememis hirsizlar yakalanamamis
|
|
|
|
#375 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
1.Evli erkeklerin psikolojisi arkadaşlarla lokantaya gitmeye benzer.
İstediğin yemeği sipariş edersin sonra yanındakinin istediği yemeği görüp: -"Keşke onu isteseydim" dersin. 2.Bir davette bir hanım arkadaşına sorar: -"Alyansını yanlış parmağına takmıyor musun?" Diğer hanım cevap verir: -"Evet yanlış adamla evliyimde ondan" 3.Bir adam evlenene kadar eksik sayılır evlenince tam bitmiş olur. 4.Bir genç babasına sorar: -"Baba evlenmek kaça malolur?" Baba cevap verir: -"Bilmiyorum oğlum,ben hala ödüyorum." 5.Adam anlatıyormus: -"Evlenene kadar mutluluğun ne olduğunu bilmezdi, sonra da geç oldu." 6.Yeni evlenmiş bir adam mutlu ise nedenini hemen anlarız. On yıllık bir adam mutlu ise nedenini merak ederiz! 7.Evliliğin ilk yılında adam konuşur kadın dinler, İkinci yılında kadın konuşur adam dinler, üçüncü yılında her ikiside konuşur,komşular dinler. 8.Bir kavgadan sonra kadın kocasına bağırır: -"Seninle evlendiğimde tam bir aptalmışım." Adam cevap verir: -"Evet çok aşıktım farkedemedim." 9.Bir adam gazeteye ilan vermis: -"Eş arıyorum" Ertesi gün yüzlerce mektup almış. Hepsi aynı şeyi söylüyormuş -"Benimkini alabilirsin." 10.Bir adam karısına arabasının kapısını tutuyorsa emin olabilirsiniz: Ya arabası yenidir,ya da karısı!
|
|
|
|
#376 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kadının Günlügü
Bugün 3 yıl bitti... Onun karşısına gelinlikle çıktıgım günkü kadar mutluyum... Tanrım onu ne kadar seviyorum... Mükemmel bi erkek.. Cazibeli, yakışıklı anlayışlı, sevecen her şey var... Bugün cumartesi... Bıraktım arkadaşlarıyla eglensin... En sevdigi yemek olan pastırmalı kuru fasülye ile pilav yaptım... Yemek pişti demleniyor... Banyo yaptım. En sevdigi kıyafetimi giydim... Yemekten sonra, şöminenin karşısına bir şişe kırmızı şarapla uzanacagız... Eve geldi sonunda Beni öpüşü biraz soguktu... Aklı başka yerde sanki.. Aman tanrım yoksa?... Arkadaşlarıyla ne yaptıgını sordum, agzında bişeyler geveledi.. Yemekte keyfi biraz yerine gelir gibi oldu.. Ama hala dalgın.. Hala uzak.. Hala kabuguna çekilmiş.. Herhalde ÖTEKİNİ düşünüyor... Benden genç mi acaba?... İş yerindeki sarışın pazarlama temsilcisi olmasın sakın?.. Şöminenin karşısında şarabımızı yudumlarken dayanamadım, neyin var diye sordum.. Gülümsedi... Zoraki bir gülümseme.. Yok bir şeyim diye geçiştirdi... Belki de kilo alıyorum... Çok mu vırvır yapıyorum... Elini tuttum... Elimi okşadı, ama elle hissiz, parmak uçları soguk.. Stepe mi başlasam.. Çocuk mu istesem.. Yalan, yalan, yalan!... Bitti.. Bitti..Bitti.. Tanrım um... Kendimi son kez onun kollarına attım.. Aglaya aglaya uykuya dalmışım.. Erkegin Günlügü Ortada bir günlük bulunamadı... Sadece, uykuya dalmadan önce, belli belirsiz bir serzenişi yansıtan mırıltı duyuldu: Öff be takım yine yenildi... Ama kuru fasülye güzeldi..
|
|
|
|
#377 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Türkiye'de İlk Defa Sigaranın Faydaları Bizde
Sigara içeni köpek ısırmaz Çünkü yanında baston taşır Evine hırsız girmez Çünkü sabahlara kadar öksürür Üzerine sinek konmaz Çünkü buram buram nikotin kokar Fazla yorulmaz Çünkü yorulunca tıkanacağını bilir Yürümek için zorlanmaz Çünkü tekerlekli iskemlede gezdirilir İhtiyarlamaz Çünkü genç yaslarda sevdiklerine kavuşur Sigara içenlerin ayrıca: Yüzlerine renk gelir Çünkü dişleri ve bıyıkları sapsarı olur Vücutları bir kus gibi hafifler Çünkü ileri donemdeki dolaşım bozukluğundan ötürü önce parmakları, sonra da el ve ayakları kesilir
|
|
|
|
#378 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
"SSK gözlügü yazilir. Tansiyona sekere bakilir. Kurban kesilir...
(Gebze'de bir eczanenin camindan...) Aksaray'da bir lastikçinin vitrininden : (Vindovslu aletle rot balansi yapiyoruz...) "Kartus ve kolonya doldurulur." (Eskisehirde bir dükkanın camından...) Dostum bana bi tane Yüzüklerin Efendisinin çocuk versiyonundan verir misin ? ( Yanimdaki adam korsan VCD'ciden Harry Potter'i isterken ) "Burada adam olana, edebiyle konusana hizmet verilir..." ( Eminönünde bir bakkalin camindan...) Izmir'deki enterasan bir kuaförün devasa afisindeki gaz verici cümle : "Bir fön neyi degistirmez ki !..." Bir kirtasiyenin camindan : "Patlayan top geldi !..." Kocaeli Hereke'de Y. Y. B. F. karsisinda kendi halinde bir bakkalin camindan: "Penguen Yemi bulunur !" Kadiköy çarsida yanimdan geçen bir adam yanindaki diger adama : "Abi ! Robinson'daki de eseklik aslinda, niye Cuma ile samimi oluyor ki ?!..." Kadiköyde bir duvar :"Resat, lütfen buraya park yapma !..." Kas'ta Dogan görünümlü bir Sahin'in arka camindan : "The Anatolian child does not eat these feet !..." "Geçmis olsun, buraya kadar frensiz geldik !..." Ise gelmek için bindigim dolmusun söförü, son duraga geldigimizde siritarak... Yasli teyze : Evladım sagda mübarek bir yerde M. söförü Az ilerde Camii var, seni orada birakayim teyze... Adana'da belediye otobüsünde ön ve arka kapida görevli 2 muavin arasinda geçen diyalogdan : Muavin1 : Durakta inecek var mi ? ( yolculardan ses çıkmaz ) Muavin2 : Olumsuz !... Eskisehir'de bir belediye otobüsü : Biletçi : Arrrrka tamammm, kapat arkayi ! ( bir teyze arka kapiya sıkışır ) Biletçi : Kari sıkıştı, aççç kapa !... Otobüs Söförü : Paso lütfen !... ( ben pasoyu almak için cüzdanıma davrandigimda... ) Aynı Söför : Varsa gösterme !...
|
|
|
|
#379 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
2003 yilinda bana zincir mektup (chain letters) gonderen tum dost ve
arkadaslarima tesekkur ederim. Sayenizde tuvalet temizlemekte kullanildigini ogrendigim Cola'yi icemez oldum. AIDS virusu tasiyan igneler popoma batacak korkusuyla sinemaya gidemez oldum. Deodorantlar kanser yapiyor diye sayenizde artik bir domuz gibi kokuyorm. Marketlerde yasli kadinlar beni kandirip parfum koklatacagim diye bayiltip kacirir korkusuyla ya markete gitmiyorum ya da yasli kadinlara asla yardim etmiyorum. Telefon hattimi kullanip bana borc takarlar korkusuyla telefona bile cevap veremiyorum. Yiyeceklerin icinde neler oldugunu acikca ifsa etmeniz karsisinda korkudan yemek yiyemez oldum. Ustune kesin fare sicmistir diye hicbir kutu icecegi icemiyorum. Cok begensem bile ya ickime ilac koyup beni uyutup organlarimi calar ve buz dolu kuvetin icinde uyanirsam diye bana yaklasanlari tersliyorum. Tum birikimlerimi hastenade yatan ve olmek uzere olan cocuklara yatirdim. Bes parasiz kaldim. Mail listesine katilirsam alacagim soylenen para, bilgisayar, cep telefonu ya da gezileri beklemekten evden disari cikamaz oldum. Bir maili forward etmedim basima ne belalar gelecek diye korkuyla beklemekten ruh sagligimi kaybettim. SIMDI: Eger bu maili 60 saniye icinde 1200 kisiye yollamazsan, ishal bir kus sabah aksam kafana sicacak ve hayati sana dar edecektir.
|
|
|
|
#380 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
SORU: Ermeni (Doğu) sorununu açıklayınız.
CEVAP: Osmanlı Devleti altında yaşayıp ekmek yiyen Ermeniler kendi kendilerini kışkırtmaları sonucu doğu anadoluda hoşnutsuzluklara başladılar. Mustafa Atatürk paşa düşmanla başedebilmek için Kamil Karabekiri Ermeni üzerine doğrulttu. Ermeni yenilip barış istedi.Böylelikle en iyi sonuç osmanının oldu (Pinar/Ortaokul-3). SORU: KASABAYI KIM YÖNETIR? CEVAP: - şerif ve adamları (Kamil/Ilkokul 5) - Kasabayı ihtiyarlar heyeti ve köy bekçisi yönetir (Yavuz/Ortaokul 2) SORU: DESTAN NEDIR? CEVAP: - Destan ulusların kahramanlık, cinsel ve biraz da ahlaksal serüvenleridir (Bora/Lise 1). SORU: DÖRT HALIFE DEVRINDE "HAKEM OLAYINI" AÇIKLAYINIZ. CEVAP: - Hazreti peygember efendimiz zamanında yapılan maçta kavga çıkmış. Musrikler müslümanlara saldırmış, bu olaya hakkemde karışmış. En son kararı da hakkem vermiş. Onun için bu olaya hakkem olayı denilmiştir. Maçlarda 3 hakkem vardır. Maçı kontrol eden hakkem, orta hakkem, yan hakkem (Cemal/Ortaokul 2) SORU: KIYAMET GÜNÜ NE DEMEKTIR? CEVAP: - Kıyamet günü yani gerdek gecesidir. O gün herşey Çok kötü olur. Bütün gece kıyamet kopuverir. (Serpil/Ilkokul 5) - Kıyamet günü herseyin kiymetli oldugu bir gundur. (Kemal/Ilkokul 5) SORU: MUBAREK ******* HANGILERIDIR, YAZINIZ? CEVAP: - Kina gecesi - Gerdek gecesi - Dolunay gecesi. (Hatice/Ilkokul 5) SORU: BULGARLARA KARŞI KIM SAVAŞTI? CEVAP: - Bulgarlara karşı ÇanakÇömlek Ali Paşa savaştı. (Ali/Ortaokul 2) - Çetinceviz Ali Paşa savaştı. (Suat/Ortaokul 2) - Çakırkeyif Ali Paşa savaştı..DIPNOT: Geçen gün bir arabanın arka tarafındaki yazı dikkatimizi çekti fakat okunmuyor, küçük küçük yazılmış. Biz de merakla iyice yanına yaklaştık,aynen şunlar yazıyordu "O kadar dikkatli bakma cam çatlak ondan yapıştırdık" (Halil/Ortaokul 2) SORU: DORT BUYUK KITABIN ADINI YAZINIZ. CEVAP: 1- Ansiklopedi, 2- Sözlük, 3- Kolej sinav kitabi, 4-Kalin roman kitaplar (Serpil/Ilkokul 5) SORU: INSANLARI HAYVANLARDAN AYIRAN TEMEL OZELLIK NEDIR? CEVAP: Insanlarin hayvanlardan çok derdi olmasi. (Buse/7. Sinif) SORU: TRAFIK POLISININ GOREVLERI NEDIR? CEVAP: 1- Rüsvet almak, 2-Ceza kesmek, 3- Travestileri kovalamak (Adem/6.Sinif) SORU: ASGARI UCRET NEDIR? CEVAP: Askerlik subesinde verilen ücrettir. (Hasan/8. Sinif) SORU: ENFEKSIYON NEDIR? CEVAP: Hükümetin düsüremedigi fakat ters düsürdügü bir hayat seklidir. (Hüseyin/Lise 1) SORU: FAO (Dünya Gida Örgütü) NEDIR? CEVAP: Farkinda olmadan ya da istenmeden çikan bir gazdir. (Mehmet/6. Sinif) SORU: HACLI SEFERLERININ CIKIS SEBEBI NEDIR? CEVAP: Hocam affedersiniz, poponun (papa demek istedi galiba) kiskirtmis olmasidir. (Ensar/6. Sinif) SORU: AVRUPADA REFORM HAREKETINI KIM BASLATTI? CEVAP: Riki Martin Luther. (Senol/7. Sinif)
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|