![]() |
|
|
#371 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57938
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Benim sevdalarım
Al güle damlayan kandı Çocuksu korkularım Geceyi siyaha boyardı. Uzaklarda alemlerim Avucumda yıldızlar vardı Erguvan umutlarım Sana sabahı soyardı. Sessiz çığlıklarım Özgürlükler adardı Kederli *******im Bir fezayı sarardı. Siyah beyaz düşlerim Gökkuşağı takardı Yoksuldu özlemlerim Sadece sana tapardı. Hazanda gurbetlerim Gurbette hazanlarım vardı Ayazda hüzünlerim Hislerimi yakardı. Prangaları yeminlerim Ayağıma çakardı Yalanlarım ellerimi Kelepçelere sokardı. Coşkun denizlerim Yakamozları yıkardı Irmaklarınde suyum Yalnız yetim akardı. Kağıttan kayıklarım Nuh`un gemisi kadardı Yağınca ağıtlarım Yağmurda toprak kokardı. Kavgasız savaşlarım Yazgımı kurşunlardı Şafaksız ufuklarım Güne hasret yaşardı. Benim hür yarınlarım Sefiller ve açlarındı Bildiğim tek dünlerim Gözlerinle saçlarındı. Baharda rüzgarlarım İğde kokusu taşırdı Gururlu kahırlarım Sanki mezar taşımdı. İçinde yitip gittiğim Seni gördüğüm andı Benim sevdalarım Al güle damlayan kandı.
|
|
|
|
#372 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
“Bir dalda iki kiraz
Biri al biri beyaz” /mış Ol dervişin abdest duası Çoğalan bir hüzün bakışları Elif yalnızlığında: aaah Kendinden bir yaz(ı)sın sen, beklenen Yetim baharların son menzili ey oğul Bu kaçıncı korku bu kaçıncı ümit Mezamir kokusu dudaklarında ağulu bir ilâhi harfsiz seslerden Yak kandili bekleme. Ağarsın çöl Dökülsün biati karargın yüzlerin Bakıver hırkasız sırtlarda Kaç sırtlan hırlamakta, yırtlaz Gecede gözleri aç/ Kırk yaren kırk kandil Her kandil hüseyin Hüseyin: al kiraz b i i r r i i al bey al az
|
|
|
|
#373 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
AL KUŞÇU NİYETİNİ
“Esen hayattır rüzgar yüklemlerinde Tutunuşu özlem, dokusu karmaşık...” Yalnız söylemlerinde gün batımları Liladan erguvana dönen renklerle Kaç maşuk peydahı sevdalar Teranesi hayatın savuşmalarında Bir nefes boyuna inmiş şehvetin Kucağına düşen yar koklamları Geceye sığınmış dudak tiryakisi yalanların Nafile duasına çıkmış iç çekişleridir Katre katre öykülü dokuntular ve Salıntısındaki rakkas gönüllerin Bezgin amanlı akisleri düşer Serseri benliğin delikanlı şavklarına Ayın karanlık yüzünde sevda Tırmanış gayretindeyken ışıltılarıma Bir öykü misalidir bakışın. Niyetler öğütülürken puşt zulası gülüşlerde Kırık pullar gibi beklemede sevdalar Kana yazılan düşler misali Toplanır tan yeri avuçlarında Men olmuş dokuntu kahırlarında Sarmaşık gülün ağlayışlarıdır ömrüm Yanarken gölgelerinde serzenişler Aşk küs gider gece kaçışlarında Sen al kuşçu niyetini Şafağına sakladığım sevda Mabedi olsa da yakamoz düşlerin İklimlerine çektiğim niyet Hala sokulmamış mâni kıvrımlarına Işın ERGÜNEY “Eylül Dokunuşlarının yayınlanmasına ramak kala...”
|
|
|
|
#374 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Patladım sıkıldım bütün bu olumsuzluklardan
Artık dayanacak katlanacak gücüm kalmadı Ey Yüce Yaradanım Sana sunduğum Canımı niye Almıyorsun Sana ruhumun sığmadığı Bedenimi sunuyorum Ne olur al bu canı Neden yaşıyorum Neden yaşatılıyorum Neden hayata bağlanıyorum Neden seviyorum Neden yine aşık oldum Yine Neden yeni bir şeyler öğrenmeye Zaman ayırıyorum Hiçbir şeyin anlamı yokken Her şey boş hiçbir şeyin anlamı yok Hayata bağlanmak istemiyorum Şu canımı ne olur al artık Şu canımı dayanamıyorum Acısız bir ölüm Olsun ne olur Yüce Yaradanım al şu canımı.
|
|
|
|
#375 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yaşarken ölümü tatmak çok zor anne
Severken bu kadar ayrılmak çok zor Bir ufuk çizgisiymiş meğer sevdam Her zaman göreceğim hiçbir zaman ulaşamayacağım Yoksa ben sonsuz bir aşka mı kapıldım anne Gündüzlerimi durgunlaştıran *******imi yoğunlaştıran bir aşka mı Dört duvar arasında sıkışmışım Mahkum olmak ne zor şey anne Yoksa ilk yenilgimi mi tadıyorum anne Ettiğim mücadeleler yıldız gibi parlarken Zaferden emin gülüşlerim kıskanılırken İlk yenilgim mi bu yoksa anne Yok anne yok sen mezarında rahat uyu Öyle bir miras bıraktın ki bana Zorluğun kendisinden değil galibiyetimden korkuyorum İçimdeki sonsuz aşkı unutmaktan korkuyorum
|
|
|
|
#376 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
al yüreğim senin olsun güzelim
lalelerle sümbüllerle donat içini yakuttan bir taç yap tak semalara ümitlerin bile kıskansın onu rüzgarlar değmesin yapraklarına ellerin değmesin temiz değilse ilgi göster ona canınmış gibi mübarek saydığın yanınmış gibi sevgilerin yücesiyle sev onu emanet değilde malınmış gibi ne bir korku yaşat ne de ızdırap için için ağla o üzülünce namusunmuş sen koru onu onurunmuş gibi saygı duy ona lekeli giysiler giydirme sakın sahte duygularla gitme yanına unutmaki seni dost bilecektir namusu şerefi şanıymış gibi
|
|
|
|
#377 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dilimden çıkıverdi seni çok seviyorum sözü
Öyle içtendi öyle gizemli bir duyguydu hazzı Coşkulu deryaların atılgan dalgaları gibi Dinmedi hiç kalbimin tik tak nabızlarının hızı Daha zamana gerek vardıysa da iki gönülce Sabrın çatladığın an düşünülmezmiş ince ince Duyguların fevkinde insan kendini kaybedince Derlermiş sevdiğine gökteki binlerce yıldızı Tatlı çağrıya coşkulu bir yaklaşım başlamışsa Nefis arzular hep, insan kurtulmaya çalışsa Hele iş işten geçip deli divane olunmuşsa Ne ağrı tutar seni ne de kıvrandıran bir sızı Alabildiğim cevap; Utangaç yüzün tebessümü Sesini duyamadan çoktan alıp gitti sesimi Yoksa suskun kalması bana has saygı sevgisi mi Artık gönlüme düşen anlamak bu gizemli nazı 10:02 07.08.2007
|
|
|
|
#378 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
umutsuzluk verip mutluluk aldın
seviyorum deyip beni aldattın girdin hayatıma bırakıp kaçtın yüreğimden aşkını alabildin mi mutluluğumun önünde perde oldun her kapına gelişimde beni kovdun aldım haberini gül gibi soldun söyle mutluluğa doyabildin mi hem kendine yazık ettin hemde bana sende alışmışsın artık acılara suç bizimmi yoksa bahtımızmı kara acı dolu günleri sayabildin mi ben senin ateşinde kavrulup yandım bütün sözlerine inanıp kandım başkalarıyla mutlu ourum sandın yerme başkasını koyabildin mi
|
|
|
|
#379 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bu aşkı burada bitti sansanda
Bir mendil misali tutup atsanda Kolay kolay ölmem,çekip vursanda Daha senden çok şey alacağım var Mehtabım dediğim gözden yanaktan Bal kaymak bildiğim dilden dudaktan Bırakıpta giden,elden ayaktan Daha senden çok şey alacağım var Ölümüne seven bakışlarımı Ateşler içinde yakışlarını Sayende dökülen göz yaşlarımı Daha senden çok şey alacağım var Seni tanımadan önceki beni Çekip ellerimden aldığın seni Hele sensizlikten olmadan deli Daha senden çok şey alacağım var
|
|
|
|
#380 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sevdaya saldın başımı
Bembeyaz ettin saçımı Akıttın hep gözyaşımı Alacağın olsun gönül Bir gün olsun güldürmedin Yaralarım sağ etmedin Haneme gün doğdurmadın Alacağın olsun gönül Hasret koydun dost yüzüne Düşürdün hep aşk közüne Bilmem bana garezin ne Alacağın olsun gönül
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 15 (0 üye ve 15 misafir) | |
|
|