![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 125 Thanked 197 Times in 120 Posts
Üye No: 44060
İtibar Gücü: 4267
Rep Puanı : 10060
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Aşk Benim Gönlümdeki...
Aşk, benim gönlümdeki Sevgi güç; ömrümdeki Ben, aşka dokunmuşum Kaşların, gözlerin, Saçın ne ki? Sevdâ imiş gözlerimin ışığı Kalbimi bilmişim sevgi kaşığı Can mı? Belki bir damla su engin denizde, Veyâ rüzgârda salınan buğday başağı Ammâ, İlgilendirmemiş hiçbir âşığı... Kanat, umutsuz hülyânın, Sanat, görgüsüz dünyânın Dostlar uyanın uyanın Bu, sonu pembe rüyânın: Size Cennet'i anlatmadım Koklatmadım rengârenk çiçekleri Biliyorum çokları küskün bana Ama tatmadım mısrâlar |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
bir türkü söyle...
Yanık yüreğinle bir of çekerek Özümü dinleten bir türkü öyle İçini dökerek, boynun bükerek Ağlatıp, inleten bir türkü söyle Gözüne yaş diye akıp dolaydım Döktüğün yaşlardan nasib alaydım Bu kahpe devranı görmez olaydım Maziyi anlatan bir türkü söyle |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
diyarlardan diyarlara...
İnan bana ben değilim söyleten beni Atılarak bir boşluğa serilmişim ben Sıradan bir dert değildir inleten beni Dostun bıçak sözü ile vurulmuşum ben Diyarlardan diyarlara sürülmüşüm ben Ruhum ile çarmıhlara gerilmişim ben Çile yüklü duygularda dara çekildim Yemyeşil bir yaprak idim soldum döküldüm Asırlarca sökülmeyen köktüm söküldüm Yalnızlığın ağı ile örülmüşüm ben Diyarlardan diyarlara sürülmüşüm ben Ruhum ile çarmıhlara gerilmişim ben |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
dilini kana bulama...
Dilini kana bulama Susta öldür beni n'olur Gönlünün darağacına Asta öldür beni n'olur Dolaştır donan kanımı Ruhun ile yak canımı Körükleyip yangınımı Este öldür beni n'olur Sevdam nasib alacaksa Hasret yetim kalacaksa Sonu vuslat olacaksa Küste öldür beni n'olur Hasretinle yana yana Ömrü tükettim uğruna Bir taş misali bağrına Basta öldür beni n'olur |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
beşikten mezara kadar...
Bir meçhule gider yollar Beşikten mezara kadar Gaflet ile geçer yıllar Beşikten mezara kadar Ne bu celal, ne bu hiddet Bitmez mi sandın bu müddet Taht, saltanat, makam şöhret Beşikten mezara kadar Var mı şu dünyada kalan Mal da yalan, mülk de yalan Var biraz da sen oyalan Beşikten mezara kadar Yarıda kalır dilekler Boşa çıkar tüm emekler Azrail pusuda bekler Beşikten mezara kadar Ha bugün olmuş, ha yarın Üç metre bez yoğun varın Sonu gelmez arzuların |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Akşam Doluyor Gözlerime...
Dönsün şu başım fecre kadar bâde-i aşktan: Akşam doluyor gözlerimin rengine akşam Ufkumda alev rengi deniz, aşka kanarken, Mevlâna dedim orda yanan, Şemsi soran hem Bilmez çün alev; yandığı her ân eriyor mum, Membâa döner çünkü sular, çölde kalır kum, Donmuş bakışım ufka inen sihre vurulmuş: Rûhum sanırım böyle bir ânımda verilmiş Yârânı Hudâ varlığın âfâkına işler; Ömrün de doğar belki gurûbunda güneşler Kim bildi sözüm; yâri bilir, dehri de bildi Geçtikçe hayat zâhir olan |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
devir beni...
Sen deli rüzgarım, ben kuru yaprak Savur beni savur, düşene kadar Dağda güneşim ol, ben kuru yaprak Kavur beni kavur, pişene kadar Sapladığın okun, gerdiğin yayım Sensin benliğimde en büyük payım Etrafında devir daim halkayım Çevir beni çevir, şaşana kadar Hayat sensizlikse ölmeye değer Ömrü bir kalemde silmeye değer Bana gelmen için engelsem eğer Devir beni devir, aşana kadar |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
buyur burdan yak...
Su katılır mı hiç pişmiş aşa Bakma tadına ot gibi yaşa Gelene ağa, gidene paşa Şak şak şak oldu çok matrak Boş geçme ordan buyur burdan yak Aklı selimle nazar eyleyin Ne iş halleder kuştaki beyin Bak nasıl geçer ömrü leyleğin Lak lak lak oldu çok matrak Çok içtik ordan buyur burdanyak Kokuştu arzu, kokuştu istem Takke düşünce sırıttı sistem Kurtaramaz gelse Zaloğlu Rüstem Bak bak bak her taraf çatlak Çok içtik ordan buyur burdan yak |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
buyur burdan yak...
Su katılır mı hiç pişmiş aşa Bakma tadına ot gibi yaşa Gelene ağa, gidene paşa Şak şak şak oldu çok matrak Boş geçme ordan buyur burdan yak Aklı selimle nazar eyleyin Ne iş halleder kuştaki beyin Bak nasıl geçer ömrü leyleğin Lak lak lak oldu çok matrak Çok içtik ordan buyur burdanyak Kokuştu arzu, kokuştu istem Takke düşünce sırıttı sistem Kurtaramaz gelse Zaloğlu Rüstem Bak bak bak her taraf çatlak Çok içtik ordan buyur burdan yakk |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Anadolu doluyum...
Bem çöller fırtınası Ben anaların yası Ben tarihlerin yoluyum Vurulmuş saldırmışım Düşeni kaldırmışım Gariplerin sağ koluyum Türkü söyler dillerim Nasırlıdır ellerim Ben söğütlerin dalıyım Ben gönüller bekçisi Dertlerin emekçisi Ben Anadolu doluyum Ben dünlerin yarını Köroğlu'nun torunu Ben Çamlıbel, ben Bolu'yum Yüreğim Çatalca'dır Bakışım kartalcadır Ufuklara sevdalıyım Türkü söyler dillerim Nasırlıdır ellerim Ben söğütlerin dalıyım Ben gönüller bekçisi |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|