![]() |
![]() |
#31 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Mar 2008
Teşekkür Etme: 1 Thanked 6 Times in 5 Posts
Üye No: 45581
İtibar Gücü: 1447
Rep Puanı : 310
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Tohum ve Yaşam
onur duyduğum delice bir sevdanın özlem dolu gözbebeklerinde ışıldayan yakamozlardı gözlediğim geldiler... alabildiğine kıvandım / dünyalar benim sandım... keskin dilli ozan, kurt soylu kaan heybetiyle yanı başımda duran yiğitlerdi özlediğim geldiler sevinçlerle donandım... gündüz ve gecenin yoklukta nicenin bilinmez bilmecenin kaybolurken içinde / bir kadir gecesinde avuçlarımda bulduğum karanfil kokulu şefkatlerdi içinde kaybolduğum... hey gidi kıvamına kurban olduğum hal vardır halden içre bal vardır baldan içre solumda soldan içre yanar gönül har ile kurbandır kuldan içre hoş geldiniz... hoş geldiniz dostlarım suretiyiz Tanrı’ nın; akıl akıldan içre... tohum kardeşlendi bugün toprağa sımsıkı tutundu kök sevdasıyla tanıştı özgürlüğün vuslata tebessüm etti mavi gök geldiler yemyeşil ümitlerle yaşamı muştulayıp... şimdi başak tutacaklar saf tutun ey köslere has vurulsun şenlensin bezgin yürekler tutuşsun ocaklar gayrı toy düğün kurulsun! ..
![]() |
#32 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Vasiyet
ölüp gidersem eğer ağlamayın ardımdan bir tek karanfil yeter gelsin bir avuç toprak mahzun Kafkas yurdumdan ölüp gidersem eğer ezgilerimden seçin çığırın birer birer tutun ellerinizden inadına birleşin! .. ölüp gidersem eğer toplansın baksılarım birlikte ünlesinler altun su kıyısında kansın berrak sularım ölüp gidersem eğer bir dileğim daha var gitsin de yâre haber örsün kara buduna asaletten bir duvar ölüp gidersem eğer ardından kurultayın pırlanta iki değer taşıyacak ülkümü ülkeme muştulayın ölüp gidersem eğer sevmedim gösterişi bulunmayacak bir yer ve isimsiz bir lâhit bir tek yazı: er kişi! ..
![]() |
#33 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Vuslat
ne efsunkâr ki bakışın; yâd eller sıla gelir kaybeder kendini gönül, sazsız; fasıl/a gelir... göl yeşili gözler birden ıslanır sicim gibi ardından çil çil umutlar sarkar, asıla gelir... hangi mecnun böyle zulme dayanır da aşk ile eğninde türkuaz libas, yürür; usûle gelir... dudaklarından dökülür dûalar şerha şerha bir çift kömür göz, vecd ile aşka vesile gelir... gurbetten, sızılar yüklü eser de efil efil vuslatın serin rüzgârı yâre pusula gelir... o kadar uzaktasın ki kalmasın ister gönül bırakır da suretini; döner, asıl/a gelir...
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|