![]() |
![]() |
#31 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Baykuşlar Işığı Sevmez
Yıldızlar lâv saçmaz Işık saçar, Kuytu yerlere düşer gölgeler Umutlar bilenir Umutlar çiçek açar. Ayışığı yakamozlarda parlar Bir yanıp bir söner Güneşin batışı değildir *******i başlatan Bulutlar gelmese üstümüze. Herkesin bir yıldızı olmalı Bir de Ay'ı Güneş hepimizin Yarınlar neden aydınlık olmasın Yarınlar bizim. Zaman bir hışımla Geçerken önümüzden Durdurmak mümkün değil O giderken hep ileri Neden kalırız geri. Baykuşlar geceyi sever Işıkta kamaşır gözleri Alacakaranlıklarda avlanır Baykuşlar güneşi sevmez. Ay dururken,yıldız dururken Güneş dururken, Alacakaranlıklara çekemezsiniz Zamanı, Kukumav kuşları gibi Beklersen an'ı Yakalayamazsın! .. Farkına bile varmadan Karanlığı delen zamanı. Yıldızlar lâv saçmaz Işık saçar, Baykuşlar alacakaranlığısever, Baykuşlar ışığı sevmez Işıkta kamaşır gözleri Baykuşlar baykuşça yaşar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Beklediğin Güneşinlesin
Ben sevdamı bir gelin gibi Süsleyipte sunmadım sana Riyadan sahteden uzaktır hali Gecenin siyahında mehtap gibidir Yeşerdikçe canlanır bir bahar gibi Isırganlar içinde gül bahçesidir Senin gönlündeki bodur ağaçlar Benim yüreğimde ormana döner Bilirim yakmazsın bu gür ormanı Aşkımızın ciğerleri tarûmar olur Sen benim içimin son yangınısın Küllenmiş gönlümün kıvılcımısın Ne yazdan ne kıştan kalan yanımsın Sen baharımın gülistanısın Sen benim gönlümün âbidesisin Merdiven merdiven sevgidir sesin Bir sevda selisin daha yücesin Yüreğime kurulan kutsal hecesin Sen benim son sevdam son sevgilimsin Düğümlü kaderinde son düğümlesin Çözülmez sevdanın ilmiğindesin Sen beklediğin güneşinlesin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Seni Sevdam
Ben seni nedensiz sevmedim sevdam Karanlık dünyana güneşler doğsun Umutsuz yaşamak ölümdür sevdam Parlayan güneşin gölgesi boğsun. Ben seni sokakta bulmadım sevdam Hoyratça terkedip yürekten atmam Verdiğim emeğe yazıktır sevdam Bir pula getirip pazarda satmam. Ben seni zalime terketmem sevdam Gönlümde aşkının yakışları var Hüzünle dağlanan yüreğim sevdam Yarası sarılmış bakışları var. Ben seni içimde yücelttim sevdam Görmedi yüreğim böyle bir olay Kaderim kesişti seninle sevdam Savaştım kendimle olmadı kolay. Ben seni yürekten severken sevdam Bir nehir misali akarsın artık Paylaşmam bilirsin sevgimi sevdam Kırılır gönlümün kaşları çatık. Ben seni ellerden korurum sevdam Kıyamet gününe giderken yıllar Kimbilir belki de birleşir sevdam Cennete ulaşıp kavuşan yollar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Benim Aşkım Sensiz de Yaşar
Benim aşkım benzemez seninkine İlkbaharda doğar Yaz sıcağında olgunlaşır Hazanda döker yapraklarını Nehirlere akar, Kışın lekelerden arınır bahara bakar... Benim aşkım benzemez seninkine Dört mevsimde artarak yaşar Benim aşkım mehtapta Gitar çalar, Yıldızlara uzanır,Ay'a kement atar Hayallere dalar... Benim aşkım benzemez seninkine Karşılıksız da sever, Sen yanımdayken uzak düşmez Gözlerinden,derinlere dalar, Sen yanımdayken düşünmez başka aşklar İhanetten sayar, Benim aşkım benzemez seninkine sensizde yaşar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Benim İçin
Seni kim anlar artık *******ini karatan baykuşlar mı Seni kim sever artık Eteklerinden çeken çıyanlar mı Seni kim uyutur artık Tan kızıllığında yakanlar mı Seni kim ısıtır artık Kutuplardan gelecek eskimolar mı Ne sıcaklığın kalır yatağında Ne teninde titrer sevdalar Gözlerine karanlık yağar Güneş ağlar *******ine Yıldızlar pul pul dökülür Yalan sevdalarına Ben senin sevdanda son trendim Son istasyondum anlayamadın Bundan sonra geçecek tüm trenler Seni ilk istasyonda terkedecekler Hâlâ bir umut var biliyor musun Son trene yetişebilmen için Gururunu bir kez unut Benim için... |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beşinci Mevsim
Gülmek isterdi; Gülerdi, Gözlerinin içinde nehirler akardı Sönmüş bir yıldızın, Zaman tünelinden gülümseyen Buruk acısının kor bakışıydı. İçinde ağlayan mevsimler Yosun tutmuş bir zamandı. Sürüklenip giderken Zamanın koynunda, Yüzünde hâlâ yaşamı kucaklayan Bir melodinin izleri vardı. Ağlardı; Yaşanmamış yılların hüznünü Haykırır gibi... Gittikçe kısılan sesinde Kaderin çözülmeyen düğümünde Neden ben diyen,yalnızlığının İzleri vardı... Bir umut yeşertir gibi Baktı gözlerime, Gözlerinde beşinci bir mevsimi Çağıran özlemlerin Dinmeyen rüzgârı vardı. Gülmek isterdi; Gülerdi, Gözlerinin içinde nehirler akardı Sevdanın kanatlarında uçarken Hiç bitmeyecek bir beşinci mevsimde Doğan güneşin, Yakamoz yakamoz parıldayan Yeni yaşamını aydınlatan Gülen yüzü vardı... |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Gönül Meşalesi
Bir çağlayan sesi ırmak neşesi Akarsuların yaşam nefesi Çağıl,çağıl solurken yaşama Yorgun yüzlere bir gölge gibi düşer Yılların çizgisi Sen gönlü denizler kadar engin Yüzünde sonbahar sarısı Gözlerinde dingin rüzgârların Yorgun esintisi Ve yakamozlarda unutulmuş Bir yürek kıpırtısı Sevdanın sönmemiş eteklerinde Yanardağların küllenmiş yazgısı Ve sen yaşadıkça gönüllerde yanacak Bir gönül meşalesi Sen ufuklarında güneşler doğduran Yalnızlık ummanının adısın Etrafında dönen seyyarelere Kol kanat geren dünyasın Ruhumun yalnızlığını Senin yalnızlığının yanına koydum Gittikçe çoğalan yalnızlığında Kısılan sesine ses oldum Hançerelerimizde henüz söylenmemiş ezgimiz Yaşamın duyarsızlığını yırtacak Gönül sözümüz yüreklerimizde Ey! ..Tanrı'nın unutulmuş dünyasında Karanlıklara gömülen yâr Sana mı bu zulümler,bu çileler Sana mı eziyetler,cefalar Bunda bir haksızlık var. Sen yıldızların hoş bakışısın Bir gülüşüyle dikenli bahçelerde Güller açtıran bülbülün o güçlü sesisin Bir çoban kavalında bozkırlarda inleyen Yaşamların yanık sevdasısın Leyleklerin kanatlarında gidip gelen iklimlerin Tükenmez enerji kaynağısın Ve sen ey sevgili! ..son fethedilen Kalede bayrak gibi Yüreğimin burçlarında dalgalandırdığım Son sevdamsın... |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Anne Sevgiyle Kucaklıyordu
Bir anne ağlıyor,gözyaşları içine akıyor Acılar içinde pes etmiyor,evlâdım diyor Usulca dokunuyordu. Bir anne üzülüyor,gözleri yanıyor Sütü gelmiyor,evlâdı ağlıyor,yavrum diyor Şefkatle okşuyordu. Bir anne acı çekiyor,çaresizlik belini büküyor Yoksulluk içinde umudunu kaybetmiyor,canım diyor Yüreğiyle seviyordu. Bir anne evlâdı için yaşıyor,kötülükler peşini bırakmıyor Namerde muhtaç olmuyor,yaşatacağım diyor Sevgiyle kucaklıyordu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Anneydi O
Yalnızdı kadın Bir başına koca şehirde Bir can değil iki candı Can değil canandı Neden ve niçin geldiğini Kimseler bilmezdi Bilenler susardı. Karadeniz'in dalgalarından Koşar adımlarla aktı bu şehre Neler yaşayacağını bilmeden. Aldırmazdı böyleymiş yazı Onuruyla yaşamak istiyor Karadeniz'in gururlu kızı. Yüzünde gezinen acılar dostuydu Çaresizlik düşmanı. Kendini kurtaranlar kurtarmıştı Kimseler arkasına bakmaz Bir imdat sesini duymazdı. Bir anneydi o,her anne gibi Yaşatmak için yavrusunu burada Tek arzusuydu ermek için murada. Acısını saklayan gülüşlerinde Saklıydı gizemi... Gülerken acıyordu her yeri Kıt kanaat bir işte bulsa Yangını söndürmeye yetmezdi. Yavrusu büyüyor büyüyordu Büyüyen gözbebeklerinde O ise eriyor eriyordu. Bir anneydi o,açlığa razı Yesin diye yavrusunun ağzı Elinden birşeyler gelenler Sadece duacı Bir anneydi o,yavrusunun baştacı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Bahar Kadar Kısaydı Özgürlük
Yaşandı işte yaşanması gereken Yıllar, Umutlar namlunun ucundaydı Kan kırmızı umutlar, Hele çocuklar; Beyinlerine üşüşen yıldızları Kovalıyordu Bir yanıp bir sönen Yürekleri aydınlatan yıldızları. Oysa yaklaşan geceden Kimselerin haberi yoktu Görülecek rüyalar vardı Geceyi beklemeyen... Yaklaşan gece uyandıramazdı Tatlı rüyadan Kartpostal çocukları değildi Onlar, Ayaklarındaki postaldı yürüten Yeşil parkadandı zırhları Umutlarını örten, Bir kurtuluş türküsü tutturmuşlardı Nedense Neyi kurtaracaklarını bilmeden. Onlar bahar yağmurlarını gördüler Yazı beklemeyen, Özgürlükleri kısa sürdü Bir nefes kadar, Beyinlerine üşüşen yıldızlardı Özgürlük, Bunun için yandılar, Umutlar namlunun ucundaydı Namluyu özgürlük sandılar Özgürlükleri bir bahar kadar Kısaydı, Yaza çıkmayan özgürlük... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|