![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Atamın Ruhu
Bir Mehmet’in kanı dünyaya değer, Ne için yaşarız sormazsak eğer. Hükmedip dünyaya yeniden ayar, Vermez isek sızlar Atamın ruhu. Ölmez isek eğer vatan uğruna, Dirilir şehitler gider ağrına. Türklük paydasını yurdun bağrına, Örmez isek sızlar Atamın ruhu. Yeniden bir destan yaratmalıyız, Hain emelleri kurutmalıyız, Düşmana ölümü aratmalıyız, Vurmaz isek sızlar Atamın ruhu. Yeter anaların feryadı yaşı, Gülüp eğlenmesin terörün başı. Topyekûn birleşip düşmana karşı, Durmaz isek sızlar Atamın ruhu. Bu kudret Ceddimin bize mirası, Biz değil düşmanlar çekmeli yası. Sığırtmaç der bizde yiğidin hası, Görmez isek sızlar Atamın ruhu. Antalya 23 Ekim 2007 Hüseyin Sığırtmaç
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Atatürk
Atatürk çok çalıştı. Hep zafere ulaştı. Arzusu da barıştı. Sevgi yaydı yurt için. Savaşarak kazandı. Hep doğruyu yazandı. Cumhuriyet düzendi. İlke koydu yurt için. Yurt için fedakârdı. Millet için hep vardı. Durmak ise zarardı. Lider O’ydu yurt için. Çıkar nedir bilmezdi. Haksıza eğilmezdi. Yoksul varken gülmezdi. Güneş, Ay’dı yurt için. Hep ilme verdi değer. Gelmedi böyle lider. Ölümsüzlük bu meğer. Fikri paydı yurt için. Misakı milli derdi. Her yönüyle önderdi. Sığırtmaç gönül verdi. Sevda buydu yurt için. Antalya 21 Kasım 2006 Hüseyin Sığırtmaç
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ateş Düştü
Ateş düştü yüreğime. Dağ başında kar olayım. Senin gibi bir zalime. Çile çekip yar olayım. Bir vefa görmedi sevgim. Sarardı da soldu rengim. Bozuldu artık ahengim. Yana yana kor olayım. Umutlarla hasret güzel. Meşakatli yaşam rezil. Dünyada almadım menzil. Nerelerde kâr olayım. Sığırtmaç yorgun boşuna. Sevgisi bela başına. O yarin beyaz döşüne. Sarılarak sır olayım. Bursa 16/03/2005 Hüseyin Sığırtmaç
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ateşin Gönlümde
Ateşin gönlümde yandığı zaman Yücelerde yıldız şavkı olurum. Özlemin ufkumu aştığı zaman Seninle Mecnun’un aşkı olurum. Parlayan gözlerin yaşam güneşim. Senin hasretinle hoş değil başım. Sensiz huzur bulmaz makberde taşım. Seninle saltanat köşkü olurum. Efkârlı başımın sebebi oldun. Duyguma eş sandım yabancı kaldın. Ruhuma can veren kanat ve koldun. Sensiz gurbet elin çarkı olurum. Sığırtmaç umutlu belki boş yere Derdimi anlattım çok *******e Duygum mahkum etti hep hücrelere Meçhul sevdalarla kuşku olurum. Bursa 14/10/2004 Hüseyin Sığırtmaç
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Avun Biraz
Yüreğin dert yükü olmuş, Tut elimden avun biraz. İçin dışın hasret dolmuş. Al sevdamı sevin biraz. Ortak edelim sevdayı, Yakalım dağı, ovayı. Unutmadan yaşamayı. Aşka gelip övün biraz. Dağ, bayır dolanma keyfi. Gel yanıma aşkım safi. Tutturmamışsın hedefi. Yanlış izde avın biraz! Öfken yıkmasın bendini. Esirgeme yak sevgini. Haydi, gel buldun dengini. Aşka muhtaç tavın biraz! Sevgisiz kalmışsın yasta. Çıkıp yanma Everest’te. Torosta can bulur hasta. Gel Sığırtmaç evin biraz. Antalya 14 Ağustos 2008 Hüseyin Sığırtmaç
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Avutur Beni
Oyuncağa döndüm yarin elinde. Bir sağa bir sola savurtur beni. Mecnun’a çevirip Leyla çölünde. Aşkın ateşiyle kavurtur beni. Ne atar kurtulur ne de vazgeçer. Ne terk edip gider ne de yar seçer. Bir bakışı kalpte bin yara açar. Mavi boncuk ile avutur beni. Bazı kar, fırtına dağlar başında. Bazı gül, çiçekler açar döşünde. Güneşi yitirdim yağmur yaşında. Sevda rüzgarıyla kurutur beni. Sığırtmaç’a gam ve neşe kaynağı. İşgal edip gönlü kurdu konağı. Duygum yar aşkıyla yanan buzdağı. Dünya zevklerinden soğutur beni. Bursa 18/05/2005 Hüseyin Sığırtma
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayrılığa Olma Sebep
Baharsın kara kışıma, Hasreti sarma başıma. Kaynaksın hayal düşüme. Ayrılığa olma sebep. Yar deyip düşerim aşka. Yar ile yaşam bambaşka. Sultanı olmuşken köşke, Ayrılığa olma sebep. Yollarda kalmasın gözüm. Sevgiye hep muhtaç özüm. Yarına teminat sözüm. Ayrılığa olma sebep. Sahip çık koyma arada. Yoksa duramam burada. Sensiz dünya ıssız ada. Ayrılığa olma sebep. Sığırtmaç’ı salma çöle, Bülbülü figanım güle. Yalvarıp yakartma ele, Ayrılığa olma sebep. Antalya 24 Temmuz 2008 Hüseyin Sığırtmaç
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Babama Ağıt
Asırlık çınardın teslim zamanı. Anam sözün tutup bağlar çeneni. Oğlun kızın geldi bir aç gözünü. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Gün iki bin beşin on dört Aralığı Nesiller görmedi bu kalabalığı. En hasından yaptın hep babalığı. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Kayseri mekânın Pınarbaşı’sı, Salman Obası’dır Şirvan karşısı. Derdinden ah çeker konu komşusu. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Acı telefonla oldu haberim. Direksiyondayım yaşlı gözlerim. Dünya gözü ile bir bak özlerim. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Bursa’da Uludağ çöktü başıma. Gençliğin yeniden çıktı karşıma. Uğradım yedide ben bir hışıma. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Kayseri yoluna düştüm gelirim. Yüreğim kan ağlar öksüz kalırım. Garip Anam seni yalnız bulurum. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Radarın cezası vız gelir gayrı. Kadere razıyız gerekmez duyru. Meslekler uğruna olmuşuz ayrı. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Beklemedin neden yedi evladın. Teslim ettin ruhu, cansız cesedin. Hepimiz de tattık sevgi, şefkatin. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Aniden gidişin çok acı geldi. Gördüğüm son rüya bağrımı deldi. Azrail sonunda seni de aldı. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Hakkın emri geldi tattık ölümü. Kime arz edeyim gayrı halimi. Garip Anacığım bekler yolumu. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Gülümsüyor yüzün nurlu bedenin. Hoca talkın verip biçti kefenin. Ağıtlar yakıyor büyük Elif’in. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Ninemin yanına koyduk mezarın. Seni unutturmaz gelecek yarın. Şen olsun bucağın cennet diyarın. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Antalya’dan geldi torun Cafer’in. Canına can ise bak gör Metin’in. Başucunda işte yetti Engin’in. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Gülkaynak Yeter'in uçtu burada. Gülay torununsa uzak diyarda. Bir ömür çalıştın dinlen mezarda. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Sakine, Meral'in çeker yasını. Torunların özler şefkat hissini. Evlâtların duymaz gayrı sesini. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Hatıralarını gömdük sineye. Senden memnun herkes, bakma geriye. Dolu peteklerin döndün arıya. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Senden kalan nesil örnek bir nesil. Yaşar değerlerin istemez kefil. Senden yadigardır alınan şekil. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Darda hiç koymadı rahman ve rahim. Burda damat Ali, Hakkı, İbrahim. Ceddi cananımsın aslı ervahım. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Geldi subay Hasan, kızın Hacihan. Torunların Bülent ile Erhan’ın. Kalbinin hükmüyle morarmış yanın. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Evlatlar torunlar döküyor yaşın. Yoksula, garibe ilaçtı aşın. Yeter çektiklerin dinlensin başın. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Yurdun dört yanından vardık yanına. Sığırtmaç Mehmet Ali derler namına. Kemlik bulaşmadı asla kanına. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Canın feda ettin oğlun kızına. Tahsile erdirip vardın arzuna. Yetmedi bir asır bile hızına. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. En hasıydın daim Türk’ün, İslam’ın. Sıcağı severdi diyor Gülsüm’ün. Yiğidiydin gelmiş geçmiş aslının. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Cennet olsun evin şad olsun ruhun. Ulu bir çınardın olmadı kahrın. Eyüp’e emsaldi çektiğin sabrın. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Hemşire torunun Semra çok ağlar. Figana dayanmaz Tahtalı dağlar. Senden yadigârdır tüten ocaklar. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Bursa’dan getirdim kızın Yeter’in. Aydın’daki çiftlik çeker efkârın. İsmail oğlunla tüm çocukların, Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Yalnız kaldı sensiz gariptir Anam. Büyük kızın Elif der ki ben alam. Mersin’e götür ya ben nasıl duram. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Emektar ellerin bak kucağında, Adana’dan küçük Elif figanda, Güzel kızın Gülsüm ağlar sağında. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Komşulara verdik inek tavuğun. Yokluğunla döner kedi manığın. Görevin tamamdır git son durağın. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Yoksullara paydır son sucukların. El pençe karşında tüm çocukların, Örnek aldı seni hep komşuların. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Evlatsız diyordun canım Hüseyin. Ondan açık gitti güzel gözlerin. Sevgi haykırırdı daim sözlerin. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Dayım Kayıran’a çevir başını. Elem bastı Şahin arkadaşını. Minnetle öpeyim mezar taşını. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Görmez misin yanan yeğen Hamza’nı, Cesedin yumağa yaktı kazanı. Gayrı hissetmezsin ağrı sızını. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Tek başına gelmiş torun Zeynep’in. Çok memleket gezdin buldun son evin. Peşinden yas tutar gelin güveyin. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Hacihan kardeşin ve eşi yorgun. Ömründe olmadı sana bir kırgın. Güzel kardeşinse durgun mu durgun, Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Erdoğan Öğretmen bile başında. Mevsim yaza döndü kar ve kışında. İbreti âlemsin misk naaşında. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Kırkgeçit’li Rüstem kirven burada, Annemiz canımız sanma arada. Kim bilir ki kimin canı sırada. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Avşar Metin’ime gönül borcum var. Yeğenin Mahmut’sa çok içten yanar. Ramo Salman seni çok derin anar. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Rahatlık uğruna değildi davan. Büsbütün konforun bir yırtık savan, Yağlı durur iken çok yedin yavan. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Gelinlerin olsun kutlu ve mutlu. Yukarı Karagöz yaya ve atlı. Rahmet olsun sana melek suratlı. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Tahsile erdirip büyüttün bizi. Senden teslim bize insanlık hazı. Duygum alev alev yürekte közü, Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. İlkeliydin yoktu asla tavizin. Yerini tutar mı oğlun ve kızın. Babandan kalmadı toprağın, yozun. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Hiç muhtaç olmadın namert aşına. Her derdi yüklendin yalnız başına. Kalbin ağır geldi kalkan döşüne. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Tarlaların sensiz virane olur. Arpanla buğdayın ambarda durur. Diktiğin fidanlar peşinden gelir. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Bağın bahçen viran gittin çınarım. Emek verdiklerin bilmez yanarım. Ömrüm var oldukça seni anarım. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Emeklerin kimler bilir bilmem ki. Anam Babam deyip gayrı gülmem ki. Dünya mekan değil ben de kalmam ki. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Mersin, Adana’da el oldu Anam. Kalbin dayanır mı İsmail Ağam. Karlara büründü koskoca dağım. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Ne binalar kurdun usta başıydın. Bize mekan kuran mihenk taşıydın. Yaz kış aramazdın gurbet kuşuydun. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Namını yaysınlar yedi düvele. Yasından şaşırdı mevsimler bile. Sonunda ulaştın yüce menzile. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Bursa’ya döndüm ya acı içinde. Yine ak çoğaldı siyah saçımda. Öksüz koydun bizi yalnız biçimde. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. Sığırtmaç kız oğlun helâllik diler. Toplandı başına şehirler köyler. Huzur bul ey Atam senin son zafer. Çok yaslıyız Babam sen rahat uyu. 14 Aralık 2005 Kayseri (Ruhun Şad Olsun Babam) (Sevgili Babacığımızın cenaze töreninde, fiilen ve manen yanımızda bulunup, acımızı paylaşan, bütün dost ve yakınlarımıza Sığırtmaç ailesi adına teşekkürlerimi sunarım.) Hüseyin Sığırtmaç
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bahar
Beni yalnız koyup geçti gitti yar. Hasret hep benimle bitmez gam efkâr. Yar yanımda olsa bulurdum ayar. Doğa canlandıkça vuruyor bahar. Baharda canlanır doğa yeniden. Gönül aşka gelip coşar aniden. Candan geçer seven geçmez sevgiden. Yeşili bağrına sarıyor bahar. Bahar dirilişe, gençliğe çağrı, Sevenlerin sönmez alevdir bağrı. Aşığın mesajı maşuka doğru, Türküyü, şiiri soruyor bahar. Gönül gezer saniyede kıtayı. Aşka gelip dizer sözü, notayı. Gâhî deli dolu yapar hatayı. Bülbül olup gülü arıyor bahar. Sığırtmaç baharda coşkun sel gibi, Zaman geçip gider esen yel gibi. Yar uzakta kaldı şimdi el gibi. Tükendi dal, yaprak kuruyor bahar. Antalya 06 Haziran 2007 Hüseyin Sığırtmaç
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bahar Yazım Kalmadı
Küllendi yürekte yanan hasretin. Artık söndürmeye lüzum kalmadı. Gittiğim her yol, kolu gurbetin. Vazgeçtim sıladan, gözüm kalmadı. Dünyada beklerken dem ile devran. Işığım tükendi karardı her yan. Çağları atlatır duygumda zaman. Oysa tarihlerde izim kalmadı. Duygumdaki hayal gerçeğe zincir. Sonucu hasretlik yüreğim incir. Özleminle geçen gün ömür gelir. Dünya varlığına hazım kalmadı. Sığırtmaç hedeftir hasrete döşüm. Yürekte duygumla belada başım. Bitmedi fırtınam, yağmurum, yaşım. Mevsim dört ya bahar yazım kalmadı. Bursa 06/12/2004 Hüseyin Sığırtmaç
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|