![]() |
|
|
#31 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57947
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Cehennem
Hep sorardım kendime: Şu cehennem ne işe yarar? Neden yakmak için ille de insanoğlunu arar? Şu olup bitene ibret gözüyle baktım da dostlar, Anladım ki şu cehennem gerçekten çok işe yarar…! Şubat 2008 Zeynal Yaman
|
|
|
|
#32 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Çile
Garibim sazımın telleri çile Istırap bestemin güftesi çile Topraktan yoğrulmuş nâçiz vücudum Vücut hamurumun mayası çile Gaspedilmiş aşkın azap çiçeği Kahreden bülbülün nağmesi çile Feryat etmekte ruh yanmakta gönül Gönül ateşinin alevi çile Ey Zeynel! Ne kahredersin kendine Bak, fâni dünyanın varlığı çile 1987,Ordu Zeynal Yaman
|
|
|
|
#33 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Çocuklar ve Büyükler
Çocuğa sormuşlar: 'Aman evladım! Sen ne yapıyorsun öyle? ' Çocuk cevap vermiş: 'Ben de büyüklerden gördüm yaparken böyle! ' 14.05.2005 Zeynal Yaman
|
|
|
|
#34 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dayanamıyoruz
Güvercinler üşümüş bugün Acıların gölgesinde Ayaza vurmuş zaman Donduruyor ruhlarımızı Güneşi ararken gözlerimiz Başımızda kara kara bulutlar geziniyor Susuyoruz Bir köhne asrın mahzenindeyiz Yıllanıyoruz Sarhoş şişeler kırılıyor başımızda Şaraba boyanıyor kanımız Ya da kanımıza şarabımız Artık bir sarhoş sofrasındayız İştah açıyor olmalı ki kanımız Durmadan yanıyor canımız Cımbızlanıyoruz Feryat… Boşuna… Sanal bir acı akıyor ekranlardan Mendil mendil gözyaşları dökülüyor Bir ara öfkesi kabarıyor insanların: “ Bu kadar da olmaz ki canım! ” Ya biz… Arada kaybolup gidiyoruz Yalan veya doğru Gerçek veya sanal “Üsküdar’ı geçiyor atı alan” Bize yine arkadan bakmak düşüyor Yine güvercinler ürkek Yine güvercinler üşüyor Zaman iyice ayaza vuruyor Yüreğimize oturuyor soğuk Ya da yüreğimizde bitiyor Bütün buz dağları Ve ölüyor gerçek hayat Doğunca sanal âlemin çocukları Artık hiçbir şey hatırlamıyoruz Düş bile kuramıyoruz gelecek için Daha fazla dayanamayıp Biz de donuyoruz ekranlara Biraz da sanal dünya bize ağlasın diye… 01-11-2006 Zeynal Yaman
|
|
|
|
#35 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dediler ve Dedim
'Fikrin esir sen sultan ol' dediler 'Bir elin yağ bir elin bal' dediler 'İstersen hazineden çal' dediler Fikri hür bir köleliği yeğlerim Kınamayın a dostlar ben böyleyim Daha peşininden sözüm söyleyim Fikri esir sultanlığı neyleyim Fikri hür bir köleliği yeğlerim Şu dünyanın kaç adımlık boyu var İnsanların olgunu var toyu var Bazılarının ne utanmaz soyu var Fikri hür bir köleliği yeğlerim Adım Zeynel böyle tanır çevremiz Himmet eyler bize Yunus Emre'miz Şu dünyada kalmak için tertemiz Fikri hür bir köleliği yeğlerim Mayıs 97,Bursa Zeynal Yaman
|
|
|
|
#36 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Demokrat
Her fikir çarpışmasından hakikat doğmaz Demokrat odur ki rakibini boğmaz 1997 Zeynal Yaman
|
|
|
|
#37 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Devran (Mâniler 2)
Kara kara bulutlar Suya düştü umutlar Gözde ithal tavuğu Fitne-yalan yumurtlar Neden böyle dünyamız Uçtu gitti hülyâmız Maymun oldu baş tacı Yılan-çıyan rüyamız Milli devlet yerildi İpler yâda verildi Asırlık çınarımız Kökten yere serildi Nasıl oldu bilinmez Bizim olan sevilmez Küfür açtı bayrağı Bayrak için ölünmez Ne denir bu gidişe Sokak sokak... İffet mizah olunca Kadın-erkek afişe Köşe dönmek hüneri Sıktırıyor kemeri Eşekler sultan oldu Sırtımızda semeri Bu ne biçim illettir Ziyan olan millettir Devran böyle giderse Başa gelen zillettir 1988-Çatalca Zeynal Yaman
|
|
|
|
#38 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dilerse Ol Yüce Allah
Dilerse ol Yüce Allah deryayı nâr eyler Kurutup dalda yaprağı gülzarı hâr eyler O ki 'ölüden diri diriden ölü çıkarır' İsterse her doğan günü kuluna zâr eyler Önce Karun misâli yâr eyler şu âlemi Sonra bozar ahengini dünyayı dâr eyler Sorulmaz hikmeti yaptığı hiç bir işin Bakarsın zâr bakarsın nâr bakarsın kâr eyler 1990 Zeynal Yaman
|
|
|
|
#39 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Direniyorum
Merhametsiz asrın nefret seline Kapılmamak için direniyorum Her şey geçmiş zalimlerin eline Satılmamak için direniyorum Kimi sermaye arar pazarına Kimi istihza katar nazarına Kimi de asker toplar Sezar'ına Katılmamak için direniyorum Mankurtlara haber gelmiş sahipten Emir alın bundan böyle rahipten Tehdit yağdı yine bize nâhipten Asılmamak için direniyorum Satılmışlar alay eder hâlimle Öz benimi silmek ister elimle Yeter deyip başkaldırdım kâlimle Basılmamak için direniyorum Ben ki mazlumların yakan ahıyım Ben ki şanlı osmanlı ervahıyım Ben ki Hakk dâvasının silahıyım Çatılmamak için direniyorum... 1994 Zeynal Yaman
|
|
|
|
#40 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Doğmadan Rahminde Ölüyor Güzellikler
Ben mi karamsarım yoksa mevsim mi hazan Yeter diyorum bu kadar vaveyla bazan İsyan ediyor dertler kaldırıyor kazan Doğmadan rahminde ölüyor güzellikler Koca millet yaşıyorken Fetret Devri'ni Eski düşmanları pazarlıyor Sevr'ini Yaşarken halkla birlikte halkın cevrini İçimde mum gibi eriyor güzellikler Oysa söylenecek ne de çok şeyimiz var Güller soluyor dalında itibarda hâr İşte vatan her yanı ateş her yanı zâr Nefretin odunda yanıyor güzellikler Zeynel'im aşktan bir demet sunmak isterdim Her güzel şeyi bir bir anmak isterdim Milletim yanmasın tek ben yanmak isterdim Bir bilserniz niçin ağlıyor güzellikler....? 1997 Zeynal Yaman
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|