![]() |
![]() |
#31 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57908
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Biraz İnsaflı Ol…
Duru dingin yaşantına haz verdim Acını acımla kardım her gece… Zemheriydin, bahar verdim, yaz verdim Sonra ahvalini sordum her gece… Gururunu okşayarak suç ettim Hayalini iki ettim, üç ettim Seni aldım bu başıma taç ettim Tuttum divanına durdum her gece… Kapıdan girmeden gözünden öptüm Senin için ağızlara ot teptim Düşlerini incitecek ne yaptım Yumruğu sineme vurdum her gece… Can kattım sendeki emanet cana Hep sitem yolladın ordan bu yana Ben dedim sevgili, sen dedin “ana” Türlü türlü hayal kurdum her gece… Yüreğimi yüreğine bağladım. Hayalimi hasretinle dağladım Peki ne kazandım, neyi sağladım Düşlerle kendimi yordum her gece… Biraz insaflı ol, biraz da âdil Aramızda tamam on bir adet il Yolladığın sitem hiç adil değil Seni bu sineme sardım her gece… Hayal atı ile yollara düştüm. Yüreği buz kesen kullara düştüm Artık tahammülsüz hallara düştüm Kapına takatsiz vardım her gece.
![]() |
#32 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bu Şiirin İçinde...
İçeriye girsen, dışardan baksan Sır gülüyor bu şiirin içinde. Gereksizden fazla, idraki noksan Şer gülüyor bu şiirin içinde. Akıl almazlığın şeref payını Kiralığa verdim, çekti yayını Ezber etti, muhteremi, sayını Gör gülüyor bu şiirin içinde. Zalimlere giydirecek taç yetmez İmkânsıza meze diye koç yetmez Kanun yetmez, ceza yetmez, suç yetmez Gür gülüyor bu şiirin içinde. Tur atanlar, tor atanlar burada Çok atanlar, yel yutanlar sırada Akıl, fikir, izân, idrâk kirada Kir gülüyor bu şiirin içinde. Bir yanda yiğite dar gelen Eruh Bir yanda sayısız saygısız güruh Biraz azim, biraz gayret, biraz ruh Der gülüyor bu şiirin içinde. Çağdaşlığı terk edeli firavun “Bana kaldı” diye avun ha avun Su alıyor gemi, deleni savun Yer gülüyor bu şiirin içinde. Yağmur yağar ırmağımız yas tutar Akıl, fikir zıvanada pas tutar İdrak, izân birbiriyle küs tutar Kör gülüyor bu şiirin içinde. Şiir değil bir bilmece mübarek Bu işi çözmeye Nuh Nebi gerek “Ne günlere kaldık,eyvah” diyerek Er gülüyor bu şiirin içinde.
![]() |
#33 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cancağızım…
Üç günlükken kocalttığım evdeşim Hâlâ bana toz kondurmaz yanarım! Uğur dilemezse düzelmez işim Bir kararda bir an durmaz yanarım! Ona mecnun kul yerine koyar da Yalvarırım, anlatamam duyar da Benliğimden çırılçıplak soyar da Asla yüksek hayal kurmaz yanarım! Köyümün “kınalı kızıydı” eşim Benim anlımdaki yazıydı eşim Herkese bakınca kuzuydu eşim Kimseyi hor görmez, kırmaz yanarım! Öz derdi olurdu herkesin derdi “Çile benim olsun, dert benim” derdi Ayağına siyah çorap giyerdi Şimdi aldığımı sormaz yanarım! Nasıl anlatayım vasfını, nasıl Kime baksam kopya, bir tek O asıl Beni şair eden O’dur velhasıl Dost içinde boynum burmaz yanarım! Daima üstümde tuttun gölgeni Tutsak ettin mağrur kapına beni Sevdan ateş gömlek, yakar bu teni Ahu zar Allah’a varmaz yanarım!
![]() |
#34 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cilveye Bak, Naza Bak
Hükümdarım diyor bacaksız pire Foduldaki hakkı bilmez göze bak Sırça sarayına dadanmış fare Evlek evlek parsellenmiş düze bak Tabanvayda unutulmuş kırıtan Anafor örgüte tabela tutan Şairciğin sayfasında sırıtan Kırk dudaktan arta kalan kıza bak Parsellenmiş, karabasandı günde Külahın kaybolsun izzete sinde Cümle cücelerin şer meclisinde Ayyaşa bak, kodoşa bak, caza bak Doğru sözü dokuz köye götürsem Kovandaki sinekleri bitirsem İkisini bir araya getirsem Birbirine aşna fişne koza bak Cıfıtların oynadığı oyunda Aklın ışığını göster soyunda Fasıklığı minarenin boyunda Şu ayyaşın tozuttuğu toza bak Şu köhne parklarda *******ken sen Koynuna sokulur samyeli erken Sabahlar oluyor, gün doğdu derken Şu kör göze, şu utanmaz yüze bak Hamaset gemisi kör meydanında Asalak beyleri gör meydanında Fikir kuklaları şer meydanında Şu namerdin takındığı poza bak Aygır at yaylada beğenmez otu Kel ağa ardına gönderir iti Keçi ki, tenhada sağdırır sütü Sürtükteki cilveye bak naza bak
![]() |
#35 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dalgalara taş atarım!
Dün alimin dizinde nasihat alan erler Ne tekbir sedasıyla inleyen dilsiz yerler İnsanlığın yüzünü insan o ki ak ede Bugün başına buyruk köre pehlivan derler Yıllar var öz yurdumda paslanmış diller gördüm Halkını tanımayan çağdaş cahiller gördüm Dün renk, ses, ışık, hece ahenkli bu kubbede Şimdi renk kör, ses sağır, kambur şekiller gördüm Maziden koparılmış, atiden habersiziz Bayrakça dalgalanan hamiyetli ersiziz Ne gülen yüzde mâna, ne ağlayan gözde renk Kulun merhametine sığınmışız, fersiziz Yürekte bestelenen en güzel türküleri Aşıklar meclisinde söylenen öyküler Riyanın hançeriyle faziletsiz sevgiler *******in hüznüne terk ettik ülküleri Bizi bizden soğuttu kitapsız alim denen Tek gariplik, yoksulluk halkın boynuna binen İhtirasa kul olmuş baştan başa cemiyet Bin yıldır savaştayız olmadı yenik, yenen Ahlak okyanusunda dolaplar döndürürüz Cahili başa koyar alimi indiririz Değerler birer birer koparılmış maziden Ufukta ışık görsek taş atar söndürürüz Barış ve huzur yüklü gemiler arşa gitti Şu ağız mızıkası çalan canıma yetti Şimdi tek yalnızlığım çalıyor kapıları Bir türkü habersizce dudaklarımda bitti
![]() |
#36 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Deli YÂR -Tapista-
Sarı sabahlara serçe uçurdum Mahmur yüreğine konsun deli yâr. Muhabbet demledim, sevgi içirdim Gülün gül yüzünde yansın deli yâr. Bu serçe aşk yuttu farkında değil Uçmayı unuttu farkında değil Bahtı ayaz tuttu, farkında değil Yıldızlar saçına insin deli yâr. Hayali geceye sığmayan erin Yüreğinde sızı mekânın, yerin Güneşlere rakip olsun düşlerin. Geceye hükmeden günsün deli yâr. Sabahı olmayan şafakta şarkı Dinlerken şahit tut otuzu, kırkı Sendeki sevdanın, sitemin farkı Bendeki sızıya dönsün deli yâr. Arnavut kaldırım taşımaz seni Dalgalar kıyıya haykırır dünü Kışa doğru ise hayatın yönü! Seni zemheriler ansın deli yâr? Akasya kokulu arzular büyük Gençliğin sırtında iki çeki yük Zamanı, koy yutsun içteki höyük Aslı’da, Leyla’da sensin deli yâr. Yüreğinde taze günü sayıkla Göz ucuyla bir bir yıldız ayıkla Sır okyanusunda köhne kayıkla Mercan meraklısı cansın deli yâr. Arz ettim halini yaktı gökleri Sevdanın saygıyla sevgi ekleri Kar görmeden açmış karçiçekleri Kararsın, buz tutsun, sönsün deli yâr. Fosfor bakışınla sirkat gözlerin Mavi gülümsemen, esmer gizlerin Kaleliye merak sardı sözlerin Söyle ki, bu gönle sinsin deli yâr.
![]() |
#37 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dil Etti Beni…
Sırrı hakikatin yârine vardım Gönüller okşayan el etti beni. O cihanda birdi, elverdi yardım Arısız, kovansız bal etti beni Emir dedi, hissedilir, duyulur Ölüm olsa yoluna baş koyulur Sultan yasa yapar şeksiz uyulur Söyleyeyim diye dil etti beni. Ben nasıl kızarım, sözüm kızarır Yüzüne bakınca yüzüm kızarır Bülbül dala konar özüm kızarır Muhabbet bağında gül etti beni. Bu yalan dünyanın ahvali yazık Ömür ki, üç eğri, dört doğru çizik Bana gönül verdi ezik mi ezik Düşkünler yurduna yol etti beni. Ardıç ağacının görkemi güzel Nedir ki meyvesi, döker mi gazel? Tepetakla eder görünmez bir el Tutunayım diye dal etti beni. Vuslata yaklaşır insan an be an Kainatta zikir, en büyük nişan Tek ülkü, tek rehber Rasûl-ü Zişan Lâyık değil idim bol etti beni. Hem darda, hem zorda, darım genişim Tırmandığım dardan olmaz inişim Sensin yakarışım, sen serzenişim Tâbîîn gönlünce hâl etti beni.
![]() |
#38 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dokunursan Ağlarım! !
Gel benim bahtı karam, gel benim yürek yaram Umutlarım hıçkırık, angarya sanıldım bak! ! Ne vakit dolar çilem, ne zaman gelir sıram Bu kez de hata ettim, bu kez de yanıldım bak! ! Hayaller dağlar oldu, neylerim buraları Artık peteğe küstü, ayak sürütür arı Fincan bir kez kırıldı, kanattı yaraları Yumuşak yüzlü yılan, diyerek anıldım bak! ! Güvendiğim dağlara, dolu değdi, kar yağdı Leylalardan utandım, yüreğime ar yağdı Gülümsemek kolaydı, inat ile zor yağdı Avanak kaz, sal ördek yerine konuldum bak! ! “Haklısız” demekten de utanır oldum inan Beynimden vuruldum ah, yüzümü astığı an Emellerim beyhude, hülyalarım hep yavan Ne yaptığımı bilmem, vuruldum, av oldum bak! ! Duygularım körkütük, idrak, izan kördüğüm Gerçek olsa gam yemem, ölüm, ölüm öldüğüm İnan beni kahretti, yaşadığım, bildiğim Dokunursan ağlarım, bulut gibi doldum bak! !
![]() |
#39 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düğümü O Çözdürüyor.! !
Unut dilindeki garezi, kini Sevgiye mezarı o kazdırıyor Unut müstameli, unut demini Sevgiyi veriyor, o üzdürüyor Kıymeti yok Bir’in yanında binin, Cihanı tutsa da servetin, ünün... Elinde fırsat var hin oğlu hinin, Eskiyi, yeniyi o bozduruyor Gökler kan ağlıyor, döktüğü dolu Günahkar sağ ile küfürbaz solu Birbirine vuran şaşırmaz yolu! ! Her türlü düğümü o çözdürüyor Sırtını yara ver, bir dağa yasla Sen kendine benze babana asla Al babanı babalarla kıyasla Yüzünü yerlerde o çizdiriyor Yürüsün de bir bak sanırsın beydir Gökleri sırtına kaban yap giydir Gözü sende kalır ne mene şeydir O hasret koyuyor, o ezdiriyor Zalim alim olmaz, kene bit olmaz Tilki kulübeye girse it olmaz Babası eşeğin kendi at olmaz Sözü taşıyan o, o sızdırıyor Gül ektiği gönlü tavaf edemez Turnalarla katar gider kal demez Tutsak olmuş kanat kırık gidemez Bu gönle sevgiyi o sezdiriyor Ten ki senin nefesine tutsaktır Gönlün mahrem bölgesine tutsaktır Alemlerin bilgesine tutsaktır O canı veriyor, o bezdiriyor Bilemezsen bildirenin emrini Yürekte saklarsan kanı-irini Yarıladığında gece ömrünü Beni diyar diyar, o gezdiriyor
![]() |
#40 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düğümü O Çözdürüyor.! !
Unut dilindeki garezi, kini Sevgiye mezarı o kazdırıyor Unut müstameli, unut demini Sevgiyi veriyor, o üzdürüyor Kıymeti yok Bir’in yanında binin, Cihanı tutsa da servetin, ünün... Elinde fırsat var hin oğlu hinin, Eskiyi, yeniyi o bozduruyor Gökler kan ağlıyor, döktüğü dolu Günahkar sağ ile küfürbaz solu Birbirine vuran şaşırmaz yolu! ! Her türlü düğümü o çözdürüyor Sırtını yara ver, bir dağa yasla Sen kendine benze babana asla Al babanı babalarla kıyasla Yüzünü yerlerde o çizdiriyor Yürüsün de bir bak sanırsın beydir Gökleri sırtına kaban yap giydir Gözü sende kalır ne mene şeydir O hasret koyuyor, o ezdiriyor Zalim alim olmaz, kene bit olmaz Tilki kulübeye girse it olmaz Babası eşeğin kendi at olmaz Sözü taşıyan o, o sızdırıyor Gül ektiği gönlü tavaf edemez Turnalarla katar gider kal demez Tutsak olmuş kanat kırık gidemez Bu gönle sevgiyi o sezdiriyor Ten ki senin nefesine tutsaktır Gönlün mahrem bölgesine tutsaktır Alemlerin bilgesine tutsaktır O canı veriyor, o bezdiriyor Bilemezsen bildirenin emrini Yürekte saklarsan kanı-irini Yarıladığında gece ömrünü Beni diyar diyar, o gezdiriyor
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|