![]() |
![]() |
#31 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57912
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Can ile Canan
Sen nasıl bir cansın... Bende bir canan. Bir kendine bak can. Birde canana; Seven canan Sevmeyen can. Seni senden çok seviyorum diyen can Canan ağlatılırmı,seven can alırmı. Bende bir cananım her canan gibi... Dağda ceylanını kaybetmiş bir maral gibi. Sen saldın başıma karasevdayı. Agu ettin bana aşkı sevdayı Akıttın yine gözümden kanlı yaşları. Nasıl bir can’sın Sanki kurşun yarası içimde yanar sızın. Vur can.hedef alıp vur kalbime oklarını İçimde öyle güzelsinki. Öğrendi canan seninle sevişmeyi; Seninle kirletemem içimdeki sevgini....
![]() |
#32 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Cane
Gül idim daldan kopardılar.. Canımı candan ayırdılar. Sözün idim dilden etiler beni. Gözün idim.ferden etiler Beni senden ayırdılar. Gönlüm figan eder.. Kimse bilmez hiç durmaz aglarım. İsyan ederim feleğe.. Karaları bağlarım yüreğime. Kalbim kırk,kaldı yürek dağlandı. Kimi sevsin kime bağlansın. Cane bırak gönül daglansın. Gözler durmazsın ağlasın. Kayıp olmuş bir ömür karaları baglasın
![]() |
#33 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çocuklugum
Şimdi seni düşünüyorum Sisli gecede,dışarıda yagmur çiselerken. Sabahları kalkıp lastikayakkabıları giymeni. Eline kitaplarını alıp okulun yolunu tutmanı. *******i 12 direkli odada sekiz kardeşle gaz lambasının önünde ders çalışmanı. Ortahalli bir ailenin ferdiydin. okula gidende sadece sendin. Anenin ders çalışman için kardeşlerine; susmaları için bagırmasını. Senin bazı ******* yorganın altında aglamalarını. okuldan kalan zamanında Babanın yolkenarındaki seyar lokantasında garsonluk yapmanı. Sanki çalışmak ayıpmış gibi kimselere söylememeni. Okul müdürünün seni çalışırken yakaladıgında Yüzünün yanaklarının al al olması Gözlerini kaçırıp gözpınarlarını dolması. Yagan yagmurda ıslanmayı çok sevmeni, Islak sokaklarda hüzünlenmeni. Ve hiç evişleri degilde; sanki kendini evin erkegiymiş zannedip erkekişlerine heves sarmanı. kazanıp ailenin yükünü babanın üzerinden alma düşünceni. Kazandıgını annene verdiginde gözlerindeki sevinçpırıltılarını. Kaznamamın tadına varmanı. Gözlerimde yaşlar. agladıgımı sana göstermeden Sana kim oldugumu söylemiyorum... Ama seni çok özledim. Seni çok özlüyorum Çocuklugum.
![]() |
#34 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dagların yamacındayım
Dağların yamacındayım,firardayım. Özğürlük için çarpışmadayım..... Eziklik,hor görülmek,yoklukla mücadeledeyim.. Kendim için,insanlıkiçin,gelecekteki çocuklarım için... Kimileri yaslamış sırtını Ağa’ya Devletide almış yanına. Ortak olmuşlar tüm yalanlara... Ana ağa devlet baba.... Vur vurabildiğin kadar abalıya... Kar yagar dagın yamaçlarına. Zifiri karanlıkta sovukhava titreyen dudaklarımdan Fısıltıyla çıkar türkülerimiz ezgilerimiz... Anam,babam kardeşlerim gelir aklıma. Kör kurşunlar vızıldar etrafımda... Ağa adamlarıyla gelmiş beni vurmaya. Cumhuriyettin kaçıncı yüzyılında. Hala çanak tutar devlet ağaya. Sormaz. Hani köylünün topragı,ekecegi. Neden olsunki,karın tokluguna çalışmak varken ağaya. Memleketin sahibi olamaz ne yerlisi ne devleti. Ağası varya aşireti. Diziler yapılır oldu ve bunu görür tüm milletivede devleti. Ağalar moda oldu artık meclisi doldurur oldu. Yanımda candaşım vuruldu. Can havliyle dayan dayanabidigin kadar Varalım yüksek yamaçlara. Vuruşalım,çarpışalım ağave adamlarıyla Canımız akan kanımız helal olsun. Özgürlük için akmaya... Dagların yamacındayım. Üzülme anam firardayım...
![]() |
#35 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dağlar bana dert degil
Dağlar bana dert değil. Beni yakan sensin cano,can Gözlerinin karasına, Özlemlerin cefasına. Yürek yakan sensin. Ben senin boynun bükük lü güne; Zağros daglarını fet etsemde Beni yakan yıkan hala sensin... Hasret kaldım sesine, buğulu bakışına.. Aradım seni dağbaşların da kırlardaki çiçeklerde. Dağlar bana dert değil Bendeki bu özlem bu hasret bitemedikten sonra Gece çöktüğün de zifiri karanlıkta puslu hava başlar. Puşt un nerden geleceğini seni nasıl yeneceğini kestiremezsin. İşte benim sancım seninle başlar gün aydınlanınca; Güneşin ılık sıcaklığı dağları ovayı sarmaya başladığında. Derinden bir nefes alarak gökyüzündeki o renk atmosferinde; Sen varsın cano; Seni görürüm hüzünlü gözlerini. Çatlamış dudaklarını. Yüzündeki masumiyeti. Dağlar bana dert değil cano Sendeki hasret özlemlerim bitmedikten sonra. Bilir misin? Dağların kışı ve *******i çok güzel olur. Tıpkı senin gözlerindeki ışık gibi. Bir yerlerde bir keklik sesi duyarsın.ardından. Ateşböceklerinin sesleri.ve tüm doğadaki canlıların seslerinin karışımı; Bana senden olan uzaklığımı daha çok hatırlatır. Bir bakarım gözlerimin önündesin. Uzatmışsın bana kollarını açıp ellerini, Bağrına sokulmak isterim cano Aniden yanan ateşin önünde üşüdügümü hisederim. Ama bakarım sen yoksun. Dağlar bana dert değil cano Bu bende ki özlem hasret olmazsa..
![]() |
#36 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Delikanlı
Seni ne kadar sevdiğimi bilemeyecek kadar aptalsan, Sen zaten ben de ölüsün. Senin için çırpındığımı,anlamayacak kadar zavallıysan, Sen benim için zaten ölmüşsün. Benim için belki uzakta kalmış sevdigimsin. Ama hiç alınma bende insanım.. İlk benim olman dın Ama sende çok körkütüktün... Seni ne ne de çok sevdigmi bilirdin.. Senin için ömrümü verirdim. Ama her dafa beni sabırla avuttun. Sabır edecek halim kalmadı sende bilirsin Çaglayan misaliydim sana ama sende kördün.. Beni artık suçlama... Sevmek seninle olmak benimde düşündügüm dün.. Ama maalesef dönülmez yollara soktun sevgimi Çırpınmam aglamam boş muş boş oldugunu gördüm.. Ne yaptısam çabam boşmuş. Ama bu kadarda hafife alma delkanlım..
![]() |
#37 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Delikanlım
Beni,neden böyle bırakıyorsun, Sende vefasızlar gibi çekip gitmekmi istiyorsun.. Beni vefasızlıklara ittiler. Ben ne yi unutayım İnsanların vefasızlıgını mı; seviyorum deyip aldatanımı. Dizlerinde uyutulmamı Ne zaman geleçek ne zaman arayacak diye düşündügümmü Hayata tek başıma kafa tutmama mı Tek başıma kişiliksizliklerle ugraşmammı Sensiz namusuma sahip çıkmamı Sensizsem söyle bana vefasız.. Ben kendime ve kişiligime sahip çıkarım. Yeterki ben yokum de. Ben varım deyip,bırakmak varmı erkeklikte. Aldatan erkekse,aldatanda kadındır.. Biliyorum seni benle aldatandan bir kadındır. Peki sen biliyormusun,o kadın neden senledir. Mutsuzluktan,sevgisizlikten. Ben sana veremedimmi sevgiyi mutlulugu vefasız… Senin nedenin ne Sen bir kadın degilsin,delikanlısın. Söyle söyle be delikanlım. Mutsuzsan bedbahtsan çeker giderim. Ardıma bakmadan… Aldatma,aladatılırısın delikanlım…
![]() |
#38 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Deneme tahtası
Seviyorum dedin oysa hiç sevmedin. Bin vaat verdin çekip gittin... Hep yüzüme güldün alay ettin. Deneme tahtası oldu bu sevgim. Hepi ayrı ayrı yaraladın. Dertleri ömrüme sıraladın. Yazdın çizdin paraladın. Sevmeyi bana karaladın. Deneme tahtası oldu bu sevgim. Ne senden ne aşktan gülmedi yüzüm. Nerden esir oldum sana üzgünüm. Kalmadı kendime diyecek sözüm. Denem tahtası oldu bu gönlüm.. Kahır ederek sevmeye artık. Gerçek sevenede kapıyı kapattım. Aşkı bana sen yaşatmadın. Deneme tahtası oldu bu sevgim..
![]() |
#39 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Deymezsin
Değmezsin bu şiirin tek bir kelimesine İçinde nefret bulunan cümlelerin tekine bile Gözümden akmamaya çalışan şu taneciklerin güzelliğine Yemin ederim ki çok basitsin değmezsin Seni ölürcesine sevdiğim o güne lanet mi olsun Hayallerimde yaşayan yarınlarımız yok mu olsun Seni seven bu gönülde seninle mi mahvolsun Bunları der miyim sana hiç şimdi bunlara bile değmezsin Hayatımın anlamıydın Umudumdun Her şeyimdin Canımdan bile çok sevdiğim ulaşılmaz bir hayaldin Şimdi yüzüne tükürmek kusmak istesem de yapamam Seni bana yakınlaştırır bu; Büyütür kinim seni deymezsin..... İğrençsin ve çok aşağılıksın Hayatın kadar basitsin Hayatımı mahvettin Beni mahvettin Nefretimsin İçimde yaşayan sevgiyi yok ettin İnsan bile olamazsın Yılan desem olmaz akrep desem az kalır değmezsin Benim en alçaldığım şu anki halimde bile Senin hayal bile edemeyeceğin kadar yükseklerdeyim Kendini ne sandın; Seni ben büyütmüşüm gönlümde Şimdi yerin dibine soksam da yetmez bana degmezsin Üzülüyorum Ağlıyorum Hayır hıçkırıyorum Kendime değil sana ağlıyorum içimdeki zavallıya Sen nesinde benim sevgimi hak ettiğini sanıyorsun Sevmeyi bilmiyorsun ki sevilmenin değerini bilesin değmezsin Hep seni kendimde yargıladım şu ana kadar Kendimi düşünemeyecek kadar çok seviyorum hala Hata sende değil senin gibi odunda duygu arayanda O duyguyu bulmuş olsaydim eger haykirmazdim bunu degmezsin Değmezsin Çok iddialı çok hoş bir kelime artık Elbet senin de uğruna değdiğin bir şeyler vardır Güzel insanların basit yaşamları bile artık çok sana Sana verdiğim hayatın tek anına bile değmezsin Söz vermiştin Güvenmiştim sana Inancimi yıktın Hayatımı eline avucuna döktüm içinde anlam bırakmadın Kustuğum şu öfkenin satırlarındaki tek heceye bile Sevgiyi hatırlatan sevgimi lanetleyen kelimelere değmezsin Davul bile dengi dengine çalarmış derler Davul benim değil mi gönlümü istediğime vermiştim Ama sen ne yaptın sevgimi bile küçülttün iğrençliğinle Yalancının birisin aile olmak bile çok sana degmezsin Ben seni bırakamam demiştim hatırlarsın değil mi Gözümde o saflığın o temizliğin vardı bir zamanlar Şimdi fahişe bile senden daha mukaddes O duygularını değil etini satıyor pazarlıyor en azından değmezsin Bu sana yazdığım ikinci şiir yada her neyse Ama eminim ki bu son olmayacak yazacağım gene iğrençliğin o kadar ilham verici ki yazdıkça yazasım geliyor Okumaya devam et Bir zamanlar seviyor derdi şiirler degmezsin Seni sevmekten başka seni istemekten başka ne yaptım Elini tutmadan gözünün içine bakmadan seviyorum demedim mi Sevgim o kadar büyükmüş ki seni bile yüceltti gözümde Şimdi karşimdaki duvar kadar önemsizsin okuma degmezsin Umurumda değil derdim hep belki de kaçmak içindi Sevgimin kutsallığını gerçeklere yem etmemek içindi Sevgime de lanet olsun Seni sevene de lanet olsun Sen kal bir tek; Kusmalıyım sana ama değmezsin Tatlılığın güzelliğiydin tuhaf ama hala aynısın Böyle güzel bir söz yerine iğrenç bir şey yazmak istemiyorum Bu bile hakaretlerin en anlamlısı en büyüğü sana Sende biliyorsun Gülme Allah aşkina Buna bile degmezsin Karşima çıkma bir daha asla; Bu bence hayatının hatasi olur Yok daha neler bu salak sözler içinde bile sevgi var Bizim şarkimiz olamaz bu sevgiyi hatırlatıyor bana İçinde sevgi de olsa nefret de olsa umurumda değil artık değmezsin Ne olursan ol seni her şeyden ve herkesten çok seviyordum Aşagılıksın igrençsin Basitligin bile başka güzel bu gece Yalan da olsa hala benim olmanı istiyorum şimdi bile Benim misin? Benimle misin? Yanılıp da evet deme sakın değmezsin Orda mısın Hala okuyor musun yazdıklarımı Bu kadar yüzsüz olmamalısın bence okuma artık Daha da iğrençleşeceğim yazdıkça değişiyorum Aslında bana seni hatırlatan şu kağıda adını bile yazmaya değmezsin Bunları yazan ben miyim? İstediğin gibi oluyorum artık Sen benim gibi olamadın değişmeyi beceremedin ya Ben senin seviyende dolaştıkça igrençleşiyorum artik İğrenç de olsam basit de olsam gene bana layık değilsin değmezsin Gönlümde 4 ay boyunca kaldın da misafir demedim sana Bu firar bu kaçış nereden aklına geldi anlatsana bana Ne salaklar var degil mi? düşüncen Bak sevgiye inaniyor Sevgi nedir ki karın mı doyuruyor mutlu mu ediyor değmezsin Yeterartık senle uğraşmayacağım zamanıma yazık Önümdeki kağıt bile sana benziyor. Sanırım odundan yapılmış Odun bile sevilse değer bilirdi anlardı beni herhalde Yılan desem olmuyor akrep az geliyor. Odunluk bile hayal sana değmezsin Neden hala yazıyorum boşuna bunları O okuyamaz bunları artık Ya mutluluktan uçuyorsundur, yada şeytanlasındır şimdi seni kalbime bile gömmeye değmezsin
![]() |
#40 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Di gel cano
Di gel CANO gör halimi... Dizde derman kalmadı. Gözde fer. Gönülde neşe,sevinç; Sevgiyi unutuum. Saygı nedir bilmez oldum.... Di gel CANO gör halimi........ Felek yazdı fermanımı. kesti dizden dermanımı. Azrail aldı canımı. Di gel CANO gör halimi..... Gündüzlerim gece; *******im gündüz oldu. İnsana güvenim soldu. Dı gel CANO gör halimi......
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|