![]() |
|
|
#31 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57943
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Dünya Hali
Dünya denen bu handan kimler gelip göçtüde Hiç birinin adını bir duyan bulamadım Bembeyaz gelinliği teneşirci ölçtüde Ölçülen bu kefenin hesabını yapmadım Musalla taşlarına günde yüz misafir var Misafir olanların yaşlarını sormadım Sonra dört kenarına çekilecek dört duvar Çekilen bu duvarın ölçüsünü almadım Bu misafir giderken mahşer kalabalığı Ben bu kalabalığın sayısını bilmedim Denizlerde hu çeken bir küçük dil balığı Bu balığın nedamet yaşlarını silmedim Herkes gelip geçtide arkasından bakmadım Dün gece fecr'e kadar gizli gizli ağladım 2006 Hasan Ayar
|
|
|
|
#32 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Düşenin Dostu Olmaz! ...
ah benim aradığım uçsuz bucaksız gemi... düşenin dostu olmaz bunu unutma emi.. Hasan Ayar
|
|
|
|
#33 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Efsaneleşen Duygular............
sarı ile yeşilin keşiştiği noktada sen yanlız bir çınarsın, bense yalnız bir ada çağırsanda bir gece, tüm dünyayı imdada efsane şarkılarla, gaipten gel diyorum ufkun ötesindeki, ufukta bekliyorum bende yeşil hasreti, sararken benliğimi yıldızlardan feyz alan, yürekler yaktı beni mecnun misali artık, dolaşırım serseri efsane şarkılarla, gaipten gel diyorum ufkun ötesindeki, ufukta bekliyorum sende yalancı hasret, bende bitmeyen tutku kızıl bulutlar sardı, masmavi duran ufku .......... ................. .............................. Hasan Ayar
|
|
|
|
#34 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Eşrefoğlu Camii
Yediyüzyılı aşmış, Selçukludan bir sırsın Sen canlı bir tarihsin,sen heybetli çınarsın Sönmeyen bu meşalen sonsuza kadar yansın Eşrefoğlu camisin ölümü hatırlatan Sen bize emanetsin, neslimiz Osmanlıdan.. ... ......... Hasan Ayar
|
|
|
|
#35 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ey İstanbul! ..
Bir toprağın üstüne yedi motif işlenmiş Bu motifin içine türlü sırlar gizlenmiş Asırlarca üstünden medeniyetler geçmiş Ey İstanbul! Bağrında kimleri barındırdın Evliyalar diyarı, sen başka bir diyarsın Kültürün beşiğin, fikirlerim arınsın Geleceğin köprüsü, gençliğin yarınısın Ey İstanbul! Ruhunda kimleri arındırdın Seni görmeyen gözler, hayatı yaşamamış Boş fikire takılıp, zindanı aşamamış Çağlayanda damlayıp,su olup coşamamış Ey İstanbul! Gönlüne kimleri alıştırdın Ecdadın ruhlarını bıraktığı bir yersin Umutsuz baharlarda, habersizce esersin Karanlık *******de, aydınlık bir sehersin Ey İstanbul! Kalplerde kimleri barıştırdın Fatihten emanetsin,tertemizsin,kutsalsın Şehit kanı var sende cennetten mekanmısın Bir anne sıcaklığı vazgeçilmez yarmısın Ey İstanbul! Canında kimleri canlaştırdın Hasan Ayar
|
|
|
|
#36 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ey Güzel Kuş! ......
Ey güzel kuş... Bugün Filistin'e uç.. Temiz yüreklerden Selam götür onlara.. Biliyormusun.. Çok ihtiyaçları var Çocuklara kalem yerine Defter yerine Sevgi ve barış götür.. Ey güzel kuş.. Ağzına bir kırmızı gül al.. Gökyüzüne çık Bırak Filistinli çocukların üzerine Tüm yaprakları umut olsun, sevgi olsun Barış olsun Ey güzel kuş.. Anaların nasırlı ellerine Sabır taşına dönen Kocaman yüreklerine Ölümü görmeden Bir gül tanesi de Onlara ver... EY GÜZEL KUŞ.. Benden de selam götür Filistinin her karış topragına.. Ağlayan analara, ağlayan çocuklara Çünkü onlar cennetin varisleri Çünkü onlar...................... ............................................. .................................... Hasan Ayar
|
|
|
|
#37 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ezelin Pençeside Özlemek Anıları
yeşil gözlü güzel kız sen herkesten güzelsin benim için ebeddin bundan sonra ezelsin o sarı saçlarına kır çiçeği bezensin terk-i diyar eylettim seni artık gönülden selam sana rüveyda selam sana ezelden.............. Hasan Ayar
|
|
|
|
#38 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Felluceye-necefe-..... mektup var
ey ALLAH'ım dinsin bu filistindeki acı dinsin bu fellucede, necefteki gözyaşı son bulsun çeçenyada, çekilen acı, sancı rabbim gaflet duvarı,yıkılsın *******de isyan değil bu çığlık, duadır senelerce sana açılan eller, geriye dönmez elbet buğün yanık kalblerde tutacağım bir nöbet senden gelen her neyse,incidir,nurlu kıymet rabbim gaflet duvarı,yıkılsın *******de isyan değil bu çığlık, duadır senelerce . ... ......... .............. ...... .............. Hasan Ayar
|
|
|
|
#39 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Fikrime Pranga Vurdular...
Konuşmak istedim, sen sus dediler Atılmak istedim, sen pus dediler Bilgini denize,git kus dediler Fikrime pranga vurdular, gece Haykırmak istedim tüm doğruları Çevrildi yalanın bütün okları Satılmış gerçeğin masum kulları Fikrime pranga vurdular, gece Konuşmak suçumuş,susmak cevapmış İdamımdan sonra,savunma varmış Bütün benliğimi intikam sarmış Fikrime pranga vurdular, gece Elim kelepçeli, düşüncem özgür Bütün fikirlerim sonsuza denk hür Göklerden yükselen..................... .................................................. ..... .................................................. ..... Hasan Ayar
|
|
|
|
#40 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Filistin'li Bir Anne'nin Dramı
Yaşamak bu mu sizce yaşamak, Ölmenin ne büyük bir mutluluk olduğu Bir ülkede yaşıyordu, Geleceğe dair bin bir umutları vardı, Sevinçleri vardı, Filistin'li annenin, Üç çocuğunu kaybetti, kör kurşunlarda, Kocasınıysa cephede şehit vermişti, Her gün ölüm vardı bu sokakta, Her dakika azrailin soğuk nefesi, Her saniye gözyaşı, ... .... ...... Ne anne sevğisi tatmıştı, Ne anne sevgisi tattırmıştı, Aldılar elinden bir gece vakti tüm geleceğini, Sildiler yüreğindeki taze umutları, Kopardılar yarınlarını, .. ... .... Artık kaldırın Filistinin üzerindeki buğulu sisi Çünkü bu anne cennetteki köşkün varisi Bu anne feda etmiş benliğini kalbini Duyulmuyor mu? Duyulmuyor mu? Size arştaki sesi, Ne olur ne olur diyor Kavuştur çocuklarıma beni......... .. ... ...... Hasan Ayar
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|