![]() |
![]() |
#31 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57910
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Belli
Arayıp sormuyorsun Küsmüşsün belli Mazi damlıyor gözlerinden Çok özlemişsin belli Deden acılarını bırakmış Kalan mirasından belli Düşüncelerin yasak bölgelerde Baygın baygın bakışından belli Selam göndermişsin Esen rüzgardan belli Gözyaşlarınla ıslatmışsın Islak ucundan belli Kokun rüzgara sinmiş Çok yanmışsın belli Ayda yüz izlerin var Çokça bakmışsın belli Rüzgar yanağına değmiş Pembeydi rengi Hasretle üzerime eğdi İç çekişlerinden belli Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#32 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ben Yar Sevmem Yar Üstüne
Çektim bir güzelin nazını Görmedim bahar ve yazını Çalar herkes keman sazını Ben yar sevemem yar üstüne * Sevdim senin gibi güzeli Söylerim sana ben gazeli Aslın nedir senin ezeli Ben yar sevemem yar üstüne * Siyah saçın yüzüne döker Gözün üstüne sürme çeker Koynuna gonca güller eker Ben yar sevemem yar üstüne * Gözün dikmiş yüzüme bakar Göğsüne kırmızı gül takar Yanağından bal kaymak akar Ben yar sevemem yar üstüne * Hasan söyler, güzel görmedim Güzelle murada ermedim Safa alıp hayat sürmedim Ben yar sevemem yar üstüne Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#33 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Benim Gibi
Kokar güller burcu burcu Seni sevmek gönlüm borcu Talih döndü başak burcu Sende benim, benim gibi … Selam verdim eller duydu Boyun da boyuma uydu Aşkın yaktı özüm doydu Sende benim, benim gibi … Yanıma hiç gelmez oldun Gül gibi sararıp soldun Aşk ateşine mi kondun Sende benim, benim gibi … Durgunluğun canlar sıkar Seven insan bile bıkar Hayatının tadını çıkar Sende benim, benim gibi … Şu hayat hiç geçmez ele Gül de güller açsın hele Saçın bırak hafif yele Sende benim, benim gibi Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#34 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Berlin Menekşesi
Mayıs başında bir yaz sıcağı Yer Bockenhceimer bulvarı Bakımlı ağaçların gölgesinde Sarmaş dolaş gençler birbirinin oyuncağı Yazarken yaşar Samiha * Selâtin mabedinin kandili gibi Sükûneti şahlanıp aşar sabaha Otağ-ı Hümayun’un dili gibi “İbrahim Efendi Konağı”nda Tutkulu bir Sebil Kalem neşesi Köplücedeki Köşk” bağında Açar bir Berlin Menekşesi Gündüzü utangaç bir kız gibi “Hafif sisle yaşmaklanır İstanbul” Berlin Şehitliğindeki bir ay yıldız gibi “*******i cazip ve suskun”u makbul İlhan * yazar Türk Edebiyatında Hatıra ile karışık makalesini Tarih yaşar külliyatında Tutar emin ellerle kalesini Yine anmak düştü Hasan’a Selam Samiha’ya, selam İlhan’a Yazımızı okuyanlar Sizi bu cihanda hayırlarla ana Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#35 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beyin Oğlu
Gözün görür gönlün tartar Sevenin belası artar Uzak dur yakayı kurtar Varmam sana Beyin oğlu … Dillerde gezer hep adın Çıkardı arşa feryadın Sevip almaksa muradın Bir bakayım Beyin oğlu … Dağların karı erisin Kaplanlar gibi serisin Deli divane birisin Sabırlı ol Beyin oğlu … Yâri güzel çokça yanar Gece gündüz onu anar Görmezse yüreği kanar Ben bilirim Beyin Oğlu … Haber sal ailen gelsin Ayrılık duvarın delsin Yoksa gözlerimde selsin Ölürüm ben Beyin oğlu Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#36 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beyitler-2
Mal tohum, çorak yere ekme Gün olur saç ve baş yolarsın Kılıcı yol kesene verme Mazlumun ahına kalırsın Gir! Sana kapılar açılsın Cesaret, marifetin olsun Yoluna inciler saçılsın İkram et ki şerefin olsun Halkına kapın açık olsun Asırlara namın sığmasın Katın hakkına açık olsun Aciz ve mahcup olmayasın Talih döner sana yar olur Zaman en kutlu anın olur Gençliğin gider bir hal olur Yaşayışın hep şanın olur Hasan söyler sözü kendine Unutmasın da ibret alsın Közü bağlar özü, bendine Yaradan’ından nusret alsın Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#37 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beyitler-I
Ayrılıkta dildaşın dilsiz olur Dost dudağında ney bile mest olur Bülbül giderse güller hazan olur Cesaretsiz aşk, kanatsız kuş olur Dolmaz ihtiraslının göz destisi Olmaz sabırsız sedefin incisi Temizlen de ayıp ve hırslarından Giy, yırtılmayan aşk elbisesinden Gönlüm tüm sırlarımın mezarıdır Sırlarımı gizlemek muradımdır Tohumlar da toprakta gizlenirler Yine gizlenen yerden yeşerirler Leyla da sabır ile mecnun olur Kalpler yumuşar bile macun olur Kayalar ve mermerler de gün gelir Yar kapısında mücevherler olur Nefsin aslı kara su pınarından Nefes alır cehennem diyarından Onun her solukta bir hilesi var Her hilesinde bin de firavun var Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#38 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bil Ki Dönmeyeceğim
Dolunayımda yalnız başına, yalın ayak dolaşmadıkça Kırgınlığı, kızgınlığı unutup aşmadıkça Sevgiyle sarmaş dolaş olmadıkça Bil ki dönmeyeceğim. … Doğmamış kinlere donlar biçmeye devam ettikçe Bir gönül verdim, bir vazgeçtim dedikçe Hata ve günahla devamlı estikçe Bil ki dönmeyeceğim. … Ahlarını kaderin kulaklarına duyurdukça Gözyaşı döküp yalanlar uydurdukça Sen kızıp kudurdukça Bil ki dönmeyeceğim. … Dönüp gelmezse insaf ve edep içinde insanlığın İntihar etse de vidanın tellerinde pişmanlığın Kibirle beslenip büyürse şişmanlığın Bil ki dönmeyeceğim. … Sevda bağımda sere serpe uyuyup kalmadıkça Ufkundan kara bulutların dağılmadıkça Hüznün ve kinin sağılmadıkça Bil ki dönmeyeceğim. … Yüzüne sevgiden gamzeler düşmedikçe Yüreğine merhamet inmedikçe Özün kereme dönmedikçe Bil ki dönmeyeceğim. … Kırıp döktüğün gönül sarayımı yapmadıkça Nedamet ateşinde nefisini yakmadıkça Pak olup, Kevserlere dalmadıkça Bil ki dönmeyeceğim Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#39 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Hilal'in Gölgesinde
Bir hilalin gölgesinde… Bunca yanışımız reva mıdır? Bir helalin bölgesinde… Aşkımız garip bir deva mıdır? Bir Hilal’in gölgesinde… … Ağlayanlarımızın tebessümlerine Birden aksederken cennet hayatı Hicranla, çileyle yudumlarken Sunulur sevgilinin abı-hayatı Bir Hilal’in gölgesinde… … Ateşiyle çerağ gibi yanarken Hangi yürek söz dinler? Züleyha aşkıyla Yusuf’u anarken Görenler söz mü dinler? Bir Hilal’in gölgesinde… … Tahammül çemberinde sabrımız Çaresiz yaralar dağlar Yürek yangınlarında kabrimiz Yiğitlerimiz karalar bağlar Bir Hilal’in gölgesinde… … Ümitler imanımızı emzirirken Dökülür gözyaşımız ak bir seccade üstüne Gönül ülkesinde nefis semirirken Çala kılıç gideceğiz büstüne Bir Hilal’in gölgesinde… … Hasretin kadehinden içenlerdeniz Bir vatan uğruna candan geçenlerdeniz Hakla batılı ayırıp seçenlerdeniz Biz Tatar, Türkmen, Çeçen’lerdeniz Bir Hilal’in gölgesinde… … Kurtulmaz seyri seferden başımız Eşle dostla yenir aşımız Günahları silerken gözyaşlarımız Bitmez bizim yürekle savaşımız Bir Hilal’in gölgesinde… Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#40 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Tanem
Uykuyu unuttuğunda Gözde yaş kuruttuğunda Kederi avuttuğunda Beklerim seni bir tanem … Çaresiz ağladığında Umudun kalmadığında Tutanın olmadığında Beklerim seni bir tanem … Gurbet aranı bölerse Günün aylara dönerse Yüzün sararıp sönerse Beklerim seni bir tanem … Gönlün cefayı çekerse Baharın yaza dönerse Umut ışığın sönerse Beklerim seni bir tanem Hasan Kocamanoğlu
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|