![]() |
|
|
#31 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12146
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
SEVGİYE AĞIT
-Oğlum Yücel’e- Bir deniz gezginiyim ben bu dünyada Yüreğimde arıtılmış sevgileri Yalnızlıkları hep heybemde taşırım Yalandır gözlerimdeki bulutsuz gülüş İçimde sürekli yağmur bulutları dolaşır Bu yüzden tüm okyanusları taşırım içimde Suskun gemilerimi yollarım bilinmedik kıyılara Yedi iklim dört bucağın falcıları bilirler seni Her birinin su tasında yüreğimden bir parça kalmış Şimdi bir şafak yorgunuyum bu dünyada Sevgiyi hep yanlış doruklarda aramış Oysa o, kutsal dağın ardında bir büyük yangın Kan içen ateş kuşları başında nöbete durmuş |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
SEYDİŞEHİR’DEKİ ESKİ EVİM
Hoşça kal eski evim Yeni bir kışı yaşamaya büyük kente gidiyorum Biraz soğuk, biraz kasvet ve hüzün bırakıyorum İlkyazla birlikte birçok sevinç Ve bol bol çocuk cıvıltısıyla döneceğim sana Hoşça kal Seydişehir, hoşça kal eski evim Biz yokken büyükbabanın ağır ayak seslerini Belki duyarsın merdivenlerde Her çivini sevgiyle çakmış Ya o nazlı büyükanne Son çocuğu sevgili kızını Senin yeni çatın altında doğurupçok uğurlu bir ev olduğuna inanmış Dönüşte küpe Dağı’nı selamlıyacağım Ve evimizin tüm kapılarını açacağım Reyhan kokuları girecek pencerelerden Bizim oralarda çok olur İri kütükler yakacağım ocaklarında Selam yollayacağım bacalarından Eski sevgililere, geçmiş güzelliklere Ağır geçse de dağlarımızda kış Akan çatın, vefalı tahta kurtlarınla Sen bunu da atlatırsın nasıl olsa İlkyazla bitecek yorgun yalnızlığın Bir sürü çocuk, birçok gürültü getireceğim yanımda Hoşça kal Seydişehir, hoşça kal eski evim |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
UZUN HAVA
Geçmiş sulara verdik umutlarımızı Ne başlangıçtır bu ne son Geleceğe dağladık yüzümüzü Bir “ Ankara Hatırası”nda kara çaputa Tüketmedik sevgilerin zhasını Hala o alnı akıtmalı atları özleriz Yeleleri ilk sevdalar gibi savrulan Soylu gözlerinde tutsaklığın acısı Hep baharı bekledik dost seslerinde Nerede unuttuk çocukluğumuzu Bildiğimizden ağlamanın aceleye gelmediğini Uzun havaya döktük ağıtlarımızı |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
YARGI
Zaman umarsız bir konuktur gözlerimizde Saz başlayınca acılı türkülere İncecik bir ışıktır sevgiyi sevebilmek Bilemedik Gizli gömütler kazdık yüreklerimize Sen ey suskunluklarla gelen Kendinden habersiz acı Bilir misin gözyaşsız ağlamayı Pazarlık kurmamayı sevgi üzerine Bir düş izlemcisi gibi Toz duman içinden gelmiş “yorgun savaşçılarıyız alanların” Şimdi her birimiz sanık hem de yargıcız Kendi tutsaklığımız önünde |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
YENİDEN BELLETSİNLER TARİHİMİZİ
Hiçbir söze sığmıyor şimdi hüzün Uyku sıcağında büyüttük erincimizi Sevgi bir giz gibi belleğimizde Türküler besliyor direncimizi Nerede nasıl başladı bilmiyorum Eski bir kentin yerleşikliği Ya da o bildik acının Tutsaklığında unuttuk düşlerimizi Helallaşmak selamlaşmak yerine Analar baştan söylesinler ezgilerimizi Nasıl geldik buraya biz kimlerdeniz Tozlu kirpiklerimiz damıtır gün ışığını Yeter bunca diyet sevgililerden Yeniden belletsinler tarihimizi.. |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
YOLCUDUR ABBAS
Leyleklerin gelişiyle birlikte Sırtımda heybem yollardayım gene Artık yerleşik olmak isteyen ben Söz dinletemiyorum içimdeki göçebeye Sırtını dönebilmek yürek ister Bir ömür boyu bağlandığın herşeye Yoksa taşınamayacak kadar birikir acılar Kimseye emanet bırakamazsın almazlar Bir heybe dolusu acı yükü ne kadar gelir İçimdeki göçebeye sormalıyım bunu Bir gezgin ki yalnızlığı iş edinmiştir Acıların darasını ancak o tartabilir |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
YİĞİTLİKTİR DOSTLUKLARI BÜYÜTMEK
Yiğitliktir dostlukları büyütmek Besini yürek kanıdır Bir dal menekşedir direncim Açar tüm acımasızlıklara Buğday tarlasında gelinciktir İnadına yeşilin Kırın gözyaşı çanaklarını Ele vermesin sevecenliği Acılara ve kalleşliğe gülebilmektir yiğitlik İçerde bir sigarayı üçe bölmek Üç canla bir bardak çayı içmek Bir koca yalnızlığı Bir acılı sevgiyi Birbaşına yaşamaktır yiğitlik |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
YİNE AYRILIK ÜSTÜNE
Cankoparan fırtınası mı gelen Acıları ve umarsızlığıyla Bu kaçıncı bölünüşü yüreğimin Yeniden çoğalmalarda En olmayacak serlerde büyütürüz Sancılı sevgileri Kırgınlık kalır avuçlarımızda Yakınmalar buz çiçeklerinde solar Neden hep ayrılık üretir türkülerimiz Ve hep suskundur eski ******* Zaman tutsağı sevgilerimiz Açar dağbaşlarının yalnızlığında.. |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
ÖZGÜRLÜK
Kuşları uçarken Çiçekleri başıboş kırlarda sevdim Ne bir kafesim oldu ne de bir saksım Köpeklerim olmadı İnsana bağımlı olduklarından Kedileri çok sevdim Bana aldırmayıp evimde saltanat kurduklarından Birgün birini sevdim hala da severim Yalnız benim olsun istedim Çok utandım hala da utanırım |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
ŞİİR
Kız olmuştu gül gibi açan Sonra gelin oldu allı pullu Ana oldu rüzgarla yarışan Derken nine oldu saçında aklar Zaman yorgun bir nehir gibi Asmıştı omuzlarından Neden gelmişti bilmezdi dünyaya Neden gideceğini de Olmak ya da olmamaktan habersizdi Zaten bilse bile niye yarardı Hayatı olmak ya da olmamaktı. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|