![]() |
![]() |
#31 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12105
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() KARANFİL
Beyaz bir buluttan birgün ansızın.. Bir karanfil düştü parmaklarıma. Gözlerine kuşlar doldu bir kızın Elleri karıştı ırmaklarıma.. Islak bir yürektir bende karanfil Ruhum,kokusunun dilencisidir.. Haşim,bu bir alev damlası değil Büyük yangınların habercisidir.. O kızıl bir deniz bense tenhayım Onda umut,bende yalnızlık büyür.. Ne dünya sonsuzluk,ne ben dehayım, İçimde sadece şairler uyur.. Bütün şiirleri söyleyen benim Bütün çiçeklerin adı Karanfil Her akşam bir yaprak olur kefenim Haşim, bu bir alev damlası değil. Nurullah Genç |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() KAVUŞMA
Sana geliyorum yalnızlıklardan Yürüdükçe hicran gülüyor gibi Yüreğimde dağlar yükseldi kardan Vuslat, ağır ağır ölüyor gibi Gözlerim, buzlayan kanatlarıyla Yorgun umutların peşinde her an Düşlerim, şahlanan kır atlarıyla Birer birer kopuyorlar zamandan Kısalan yolların uzadığını Kulağıma fısıldıyor her diken Mehdabına gömdüm hayal çağını Senden geliyorum sana gelirken Nurullah Genç |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() KOPARDIN
Bir hicran çölüne bıraktın beni Kalbine girdiğim yolu kopardın Yaydın üzerime yalan gölgeni Adını andığım dili kopardın İçimden boşluğa savruldu külüm Hüznün ateşiyle yandı kakülüm Yıllardır ruhumda öten bülbülün Her seher konduğu dalı kopardın Uzattıkça sana boş ellerimi Birer birer yıktın hayallerimi Bilmem, ölü müyüm, yoksa diri mi Saçımdan sim siyah teli kopardın Gönlümde aşkınla hergün yeşeren Göğü yıldız yıldız önüme seren O güzel, bembeyaz gülü kopardın Nurullah Genç |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() NEREDEN BİLECEKSİN
O eski hülyaların sahile vurduğunu Yakama bir muamma taktığım gün hatırla Gurbetin mahşerimde bir sıla bulduğunu Dağlar gibi eriyip aktığım gün hatırla Nereden bileceksin, şehrin sokaklarında Kaybolan ışıkların gözlerim olduğunu Her seher yüreğimde açan karanfillerin Her akşam ellerimde sararıp solduğunu Nereden bileceksin Kim bilir, belki bir gün kapıma geleceksin Siyah tüylü martılar yorgun pencerelerde Benimle ağlayacak benimle güleceksin Göğsümde ızdırabı Deniz fenerlerinin Hayatımdan fışkıran hüzne gömüleceksin Her şairin bir gülle bahtiyar olduğunu Bir sana bir göklere baktığım gün hatırla Gönlümün kahrın ile ihtiyar olduğunu Sigaramı sessizce yaktığım gün hatırla Bilemezsin içimde bir denizdir yaşamak Sen denizin en uzak noktasında şen şakrak Ben kırgın dalgalarla avunurum derinde Gemilere yosunlu mendiller bağlayarak Nereden bileceksin fesleğen köklerinin Hercai bulutlardan bıkıp usandığını Ansızın kayıveren yıldızların ardında Vuslatı bekleyen bir kalbin yandığını Nereden bileceksin Yağmura boyun büken susuz topraklar gibi Kim bilir belki bir gün kapıma geleceksin Sinesinde bi-vefa bir sırrı saklar gibi İnfazına yürüyen ölü tutsaklar gibi Gözlerinin hicranlı yaşını sileceksin Tatlı bir rayihanın göklere dolduğunu Irmaklara karışıp aktığım gün hatırla Gölgelerin ruhumu görüp kaybolduğunu Mavi bir şimşek gibi çaktığım gün hatırla Gülümse ve uzaklaş çünkü anlayamazsın Bu kopan fırtınayı Yusuf'un yüreğinde Koyu bir çaresizlik ayinidir yalnızlık Züleyha'nın menekşe büyüyen gözlerinde Nereden bileceksin kayalara tutunan Devlerin birer birer vurulup öldüğünü Rüyaları süsleyen eşsiz mücevherlerin Bir dervişi görünce yere döküldüğünü Nereden bileceksin Kim bilir belki bir gün kapıma geleceksin Kollarında rüzgarlı bir deprem karanlığı Kapı aralığında sessizce gireceksin Işıldayan bu gönül şahikası önünde El pençe divan durup sen de eğileceksin Bülbülün lalezardan neden kovulduğunu Bu hayal zindanını yıktığım gün hatırla Balığın susuz kalıp suda boğulduğunu Acılar evreninden çıktığım gün hatırla Nurullah Genç |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() NUYAGEVA
Doruktan uzattıkça mercan bakışlarını Bazen güneşe bakan gülleri hatırlarım Yaprakları en ücra yıldız kanatlarından Ezgiler sağnak sağnak iner dudaklarından Bazen fosforlu bir gemi belirir ufukta Köpürür ülkemin siyah koylarında Aralayıp susamış mekan bulutlarını Doruktan uzattıkça mercan bakışlarını Bazen bir kapı açılır rüyalarımda Sonsuzluk çiçek tozu, dökülür avuçlarıma... O nasıl maceraydı, o nasıl düştü Çevresine ihtilal kuzgunları üşüştü. Ay görünce düzenli ışıyan gözlerini Hıçkırıklı bir mendil gökten kıyıya düştü Öyle maktul bir esaret boşaldi ki doğudan Köleler ata bindi, sultanlar yaya düştü Nuyageva bir gümüştü, tılsımlı bir gülüştü... Nurullah Genç |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() O AKŞAM
Işıklı tellerine takıldı ayaklarım.. Karşımda alev alev duran kirpiklerinin.. Kapattın yüreğimi karanlık evlerine Bana kim olduğumu soran kirpiklerinin.. O akşam yakamozlar gibiydi bakışların.. Akdeniz gözlerinin damlasıydı o akşam.. Sağnak sağnak boşaldın çorak topraklarıma Tebessümün göklerin cilasıydı o akşam.. Bir anda kelepçeli buldum ellerimi Varlığın gurbetimin sılasıydı o akşam Dağları birer birer devirip sana gelmek Gönlümün en ateşli duasıydı o akşam.. Sakıncalı saatler yaşadım yollarında.. Yüzün sanki sonsuzluk şuasıydı o akşam.. Aldandım bulutlara uzanan ellerine Bu sevda ömrümün son sevdasıydı o akşam.. Gülleri,sümbülleri kıskandıran endamın Merhametsiz derdimin devasıydı o akşam.. Oysa anlayamadım ızdırap olduğununu İçimde bir heyula,bir serap olduğunu Her lahza çöktüğünü ve harap olduğunu.. Bilemedim ne deniz ne mehtap olduğunu.. Meğer kalbin kalbimin belasıydı o akşam.... Nurullah Genç |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ODASINA
Birgün seni müzeler cavidanı sayarlar Ruhumu mumyalayıp mahzenine koyarlar En güzel rüyaları koynunda gördü gülüm İffetli aynalarda saçını ördü gülüm Bilmiyor, hayalini duvara astığımı Volkan gibi konuşup, kan gibi sustuğumu Hangi köşene koydu oyuncak bebekleri Ayıları, kuşları, ıslak kelebekleri Kitaplar okudu mu acılarıma dair Düşlerine girdi mi kan tüküren bu şair Şair ki, doludizgin bir yangında bunalan Kendi ruhundan kopan çığın altında kalan İçinde ne belalı yolların kıvrandığı Cinnetlilerin bile O?nu deli sandığı Bir dünya atlasında vesikalık bir adam Ardında gölgesiyle kıvrılan puslu idam Ey nesih yüzlü oda, söyle bana derinden Birgün bu gam heykeli ölürse kederinden Gülüme haber salıp çığlıklar atarmısın Sen de soylu şairi bir pula satar mısın Nurullah Genç |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ÖPÜLÜRDÜ ALNIMIZ
Korkmazdık geceden, silah sesinden, Sular kirlenmezdi avucumuzda Uçardık göklerin penceresinden Yıldız ülkesine, mavi sonsuzda Gönlümüze henüz gelmemişti güz, Sevgi sürülürdü ekmeğimize, Neşeyle evcilik oynardık gündüz Bereket dolardı evlerimize Ölümü bilmezdik öldürmeyi de Yaprak dökmemişti umutlarımız Gözünü kırpardı gece, aydede Mehtabı süslerdi bulutlarımız Toprağın gözleri millenmemişti Babamız oyuncak derdi mermiler... Denizler tutuşup küllenmemişti Balıklara arkadaştı gemiler... Kurşunlanmaz öpülürdü alnımız Çiçekler sevginin işaretiydi, Geçip gitti o mutluluk çağımız, Ruhumuz kederden elbise giydi... Nurullah Genç |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ÖTEDEN GELEN ŞİİR O aşk, kalbime çöken ağır bir yüktü Rabbim O aşk, ruhumun bile belini büktü Rabbim O bir masal kızıydı, anlamadı dilimden Kelebekler misali uçup gitti elimden Yarattığın kıvılcım her şeyi yaktı Rabbim Kaderim bana yalnız Sen'i bıraktı Rabbim Görmüyor saatlerin sararıp solduğunu Bilmiyor mezarımın kendisi olduğunu Bozkırımda yeşeren gül sızımdır o benim Göklerime koyduğum yıldızımdır o benim Hayrandım, kapısından kovduğu ânda bile Hangi bülbül beddua eder dünyada güle Orda nefesim soğuk, sesim boğuktu Rabbim O'na baktığım ânda bile o yoktu Rabbim Irmak denize aktı; ruhum şimdi Sen'dedir Hayatta bütün mâna bir parça kefendedir Âh benim yeryüzünde oyalanan kaderim Sonsuzluk tezgahında mayalanan kaderim Tanyerinde ânsızın geceyi yaktı Rabbim Senden bana akşamsız Seni bıraktı Rabbim Nurullah Genç |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() SEN GELİYORSUN Sen geliyorsun; kuşlar geliyor bahçelerden Papatya kokusu bir de, sen gelmeden önce Nasıl tanıyorum bilsen geçtiğin sokakları Biraz mahmur oluyor bakışları, fersiz, çaresiz Ölü kelebekler görüyorum sokak köşelerinde Duvar diplerine bırakılmış acılar Yorgun ihtiyarlar bir de, gençliğini arayan Sen tüm sokaklardan geçmişsin meğer Hangisine baktıysam rengi bembeyaz Bir dokun bin ah işit pencereden Bir asker ağlıyor kenarında sessizce Yavuklusunun adını unutmuş gözlerinde Ne zaman biteceğini askerliğinin Nereye gideceğini, kim olduğunu Aklının karıştığı mahzenlerde Bir adam izlerine bakıyor delice Şimdi sen geliyorsun, biliyorum Hayallerim geliyor, umutlarım, mutluluğum Hiçbir şeyi görmüyor gözlerim Gireceğin kapıdan başka NURULLAH GENÇ |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|