![]() |
|
|
#31 |
|
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Jul 2007
Teşekkür Etme: 133 Thanked 123 Times in 109 Posts
Üye No: 43633
İtibar Gücü: 2325
Rep Puanı : 10207
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Gül-ü Han-2
d. Gül çocuk, gözyaşı ve sen... ...ardına aşk bırakmış gül-ü hân gittin diye sitemlidir diyarın çılgın çizgiler düşürür üzerime her veda gülemem ağıtımı handelerden sıyrılıp da duy benim adını gül-ü hân koymuşum duygularımın ele güne bir seni söyleyemem bir seni içime sığdırıp kaybetmişim ben ayrılığın, bir ölüm... ayrılığın, son düşen gözyaşıyla müntehâ bir serencam gölgesine kaçırılan feryadım ...şimdi / sensiz açan yıldızların altında bir başkaldırıdır gezintilerim ninni sesleri ağlayışlarımdan kesilir sabrın zümrüt sinesine gidişin yangınca umutlar sunar ab-ı hayata dehlizine düştüğünde bakışlar kelebekler başucunda oynaşır senin oysa / dile düşen her satır sana beni anlatamaz gül-ü hân e. ...bilirsin gözyaşlarım yüreğinde kurunur çığlıklar hançeremde salıncak kurar benim elvedanı süsler durur hânların aşıkları seccademde dağlar geçer üstümden bir derviş duaya kaldırır ellerini her gece ahuzârımdan... gül-ü hân / ya sen hâlâ özlem midir güzelliğin gülşenin rânâ mıdır çiçeklere hükümran mıdır adın gül-ü hân mıdır ay kadar fer midir ağuşunda mücellâ gülçe gülçe çizilir mi utancın hâlâ gülberginde bülbüllerin hanidir? hangi viran akşamlarda yeldasın hangi kuytu köşelerde soluğun bahçesine bir can düşmez kervansarayın hangi tufan alıp götürür seni hangi güneş dokunur yapraklarına senin şebnemin ben olmalıydım rayihanı koklayan o sağnak da kim? f. ...farkında mısın kağıtlar seni anlatıyor yine / gidişini sana dokunmaya koşuyor ağıtımı her duyan gül-ü hân / ardınsıra ******* gül çocuğun anılarıyla melâl sevdalar ağlayık düştü intizârından baharların adı varmış masalların perdesi çekilirmiş güneşle gençliğime serüvenmiş her anın anladım bunu ben yağmurlar sen gidende dövünür sen gidende baş döndürür bu rüzgâr yapraklar sen gidende düşmekte dallarından ve sen gidende firar eder aşk ve eşk geleceksin diye sen gittiğin yangınların adını koymamışım avuçlarım alevlidir hâlâ kıvılcımlar terkedecek güneşi bir gün dönsün diye gül-ü hân farkında mısın? g. gülüşünün dağıttığı efgâna yine de sevdâ mısın? gidişine inanamam ben / el sallayamam ay ışığı solar oldu geceden tuvallerin gözyaşıyla kanadı gülistanlar kızıl kıyamet şimdi garip memleketlerin suskun gül çocuğuyum gidişini resmedemez şiirim adın birkaç heceyle sınırlı değil ...söylesene gül-ü hân ipekyolundan mı geçer de yolun güzeller tomurcuk taşır hep sana ne gecem bitiyor ne bu ağlayış gözyaşıma tebessüm akıtır mısın geceme söylenceni bırakır mısın yüreğinde dağlar vardır gül-ü hân bende bir avuç toprak kalmamış çiçekler cihana nam salıyor her yeni gün bir nevbahar doğmakta gül-ü hânsa hep aynı / aynı kalacak bu yaşam, bu yalnızlık, bu gidiş... ki yaşanır ayrılık, ağlamasana ağlama be gül çocuk, umutla bak yarına... |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
İsimsiz
Yine senden yine geçmişten bahsettim Elele yürüdüğümüz caddeler den Tavla oynadığımız bebek kahve den O güzel ğözlerinden sımsıcak ellerin den Bugün yine senden söz verişlerinden bahsettim... Yine senden yine anılardan bahsettim Nasıl tükettiğimiz zamanı anlama dan Aramızı yapan doslardan arkadaşlarımız dan Gümüldür den, Yeşil yurt dan, Kozyatağın dan Of be yaşayamadığım senden bahsettim... Yine senden yine geçmişten bahsettim Doğum gününde yaptığımız ilk dans dan Heyecanla ilk öptüğüm kiraz dudakların dan Bana o masumcu masum bakışların dan Soldurduğum gülüm senden bahsettim... Yine senden yine anılardan bahsettim Ellerimde büyüyen tomurcuk çiçek ten Seni kaybetmeye dayanamam deyişin den Benim olurken söylediğin sözler den Ah be değerini bilemediğim senden bahsettim... Yine senden yine geçmişten bahsettim Ayrıldığımızda gurur yapmamız dan Geri dönüşü olmayan hayatlarımız dan Sana olan, hep kalan sonsuz aşkım dan Ahiretde kavuşacağım senden bahsettim... |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
Olmazlar Oldu
Olmazlar oldu seni tanıyalı Nedensiz, sebepsiz, hesapsız sevdim Gemilerimi yakardım, geriye dönüşüm olmazdı Ama senden dönen gemiyi ateşe veremedim Ayrılık bir kere ayırmıştı yolumuzu Bir kez daha, son kez daha ayırsa ne çikar? Biliyordum zaten başlarken sonumuzu Biliyorum bu sevda seni de, beni de yakar |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
Sensizlik
İçimdekiler yarım kaldı sensiz Duygularım,düşüncelerim yarım Ne şuursuzum,ne de şuurum açık Eksiğim sensiz Gülmek,ağlamak yarım Hüzün,mutluluk yarım Saat sensizlikte durmuş Takvim kırgın unutulmuş Bir sana olan sevgim ayakta Bir senin aşkın Direniyor her şeye Hasretine,sensizliğe Seni sensiz yaşıyorum anlayacağın Seni sensiz seviyorum |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
Sen kıyamadığımsın
Uzaklarda Çok uzaklarda seni seven biri var Seni cok seviyor seni cok özlüyor O seni her sarkida beste Her siirde güfte kadar içiçe seviyor. Ömür gibi yasiyor seni özelsiyor Her resmine bakisimda Senin icin agliyor çicegin Seni düsünerek hülyalaniyor. Bana her seferinde gel deyislerin Seni cok seviyorumla Veda edişlerin ve tabii ki Her saniye seni düslemelerim. Sen benim canim Sen benim kiyamadigimsin… Sen beni yildizlarin Parlakligi kadar aydınlattın Günesin sicakligi kadar sevdin. Hani baharın müjdesi papatyalar var ya Onlar kadar saf ve karlar altindaki Kardelen gibi sevda duyarak sevdin. Yine de belki gelirsin diye Umarsızca saatlerce seni bekliyorum. Karlar erisin bir gün mutlaka beni saracak Saçlarımı yüzüne dolayacak Kokumu salacaksın üzerine Ve yakama bir kardelen iliştireceksin. Düş değil biliyorum Cünkü seni cok seviyorum.. |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
Adamlar
Sönmüş saçlarında son damla ışık, Bir düş’ün içinde gibi her akşam -Ve yüzleri duman kadar dağınık- Geçer bu sokaktan binlerce adam. Umut gözlerinde ölü bir bakış, Çığlık bir bükülüş dudaklarında; Bulamadıkları nedir ki, yaz kış Dolaşırlar şehrin sokaklarında? Sanki yalvaran bir duadır onlar, Belki tanrılara açık vesvese, Bir nehir. Bu nehir her akşam akar Derinden ruhları çağıran sese. |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
Gözyaşlarımı Tutabilseydim
Tutabilseydim gözyaşlarımı ellerimle Tane tane gösterebilseydim sana Gözyaşlarımın ümitsizliğini, çaresizliğini; Üstündekileri sana okutabilseydim Damla damla ayrı ayrı yazdıklarını; Birleşince ne şekle geldiklerini Duyumsatabilseydim; Kokularını yayabilseydim etrafına Algılayabilseydin kokularını; Duyurabilseydim haykırışlarını Uğruna geldikleri nedeni anlatabilseydim; O zaman beni korkuyla sevecek Hiç Terketmeyecektin... |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
Küçük Bir Öpücük
Yürümek istiyorum ıssız ormanın içinde, Tek başıma günlerce, Düşünmeden hissetmeden sadece yürümek, Kabuğuma çekilmek, Yalansız, çıkarsız, kuralsız, yargısız İçime çekilmek Kimse olmasın benden başka Sorgulamak istiyorum Hayallere dalmak, Güzelliklerin olduğu, Anlamak ve anlaşılmak Her şeyin şeffaf olduğu o yere varmak Aptalca kandırmacalar yok Her şey şeffaf Herkesin içiyle dışı bir o yere ulaşmak istiyorum Uçsuz bucaksız okyanus görmek Sevgi okyanusu İçine girmek yüzmek istiyorum Sevgi her yerimi kaplasın Sonra ben okyanus olayım Sevgi okyanusu Sevgimi isteyeni kaplayayım İçime alayım tüm hücrelerine işleyeyim Sonra yavaşça uyanayım küçük bir öpücükle Hayaller gerçek olsun Karşımda iki güzel göz Gülümsesin ve desin ki Beni sev bana dürüst ve bağlı ol Bende seni seveyim Sana dürüst ve bağlı olayım Sarayım onu sevgimle hiç kaybolmasın Benim diğer yarım olsun bende onun. |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
Sana Geliyorum
Kuruyan hücrelerimi umutlarında yeşerttim Acılarımla güneşi son kez ağlatıp Ezan sesinde odana baharı doldurmaya geliyorum Gözlerinde yaşamaya yemin ettim Umutlarımı pembe bulutlara sığdırıp Seni " sende" yaşamaya geliyorum Toprağıma gülüşlerini mevsimsiz ektim Baharı yitik kentin sokaklarını avuçlarıma saklayıp Çocuksu düşlerimle gözyaşlarını kurutmaya geliyorum Acıların prangalarını yüreğimde eskittim İdamlık düşlerimden kaçıp Senin gözlerinde ömür boyu kalmaya geliyorum Gecenin tüm yıldızlarını fethettim Ölümün fermanını denizlere fırlatıp Dilimdeki ask cümlelerini Gözlerinde tamamlamaya geliyorum Nemrut ateşinde yıllarımı son kez erittim İbrahim gibi baharın tomurcuğunda yanıp Yüreğinde ölümsüzlüğü tatmaya geliyorum Yorgun sabahlarımı geçmişe sürgün ettim Hoyrat rüzgarlarda her şeyi dağıtıp Mevsimsiz tomurcukları gözlerinde açmaya geliyorum Bir gülüşünle ömrüme mutlulukları ekledim Bereket kokan yağmurla çöllerini ıslatıp Avuçlarına bedenimi bırakmaya geliyorum Ölümleri yarınlara erteledim Pimi çekilmiş mayınları elimde patlatıp Sevgi kokan nefesini almaya geliyorum Acılarımı son kez yüreğimde demledim Koynuma Cennetin güllerini alıp Yağmurlarla sende yaşamaya geliyorum. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|