![]() |
![]() |
#31 |
Banned
Teşekkür Etme: 156 Thanked 220 Times in 144 Posts
Üye No: 38652
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 13972
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() HÜCUMDAN ÖNCEÖlüme giderken şarkı söylenir,Ama önce ağlayabilirsiniz gönlünüzce,Çünkü hücumdan önce o bekleyişen korkunç olayıdır savaşın.Ve siyah bir tozla kirlenenBir maden gibidir karPatlayış! ve bir dost öldü işte.İşte beni görmeden geçti ölüm.Ama şimdi sıra bende.Benim, avcıların önündeki tek av parçası şimdi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Banned
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() KANDAN ADAM Komutanların şarkı söyledikleri
Ancak içki masalarında görülür Ama en güzel şarkı Nöbetinde korkmuş bir askerin İki dudağı arasından Dökülür Anadolu yüzlüdür kızları yurdumun Yürekleri devlet eli değmemiş Birer dağ köyleridir Emrini beklemeden komutanımın Aşık oldum ve yaktım gizlice Bir köyünü Anadolu'nun Askerliğimiz ilk gününde dinlemiştim Arkadaşlarımdan Bir kış akşamı Nasıl korkupta kurşunladıklarını Kürt çocuklarının yaptığı Kardan adamı |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() RÜZGARLARIM KONUŞUYOR
VII Ben bir harp esiriydim Bulutları seviyordum, hürriyeti seviyordum İnsanları seviyordum, yaşamayı seviyordum Bulutları gözlerimden boşalttılar bir gece. Yalan söylemeyen bir dünyada. Ben de yalan söyleyemem. Ve ben şeffaf, tertemiz Pırıl pırıl bağırıyorum: Yetişir oltaya yem Dile küfür olduğumuz, Yetişir bozuk para gibi savrulduğumuz. Gözlerim var, görüyorum: Yarı çıplak, çırılçıplak Ölülerle dolu toprak Ölüler sarmaş dolaş Ölüler sivil, asker, ihtiyar Ölüler buram buram Nefret kokuyor Ve dilim var, söylüyorum: Benim de altçenemi Gözlerimi alacaklar belki de Yaşamak ve hürriyet istedim diye Ve belki de bir sabah Gün doğmadan az önce Heykelim dikilecek Bir darağacına. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() BEDAVA
Dağ başında karaçalı, Çaput bağlamak bedava. Felek gözün kör olsun, Oturup ağlamak bedava. Kısmet vermiş aşktan yanı, Seven kim, sevilen hani? Sözün kısacası yani, Gönül eğlemek bedava. Üzülmesi yoğa vara, Zaten talihçeğiz kara, Kuru kuru bulutlara, Umut bağlamak bedava. Emreyliyor ayak başa, Söz getirme göze kaşa, Müjde olsun dağa taşa, Derdin söylemek bedava... |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() BİZİM ŞİİR
Bir cefa toprağı olduk, Her yağmurun seli bizim. Bahar vakti bahçelerin, Kuru kalmış dalı bizim. Dünya kaldı berbatlara, Çıktılar hep üst katlara, Bu kavganın feryatlara, Terkedilmiş teli bizim. Sonu yok dünya yasının, Kuluyuz nân kavgasının, Sofra erkan başkasının, Eşiklerin çulu bizim. Peşinde hayat göçünün, Mestiyiz dünya hiçinin, Şu dağdaki kel keçinin, Uzayacak kılı bizim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() GÖRÜNMEDİN
Gözüm boşluk, dünya nokta, Görünmedin, görünmedin. Olmuşumda, olacakta, Görünmedin, görünmedin. Kuru taşa renk yürüdü, İpek kurdunu arıdı, Denizde sular çürüdü, Görünmedin, görünmedin. Geceyi dal dal ışıttım, Camda güneşi üşüttüm, Bir ses ki senin, işittim, Görünmedin, görünmedin. Yel yel esen nefesimdi, Boşlukta gezen isimdi, Gel diyen benim sesimdi, Görünmedin görünmedin. Çabam, gücüm kul hükmünde, Boş boş geçti bugün, dün de, Herkes gibi göründün de, Görünmedin, görünmedin... |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() KİLİTLERİ KIRILMIŞ KAPILAR
Üşüyorum, Çevir sıcak bakışlarını üstüme Erisin boşluktaki beyazlık. Bu yalnızlık üşütüyor içimi, Oynuyor yerinden köşe taşlarım, Öyle bir gariplik sardı ki yüreğimi, Dokunsalar boşanacak gözyaşlarım. Hiçbir düşünüşe dur diyemiyorum, Ben benim olmaktan çoktan çıkmışım, Kapalı bir kapı sanıyordum kendimi, Meğer ardına kadar açıkmışım. İçimde iki başlı bir adam var, Biri beni, biri seni düşünüyor, Üstelik ben de seni, ben de seni anıyorum, Üç dünya birbiri peşinde dönüyor. Üşüyorum, Hasret ağır bastı üstüme, Oynuyor yerinden köşe taşlarım, Öyle bir gariplik sardı ki yüreğimi, Dokunsalar boşanacak gözyaşlarım... |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() RUBAİ
Ocaklar yansın her dem, bacada is olmasın. Gökyüzü mavi kalsın, ufukta sis olmasın. Kötülük yansın yıkılsın, lale gül kesilsin dünya Herşeyde terhis olsun, aşkta terhis olmasın... |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() AÇILIR KAPILAR
- Cansel' e - Alır seni korum damla damla suyuma, ekmeğime, aşıma, kaygıma, sevincime, acıma, umuduma, sabrıma, gücüme.. Alır seni bölerim parça parça, dağıtırım topraklara, denizlere, geceye. Açılır her sabah kapılar gözlerinde, girerim ışıltılı, yemyeşil bir bahçeye... |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() BİR KAYISI AĞACI
Ben bir kayısı ağacıyım Kırşehir'in Dinekbağı'ndan. Küçücük bir ev önünde yaşarım yapyanlız. Yılda bir çiçek açar, yılda bir kayısı veririm, avuç içi kadar. Yaz olur, bir kadın silkeler dallarımı, bir çocuk yerde bağırır, güler, bense hoşnut olurum. Hem zaten benim ne söğütler gibi nezaketim vardır, ne kavaklar gibi gururum. Ben bir kayısı ağacıyım Kırşehir'in Dinekbağı'ndan. Dinekbağı'nda üç insan severim, bir çocuk, bir genç kadın, bir genç adam, benim kadar sessiz sedasız, benim kadar halim selim. En güzel ay nisan ayı, toprak yumuşak yumuşak, en güzel ay nisan ayı. Yamur yağdı, çiçek açtı, bir hoş oldu içerim, en güzel ay nisan ayı. Kavaklar uzakta upuzun, bir sağa, bir sola, başı döner kavakların. Ben bir kayısı ağacı, başımda çiçeklerim. Ben bir kayısı ağacı, üç insan severim: bir çocuk, bir genç kadın, bir genç adam. Çocuğun adı Ahmet, kadının adı Fatma, adamın adı İbrahim. Ahmet küçük ve sarı, Fatma tombul ve beyaz, İbrahim uzun ve narin. Bir tek toprak odaları var üçünün, toprak odanın bir tek penceresi. Ben bir kayısı ağacı, bazan eğilir bakarım odaya, yerde bir eski yatakla yorgan görürüm, duvarda bir eski kırık ayna, yerde bir eski kilim, bir eski hasır. Bir kayısı ağacı, bazan eğilir bakar odaya, çiçeklerinden utanır. Dün gece gaz yakamadılar, ayışığında gördüm üçünü. Üçünün suratı asık. Önce oturup zeytin ekmek, taze soğan yediler, sonra baktılar birbirlerinin gözüne, sonra esnediler. Gökyüzü bembeyazdı. Gökyüzü çiçeklerimin renginde. Gökyüzünde kavaklar.. Fatma uzandı İbrahim'in yanına, sağa döndü. Tombul,beyaz yüzü pencerede, gözleri açık durdu sabaha kadar. Çiçeği en önce kayısı döker. Ben bir kayısı ağacıyım, döküyorum çiçeklerimi. Yer beyaz beyaz, başım yeşil yeşil, kayısılarım memede. Haziran gelecek, güneş yakacaktır tepemi, kayısılarım balla, şekerle dolacaktır. Ben bir kayısı ağacıyım, haziran gelecek, avuç içi kadar kayısılarım Ahmet'in ekmeğine katık olacaktır. Ben bir kayısı ağacıyım. Kötü bir düşüncedir almış beni. Geçti bağları budama zamanı, dedim, dedim, çarşıda dört döner İbrahim, dedim ekmek parası, zeytin parası, gaz parası. Dedim, insanlar neden yaşatılmıyor ağaçlar kadar olsun. Ben bir kayısı ağacı. Fatma'nın, İbrahim'in, Ahmet'in yumurtası, şekeri, eti. Gittikçe artmakta kederim. Günlerden pazartesi. Gene geldi, elinde çanta, o şişman adam. Şişman adam bir düşman gibi beni seyreder, ben şişman adamı bir düşman gibi seyrederim. Durmuş İbrahim kapıda, yüzü dalgın ve sinirli, bakıyor eli çantalı şişman adama. Şişman adam uzattı gövdeme elini, pencereden korkmuş kuzular gibi baktı Ahmet, büktü boynunu kuzular gibi. Ben bir kayısı ağacı. Gövdemde sarı kağıt. Yol parasını verememiş İbrahim, verilmiş haciz kararı. Yapmayın, dedim. yılda bir çiçek açarım, dedim. Etmeyin, dedim. ekmeğe katık oluyor kayısılarım, dedim. Bir öğle vakti baktım, kavaklar uzakta upuzun, bir sağa,bir sola. Ben kışlık odun, altı lira... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|