![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57950
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Oturak
kendimden utanmaya kalktım otur dedi yerine oturmayı bıraktım geçtim yerin dibine Reyhan Tataroğlu |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Oymak başı
yar dedim bir faniye yar yar ne demek oyar O yar Reyhan Tataroğlu |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Oynum suyum yok
Ey! maddesine aşina olduğum yar... önceleri sensiz yaşayamayacağımı sanıyordum artık bensiz de yaşayacağına inanıyorum bu gönül böyle daha bahtiyar... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Öfke
Ey! Sevgili... ne bir el uzanabilir Sana ne bir dil hangi küstah bu çekil çekil... Reyhan Tataroğlu |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
ÖkSürmelim
İmsaktan önce Teheccüd ile başlayan Aşkımın adı 'Sürmeli' Ki... Sevdanın son demine kadar Alıp götürmeli Yine... Gün Seninle başlıyor Çamlığın yeşili Gökyüzünün mavisinden Uzaklaşıyor Gün ışığıyla Hergünki aşığıyla Başlangıç ve bitiş noktası Saat kulesi dibi Zaman burada başlıyor Burada bitiyor gibi Sürmelim... Sensin her şeyin sahibi .................................................. ...... Gençliğini hâlâ kaybetmemiş Herkesin kanının kaynadığı Günahın sevapla oynadığı Zevkin her pahasına Rötuşa doymadığı Lise caddesi... İçinde inleyerek ' Ben de varım ' diyen Şeyh Necidi abidesi Sanki... Saray sofraları yanında Yavan yaş yenilen Kuru pidesi gibi Sürmelim... Sensin her şeyin sahibi .................................................. ... Ayrılığın kırkikinc yılı Bana küsme, kızma be Sürelim Sen koydun bu ayrılığı Artık... Sensiz kaldıramam bu ayrılığı gibi Sürmelim... Sensin her şeyin sahibi .................................................. ......................... İniş,çıkışlarla dolu Sürmeliye giden her yol Muslubelenden mi, Nohutludan mı... Seyretsem Seni Ey! Sürmelim söyle Hamd ve şükür ederken Bol bol dua gibi Sürmelim... Sensin her şeyin sahibi .................................................. ..................... Peynirciler, uncular Barakalarda bulgur satan Bulgurculardan ayrı düşen Faytoncular Esnaflar, sarraflar Abide,Tol, Yeni çarşısı Cumhuriyet Meydanı Tarihi postahane karşısı Salı pazarı, Eski pazar Kimilerine mükafat Kimilerine azar azar... Birileri yaşarken Tek/Bir' i yazar gibi Sürmelim... Sensin her şeyin sahibi .................................................. .......... Çamlığın gölgesinde Gölgelenirken Parmak çörek, gobit ekmek Yada...lavaş...farketmez Testi Kebabına banarken Yavaş yavaş Türküm Sürmeli Gözümdeki yaş gibi Sürmelim... Sensin her şeyin sahibi .................................................. ............... Ekmek kadayıfı, tandır kebabı Yerken İstanbul lokantasında Arabaşı *******i anlatılır Acılı çorbalar tasında Arabaşının tam ortasında gibi Sürmelim... Sensin her şeyin sahibi .................................................. ........................ İltifatlar, ithamlar Efendiler, argocular Hürler, özgürler Gamlılar, kasvetliler Kargaşanın içindeki kasketliler İşin özü gibi Sürmelim... Sensin her şeyin sahibi ................................. Hüzni Babalar, Şeyh Osmanlar Ahmed Efendiler... Hepsi de Sürmeliye Menzildiler Adı ' Yaman' olana Süzüldüler gibi Sürmelim... Sensin her şeyin sahibi .................................................. ......... Gün... Garajlardan başlayıp Saat kulesinin dibinde biter Ömür bu Emel ise Bu ikisi arasında Gider gelir, gelir gider gibi Sürmelim... Sensin her şeyin sahibi .................................................. .............. Yatsı namazından sonra Vitir ile devam eden Aşkımın adı ' Sürmeli ' Ki... Ay ışığı altında Genize düğümlenen Bir nohut tanesini çıkarırcasına Canı bedenden öksürmeli Çapanoğlunda salası Sarıtoprağa tabelası verilmeli Ruhu aşk ile Canana göndermeli Cananda sefa sürmeli Aşk gibi Sürmelim... Sensin her şeyin sahibi Reyhan Tataroğlu |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Öksüz
kimselerin olmadığı bir yer varmıdır kimsesiz hangi mahlukatın dili yoktur söyle kim ses siz Reyhan Tataroğlu |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Öküzlerin ahı...
(torun Yusuf Bey'e...) Aslında sakin bir yapıya sahip Sahipliğe bürünmüş ne garip Tevazu,sabır,bilmem ki belkide kahır Gem vurmuş nefsine,hücresi bir ahır Dönüpte bakarken puslu gözlerle maziye Yaşananlar ile yaşadıkları benzetmiş gaziye Susarken anlatıyor,anlatırken susuyor Bazen bal damlatıyor, bazen kan kusuyor Hani diyor anlamadığım husumetin insana Peki söylesene bir çift öküz ne yaptı sana Diline doluyor,durmadan bu sözü Yangını sönmeye yüz tutmuş,sönmemiş közü Kesilen yol çıkmazda,sürgünü yokuş Ben konuşmayayım, yüce dağ sen konuş Yankılanırken bu ses dağları hırçınlatıyor Şimdi ise torununun kulaklarını çınlatıyor Vücudunu sarmıştı asbabı,içinde kan,ter Diz çökmüş öküzler ondan daha beter Sırtlıyordu yılmadan yük dolu kağnıyı Hissetmiyordu şu an hiç bir ağrıyı Acımıyordu Vallahi hiç kendisine Dönüp bakarken hayvancağızlar efendisine Ramak kaldı isyana belkide son durak Dedi şöyle bir besmele kondurak Açtı ellerini göğe, başladı nidaya Salatu selam Muhammede, selam Hüdaya Vallahi ben vazgeçtim bütün haklarımdan Lakin şu bir çift öküzün hakkını isterim Hakkımdan Bu nasıl bir merhamet,nasıl bir yalvarış İnşallah cenneti ala'ya olur sendeki varış Mırıldanırken bunları genç torun Dedi hele geçin şöyle oturun Dahası var,etti zaman zuhur Mevla kimini sağa,kimini sola savurur Hak yerini bulmuştu,netice bariz Akıllarda kalan,bir çift öküz,birkaç ayak iz Reyhan Tataroğlu |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Öl/Düğüm...
Zamana bir nebze atacağım düğüm Çözülmeden zaman anlaşılmaz öldüğüm Reyhan Tataroğlu |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ölü veya diri
umut güneş gibidir bir gelir bir gider ama asla kaybolmaz ne kadar karamsarlık sarsada bulut misali güneşi umuttur onun ayyüzlü eşi güneşin yoktur doğmadığı birgün görmesekte... ey! umut güneşli birgün de olsun düğünün Reyhan Tataroğlu |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ölümle Dirilenler
bu gün bir şehit daha verdi memleketim daha bir şehit bu kaçıncı babayiğit bu kaçıncı babayiğit ölüm yok size... Vallahi Kur'an size şahit Rasul size şahit Reyhan Tataroğlu |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|