![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57924
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Selin İçindeki Çakıl
Çakıl taşları sele kapılmış Tokuşa tokuşa yuvarlanıyorlar Derenin yatağı, kesildiğinde sel Kırılan yanlarını bulamazlar Parçalanmış kum taneleri Kar tümden erimemiş Güneşin ışığını yansıtıyor Kirlenmiş sularda bir korku Selin heybetine kapılan çakıl Oturmaktan mı yorulmuş Yuvarlanıyor takur tukur. Dere boyunda sel dindiğinde Biriken atıkların suyu süzülür Dağlara doğru gidildiğinde Göğün öfkesi toprağa biner Yaşanmazlıklardaki günler mi Aç sofralarda yutulan insan Tepe başlarındaki sis duman Çıplak gözün seçemediği Karartılar Sel suları çekiliyor yuvalarına Dere boyu izleri kalır Merasim sonrasının suskunluğu mu Bir kaç bot izinden kalan karartı Yitik bir ömrü arkasına alıp gider Yeri gelir taşlar da kırılır. Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sen Bir İnci Olsan
Sen bir inci olsan kem göze gelsen Ben bir kabuk olur korurdum seni Sen deryada olsan taş altında kalsan Ben bir balık olur çıkarırdım seni Ahvalini yazsam dünyaya duyursam Sen kalemin ucu yazar mıydın beni Şu fani dünyada dertten kurtulsam Bir aşkı sevdada tanır mıydın beni Sen senin aşkına yakar idin beni Ben senin aşkından küle dönerdim Behey zaman olur kervanlar durur Kaş ile göz ile yollardım seni Aşkın mecalinden öldüm dirildim Nice yollar geçtim şerbetin içtim Sen bir nar olsaydın ben dalında dikenin Kem gözle bakanın gözüne batardım Sen benim hasretim sen benim gökyüzüm Şu koca dünyada bir tek senin için Kavgalara girdim. (Ezgilerde Kaldı Yüreğim 2. Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen ki Adını Yazamadığım
acıkınca insan, normaldir doyurmak ister kendini yemeği hazır, suyu hazırdır tadını çıkara çıkara, parayla doyurur kendini sen ki düşünürsün nasıl doyurabileceğini kendini hem yalnız değilsin hem yollar kapalıdır o gün an olur bir lokma ekmeğe verirsin canını an olur bağlanır kalır ellerin sevince insan, sevdiğine sarılmak ister doyasıya olağan şeyler der geçersin, ne mutlu sevgisini ortaya koyupda kapısını sonuna kadar açana, sen ki düşünürsün incitmeden sevmenin yolunu gözlerin ışıldar, mimiklerin gösterir kendini anlarım, yüreğinin göğüs kafesine sığmadığını ağlayınca insan, ya derdi var derler ya çaresizliktendir ağlaması bebek mi ki canı acıyınca ağlasın ya da acıkınca memeye… sen ki düşünürsün daha büyük acıya hazırlanır gibi gözyaşlarını bırakmamak için düşmanının önüne gülünce insan gülmek istediğindendir derler deliye tuzu kuru olanın işi ne iğne batmaz ki eline… sen ki gere gere göğsünü siper etmişsindir zalime gülünce de kahkahalarla gülüşüne katılır kelebekler kuşlar ötüşür sen ki adını yazamadığım sen ki damarımdan akıtılan ilk damlası kanımın canım, can yoldaşım bugün senin için toprağı okşuyor yağmur bekliyorum bekliyorum, cömertliğini toprağın Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen ki Karanlıktan Beslenirsin
İnsan kobay oldu senin elinde Hücre hücre Sen ki karanlığa gömülü Karanlıktan beslenensin. Muğlaklığını seversin havanın Bir de kan kokusunu, Ulumaklıdır yol göstericin Binbir kılıflıdır, Ve yemin billah insan üzerine Gözden ırakta Kadeh de tokuşturursun. Karanlıktan beslenirsin Sen ki leş kargası, Sarılmış tepe başlarında Sise gömülü, Heybende kelle taşırsın üstlerine. Korkaksın, Teninin kokusunda Burun kemiği kırılır. Leş kargasısın sen Kokundan tanırım seni, Sesinin çıkmaması Gözümü bağlaman nafile... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen Nisan Yağmuru
sen Nisan yağmuru sen toprağın neşesi sen ki kire düşman kirlenmeye düşman sen Nisan yağmuru o kadar kirlendi ki sen yokken bu sokaklar bilesin ki, bile bile kirlettiler kara kışın şakşakçıları sen Nisan yağmuru sağanarak yağıyorsun ya sorgulaya sorgulaya sen çiftçinin umudu sen Nisan yağmuru gel beni dinle bu bahar söyle, seni dinlerler akıpda geldiğin o bulutlar söyle onlara çarpışsınlar inatla bu kışın zaferine ateşe dönüp düşsünler gördüğün sokakların üstüne... sen Nisan yağmuru inan ki bırakıp kaçarlar inlerine kışın zaferiyle donanan şu sokak şakşakçıları sen Nisan yağmuru şimşek şimşek giriver şu sokaklara sağanarak salıver bereketini toprağa sen Nisan yağmuru sele dönüp akman illaki kirden görünmüyor sokaklar silip süpürmen gerekir ya haydi durma, bir gözümde sende kurtar beni bu yosun kokularından. Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen O'sun
kah koyun postuna kah kurtun postuna soyunup da giriyorsun ödeneğin örtülü biliyorum, biliyorum ki o postuna girdiklerinin etini yemiş, kanını içmissindir sallana sallana gelişinden adımını atışından da belli tanırım seni, senin gibileri sen... sen değilsin sen... sen... O'sun senin için kan senin için can gerek ben ağlamışım ben sızlamışım ince uzun bir taşı çocuğum diye bağrıma basmışım... senin umurunda mı sen... sen değilsin sen... sen... O'sun. Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen, Ben, Yarış
sen otobandasın ben patikada yarışalım diyorsun anlamıyorum niyetin patikaya gelmek mi beni de yanına çekmek mi sen tunelleri geçeceksin bense aşmalıyım dağları sen otobandasın ben patikada senin yolun düz gider benim yolumda engeller engebeler anlayacağın sağ çıkamamakta var bu yollarda... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sende Kalsın
Al, sende kalsın Bu benim sırt çantam Yıllardır taşırım Ne silah var içinde Ne de metelik İçindekiler Dizelerimdir Ağırlığına bakıp aldanma Üst üste binmişler Ondandır belki Ama olsun Sen bunları Kaldırabilecek güçtesin Görmek istediğim Sırtında taşıyamayacaksan eğer Benim gibi Bulutsuz bir havada Ağzını açman yeterli gelir Onlar da biliyorlar Alıp başımı Uzaklara gideceğimi Hepsinden önce onlara söylemiştim Bir yolunu bulup Bakarsın benden daha erken Gidecekleri yerlere giderler Çocuk değiller ya. (Ezgilerde Kaldı Yüreğim 2. Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Senin Eğlencene
Senin eğlencene denirdi Balık da olsa Yani Nehirdeki balık, Okyanustaki... Meşe diplerinden, kayalardan fışkırıp Toprağın yüzüne çıkan Su içindeki balık... İçtiğin sudaydı balık Boğazına duracak. Sofrandaydı, Tabağındaki yemekte... Sudaki balık, İsmi diline geldiğinde Kendisiydi tepende duran Ecdadının aklı almadı, Bilirim ki senin de almaz... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Senin Gözlerinle Anne
Gözün arkada kalmasın senin gözlerinle görüp, bakmasını öğrendim anne. Tezek kokan ellerini şimdi, kusursuzca öpebilir miyim anne, öpüp te başımın üstüne koyabilir miyim. Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|