![]() |
|
|
#4281 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57938
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Güneşe sitemdir tüm kelimelerim
Gözyaşlarım baharlarımın infazındayken Göç vakti yaklaşırken karanlığa Ne zaman doğacaksın? Katmerleşmiş acılarıma Yağmura sitemdir tüm dizelerim Dudaklarım ıstırapla sevişirken Toprağımda tomurcuklarım kururken Ne zaman yağacaksın? Bereket arayan sarı başaklarıma Rüzgâra sitemdir tüm kafiyelerim Fırtınalara boyun eğerken Yüzümdeki tebessümler denizde yanarken Ne zaman eseceksin? Ölüm sorgusunda terleyen vicdanıma Ölüme sitemdir tüm gözbebeklerim Umuda bin yelken açmışken Acılarım yüreğimden silinmişken Ne zaman gülümseyeceksin? Son baharında aşkı yaşayan satırlarıma.
|
|
|
|
#4282 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
-çeçen kozası babaların aziz hatırasına-
beni azad ettiler oğul acı diye avucunda kalsın adresim ............... a. ne çabuk açıyorsun ey ölüm baba yine oğul verdi toprağa kırmızıyı gördüm gölge düşer gibi sise asılı kaldım / boşluğa bedenim(e) karıştı keskin bir gül kokusu gözlerini son bir kez görseydim oğul düşlerimde senden gayrı canım yok tutuştur kavgamızı taş tutan ellerime sorgum olmasın ört acıyı kavrayan avuçlarını ört kanımı tadı karışsın toprağa bedenimin b. yakanızda ben bir soluk bıraktım taammüden perçinledim şafağı geceyi çizdim kurşunla(n) dım güneşi dalında koklamak için sevinin pabucunuz sıkmayacak bir daha sakalım çıkmayacak kopardım dua bilmez dudağınızdan talan eylediğiniz Söz’ü sevinin kıyamet kuşları başınıza konacak saçım günah yazacak size yarım kalmaz kahkahanız bu defa c. kan lekelerinde şimdi gülsuyu toprak ki kucaktan sıcak hasretini giderir yalnızlığının çağıran ben idim her defasında dilimdi kulağınızda susan ateş bahçenize gözyaşı döken savunmam bir şiir bir türkü ağzında kuşların birazdan yuvası dağıtılacak lâlem yıllar olmuş boyun bükeli bencileyin yorgun düşmüş arkadaş Çınar’da bir yaprak kalmadı artık analar ağlamayacak doğurduğuna .............. bana ölü dediler oğul bilirsin ölümü hiç sevmedim bir kelebek gibiyim kelebekler kozası...
|
|
|
|
#4283 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sen her sabah kıpkızıl tanyerinden uyanan
Güneşimsin,ışığımsın benim sevdiceğim Işıltılı bir dünya değil tek istediğim Ömür boyu ateşim ol şu gönlümde yanan Sevdasız yaşantına gönül verdim kim ne der Sen yeterki aşkla okşayan sevgilerle gel Benden yana nazından başka yok hiç bir engel Sadece pamuk ellerini ellerime ver Kanatlanmak gerekse iki kalp arasına Sen bakışımın ucunda donakal öylece Bin asır geçsede çözülmesin bu bilmece Her gün her an aşkını aşkımda ara,sına Göreceksin bıraktığım yerde olacaksın Sevdiğinin sevgisine sadık mecnun gibi Sebebini soracaksan inan yok sebebi Gönlüme tutsak aşkıma aşık kalacaksın
|
|
|
|
#4284 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir damla bereketi dilenen çöl gibi
İçimdeki hasretinin kuraklığı... Yüreğimi gömmüyorum kara toprağa Sensizliğe inat Her seraba gözlerini soruyorum Her alevi sen diye kana kana içiyorum Mevsimlerin kucağında gülüşlerini gözetliyorum Bir sabah dönecek misin Güneşin Kızı ? Rüzgarda savrulan yaprak gibi Yüreğimde gidişin dağınıklığı... Sevdamı vermiyorum hoyrat rüzgara Üşüten ayazlara inat Her kaldırıma sen diye düşüyorum Sen tutacaksın diye Bedenimi ipsiz uçurumlara salıyorum Karanlığın koynunda seni bekliyorum Bir gece dönecek misin Zühre yıldızı ? Yıldızını kaybetmiş gece gibi Gözlerimde yokluğunun acısı... Umutlarımı kapatmıyorum karanlığa Buzdan yangınlara inat Her güneşte varlığını diliyorum Her gölgede yüzümü aydınlığa çeviriyorum Mutluluğun sağanağında gözlerini bekliyorum Yağmur sonrası Gökkuşağınla dönecek misin Güneşin kızı ? Tomurcukları mevsimsiz kuruyan bahar gibi Yüreğimdeki ayrılığının sancısı Pes etmiyorum onca zorluğa Gözyaşına inat Her kuru dala gözlerindeki ışığı seriyorum Her açan tomurcuğa gülücüklerini giydiriyorum Baharın koynunda içime nefesini çekiyorum Gülen gözlerinle Bir gece dönecek misin Zühre Yıldızı ?
|
|
|
|
#4285 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sabahın serinliğini içende
Koyu karanlığıyla dünyanın güneş. Dün doğar doğada yine Bitmez bu alın yazısı cismin. Yaşanmamış dünleri yaşar sonsuza dek, Güneşin her doğuşunda, Bu dağ,bu ırmak,bu ova.. Biz; Biz öylemiyiz ya. Bir doğuşu yaşarız biz, Güneşin her doğuşunda. Yaşanmış dünleri değil, Binlerce ötesini yaşamadığımız dünlerin. Yaşanacak yarını değil, Erişilmez yarınları yaşamak için.. Olsa da bizim olmayan Yarınlar ve dünlerle dolu. Umut dolu,hayal dolu olsa da. Sığabilmekteyse bir güne Bir sonsuzdan ötekine uzanan bu yaşam. Niye şikayetçisin dostum, Günlerin kısalığından. Niye o telaşın ömür kısa diye. Niye bu sitemin ölüme..
|
|
|
|
#4286 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Attığımız kurşunlar
Toprak üzerine Tohum gibi serpildi Ve filizlenecek Güneşli günlerde sevgilerimiz Uzaklardan bir aşk türküsü duyacağız Nakarıtını omuz omuza söyleyeceğiz Bir yürek gibi bir kurşun gibi Tohum döken çiçek gibi Toprak üzerinde çoğalacağız
|
|
|
|
#4287 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ömür yolcuğunun son durağında
Yaz bitimi akşamların Sonbahara koşan sabahlarında Görmüştüm baharı andıran kahverengi gözlerini Güneşe bakan sevdan umuttu gözlerimde Yorgun düşlerimi acı denizlerden toplayıp Yaralı gönlüme can bildim yüreğini Kış gelmeden bahar bildim sevgini Yüreğime koydum yaralı yüreğini Hem de en içten yerine.. Avuç içlerimde ısıttım üşüyen ellerini Gülen gözlerimle kuruttum ıslak kirpiklerini Çünkü , seviyordum, seviliyordum Hayata küsmüş yüreğine can, Üşüyen damarlarına kan oldum Sofranda ekmeğin, aşın Islak gözlerinde ise gözyaşın oldum Çeyrek asrı biraz geçmiş, Otuzuna birkaç merdiven kalmış yüreğime, İki gülüşünle mevsimsiz ömürler ektim. Güneşte kurumayacak acılarına Gözümü kırpmadan Yüreğimin her hücresini helal ettim Hep acılarında gözyasına kattım bedenimi Mutluluğunda ise ; Gülüşlerine bıraktım gözlerimi Sen sustun, ben ise hep sana koştum Güneş , çiy düşmüş toprağı selamlamadan Bir kelebek edasıyla, yarı topal ayaklarımla Uçmayı bilmeyen umutlarıma inat Kanatsız yüreğime inat Hep sana koştum sana... Ağladığın her gecenin seherinde Güneşi, gözyaşlarımla uyandırdım. Acılarını dindiremediğim hıçkırığında Karasaplı bıçaklar dayadım boğazıma Sen uyurken yatağında Ben acılarına akıttığım gözyaşımla sabahladım Varlığında ıslanan dudaklarımla Adını yüregimde tek hece yaptım Sevgimle yaralı canına can oldum Baharlar gelmeden Bir akşam vakti ayrılıkları sundun bana. Karakışa inat yalnızlıkları bıraktın toprağıma. Hazanları gelin ettin ölümsüz sevdama. Uzaklarda güneşsiz yarınlarımla Sensizliğini her defasında acıyla yutkunduğum Sen uyanmadan rüzgara karışıp Geçecegin kaldırımlara düşüyorum. Bir umutla beklerken seni Ay' ın hüzne bogulduğu *******de Yıldız olup saçlarını düşmeyi istiyorum Yağmur olup , Sadece senin teninde erimeyi diliyorum Seni unuttum sandığın her gece Ben, çığ düşmüş yollarına Meriç' in sel olup yıktığı diyarına Senden habersiz seni aramaya geliyorum Güneş, tepelerin gölgelerini selamlamadan Hüznünde ıslanmış şehrinde Kaçıncı kez tenindeki Cennet kokunu Gözlerindeki sevgi umudunu Bulmaya geliyorum.. Baharlarımın nazlı sevdalısı Selenim Islak gözlerimde sensizliğini öldüremedikçe Kor alevlerde yanan hasretimi Yağmurlarda söndüremedikçe Bensiz yaşadığın karanlık şehrine Kim bilir, daha kaç kez geleceğim Güneşsiz yarınlarımla... Selenim yüreğimdesin.Unutulmadın.. 24.01.2006
|
|
|
|
#4288 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Çünkü saatler dardır, her şeyi almaz
Güneşte çözülür ve kayarlar bir yana. Mısırlar güçlükle büyürken yağmursuzluk Kaygılandırır dilsiz bahçıvanı. Sessiz kuşlar, bir keçi, ağır iğde ağaçları. Bir araba geçti incelmiş yoldan El salladı biri, belki tanıdık, Belki değil, süreksizliğin eşanlamı. Ve denizin yorgun çağındaydı çocuklar Çığlıkları titretir balkondaki sarmaşığı, Çünkü dardır saatler, sığmaz biraraya Dalgınlık, deniz ve sardunya. Rüzgâr alıp götürdü balıkçı teknelerini Uzaktaki kılıçlara, ki bilemeyiz Hangi derinlikte dölleyerek denizi Gidiyorlar öyle ağırbaşlı, doğuya. Ve ocaktan çorbanın kokusu geldi demin Burun deliğine kedinin ve köpeğin. Rafta kitaplar, mavi bir şişe ve gül Donmuş kalmışlar tek başlarına. Duvarda bir resim, resimde kalabalık Köy alanı, çocuklar, çember ve zaman. Breughel nasıl da toplamış bunca Ortaklığı ve uyumu biraraya, Çünkü saatler dardır, sığdırılmaz. Güneşte her şey çözülür gider bir yana.
|
|
|
|
#4289 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ateş söndürüyor,
Su yandırıyor, cıvıdıkça cıvıdı yar, bakın güneşte su var. hurafeymiş yıllar yılı inandıklarımız. yada öyle geldi işimize, en derinlerde bir yerlerde, en sessiz harflerle, en boğuk sesle, bağırıp durmuşuz, aşk insanı yakar diye. nasıl yaşar, bilemem, ama güneşte su var. aslında sizde görebilirsiniz, sadece kapatın gözlerinizi, açın yüreğinizi. ve bakın. ancak, yürek ile görülür gerçek. yedi renk varmış zerresinde, ne işe yarar, siyahsa sirayet ettiği yer. ben görüyorum işte güneşte su var.
|
|
|
|
#4290 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir sızı gibi geliyor uzaklardan sesin
Fakat değil..nedense kalbim ağrıyor Yoldan gelip geçenler şaşkın İki yıldız alıyorum gökyüzünden ödünç..göğsüme tutuyorum utanarak Seni görüyorum bir an..görüyorum ve inanamıyorum Evet! görünce inanamadım.. Tabiki çok güzel olmalıydın fakat sadece bakışlarınla kalbimin ritmini değiştiremezdin Naptın..naptın! ! Öldürür gibi baktın Bir tatlı sevinçti gelişinin heyecanı.. YÜREĞİMDEYDİ.. Gökyüzünden süzüldü, bana doğru yaklaştı..beni seçmişti.. Dudaklarıma dokundu, dudaklarımı ıslattı... Ama GİTTİ! ! Bir serseri YAĞMUR DAMLASIYDI! Bulutların arasından gördüm sapsarı saçlarını Baktığım her an kaygı duydum Sanki kaybolup gidecektin Her an kaybedişimin heyecanı yüreğimdeydi Hep kaybetmişitm, bugün de mi? Her dakika gözümün önünde olman için dua ettim Ama gitmedin..yüreğimdeki sevgiyi bitiremedin Benim de olmadın... Yaklaşmaya çalıştım... yandım.. GÜNEŞTİN! ! ! !
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 17 (0 üye ve 17 misafir) | |
|
|