![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57924
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Senin İçin
Bugün oturmak istemiyor canım İster kalem ister kitap tutsun elim Ne şu kadar yayını televizyon kanallarının Ne de dışarıda hasretine yağan yağmur Artık durduramaz beni Çıkıp ıslanmak istiyorum sırıl sıklam Ve yalnız başıma Ne sokakların gürültüsünü kaldırabilirim bu saatte Ne de yolumu kesip kimliğimi soranları. Bugün oturmak istemiyor canım Ne odanın sıcaklığı - soğukluğu Ne de koltukların yumuşaklığı - sertliği Yerimde tutamaz beni Çıkıp koşmak istiyor canım Terimin kokusu yağmurla buluşuncaya kadar Sonra kıvrılıp kuru bir ağacın altında Üç sarımlık kaçak tütünü, aynı seninle beraber Tüttürdüğümüz gibi rüzgara karşı Tüttüre tüttüre acımı içmek istiyor canım. (Ezgilerde Kaldı Yüreğim 2.Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Serçeden Öğren
civciv yumurtadan, yumurta civcivden öncelik kimdeydi, siz tartışadurun serçenin bir yuvası, içinde beş yumurtası insan eli değdi diye uğramaz oldu yumurtalar soğudu, yuvası dağıldı serçe görünmez oldu. Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sesin Duyurmaz mı Çektiğin Acıları
Zaman prangalara vurulmuştu Acıya durulurdu Kamburun tokuşurdu eldeki kadehle Acın tutuşurdu tutuşmasına Nedendir, bilinmezdi de Ayağının sarp yollara düşmesi. Konuşamaman zamana kurulmuştu Uzun uzun kahır çekilirdi Ayaklarının üzerinde taşıdığın beden Karşı duramazdı zalime Ürperirdi insanoğlu. Karanlığa yükselirdi ezeli yüklü komut Dirhem dirhem kazınırdı bedenin, Sesin duyurmazdı acını Boğuktu Bitmezdi, tükenmezdi açlığın Çilen bitmezdi... Köy köy Mahalle mahalle Ev ev Sokak sokak Gizemidir devranın kendi Bundandı karanlıkta boy vermesi... Midede tutuşurdu kadeh Açlık Acı içinde sürüklenirdi özü Demiyorsan bir süre daha eğer Al kadehi vur yere... Zaman prangalara vurulmuştu Karanlıklar içinde acının gizemi Beyinlere oturtulmuş bir yelkovan Eldeki kadehle Tokuşurdu emeğin Çaresizliğindir Yükündür Kamburundur. Ayağın sarp yollara düşerdi Konuşmamanın Konuşamamanın ölçütü Duyuramadığın Çığlığındı Karanlığın gizemi... Katledilen doğacındı damar damar Yayılmış Acıların bileşkesi, Tarihin o acılardadır senin Sallanır Kazınır dirhem dirhem. Konuşamaman zamana kurulmuştu Zaman prangalara vurulmuştu Ürperirim ki Boğuk sesin duyurmaz çileni Acını Açlığını gidermez. Karanlığın gölgesi yükselirdi Ağırdır Vurunca da sırtından vurur Uyan Uyan ki Kendinin olman için... (Kaynak: Ezgilerde Kaldı Yüreğim 1. Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sesine Vurulduğum Keklik
Sesine vurulduğum keklik, Gelen ben Kandığım keklik ölen ben, Öldüren ben Birlikte ağıtlar yaktık arkalarından Yine geldik. Türümüz yayıldıkça denendik Keko, peko dedik guguk kuşuna Dağ-taş düştük yollara Ağaçlara yaslandık, ağladık yapraklara Gizledik ağlamaklı yüzümüzü Sesimizi verdik rüzgarlara Efsanelerle geldik her bahar Öldük, öldürdük. Nasılını bilmem, Geldik yan yana Sesine vurulduğum keklik, Ötmemeyi deneseydin bir kerecik Kanmamayı bir kerecik Kandırmamayı... (Kaynak: Ezgilerde Kaldı Yüreğim 1. Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevda Sıcak Olur
Sevda nerede Kimin hangi sınırında Telörgülerle çevrelenir de Zincire vurulur Yorgun mu düşer sanırsın İçinde büyürken devrimin Yolun neresinedir pusuların Kimin fermanıdır ki Boynunda taşırsın Yıllardır Hücrende asılı durur Hangi kapının anahtarı ki Durmadan uslanmadan Sürgünlere yol verir Sevda sıcak olur Bilmez misin İpe mi gelir sanırsın Kurulu düzenine mi. Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevdada Kökleşirsin
Emeğini yoğururdu Kan tarlasında Ekmek, su için Hürriyet için yıkanırdı Kendi kanıyla Temizlenirdi. Öyle bakmayın, Bu sevdanın kendidir. Sevdanın şarkısını Düşürmezdi dilinden Kor ateşte de olsa Yaşamın içinde büyürdü Emeğini yoğururdu Sevdada kökleşmek için. Bilirdi, sevdalı yaşamanın Dakikası bile Alanlarını daraltırdı Kan emicilerinin Sonu olacak kadar da Derinliğine Emeğin yoğrulmasında Tarihi yaratılırdı... (Ezgilerde Kaldı Yüreğim 1.Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevdam Benim
bir bahar daha geldi baharların üstüne dimdik ayaktaydın sen çiçeğe durduğunda doğa doğa büyütüyor ya aşkını, sevdamın yüceliği ondan dimdik ayaktasın ya, yaşıyorsun ya dimdik bu kaçıncı sözümdür sana sözlü sevdamın ölüm geldiğinde bana dimdik ayaklarımın üzerinde dimdik durmak isterim son nefesimde de olsa kimseler olmasa da yanımda güneşe bakıyor olacağım senin baktığın gibi de umutla... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevdiceğim
Elindeki nasır olaydım yüreğindeki neşe, Bastığın toprak olaydım ayağının altında Boyundan kopmayan gölge Sevdiceğim, ne diyeyim ki daha Şimdi sevdiğimi söylesem sana Takibe uğrarsın diye öyle bir korkuyorum ki... İyisimi sen gözlerime bak Ve dinle yüreğinin sesini. Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevgi
Ben ben olalı bu karadenizin sıcak akyüzlü insanlarını sevmeye doyamadım. Oldum olası bu akdenizin soğuk yüzükara insanlarını sevemedim gitti. ------ 'denizi kurutursanız balıkları yakalarsınız' Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevgiye Dair
ben bir sevgi ağacıyım dallarımla güneşi, damarlarımla suyu toplar, toplar içerim güvercine de kartala da açıktır kapım toprağıma bağlıdır özsuyum rengarenk çiçeklenişim bundan birbirinden görkemli meyveye dönüşüm bundan ben bir sevgi ağacıyım yan dallarım, ana dallarım var benim sizin atar, toplar damarlarınız gibi bir can taşırım, can damarıma bağlı toprak ananın bağrındayım çatlamışsa gövdemdeki kabuğum o da benim derdim ne rüzgarlar gördüm, ne tipiler atlattım tozu duman içinde neler çektim neler bir ben bilirim (Ezgilerde Kaldı Yüreğim 2. Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
|
|