![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57948
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Yelken actim
Yelken actim asklara Bürünmüssün siyahlara Meger sen ordamissin Sonradan vardim farkina Ah gönül sen yokmusun Ne arayip duruyorsun Acmi susuzmu kaldin Hic doymak bilmiyorsun Asktan daha güzel ne var? Söylermisin sen bana yar Benim gönlüm deniz gibi Gelir gider dalgalar Bazen kücük bazen büyük Sebeb olurlar rüzgarlar Tayfunmusun,firtinami Gösterecek onu yarinlar Bir tek yaprak bile kimildasa Deger her ask kokan rüzgara Yasamak,yasatmak icin Yelken actim okyonuslara (Berlin,24.11.2006) Talat Özgen |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Yeni bir yil
Dayanmis yine kapiya Yeni bir yil Bize sormadan,danismadan Eskiyede hic acimadan Elimizden bir sey gelmez Iceriye davet etmekten baska Seneye gelecek ayni akibet Bilmezmi ki kendi basina 2007 olacak 2008 Ayni vaatler,ayni umutlar Sence ne degisecek ki Sen degismedikten sonra Önce gec aynanin karsisina Söyle bir ceki düzen ver sahsina Ver ki olsun bizede bir örnek Ayni zamanda hesap sorma pahasina Yoksa kalacak bunlar Havada bos laflar,palavralar 2008 degil 3008 de olsa Ne olcakti ki bu kafayla Allah askina (Berlin,25.12.2007) Talat Özgen |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yeni dünya
Seni ne kadar sevsemde Dilim varmiyor söylemeye Korkarim göremem diye Yürekte gelemez kaybetmeye Yagan bir kar gibi Temiz sevgim benim Gönül penceresinden Seni hep gözlerim Hic olmazsa bit tiklat O ani bekler Talat Zincirlerini kirda at Bana yeni bir dünya yarat Kuslar öter duyarmisin? Onlarla haber yolladim alirmisin? Verdigim gülleri hatirlarmisin? Askimin itirafidir anlarmisin? Bilmem daha ne yapayim? Dünyayi basiinami yikayim`? Daglara,uzaklarami kacayim? Yoksa sanami sarilayim? (Berlin,27.12.2005) Talat Özgen |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yeni yil
Zavallilar bence insanlar Simdide bana kizacaklar Belkide haklidirlar Hepte öyle sanarlar Her sene aynisi Hic degismez hayatlari Firsat bilir yeni yili Kendi kendini kandirma sanati Yeni yiliniz Kutlu olsun derler Bitmeyen ümitler,dilekler Bagira,bagira gidiyor seneler Yeni yil ne yapsin? Senin gibi birisine Olmaz hic bir sey kendince Sen seni degistirmedinse Is sendedir sende Bunu kafana koy iyice Sevgi kalmaz yanliz dilde Birazda gayret edilince! (Berlin,31.12.2005) Talat Özgen |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yeni yilda neyin kutlamasi
Yil nedir ki? Bir zaman birimi Nedense ömrü hep ayni Gelisi belli gidisi belli Hesaplanmaz,hesap sorulmaz Insanlarsa hic anlasilmaz Sebebini soracak olursan Neden kutlanir,yas tutulmaz? Tamam biri doguyor Ama digeri ölmüs,gömülüyor Sence ayip degilmi ki bu? Icki icip,göbek atmak, ne oluyor? Sanki gecenini cok iyi becermissinde Sen eglenmekmi istiyorsun,söylesene Deliye ´sebeb cok, Neden bekliyorsun ki sen o zaman seneden seneye? (Berlin,27.12.2007) Talat Özgen |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yeter
Insanlar cok caresiz Sonra kalmislar kimsesiz Imkanlariysa yetersiz Daha ne istersiniz? Caninimi versinler? Zaten bos vermisler Kime ne desinler? Demokrasini sevsinler Gelmisler doldurusa Her türlü haksizliga Bir kere geldikleri dünyada Inansinlarmi masallara? Cehennemmi,cennetmi? Bana hic sormazlar ki Belkide istemem hic birini Birakin dünyamla beni Islerine öyle geliyor Akil,mantik istemiyor Oturdugun yerde otur diyor Acaba ne demek istiyor? (Berlin,08.01.2006) Talat Özgen |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yilbasi hediyesi
Sanma ki bu gecemde karanlik Sorma sorumlusu kim diye Bu bana ait olan bir sir Kalacak ölesiye dek icimde Yazilan bir,iki kelime,cümle Sactilar isiklar gönlüme Öylede hasret kalmisim ki Böyle bir yil basi hediyesine Ariyorum seni O kaybolan yillarimda Cikacakmisin ki bir gün Yeseren umutlarla karsima Unutulmak cok aci Duygularin korkulu rüyasi Hissetmistim bende bir zamanlar Yüregimde, o anin sizilarini Cok sükür gecmiste kaldi Yazilan satirlar arasinda Cok güzel basliyan bu yil Oldu bir bahar yagmur ve kar dar agacinda (Berlin.02.01.2008) Talat Özgen |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yine sen
Aldim elime kalemi Yaziyorum yine seni Okuyacakmisin bir gün? Hatirlamak icin beni Her harfi her kelimesi Yüregimin gizli sesi Yaza yaza bitmeyecek Vermedikce son nefesi Sensin benim kara sevdam Sensiz bombos benim dünyam Yazdiklarim bir teselli Olmadikca gercek rüyam Kollarima almak seni Hayallerin en güzeli Ilham kaynagimsin benim Düsündükce gözlerini Bakislarin hancer gibi Tasiyorum izlerini Anlatmak istediklerim Yasananlarin eseri (Berlin,22.11.2007) Talat Özgen |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yok,dostum yok
Yanlizim ben,yanlizim Kaderimle basbasa Parlamiyor yildizim Gecenin karanliginda Nerdesin benim dostum Ariyorum bosuna Bellidir yolum,yurdum Uzat elini bana Söyliyeceklerim var Bilemezsin ki nelerdir Sevdim vefasiz bir yar Ismi bende gizlidir Ver bana bir teselli Acimasiz hayatta Sayiyorum günleri Gücüm yok yasamaya Sensin benim son sansim Mutsuz,umutsuz askta Kaderime raziyim Kalsamda tek dünyada (Berlin,14.06.2006) Talat Özgen |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yokmu ki o
Bir hos gülüs o gözlerinde Birakti beni basbasa kaderimle Yokmu ki o sevgi dedikleri Ucurdu beni gönlün göklerine Zindan gibi o ******* Keyiflendi bir bir kederler Yokmu ki o ask dedikleri Yakti beni yüregimdeki atesler Gözümden akan o göz yaslari Oldular birer birer sabir tasi Yokmu ki o sevda dedikleri Yoldurttu banada nasil saci,basi Gide gele bitmeyen o yollar Keske dili olsaydida,anlatsaydilar Yokmu ki o özlem dedikleri Kahrediyor beni görmedikce o bakislar Kalemimden dökülen su satirlar Hepsi duyulmuyan birer feryatlar Yokmu ki su canim feda olsun dedigim Ah bir bilseydide olsaydi vefasiz bir yar (Berlin,16.11.2007) Talat Özgen |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|