![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57924
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kadıköy
Eski isminle hitap etsem Beni deli zannederler Sen de kızar mısın bilmem? Ey 'Körler Şehri...' Asırların,senelerin getirdiği İyiliklerle,güzeller Artık şevk vermiş gözlerine. Bilmem ne kadar zaman önce Bir Paşanın kurbanı olup gözlerini oydurduğu Günahsız körler Yaşarken üzerinde, Şimdi boy atmış yer yer Fidan boylu güzeller. Ben onları görünce Utancım beni yendi, İsmini koydum kendimce: Kadıköy:'Güzeller Şehri...' Alper Kürük
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kadın Ve Para...
Olaylar tesbih taneleri İplere irili-ufaklı dizilir, Düğümlendiği noktada Ya kadın ya para belirir... Görünmezdeki gerçek sebep bunlar Diğerleri görünüştedir, Dünyadaki bütün sorunlar Bu iki anahtarla açılır,çözümlenir... Akılsa çoğu kez bunların emrindedir... Alper Kürük
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kadir Gecesi
' Oku...' ilk âyetiyle bu gecede başlayan İnip inip yirmi üç yılda tamlandı KUR'AN... Ayet âyet iniyor muhteşem Kitap KUR'AN ALLAH lûtfuna erdi aylar içi RAMAZAN. ' Bin aydan hayırlıdır...' der ki sûre bundandır Çünkü bu ay içinde KADİR GECESİ vardır. CEBRAİL ve MELEKLER hayır için inerler Gün doğumuna kadar hayır dolar gökler,yer. Güvercin kanadında açılır can yarışa Melekler şahit olur yakarıp, yalvarışa. Bu gecenin affıyla günâhlar erir bir bir İşte mübarek gece emsâlsiz bir gecedir... Hûşû ile okuyup her âyetten ders alan Müminlere sen şahit ol Yüce Kitap: KUR'AN... Alper Kürük
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kahpe
Bir sensin kahpe Bir de Felek... Kahpe derlerdi de Feleğe İnanmazdım. Şâhit olmasaydım kahpeliğine Elime kalemi almazdım Başıma geleni yazmazdım. Sana gelince Biliyorum senin de ne mal olduğunu Bir gece şunun,bir gece bunun olduğunu. Şimdi de fikrince Aklımı sulandıracaksın. Çekil git karşımdan Açma göğüslerini Gösterme baldırlarını. Onlarda El-âlemin eli var. İstemiyorum senden olmanı Bana bir gece yataklık yâr. Gülüşlerin bile geçici Adı üstünde:kahpe gülüşü... Öyle bir yola çıkmışsın ki Ne yazık yok dönüşü. Artık boş yere durma karşımda Kadınlığına asla imrenmeyeceğim İntikam alacağım Felekten Eğer tükenmezse sabrım. Ne yapayım Sütten ağzım yandı Ayranı üfleyerek içeceğim... Alper Kürük
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kahve Falı
Fallar bakılmak için kapanmış hep fincanlar Falda çıkan sevgiden fal bilmeyen ne anlar? Kâh kabarmış yürekler,kâh ferah bulmuş canlar Canların hâllerinden hâl bilmeyen ne anlar? Fallar gerçek olsaydı çoktan benim olurdun Ümitlerim fincana girip de sığınmazdı, Ben fincanları değil sen hep beni okurdun Dünyada senin gibi bir falcı bulunmazdı... Alper Kürük
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kalem
Kalemin dost olabileceğini Bilmezdim bu kadar, Her dediğimi dinledi bir bir Usanmadı Ama biraz boşboğazlığı var Sır tutmuyor hiç, Söylediklerimin hepsini kâğıda Anlatmaktan utanmadı... Alper Kürük
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kalp Atışları
Gel,kalbimin üstüne şöyle başını bir koy Atışlarını değil,isyan edişini duy. Tik taklarıyla her gün gönül kapını çalar Tek atışına bile başkası kapı açar. Gönlünün kulakları bana karşı kapanmış Cümle âlemi duyar,bana ise yabanmış. Kalbim çırpınışlarla bir gün gelip duracak Farkına vardığında vakit geçmiş olacak... Alper Kürük
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kalpler
Bir doktorunki kadar Acıyla delik deşik olmuş, Bir kadınınki kadar ürkek, Ananınki kadar yufka, Çocuğunki kadar sâf, İnsafsızınki kadar pek, Katı,yumuşak,yaralı kalpler Çarpar çeşit çeşit... Aşk olmasa kalpleri Birbirine ne ekler? Yıkılır mı insafsızın sur gibi kalbi İncecik merhamet oklarıyla? Esir eder tabiat şair kalbini Sonbahar yapraklarıyla... Yavrum diye çarpar Ananın yufka kalbi, Dolaşır damarlarında kan kan Al kandan da sâf yavrusu. Aşıkların kalbini burkan Kavuşamamak korkusu. Vicdanı deler insaf. Yumuşatır yufka kalbi Acındırıcı bir lâf. Namus diye çarpan kalpler Değişmez cana namusu. Bütün bunların yanında Geleceğe ilk açılışında Uykulu gözlerle bakan, Herşeyden temiz ve kaygısız Yeni doğan yumurcağın kalbi var Hayat...Hayat...Hayat...diye atar... Alper Kürük
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kanije'nin Esir Mehmetçiği Destanı
Macaristan'da Balaton Gölü... Gölden çıkar Berk Irmağı Karışır Drava'ya. Irmağın ortasında Dümdüz bir adacık Adacık ortasında Bütün görkemiyle 'Kanije'... Adanın kıyıları Sazlık,bataklık. Türk'lere Macaristan Yetmiş-seksen yıldır Ederken mallık Kanije Alman elinde Bırakılamazdı artık... Kaleyi almak için Ardı ardına Yapıldı çok seferler. Esir düştü her akında Nice Türk askerler. Yine denendi talih Bin altı yüz yılında. Güvenliydi kale... Uzaktan uzağa birkaç topla Elbet geçmezdi ele. Topların açtığı gediklerden Saldırmak gerekti hemen. Ama sazlar olmuş çengel, Öte yandan bataklık Yürüyüşe oluyor engel. Kaledeki zindanlarda Çürüyen Türk erleri Çıkarılıp zindandan *******i Kinle,nefretle Örüyorlardı delikleri Zincir kamçılar altında. Bu zoraki çalıştırma Ne de olsa geciktiriyordu zaferi. Ama zafer gecikirken Onların da içinden Parlıyordu isyan alevler.... Yine karanlık bir gece Uykuya dalmış Kanije... Tatlı bir öç hissi geliverdi Esirlerden bir gence. Sabah zindana dönerken Yolları geçti esirlerin Barut mahzeni kulesi önünden. Kapı aralıktı Cephane çıkarılıyordu içeriden. 'Allah! Allah! 'dedi fırladı öne Tuttu nöbetçiyi gırtlağından Sürükledi mahzene. Önce hıncını aldı ondan... Kaya gibi dayandı Demir kapının arkasına. Karanlıkta bir kıvılcım yandı Parladı iri bir kav, Kin,intikam,özgürlük Sanki olmuş bir lâv Birdenbire boşandı. Ateş aldı bin kantar barut Sarsıldı koca kale Ve göklere uçtu kule... Bütün kaleyi kapladı Tam iki saat bir duman, Mehmetçiğin şehit ruhu Çıktı açtığı gedikten Artık dileği olmuştu O koskoca delikten Şimdi giriyordu Şanlı Ordu. Göğe uçan kumandan Seyreyledi kalesini havadan... Alper Kürük
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kanije'nin Savunma Destanı
Kanije denince gelir akla Koca 'Tiryaki Hasan' Ki yerleşmişti saraya Delikanlıyken 'Sultan Süleyman'. Kılıçtan keskin zekayla Herkesi bıraktı kendine hayran. Türk'ü temsil etmek için gelmiş dünyaya Cesur,zeki ve kahraman... Macaristan'a bir seferde Toplar çamura saplandı. Samurunu çıkarıp sırtından Salıverdi çift mandayı boyunduruktan Koşuldu onların yerine... Bu fedakârlık üzerine Kahraman erler toplandı Koşuldular onlarda bir bir Ağızlarında TEKBİR Çıkardılar topları çamurdan. İçten sevdi herkes Paşa'yı Seçmişti asker o an Kendine yaraşır 'Baba'yı. Birgün Paşa gönüllüce gitti Kanije'ye kumandan. Avusturya'lı Ferdinand Emrinde elli bin düşman Kış çatar çatmaz Fırsat bu fırsat Geldi dayandı kaleye. İçtiler and Kaleyi vermemeye Başta Tiryaki Hasan Ve kendisi gibi bir avuç kahraman. Yardım ümidi kesildi bir yandan, Topladı önce eratını Yükseltti mâniviyatını. Kale önündeki söğütler ile Yaptırdı barut, Baş vurulacak son çare idi hile... Türk Serdarına güya Yazdığı gizli mektuplar Geçtikçe düşman eline Sardı kâfiri tatlı bir rüya... Tam yetmiş gün Hasan Paşa Nâil oldu emeline Kaleyi vermedi düşman eline. Rastlamaz mektupların Böylesi güzeline. Bir mektubu şöyle: 'Askerim haddinden fazla, Depolarım dolu cephane,erzak Bizi etmeyin merak'. Bir diğeri böyle: 'Cephanem,erzakım yok, Çarpışmam diyor erat Çabuk yetişin,imdat! ' Çılgına döner sevinçten düşman Kafası karışır kumandanın. Getirilir bir mektup daha o an Yine Tiryaki Paşa'nın; 'Erzakım,cephanem yok dedim Kandırdım düşmanı Kale önüne çektim. Yola çıktığınız haberi geldi... Dileğimiz Vatan için ölmektir, Düşmanı iki ateş arasına Artık kıstırdık demektir...' Paşa'nın emrindeki İki dönme hıristiyan Kaçmıştı kaleden. Haberdar ettiler düşmanı Kalenin feci hâlinden. Birkaç gece geçmeden Ele geçti bir mektup: 'Muvaffak oluyorum hilemde Güya kaçmış gibi benden İki casusumu soktum Düşman arasına sezdirmeden. Onları kandırmak için Kalemi kötüleyecek, Düşman da bu karda,kışta Kalemizin önünde Gafil,gafil bekleyecek... İç yüzü budur işin Aman çabuk yetişin! ' Ertesi sabah iki hâinin Mızraklarda kesik başı Bağırdı kale önünde bir Alman: 'Hasan Paşa...Hasan Paşa... Hilen meydana çıktı, İşte adamlarının hâli, Çıktık say senle başa...' Yetmiş gün böyle geçti Hep mektup uçurarak. Yapılan birkaç hücumda Topçubaşı 'İncekara Ahmet Ağa' Atış yaptı sola,sağa... Attığı her gülle tam hedefini buldu Etti düşmanı perişan. Karlı bir kış gecesi Koca Tiryaki Hasan Bir huruç yaptı ansızın Bozguna uğrayan düşman Gelip vurdu zannetti Türk Serdarı arkadan. Kimi nâmert öldü Kaçtı canını kurtaran. Harp meydanı sanki Kâfir kanından bir göldü Suladılar atlarını bu gölden En önde Tiryaki Hasan Ardı sıra bir avuç kahraman. Kanije duvarları değil Sarmıştı onları Vatan Ebediyyen ve gönülden... Alper Kürük
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|