![]() |
|
|
#441 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8797
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Aşk bazen karşılık görmeden sevmektir...
Sana uzaktan bakıyorum. Sana bakmak inanılmaz mutlu ediyor beni. Sen gidince aklım da senin peşinden sürüklenip gidiyor, yüreğim de... Yanında biri mi var, ona bir şey mi söylüyorsun, onunla gülüyor musun... içim yanıyor. Ama senden sonra gördüğüm o insan birden senden biri oluyor. Senin baktığın her yer artık güzel, senin konuştuğun her insan, özel oluyor. Sen evine şu yollardan gidiyorsun. Ardından yürüyorum. Beni fark etmiyorsun. Önünden geçtiğin evlere, gölgesinde yürüdüğün ağaçlara, her gün bindiğin otobüse bakıyorum. Senin gözünle bakıyorum. Sen yokken de o yollardan defalarca geçiyorum. Senin kokun, senin havan, senin auran sinmiş havaya.. Sanki seni soluyorum. Akşamları ne yaparssaın acaba? Sofraya oturduğun zaman yanında kimler var? Hangi yemeği severek yersin, neyi sevmezsin? Kitap okur musun? Hangi kitapları seversin? Ne tür filmlerden hoşlanırısn? Televizyon izlerimsin? Gece sokağa çıkar mısın? Arkadaşlarınla en çok neye gülersin? En çok kim kızdırır seni.. Hangi futbol takımını tutarsın? Bilmeliyim. Senin hakkında bütün ayrıntıları öğrenmeliyim. Çünkü ben de o filmlere gideceğim, ben de o dizileri izleyeceğim, ben de o yemekleri seveceğim ya da nefret edeceğim. Bilmeliyim. Baştan kuruyorum dünyamı. Seninle yaşamaya başlıyorum. Onca kalabalığın içinde, karmaşık yaşamın ortasında eğer sen varsan daha seni görmeden bir kuş gibi çırpınmaya başlıyor yüreğim. Bir ışık çarpıyor yüzüme, bir sıcaklık yürüyor göğsümde. Anlıyorum ki sen varsın. Sen ordasın. Sen gelmişsin. Bakamdan, başımı çevirip seni görmeden varlığının farkındayım. Ey uzak uzak baktığım.. göz göze gelmeden, saçını okşamadan, değil bir rüyayı bir cümleyi paylaşmadan sevdiğim sevgilim. Bir aşk filiz verdi, fidan verdi, kök saldı içimde. Onu sana göstermek için ömrümü veririm. |
|
|
|
|
|
#442 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Hadi gidiyorsun
Yürekten kan gidiyor, sen gidiyorsun Herşey gidiyor Gökte bulut, dağda kar, düzde kervan gidiyor Solgun bir gül oluyor insan Bir demet kar çiçeği ölüyor, sen gidiyorsun Ne ucuz yaşıyorsun, ne kolay Bir kristal gibi ellerimden düşüyorsun Bakma öyle Ben kanıyorum sen üşüyorsun Kolay değil bir yalan bu Yaralayan koca bir yalan Yalan işte Sevdiğim yalan Şarkılardan arta kalan ve sabah buğusu Ve tarla faresi ve ekmek derdindeki işçi kalbi gibi Yumuşacık sıcak bir yalan Islak gözlerimle geçiyorum Yaralı bir ceylanın kalbinden Ceplerimde kül var Bir yangından arta kalan Sorduğum adreslerde kimse oturmuyor Ve kimse olmuyor ben sorduğum zaman Herşey bir yalan gibi yandığı zaman Yalnız olduğunu anlıyor insan Anladım ve geçtim Yaralı bir ceylanın kalbinden Aynamı kırdım, fotoğraflarımı yaktım Nasıl da acımasızdım tafralarıma karşı Nasıl da umarsız Su gördüm düşümde Karanlıktı ve gürültüyle çağlıyordu Ceplerimde kül vardı ve yanıyordu Sonra sabah oluyor Ve bir ceylan kalbinde alem ağlıyordu Hayır, diyordu bir dağ köylüsü Hiç bir şey için geç değil Ve geç değil Birşey için hiçbirşey Birşey vardı öyleyse, birşey Beni çeken Güneşin dağdasından uzağa Kocaman çayırlara çeken birşey Gümrah ırmaklara Sonra sıcağa sonra acıya Sonra yaralarıma merhem olmaya kapıma dayanan birşey... Tutsana beni bırakmasana Olsun, yaralasana Olsun, ağrısada Yalan da olsa kalsana Dağ köylüsü aşkın olduğu yerde ben varım SEN OLMASAN DA ben varım Yağmur yağar, saçlarım filizlenir Bir yıldız düşer omuzlarıma Islık çalar, ıslanır, şarkılarımı söyler geçerim kapımdan Camların buğusundan ve yağmurun kokusundan Tanırlar beni En iyi YALANLARINI alırım onların Adresler sorarım kimseler oturmaz orada Ve kimseler olmaz ben sordukça Dağköylüsü Şimdi gidersen Şimdi git Kalırsan şimdi... |
|
|
|
|
|
#443 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yüreğime bir gül çizdim kanlı yaş ile,
Yaktın beni küle döndüm dumana döndüm, Nasıl edem nere gidem dertli baş ile, Bilemedim teli kırık kemana döndüm. Canım aldın, can evimden vurdun ya sende; Küstüm sana, faydası yok, geri dönsen de. Sende vefasız çıktın, sende hayırsız çıktın, Sen de vicdansız çıktın adın batsın. Zaman ola devran döne sen de çekesin, Yitiresin umudunu heder olasın, Aşka düşe kahrolasın candan bıkasın, Ömrün boyu bir kez olsun gülmeyesin. Sen ki beni rezil ettin yedi cihanda, Yalan oldum talan oldum senin sayende. Sende vefasız çıktın, sende hayırsız çıktın, Sen de vicdansız çıktın adın batsın. Beni özleyince bir nehir yatağını bulsun, Kor düşsün dağlarına, ceylanlar suya insin. Sesime bakıpta ağlıyorum sanma, Seni özleyince böyle olsun birazda. Ayrılıversin yaprak dalından, İnsan sevdiğinden ayrılıversin, Kan damarımdan can pazarından, Adam baharından ayrılıversin. Dağda dört mevsim erimeyen kar varya, Yokluğum öyle erimesin. Sende vefasız çıktın, sende hayırsız çıktın, Sen de insafsız çıktın adın batsın. |
|
|
|
|
|
#444 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sana gitme demeyeceğim.
Üşüyorsun ceketimi al. Günün en güzel saatleri bunlar. Yanımda kal. Sana gitme demeyeceğim. Gene de sen bilirsin. Yalanlar istiyorsan yalanlar söyleyeyim, İncinirsin. Sana gitme demeyeceğim. Ama gitme Lavinia. Adını gizleyeceğim, Sen de bilme Lavinia |
|
|
|
|
|
#445 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kapı ağzı boş bavul yığınlarıyız,
Sarı fotoğraflar yolculuğundayız şimdi. Ayrılıklara acemi aşıklarmışız, Ne barıştan anlarız, ne mütareke biliriz şimdi. Daha çok sevmek isterdik belki, Daha çok tanımak o iki yabancı sevgiliyi. Biz seninle susmayı başaramadık, Yalancıyız, biz barışmayız artık. Ağlarım, ağlar açılır denizlere, Her şeyi bıraktım gidiyorum ben de. Yağmurun derman değil kurak gönlüme, Bu şehirde karşılaşmayız bile... Kırk parça olmuş hatırın bende, Sustuğun sözler kanar içimde. Ne güven kalmış, ne sevda bizde, Biz bu şehirde bir daha karşılaşmayız bile. Ağlarım, ağlar açılır denizlere, Her mevsim biraz daha ayrıldık. Acemi aşıklarmışız, çabuk darıldık, Yazık sevdiğim biz barışmayız artık. Acemi aşıklarmışız, Ne çok kırıldık, ne çok üzüldük, ne çok darıldık, Yazık sevdiğim; Biz barışmayız artık... Hiç bitmeyecek gibi gelmişti önce, Herşeyi tüketmek için başlamışız oysa. Bu sevda için doğru isimler değilmişiz meğer, Ne çok yandık böyle, ne çok yanıldık. Yeteneksiziz sevgilim, biz barışmayız artık, Aynı yatağın iki uzak ucunda uyuduk. Her gece biraz daha ayrıldık. Daha çok sevmek isterdik belki birbirimizi, Daha çok tanımak bu iki yabancı sevgiliyi. Sevmek biraz da bağışlamakmış, Biz seninle susmayı başaramadık. Dokunuşsuz sevişler gömdük yastıklara, Hiç konuşmadan kaçak yaşadık odalarda. Aynı çatı altında iki yabancı, İki dilsiz aynı yatağın iki ucunda. Ağlarım şimdi, ağlar açılır denizlere, Herşeyi bıraktım gidiyorum ben de. Hiç olmazsa son kez mutluluk dile. Bir yatağın iki uzak ucunda, Her geçen gün biraz daha darıldık. Dokunuşsuz sevişler gömdük yastıklara, Dönüş yok, biz barışmayız artık... Güller artık günlere kanmaz, Sanma bensiz güneşler doğmaz. Hep unuttun sevmeyi beni, Bende artık sabahlar olmaz. Kırk parça olmuş hatırın bende, Sustuğun sözler kanar içimde. Ne güven kalmış, ne sevda bizde, Biz bu şehirde bir daha karşılaşmayız bile. Ağlarım, ağlar açılır denizlere, Her geçen mevsim nasıl biraz daha ayrıldık? Acemi aşıklarmışız, çabuk dağıldık. Korkma sevgilim, inan, biz bu şehirde karşılaşmayız, Biz barışmayız artık... |
|
|
|
|
|
#446 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bugün hiç olmadığım kadar yalnızım,
Ne rüzgar okşuyor saçlarımı Ne de yıldızlar göz kırpıyor artık bana.. Düşün dağ başında yalnız bir taş, Ya da yangından sağ çıkmış bir ağaç İşte öyle... Bugün hiç olmadığı kadar yalnızım, Suyu zehirli bir kuyunun başındayım. Susuzluktan çatlasa da dudaklarım, İçmeyeceğim... Sırf sana inat olsun diye yaşayacağım, Dört elle sarılacağım hayata. Boş vermeyeceğim işte, Yüreğim acıların kını olsa da... Hasretlik bir bıçak gibi kemiğime saplanıp Debelendikçe acı verse de, Duymazdan geleceğim acıları... Yasaklı bir şiir gibi kaçırsan da gözlerini, Ben ki o şiiri ezbere bilirim. Ve hiç olmadığım kadar yalnız olsam da, Tüm açık kalplere ilan veriyorum; "Aşkımı kaybettim, hükümsüzdür." |
|
|
|
|
|
#447 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ne zaman elime bir kalem alsam
Sana seslenmek geliyor içimden Güzelliğini hatırlıyorum bir yaz günü Yine gemiler geçiyor uzaklardan Biz yosun kokulu rıhtımlarda el ele Şehirlerden İstanbul, aylardan temmuz Ne zaman elime bir kalem alsam Geçmişi seninle yeniden yaşıyoruz Ne zaman elime bir kitap alsam Hep seni okuyorum inanır mısın istiyorum seni anlatmalı bütün romanlar Sevilen kadın hep sen olmalısın. Ne zaman elime bir kibrit alsam Yine İstanbul'u yakmak geçiyor aklımdan Bu sensiz sokakları, bu evleri Bu plajları bu denizleri Sensiz kaldığım bu şehri tüm yakasım geliyor Yine alev alev bir istanbul düşünüyorum Ve çaresiz yaktığım bütün sigaraların Dumanlarında seni görüyorum. Ne zaman elime bir fırça alsam Yüzünü çiziyorum kapılara, duvarlara Bir bir hatırlıyorum bütün hatlarını Gözlerini dudaklarını saçlarını Baktığım her yere gölgen düşüyor Dokunduğum her şeyde senin sıcaklığın Sonra dağlar, denizler giriyor aramıza Gitgide büyüyor uzaklığın Ne zaman elime bir kadeh alsam Delicesine sarhoş olmak istiyorum İçkiler seni hatırlatıyor yine Kırıyorum birbiri ardınca kadehleri Artık hiç bir şey kâr etmez biliyorum Ne dost, ne içki, ne aşk, ne kadın Gözlerimde yıllardır eşsiz olan Değişmeyen bir sen varsın Ne zaman elime bir ayna alsam Gözlerimden korkuyorum, bakışlarımdan Bu seni unutamayan benden korkuyorum Uçurum çizgiler, kara gölgeler Bir sonun belirtileri yüzümde yer yer Karşımdaki yüz sefil bir akşam Hep sana sesleniyorum duyuyor musun Ne zaman elime bir kağıt alsam. |
|
|
|
|
|
#448 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gittiğin yer bir yağmur damlası kadar yakın
Gittiğin yer bir uçurum kadar uzak Herkes yeniden yazgısına kanacak Gittiğin yer kalbimde hep kan kadar sıcak Gittiğin yeri anlamak Gittiğin yeri ağlamak Bir çerçevede yarım bir gülüş Ve yalnız bir fotoğraf bırakarak Yine bahar açacak, güvercinler uçacak Gittiğin yerlerde sana kimler bakacak? Gittiğin yer bir yağmur damlası kadar yakın Gittiğin yer bir uçurum kadar uzak Seni benden zaman, seni ölüm alırdı ancak Gittiğin yer hasretimin kavalyesi olacak... |
|
|
|
|
|
#449 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
artık gelecekler
yüzyıllardan yirmi birincisinde imişler dine sırt dönüp ülkeme sinmişler ilim yuvasını yıkıp mini giyinmişler tarihe yazın artık gelecekler kalbim temiz deyip geçinenler halkın şerefini beş kuruşa verenler kendim deyip davasından dönenler gidin buradan artık gelecekler kendi kanununa göre hükmedenler Ömer’in rabbini hiç mi bilmezler? özgürlük deyip örtüneni hapsedenler görün adaleti artık gelecekler Fatih’in kılıcından geçen kafirler Allah’ım onlar yine içimizdeler anaların duası ile yola çıkan nesiller Anadolu’yu aşıp cihana hükmedecekler |
|
|
|
|
|
#450 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
aynı yer
yaşadığım en ilginç gün bugündü çünkü içinde sen yoktun yine aynı yere dokundu canım kalem yazmaz sen duymaz oldun yine aynı mürekkebe muhtaç kağıt sevmese de resmedecek damla damla deseler gel şu efkarı dağıt yine aynı yere dokundu canım yine aynı adlı kandırılan hikaye bu serüvende hiçbir şey bilinemez bunun gibileri nice oldu akıl olmayan gözle görülemez |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|