![]() |
|
|
#461 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57960
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Maviye Hasret
Unutma, Denizi hiç görmemiş birisi Hasret kalmaz hiçbir zaman Hiçbir maviye, Aşkı hor görmesi gibi Yüreğine ateş düşmeyenin. Oysa ben bilmiştim kıymetini ellerinin Hiçbir zaman tutmamış olsam da Hiç bakmamış olsan da gözlerime En çok ben kaybolmuştum derinliğinde Hiç birini okumamış olsan da En çok ben şiir yazmıştım sana gece yarıları Sen farkında değildin belki Hiç sevmemiş olsan da En çok ben sevmiştim seni. Unutma hiç sevilmemiş biri Sevilenden daha bilir aşkın kıymetini... Öyle özledim denizi Bir de hayal etmeyi Başımı omzuna koyup ağladığımı sabahlara kadar... Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#462 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Merhamet Yalın Ayak Gezer Dağlarda
I. Merhamet yalın ayak gezer bu dağlarda Tabanlarını sıcaktan çatlayan Çakmak taşı kayalar keser Bir türkü söyler Kürtçe Dokuz -onbir nöbetinde Mehmet Çavuş Yamaçlarında çiçekler açan dağları anlatan Ben ağlarım Türkçe... II. Yakup, On bir yaşında, Denizi hiç görmemiş hayatında. Bir salkım üzüme uzanır gibi Sevmiş yeryüzünü Yeryüzünün de onu sevmesini beklemeyerek. Uzatır bana daldan koparttığı üzümleri. Hoşçakal der giderken Kürtçe Ben saçını okşarım onun Türkçe... III. Agit, Kömür karası bulaşmış ciğerlerine Cudi’nin kar tutmayan tek yamacında Sekiz nüfus Tek göz odada Onun eline bakmakta Ve o sabahtan akşama Kara dumanında Cudi’nin Karın tokluğuna çalışmakta... IV. Ölüm İkiz kardeşidir bu dağlarda hayatın Vurulur düşlerin kardeş sandığın kalleşin Silahından çıkan kurşunla. Senin kanınla yazarlar çorak toprağa O en büyük yalanı Barış derler adına Anamın gözlerinden dökülen her damla gözyaşının Demokrasi derler İtalyan mayınıyla kopan bacağımın... Ve tek bir cümle kalır geriye Bir mezar taşının beyaz gövdesine kazınmış: “Hiçbir kavgayı sevmedim ben Yaşamak kadar...” 2005 |
|
|
|
|
|
#463 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Militan Bir Ağrı
Militan bir ağrı Saplanır göğsüme Nefes aldığım her dakika Bana tehlikeli şiirler yazdırır. Sahte aşklar bulurum sürekli Doldurabilmek için Göğsümü kaplayan O büyük boşluğu. Düşlerim kör bir bıçakla Bölünürken binlerce parçaya. Bir damla yaş akmaz eylülün gözlerinden. Sokaklardan esirgeyip selamını Yiten günlerin yalancı aydınlığı Yarım kalan mevsimler gibi göçüyor Adını duymadığım çok uzak coğrafyalara. Sen, doğmamış çocuklarımın hüznü Saçımda sarı ıslaklığı yağmurlarının Ne olur çek ellerini Son yaz çiçeklerimden... 2005 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#464 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Minnet
Kimseye minnetim yok bu dünyada Beni aşka ve hayata çağıran gözlerinden başka..................! 2006 |
|
|
|
|
|
#465 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Miras
Bükerken boynunu Yarın için kanattığın baharın Patlayan tomurcuğu Akşam güneşi Üzgün yüzünü kıpkızıl dökerken dağ yamaçlarına Soracak son kez sana: Söyle bana Ne bırakacaksın bu dünyaya Bir yırtık ceket Bir bozuk şemsiyeden başka...................! 2006 |
|
|
|
|
|
#466 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mona Lisa'nın Ağlayan Yüzüdür Her Kadın
Yalnız resimlerde ve düğünlerde gülen bir ülkenin Gizli gizli ağlayan yüzleridir onlar. On beşinde yasak düşler kuran On altısında evlendirilen Aşk çağında aşka küfredercesine Ve on yedisinde Kendi tutsak bedenlerinde Yeni hayatlar yaratan Yurdumun toprak ve karanfil kokan kadınları Mona Lisa’nın ağlayan yüzüdür Ülkemde yaşayan her kadın. Ki sadece resimlerde gülerler onlar (Ağlayan yüzlerin tablosunu yapmak bile yasaktır buralarda) Onlar anadır, Gidip de dönmeyen bir oğlun Sancısını kimse duyamaz onlar kadar Ve hiçbir gözyaşı onların ki kadar gerçek değildir. Zamansız düşen her çocuk Birer yapraktır dallarından zamansız kopartılmış Her bahar yeşillense de yeniden Kurumaz hiçbir mevsim dalları, gözyaşlarından Deliler gibi aşık olup kendimizden geçtiğimiz Uğrunda dağları deldiğimiz Ve tamda vurulup düşmüşken yürekli bir kavganın ortasında Gözlerini getirip gözlerimizin önüne Bir nefes daha yaşayabilmek için direndiğimiz Yurdumun toprak ve karanfil kokan kadınları... Yalnızca resimlerde ve düğünlerde gülen bir ülkede Mona Lisa’nın ağlayan yüzüdür Ülkemde yaşayan her kadın... 8 Mart 2004 |
|
|
|
|
|
#467 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mutluluğu da Yazmak İsterdim
Bir gün mutluluğumu da yazmak isterim. Hiçbir şey yaşanmamış gibi Sadece mutluluğun gözyaşını dökmek Yeni baştan ak sayfalara Kendi göğsümden çalıp ateşi Dirilmek yeniden Bütün sönmüş heyecanlarda… Yazmak; Babanın mutlu ve umutlu dönüşünü Ay sonlarında sımsıcak yuvasına Annenin kavuşmasını Yıllarca hasretle yolunu gözlediği yavrusuna. Kimsenin güpegündüz kaybedilmediği, Esmer yüzlü çocukların Şehrin kaldırımlarından yağmur içmediği Sazımın yakılmadığı Ve sözümün yasaklanmadığı İnsanın insana zulmetmediği Güçlünün zayıfa hükmetmediği Hür ve eşit bir geleceği… Bir gün mutluluğu da yazmak isterdim “Di”li geçmiş zamanların pişmanlığını Silip yaslı yüreklerimizden Kucak açmak Gelecek nice güzel günlere… |
|
|
|
|
|
#468 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mutluluk
Baharını kendin getireceksin Tırnaklarınla kazımaya gerek kalmadan güneşi Dağları aşmaya gerek yok mutluluk için Mutluluk sana o kadar yakın ki Uzandığında tutabileceksin onu Mutluluk yaprağıdır bir ağacın Bir bebeğin gülücüğüdür kaygısızca Birbiriyle kenetlenmiş iki eldir. Mazlumun inancıdır mutluluk, geleceğe dair Sıcak bir aş adına, ekmek adına, Bir türküdür mutluluk Acı yüreklerde söylenen. Bir hastanın iyileşme umududur mutluluk Mutluluk iki çekingen dudak arasından sızan Birkaç kelimedir. Sevmektir insanları Hiçbir çıkar gözetmeksizin... 5 Haziran 2002 21: 56 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#469 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mürekkep Değildir Kağıtlarındaki
Mürekkep değildir kağıtlarındaki Kandır beyaz kağıtlara dökülen Cesur damarlardan boşalan Karanlık sokaklarındaki Yıkılası duvarlarında yazılı olan bu haykırış Alın yazısıydı bir halkın. Bu halkın çocuklarıydı hepsi Ölen, öldürülen Aç kalan, Aşık olan, Özgür kuşlar çizen duvarlarına şehrin, Yaşamaya çalışan sadece, Ve onlar Yaşama direncinin düşmanları Umudun cellatları Onlardır Sehpanı tekmelerken ruhsuz bir çingene Bir Schutz Staffel subayı edasıyla bakan 16’sında kitabına uydurulan ölümüne... Ve sen çocuk Yosunlu duvarlarına Kahrolsun diye yazarken de bir şehrin Son sigaranı içerken de Aynıydı bakışların Özgür kuşlar uçuyordu avlunun üzerinde O darağacı kurulmuyor artık o avlularda 16’sında asmıyorlar artık adamı Son sigara çoktan tükendi Yine kuşlar uçuyor avluların üzerinde Bir tek son bakışın kaldı Siyah beyaz resimlerde Birde son haykırışların gür sesinle Kanatılmış avlularında bu şehrin... 18 Kasım 2002 22: 15 Melih Coşkun |
|
|
|
|
|
#470 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mürekkep Lekesi
Bir gün sussa da şu bedenim Yaşamaya devam edecek heyecanım Beynim tavana vuracak yine Söylenen gurbet türkülerinde Sonsuza dek nefes almaya devam edecek sevdam Beyaz bir kağıt parçasına Küçük puntolarla yazılmış Bir mürekkep lekesi olsa bile adım... 2006 |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|