![]() |
![]() |
#471 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57923
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Şükürler Olsun ki
Kurbanın olayım eyy toprak ana Bu sivrisinekler neyine Bilirsin ki kan emiciler, Bizde verecek kan nerde? Vızıltısına bile bu yaratıkların Dayanamazken en güçlü sinir sistemi, Üstüne üstlük destursuz gelirler Tenimizde tepine tepine Kanımıza yarışırlar... Şükürler olsun ki doğaya bir kez daha duydu bizi Dağlara kar verdi Arkasından gönderdi soğumuş havasını Bu yaratıkların Bu kan emicilerinin üzerine üzerine... (Ezgilerde Kaldı Yüreğim 2. Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#472 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Tan Vaktinde
kuşlar ötüyor dallarında kuşlar ki bir arada düzen içinde öyle bir orkestra kurmuşlar tan vaktinde bugün bu mevsimde kuşlar ötüyor bir arada tan vaktinde, suyun sesine yakın bir şahadetin ardından akşamdan okunan şiirin rotasında kuşlar ötüyor bir arada Che'nin bahçesine dağılan kuşlar evlerini örüyorlar bu mevsimde malzemesi Che'nin ağaçlarından ölümsüz büyük bir aşkla işçiliği günün ortasındayken bugün sızmasın diye sürüngenler yeşil dallarındadırlar şimdi çiçeklerinin arasında ağaçların havada dönüyordu bir kuş kendini bırakmışcasına havasına yolunu mu arıyordu yuvası mı bozulmuştu ötelerde bir uçuş denemesi mi yoksa sıradan rengarenk çiçeklenen ağaçların üstünden bu mevsim şairin şiirinden habersiz uçuşuyordu küçücük bir kuş. Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tanrıça Şehri
Akdeniz'i görürsün mavi, dağların var senin yeşil eyy Tanrıçalar şehri dağlarında gezinen bir ben miyim? istediğin kadar vur yangılı yüreklere yıldızlara bakıp mırıldanacağım ******* boyu çam kokan dallarının altında tanrıçaların hışmında, bakarsın bir bir dökülür bu şehrin anpülleri karanlıkların üstüne uyuya kalırsın bir fırtına öncesi ansızın dalabilirim sokaklarına eyy Tanrıçalar ülkesi, bir ben miyim bu yollarda ülkesiz dolaşan bir ben miyim sana yabancı ışıklarından bulurum seni sokak arasındaki meşaleden seni, insan teriyle yoğrulmuş Akropol çözebilirim çamlık tepelerinde düşebilir de bir çift sözüm dillerine o gencecik bedenlerin. (Ezgilerde Kaldı Yüreğim 2. Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tanrım, Bu Ne Sevgi
Daha yeni tanıştık bir ay mı, bir yıl mı desem... gel gör ki karşılıklı bir sevgi hiç kimse böylesine sevmedi beni yakıp küle çevirdi yıldırım çarpmış gibi sevmeye kıyamıyorum saçlarına vuruldum Akdeniz gibi dalgalı alev alev yandım -saçları takmaydı- şu gözlerinin rengine bir ceylan gibi, şu kaşlarının duruşuna dersin kalemle çizilmiş -gözlerindeki lensti kaşlarını da almıştı- burnunun güzelliğine sütun gibi duruyor dudakları bir içim su öyle de uymuş ki yüzüne özene bezene yaratılmış -burnunu yaptırmıştı yüzünü gerdirmişti gözaltından yanaklarına oradan gerdanına kadar, dudaklarına da slikon yerleştirmişti- bu ne güzelliktir tanrım bu ne sevgi... gömleği, eteği, çorabı...pabucuna sığmayan o ince parmaklarının tırnağındaki boyası... tepeden tırnağa her bir yanı diğer bir yanına ne de güzel oturmuştu hepisi birden şu çaresiz kalbime -tepeden tırnağa herşeyini parasına kıyarak yapmıştı- aşk dedikleri bu olsa gerek galiba ben de aşık oldum liseli gençlere taş çıkarırcasına onlardan yegane farkımsa ince, narin...sırıl sıklam oluşum nereye gitsem yanımda, nereye baksam karşımda, yıldırım çarpmışa döndüm sevmeye kıyamıyorum ... -aşk dediği suni aşktı- ... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tarif
Hesen Ağa sen kamil adamsın yol yordam bilirsin şu mahkemenin yolunu göstersen diyorum ondan kolay ne var önce şu kapıdan çık düm düz git düm düz gidersen onlara onlar seni alır düzdirekt mahkemeye götürür. ............. Tarıf Hesen Ağa to kamıla rao zana raya na mehkemı mıre vana raya mehkemı reeta raver ni qiberra veci rapı raşt so rap ı raşt sona sa direq to genno benno qibere mehkemi. Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tavşan Kaç, Tazi Tut
hey sen, buraya gel buyur ağam geldim burdan bir tavşan geçti mi yok ağam, görmedim tilkiyi de mi görmedin onu gördüm ağam, arkasında kurt vardı onun arkasında çakal çakalın arkasında kaplan onun arkasında aslan .... şimdi de sen geldin ağam elindekiler yeni mi ağam fiyatı kaçadır bu silahın işlerin yolunda sanırsam sen ki koskoca bir savaş ağası... yarın sıra kimde... ... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tay'a Nasıl Anlatmalı
dört nala bir kısrak gidiyor bir önde, bir arkada gözleri ardından dört nala bir tay deli dolu yaprak oynamıyor yerinden yaprak oynamıyor bugün sarı sıcak, bunaltan bir hava ve yelesine yapışık kısrak sineği tayın dikkatini dağıtır durmadan mera geniş, dağlarla çevrili her bir yanı çoktan çekip gitmiş karın suyu ve rüzgarı arkasından bıraktığı bir kaç kurumuş dere akreplere teslim olmuşcasına, çaresiz ağzını açmış göğe, yağmur bekler gibi hava güneşli ve açık, mavi bir gökyüzü tay'a kalsa kış görmemiştir bu toprak kenarından kenarından dört nala gittiği uzun sarı saçlı bu buğday tarlası bilmez ki kışın esaretini bu coğrafyanın ve geçit verilmediğini yılın altı ayı dört nala bir kısrak gidiyor bir önde bir arkadadır gözleri belli ki yavrusunda kalır yüreği güneş iyice yükselmiş tay habersiz ve dikine saçıyor sıcağını ağaçların gölgesine sığınmak mı yanıbaşında şarıl şarıl akan bir pınar berrak ve serin, önde tay arkasında kısrak birde taydan kısrağa, kısraktan taya durmaksızın yer değişen bir kaç kısrak sineği beslenme zamanı gelir tay için kısrak durur, tay saldırır memeye pınarın buz gibi suyunu içmektense terli terli önce terini soğutmalıydı annesi yakasından düşürebilseydi sinekleri huylanmazdı ne tay ne de kendi Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Terimiz Soğumasın
iyisi mi çalışalım alnımıza ter gelsin sen bir yandan ben bir yandan öyle bir çalışalım ki yarınlar bizim olsun sırtımıza vursa da kendini bilmez bir rüzgar terimiz soğumasın Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Terörist Örümcek!
mürekkep mi yaladın dirsek mi çürüttün sınırların ortasında örmüşsün ağını çözemedim desem seni senin o ağ örüşünü mimar mısın, mühendis misin nesin tanrı aşkına kimin adına örersin o ağları bir de niçin ördüğünü söylesen kime karşı bunca denklemin kalemsiz, cetvelsiz, pergelsiz terörist mi beslersin ağında çözemedim seni, çözemedim nereden başladığını bir bilsem dedi kara bir sinek yakalandığında ağına... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tersinden Bakış
dilinden anlamıyorum ne dişini göster bana ne de kuyruğunu salla alışamadım sana gayri sen bilirsin ister kes yolumu ister arkamdan koş aldırmıyorum ne soyuna ne huyuna köşe bucak saklanıp hırlama boşuna ben doyuramam seni Haydar doydu it mi kaldı Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|