![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57959
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
.SEVDA KAVŞAĞı
__________________SEVDA_____KAVŞAĞI _________kavşağına girmişim_____bir kere sevdanın _______yeşili görmüş arabalar_____vızır vızır __________________arkamda_____önümde ____________üstüme gelenleri_____sorma ______________dönemiyorum_____kaldırım yakın ____________________________________________ ____________________________________________ ________________birkaç adım_____geçemiyorum ___________________bir ümit_____belki ulaşırım ___________pul gibi yapışmak_____ da var yere __________kavşağına girmişim_____aşkın ___________________girmişim_____bir kere ______________________Onur_____BİLGE Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
.SEVDA MAHKEMESİ KORiDORUNDA
Sevda mahkemesi koridorunda Sana aşk şiiri yazmak da varmış! .. Dâvâ edilen bir aşkın korunda Kendi mezarını kazmak da varmış! .. Tek bir dosya ile ömrü kapatıp İdam fermenına imzayı atıp Tam teslimiyetle tahtaya yatıp Adını, taşına yazmak da varmış! .. Dünyevî mahkeme kalmadı amma Huzur-u Mahşer'i, kolaydır sanma! .. Orada görürsün; nasıldır yanma! .. Teni, cehenneme yazmak da varmış! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.SEVDA SÜRGÜNü
Hücre hapsindeyim, sevda sürgünü… Duvardan duvara... Çıldırıyorum! .. Aldırış etmeden geçen her günü Bellek arşivine kaldırıyorum. Bazen üzerime düşer, duvarlar! .. Bir ses alır, yardan yara yuvarlar! .. Yan yana koşuda, ayrı kulvarlar… Kadere kadere saldırıyorum! .. Az mı geldi, onur değerim, sana? Oysa, dünyalara değerim, sana! Elimi uzatsam, değerim, sana Sen yanımda mısın? Daldırıyorum! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.SEVDAiZM
Gecenin içinde güneş aradım Yıldızlar dağılmış, çizim askıda. Ay ışığı ile deniz boyadım Mesajım cevapsız, sözüm askıda. İçimde bir demet güneş ışığı Çözemedim; kalpte, aşk dolaşığı Antalya görmedi böyle aşığı! Telefonum bozuk, sesim askıda. Karakalem güneş resmi çizdim, bil! Fotokopi için çok yer gezdim, bil! Faks numarası yok, artık bezdim, bil! Gönderemiyorum, resim askıda. Bende mi, sende mi yaşıyorum ben? Orda mı, burda mı? Şaşıyorum ben! Yürekle, dağları aşıyorum ben! Dışım görünüyor, özüm askıda. Resmin bana bakar, ben de resmine… Kimine sıradan, tuhaf kimine... Görseler, derler ki: ”Bu deli mi ne? ” Bakıyor, görmüyor, gözüm askıda. En çok saydığımdır, canımdır Eren Gözünü sevdiğim dağ gülü, ceren İlâhi koşuda sevgi içeren Takipten yoruldum, izim askıda. Hayat yordu beni, sırtımda yıllar Boşta mı kalacak, uzanan kollar? Yukarıya doğru uzuyor yollar Yokuşta tükendim, düzüm askıda. Ekol olur sevdam, yakındır, yakın! Bu Allah’a doğru akındır, akın! Bütün aşıkları sakındır, sakın! Onurizm mi ne? İzm askıda. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.SEVGi
Sevgi, paylaşmaktır, bir bardak suyu En güzel yerinde bölmek, uykuyu Bakmak telefona gülümseyerek Hissedebilmektir, aynı duyguyu. Sevgi, telepatik bir bağ kurmaktır Gerçeği yaşamak, hayal kurmaktır Ne olursa olsun, hiç ayrılmamak Bir yemin etmektir, sözde durmaktır. Birlikte dinlenen bir şarkıdır, o! Artının, eksiden bir farkıdır, o! Âşığın her şeyi; aşı, ekmeği Mutluluğu, evi ve barkıdır, o! Birlikte başlamak, yeni güne Gün boyu beraber; yarına, düne Gidip gelmelerdir, nefes nefese Yüreğe bakıştır; ruha, özüne… Sevgi, sahip çıkmak, korumak demek İtina isteyen kutsal bir emek… Kristal bir kule yapmak, görkemli Onu, her gün biraz daha yükseltmek! .. Sevgi, para değil, ödünç alınmaz! Duygudur, mücevher değil, çalınmaz! En zor ele geçen, en değerli şey Bir paha biçilmez, satın alınmaz! .. Sevgiyi korumak, bulmaktan zordur! Susup, tartışmamak, kırmaktan zordur! Bir kötü söz yeter, bitirmek için Söz, beyne kazınır, vurmaktan zordur! .. Sevgidir, çuvalı ayakta tutan Sevgi, gözyaşını silen, kurutan.. Canları bağlayan bir tutkaldır, o Sevgi özletendir, sevgi korutan… Sevgiyi yitirmek zordur, acıdır O, beraberliğin özü, harcıdır. Birer birer düşer, bütün tuğlalar Temel de çürükse… Temel saygıdır! .. Sevgiyi, sevgiyle birleştirmeli Yürekler içine yerleştirmeli! .. Öyle saklamalı, korumalı ki O, iki insanı pirleştirmeli! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.SEVGİ BİTiR
Topla bakışlarımı canım Sakla belleğinde. Çıkar ruhu cendereden Dinmemecesine yağarken Yönlendir gözyaşlarımı çölüne… Bitir kuraklığı Çatlasın tohumlar Sevgi bitir çölünde! Nefrete, kine Düşmanlığa inat Yemyeşil! Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.SEVGİ EMEK İsTER
Onur BİLGE İnsanlar, sevgiyi, sempatiyi ve sıcaklığı aldıklarını hissettikleri zaman, tuhaf bir ürküntüyle şımarıklık raddesinde naza çekmeye başlayıp, geriye bir adım atarlar. O adımla açılan ara, sevgi kaynağının da gerilemesi, yok denecek kadar sönükleşmesi ile açılır. Zannederler ki; ne yaparlarsa yapsınlar,o sevgi pınarı yanı başlarında çağıl çağıl akacak, hiç bitmeyecek, zemzem gibi, sonsuza kadar... Oysa sevgi, anında karşılık bekler. Sadakat ve saygıyla korunmak ister. Sevme sanatı, duygusal bir dansa benzer. Aşk, romantizm yüklü, aynı adımlarla, sarmaş dolaş, fısıl fısıl, doyumsuz bir ılıklıkla devam ederken, itina ile korunmalıdır. Bulmak zor, kaybetmek kolaydır. Zor olan; onu göz gibi korumak, yaşatabilmektir. Bir kötü söz yeter, bitirmek için. Öyle bir söz çıkar ki dudaklar arasından, istemli ya da istemsiz; bir anda her şeyi bitiriverir! .. Sonra ara dur, bakalım! .. Hani, az önce avuçlarınızdaydı. Küçük bir kuş gibi mutluluk veriyordu. Sıcaklığını duyuyordunuz, yüreğinizde. Damar damar dağılıyordu, ılık ılık akıyordu, kanınızla içinize. Tüm vücudunuza yayılıyordu. Uçtu, gitti işte! ... Gelir mi bir daha? Asla! Hangi kuş azat edildikten sonra geri dönmüş? İnsanların, en çok muhtaç oldukları, sevgi... Aşk, onun kremalısı... Yokluğu kedere gark eder, çılgına dönersiniz. Bulunca, bahanelerle geri çekilirsiniz. Kaybedince, beyninizden vurulmuşa dönersiniz ama iş işten geçmiştir, artık! .. Ne olurdu, yıllarca aranan sevgi, bulunduğunda, gereken yapılsaydı? ! .. Zaman, mekan ve beraberliğin gittikçe yoğunlaşan doyumsuz tadı, paylaşıla paylaşıla çoğalıp, tüm dünyanızı mutlulukla doldursaydı! .. Her anı, fark edile fark edile yaşansaydı hayatın! .. Sevgi, daima alıp verdiğimiz, bol oksijenli hava gibi, bulunmaz bir nimettir. Yaşayabilmek için, günde binlerce kez nefes alırız da, aklımıza bile gelmez, onun ne kadar değerli olduğu, ne işe yaradığı. Yaşamamız için, birinci sırada gerekli bir ihtiyacımızı giderdiğini düşünmeyi bırakın, nefes alıp verdiğimizin bile farkına varmayız, çoğu zaman. İlk adımlardan sonra belli bir tempoda, adeta istemsizleşen yürüyüşümüz gibi monotonlaşır, önemsizmiş gibi, hissedilmeden sürer gider, nefeslerimiz. Ne zaman nefessiz kaldık, oksijensiz bir ortama girdik nefes alamaz olduk, işte o zaman kıvranmaya başlarız, hattâ çırpınmaya! .. Nefes alamamak gibidir, sevgisizlik! .. Boğulacak gibi oluruz, sevgisiz kalınca! .. Kaybetmeden bilemeyiz. Neden, binlerce nefesin bir tanesini aldığımızda, durup, düşünüp, şükretmeyi bilmeyiz? Neden, sevildiğimiz söylendiğinde çılgınca sevinip, derinliğine hissedip, Sevgiyi Yaratan'a hamd; hissedip, sunana teşekkür etmeyiz? Neden, karşılığını vermede cimrilik yaparız? Sevgisiz yaşamak, yaşamak değil, sürüklenmektir. Tuz kadar önemlidir, sevgi. Tuz, baklavaya bile girip, her şeye gereken tadı verir. Yaşamımızı tatlandıran odur. Yavan bir hayat, ruh hastası yapar insanı, hattâ delirtir. Hatırlasanıza, sevgiyi hissettiğinizde nasıl değişir, evrenin rengi, suyun, ekmeğin tadı? ! .. Neler söylemeye başlar, her gün dinlediğiniz, dilinden o ana kadar pek bir şey anlayamadığınız şarkılar, türküler, şiirler? ! .. Ne güzel doğar güneş, çiçekler ne kadar güzel açar! .. Ne kadar güzeldir yaşamak, nefes nefes sevgi alıp vermek, ne güzeldir! .. Sevgi, yüreğimize inen en doyulmaz duygudur. İnsan, mutluluktan öleceğini zanneder, hissettiğinde! .. Bir şiirdir, sevmek. Sevmek, bin şiirdir. Bir sevmek, bin şiir demektir. Nasıl, bir sözcük, bir işaret, bir şiiri bozarsa, yanlış seçilen bir sözcük de bir aşkı bitirir, mahveder, bozar! .. Her şiir, bir başka musikidir. Bir notanın hakkı verilmezse, eser bozulur. Sevginin de hakkı verilmelidir! .. Sevginin hakkı, karşılık vermek, sadakat ve saygıyla korumaktır. Yaşatmak için emek vermek, gereken özeni göstermektir. Sevgi, emek ister! *** Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.SEVGi ŞARKISI
Ne çabuk akıyor, gidiyor, zaman! Ne güzel yağıyor, ahmakıslatan! Sen, yağmur altında oyalanırken Hoşuma gidiyor, biraz ıslanman. İşte, yine saat yirmi dört olmuş Yorgun *******de yol, iki yolmuş! Gece nasıl biter, sabah olur mu! Hayaller doluşmuş, uyku kaybolmuş. Bir sabah oluyor, güneş ışıyor Âşıklar kavuşmuş, hep bakışıyor. Gülüyor, gözlerin içi gülüyor! .. Sen hep gül, bir tanem! Çok yakışıyor! Çalışmak bitmese, iş hiç bitmese! Âşıklar evlere dönüp, gitmese! Ayrılık olmasa, kısa da olsa O sevgi şarkısı susup, yitmese! .. İşte yine saat yirmi dört olmuş! Yorgun bir gecede yol, iki yolmuş! .. Gece nasıl biter, sabah olur mu! ? Hayaller doluşmuş, uyku kaybolmuş. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.SEVGİ YANSıYACAK
Azları önemse; topla, çok olsun Sevgiler dostlara ağlar örecek. Gönder yüreklere, hüzün yok olsun! Sevgi yansıyacak, sana dönecek. Sevgiler biriktir, herkese yetsin Bir gülücük gönder, buzu eritsin İçten bir selâm ver, kırgınlık bitsin! Kullar kör olsa da Allah görecek. Aralar düzelsin, sular durulsun! Tam kalbe nişan al, hedef vurulsun! Kalpler arasına köprü kurulsun! O nur ışıyacak, kinler sönecek. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.SEVGi YAŞAMAK
Sen yanımda isen, mutluluk sonsuz! .. Geceyse; karanlık, sessiz, uykusuz. Hiçbir şey kalmamış artık, olumsuz Bir ışık cümbüşü sevmek, yaşamak! .. Gündüzse her işte, her oluştasın Yepyeni arayış ve buluştasın Bazen sır oluşta, kayboluştasın. Bir renk armonisi senle yaşamak! .. Şiirde başkasın, müzikte başka Dedim ya, seninle her şey bambaşka! .. Yeniden merhaba, sevgiye, aşka! Ne güzel, seninle seni yaşamak! .. Sevince merhaba! .. Dosta merhaba! .. Sen hem eşsin, kardeş, hem de akraba... Benim her şeyimsin, hem ana, baba... İçimde, dışımda neşe, yaşamak! .. Ver elini Kemer! .. İşte Alanya! .. Hayat bizim, belli Konya ve Hanya! Senden başka her şey sahte, yalan ya Bir de sevgi gerçek, sevgi yaşamak! ... Onur Bilge |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|