![]() |
![]() |
#481 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57923
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Tıpış Tıpış
Arap atı zincirini kopardı Arap atı çayırı da bıraktı Arap atı elinizden kaçtı telaşlanmayın hemen canım kaçıyorsa kaçsın bırakın biraz da o oynasın dört nala koşup yorulsun arada bir çifte de atsın oynamak onun da hakkı sizinle oynamıyor ya. Siz, bir avuç tuza kıyıp yaygan bir tabağa koyun tabağı sallaya sallaya arkasından sallana sallana tasalanmadan gidin. Arkasından gidin dedimse kastım hedi hedi demekti koşmanıza da gerek yoktu tuz deyip geçmeyin Gandi'den kerametini öğrenin Arap atının damağında tuzun tadı hala duruyorsa ya da o tadı siz verdiyseniz zamanında kendine kaygılanmayın boş yere. Sizin için olmasa da damağındaki tadın aşkına -yeşil otun üstüne de ne de hoş gidiyor ya- tuzun hatırına da olsa o şanlı bir Arap atı oynaya oynaya dörtnala arada bir çifte de atsa burnundan da solusa tıpış tıpış kendi ayağıyla da olsa ayağınıza gelecektir. Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Timsah
şu timsahın ettiğine nasıl da örnek oluyor diğerine bir sürüngen mi, hayvan mı suyun başındaki nöbetçi mi... dişlerini geçirdiğinde avına aldırmıyor can telaşına o kadar güveniyor ki kendine yuvarlana yuvarlana ne sağına, ne soluna dönüpte bakmıyor bile sindiremediği ne ola... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Todı Fındero
Mı destra bigi, todı fındero na sellaqa fiqrê mına seronau peştiya mı derê nı tıfang esto ortıdı nı qi qurese perı... Ortıdı helbêsti este te wer - te pi fındenê gıraniya xo esta jübini serdı gıranina inora me tersı pelgi, qute jübini ayrau beqi vacımı heni bo hento qı qudrete to esto şikinay herdra waderesa... roce ena neşqinay berê sa peştiya xodı ze mı waxto qı asmendı höyri nebi sa a waxttı feqe canti yaqı beso inore haadı qı tenê vaye hetê ma estosa ina qi zane raya mı xelle düriya heta ica mıronı, monnı kam cızano... sere xo genê sone raya xo dımıra tedinira raver inore mı vatibi xora ina qı helbêsti, ina qı destê mıra weci sene hala bo raya xo wecene seyr qenay mıra röy sone cayo qı ma pers do cı ouqa zelalı, asmeno paq, astari roşta dina... heta ica sone domani niyi ya... K-27 Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tohum Acı İçinde, Aç Kalırsın
Tohum kavrulurdu acı içinde Bir başka mevsime girerken, Filizlenir de, sofrana kadar gelip İşlenir de, yüreğine parça parça. Toprağın sancısı bu Tohuma düşerdi Bundandır, acı olurdu ekmeğin Aç kalırdın Acıdan uzak her şeye... Düşmeye görsün tohum Sancının üstüne, Filize durur ki acısı Yutamazsın Yüreğine düşer ki Kor ateşi gibi. Bırakmaz seni, seninle, Kavurur Sessiz ve sakin, Ölesiye... (Kaynak: Ezgilerde Kaldı Yüreğim 1. Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tokat
meşe ki bir gün seslendi baltaya 'sen beni kesemezsin kesemezsin amma sapın benim soyumdan' eğildim meşenin önünde eğildim, eğildim, eğildim öyle bir tokat vurdu ki bana sonunda hala kendime gelmiş değilim... gelirsem eğer kendime bir daha da eğilmem meşenin önünde bile... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Toparlanma
Bir yaprak gibi oradan oraya savrulup duruyorsun olanları kuruttun dikili bir ağacın bile yokken ahh şu yapraklar sen de görüyor musun hala üstünde duruyor kurşun ve parmak izleri hava öylesine ağır ki kendini kaptırmışlar deli bir rüzgara nasıl da havalanıyorlar merak ta mı etmiyorsun rüzgar birazdan dindiğinde tekrardan toplanacaklar mı dersin düştükleri o kuru dalların üstüne... Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Toprağa Sarısını Verirken Üşüdü
Karanlığın dehşetidir, çilenin pençesi Kara bir bulut yapışırdı Toprağın yüzüne. Çaresizlikti köylünün elinde Babasından kalan miras Açarak ellerini allaha yakarırdı. Yağmur yağacaktı Yağmur yağacaktı Yağmur, Serpilen kımıldı oysa Deli bir rüzgarla Çoktan sarmaladı ekini. Gün hesabındaydı hamile bir kadın İlk bebeğine Düşüyorken aydan Gün be gün Bir yaprak daha duvar takviminden Koparırdı akşam vakti. Zamansız tutulut sancıya Doğuramazsa Anası gibi Ana olamamak vardı, Beyninde kurt kemiriği Benzi soluk Karıncalanırdı teni... Titreşimi neydi yarı kentlinin Pamuk üretirdi, Üşürdü ekin başakları Sarısını verirken toprağa. Kaplumbağa sabrıyla bir demirci Yapardı sipariş gelen orağı, Hava karardığında ikindi vaktiydi Bedenini saran karanlık, Sırtından girmişti Soğurdu bedeni Kara bulutun ardında... İklimi değildi bu ülkenin, Bu coğrafyanın iklimi değil Bir yanda düşünürdü Ak saçınan Kor ateşe damlardı Soğumuş teri... Bir ömür gelip geçerdi İnadına Çile yüklenirdi sanki, Kendi toprağında ağzı dolu Gülemezdi insan... Bir ömür geçerdi Babadan kalma miras Bir adım büyütmez, Bir gün götürmezdi Babadan bilme yaşardı Bir ömür Sınır geçmez Yol geçmezdi Çilesini yüklenirken omuzlarına... (Kaynak: Ezgilerde Kaldı Yüreğim 1. Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Toprağım Gökkuşağı
Bilinmeyenin bilineninde dolaşırım Rengimle, emeğimle Görülmeyenin görüleninde gökkuşağıyım Toprak benim alınterimde öyle Boyu nesiller boyu Oynanır üzerimde. Toprağım benim, gökkuşağım Bir can daha koparıldı bugün İnsan pazarından Yüzünü görmek istemediklerin hem de Tetiği sırtından düşürdüklerinde Gökkuşağım benim Kurşunlar yağdı Çınar ağaçlarına Kendi renklerinde halaydaydılar Kana boyananda... Kıyamete durulduğunda, yatıldığında kıyamette Büyüdüğün asi, büyüttüğün asidir senin Belki de bundandır kimin neyine Gökkuşağım benim, toprağım Damarların aşınır nesiller boyu Karanlığın karası sarmışken dört bir yanını Nasıl uyulur kulak tınlarken Sokaklarında boy boy ihanet dolaşırken. Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Toprağın Koynuna Girdiler
Bir uçtan bir uca, kenetlenir birbirine Toprağın ezgisiyle düşenler Düşenler ki kanlarıyla yarını gösterdiler Seyit Rıza, Alişer... İbrahim, Deniz, Mahir... Mazlum, Hayri, Ağit, Kemal... Bütünleştiler Çarkın dişlilerinden kopan ezgilerle Munzur'da, Fırat'ta, Dicle'de Maltepe'de Cevahirle Bütünleştiler... toprakla, suyla... Tank, top, idam sehpalarındaki Zayıflıktır zalimin gücü, Yetmedi çağlayışına, yetmeyecek hewal. Ayak altındaki beden silkiniyor artık Doğrulup silkinmesi karanlığı ürkütür. Ölümün izi vardır derin uykularda Yaşamanın sırrı bugünlerde belirir Çarkın dişleri arasında kalmış Bir ezgili yürek Çekip alır rengini zalimin elinden. Fırat'ın çağlayışına kattılar seslerini Küllerinden doğanlar... Süzüle süzüle patikalardan geldiler Toprağa yayılıp kapladılar suyu Berrak sular içinde halklar sofrasına Yarınlara... (Ezgilerde Kaldı Yüreğim 1.Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Toprağın Sevinci
Şu ağaca düyorum doğanın kaçıncı gücü toprağını böylesine begenir, daha bir kaç yıl oldu gözenin altına dikeli ne çabuk açıldı, seçildi dal budak verdi üstüne Temmuz'un ortasında otururduk dibinde ne de güzel severdik dikine gelen güneşin yapraklarından yansıyarak soframıza inmesini Şu ağaca diyorum huyundan mıdır, suyundan mıdır kuşları dallarına bizi gölgesine alması anlamadım gitti üstten dalları, alttan damarları kendi başına, bir parmak suyu sahiplenmesini Topu topu bir kök ağaç korkarım gözeden unutup giderse bizi hani kuşlar da yararlanıyordu desem buz gibi suyundan en az bizim kadar ağaç ta görüyordu ne zorlukla içtiklerini kuşların damla damla suyu su ki aynı su hayata bağlıyor insanı, derinliğine bırakırsa kendini bir başka katmanında toprağın aramaya başlarsa yolunu... dağılır mı, kaybolup gider mi yoksa gözlerimizin önünden Bu işin sırrı bir ustanın elinde suyun dilinden anlayan nasırlı elleriyle ağaç ta yerini beğendiğine göre bize söz mü düşerdi su da yoluna girecekti nasılsa biz mi, toplandık etrafına ustanın o ağaca da seslendik toprağın yüzümüze gülmesini bir kez daha selamladık dilimizden anlayan türkülerimizle... (Ezgilerde Kaldı Yüreğim 2. Kitap) Ercan Cengiz |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|