![]() |
|
|
#4941 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57937
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Mutluluk bana uzaktı
Bakışların bir tuzaktı Sevmek bana yasaktı Mecnun oldum inci tanem. Gülüşün kalbimi çaldı Hasretin beni sardı Güzelliğin aklımı aldı Mecnun oldum inci tanem. Sana kavuşmak dileğim Seni özler yüreğim Beni sevdiğini bileyim Seni seviyorum meleğim. Rüyalarımda sen varsın Sevdam dağları aşsın Kalbimdeki bitmeyen aşksın Mecnun oldum inci tanem.
|
|
|
|
#4942 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Pencereden baktığımda görüyorum;
Senin yüzün, incir yaprağında. Senin ürkekliğin, Duvar üstünde yürüyen, Bir kedinin kıvraklığında. Aynada dururken, görüyorum; Kırmızı öpüşün, sol yanağımda. Dişimi fırçalarken senin ağzın, Serin suların berraklığında. Rakı devrilmiş masalarda yokluğun, Veya benden önce kalkıp gitmişliğin; Gece boyu dolandığım barlarda. Sarhoşlara tekrarladığım adın; Balıkçı kahvesinde, çorbacıda, Kenarlarda... Dökülmek istemiyorum, hayır! Çingene çiçekçiler, Habire yaltaklandığında; Bilmediğim soruların açtığı çukuru, Yalanlarla doldurmak istemiyorum! Seni kaybettim galiba... İki taşın arasında kaldım! Bu, benim hatam değildi, Seni ben çok geç tanıdım! Derin acılar bahçıvanı, Yüreğime ne ektin böyle? Aşk, korkağını bağışlar mı, Söyle?.. Aramak ne kötü, herkeste seni, Her gözde bulup yanılmak seni!. Ah turuncu rüyalar güzeli! Hem kendini yok ettin, Hem beni... Başka ne acıtabilir içimi, Yaşım kırkı devirmişken, Seni böyle patavatsızca sevmişken, Ve tam aynayı güneşe çevirmişken; Başka ne?.. Seni vefasız aşklara bırakıyorum Yüzümü kırılan bardaklarda ara... Düşünme, ben ne olurum? Sanırım, bir daha onarılmaz, İncinen gururum...
|
|
|
|
#4943 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Öyle kolay ki incinmek
Yeterli buna tek bir söz Olası mı söyleyememek. Yeniden kurardım dünyayı Mümkün olaydı eğer, Tertemiz bir yaprak misali. Gönlümce yazardım beyaza Dilediğimce incitmeksizin Oysa bahar çoktan erdi yaza. Ardından sonbahar Acımasızca bastıran kış Gömülür kalır karlara umutlar. Yeşerir mi? Kim bilir? Uzatır mı başını dünyaya Yarı çekingen, yarı utangaç, yarı ürkek Yüzüne çarpacak, soğuktan korkarak!
|
|
|
|
#4944 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gölgesinde otur amma
Yaprak senden incinmesin. Temizlen de gir mezara Toprak senden incinmesin. Yollar uzun, yollar ince Yol kısalır aşk gelince Yat kurban ol İsmail’ce Bıçak senden incinmesin. Burdayım de ararlarsa Doğru söyle sorarlarsa Tabutuna sararlarsa Bayrak senden incinmesin. İl göçsün göçtüğün vakit Yol yansın geçtiğin vakit Suyundan içtiğin vakit Irmak senden incinmesin. Toz konmasın sakın sana Hakkı geçer halkın sana Gücenmesin yakın sana Uzak senden incinmesin.
|
|
|
|
#4945 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yürüdüğün yoldan haberin olsun,
Çalıyı, dikeni incitme, sakın. Yollarda ağaçlar yoldaşın olsun, Dalını, yaprağı incitme, sakın. Hatırdan çıkarma kim olduğunu, Yoldan çıkaranın kin olduğunu, Her yolun sonunun sin olduğunu, Dostu, arkadaşı incitme, sakın. Kalbini temiz tut, gönlünü ferah, Canlıdan, cansızdan almayasın ah, Dünya işi için etmeyesin, vah Bacıyı, kardeşi incitme, sakın. Aşk için, aşk ile yürü yolunda, Neler göreceksin sağın, solunda Sabahta, akşamda, hele bayramda, Anayı, atayı incitme, sakın.
|
|
|
|
#4946 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir infazın eşiğindedir hayat
Anlayamazsın ne zaman öleceğini, Sorgulayamazsın,anlatamazsın derdini kimselere. ve her şey sevmeyle başlar, Birisine bağlanmakla. Güzel yada çirkin fark etmez Sadece sevmek yeterlidir Onun dışında hiçbir şeyin önemi yoktur gözünde. Ağlamak ise sevilmemekle başlar ya da sevdiğini unutmak zorundasındır Belki biraz zor gelir ama, Unutmak kaçınılmazdır. Hiç unutmadıklarında olur Sadece anarsın,sessiz yalnızlıkta. Gözler kalpler bir olmasa da... Sevdiğin olmayınca hayatında pek fazla önemi yoktur Hayata anlam katan sevmek ve sevilmektir. Gerisi ya masal ya da hikayelerde olur Anlıyorsun değil mi? Hayatı, sevmeyi,onu,bunu,her şeyi.
|
|
|
|
#4947 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bıktım artık,sıkıldım,düş yakamdan
Nedir bu çektiğim dertten,cefadan Yinede ne olursa olsun inkar etmiyorum SENİ HALA ÇOK SEVİYORUM....... Sana gülüm desem dikenini batırırsın, Sana aşkım desem ayrılık dersin, Ama sana artık ne gülüm nede aşkım...... Demeyeceğim bundan böyle aklım yerinde Sana kalsa aşkımız yaşayacaktı Uğruna destanlar yazılacaktı Bütün alem bizi konuşacaktı Ama ben bıktım,,,,sana kolay gelsin Bilki güzelim ne desem,ne yapsam Yina inkar etmiyorum Çünkü;;;;;;;;;;;;;; SENİ ÇOK SEVİYORUM..
|
|
|
|
#4948 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ölülerde yolculuk yapar,
Onların otobüsü,hiç durmaz. Taki son durağa kadar Sessiz,sedasız Amansız,sevdasız İnmek zorundadırlar! Artlarına bile bakmadan, Son durağı kaçırmadan İnmek zorundadırlar! Terk etmek acı olsada hayatı. Bırakmak koysa da,ardında kalanı İnmek zorundadırlar! Şimdi bende yolcuyum. Ebediyen gidiyorum. Yanıma hiç bir şey almadan, Aklıma seni takmadan. İnmek zorundayım! Sessiz,sedasız Amansız,sevdasız. Son durağı kaçırmadan. İnmek zorundayım...
|
|
|
|
#4949 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ne ahlâk, ne vicdan, ne namus tanır...
İnsaf! Derim, insaf! Derim, el insaf! Ne Allah'tan korkar, kuldan utanır, İnsaf! Derim, insaf! Derim, el insaf! Hakaret diz boyu, saygısız diller... Utanmaz bir çehre, karanlık eller. Güllere kelepçe, suskun bülbüller, İnsaf! Derim, insaf! Derim, el insaf! Bir yanda, yürekler dağlayan açlar. Bir parça ekmeğe, aşa muhtaçlar. Bir yanda kibirli, doyumsuz başlar, İnsaf! Derim, insaf! Derim, el insaf! Hak hukuk değersiz, sürünür yerde. "Kim güçlü, haklıdır" düşüncelerde. Mazlumlar ah! Eder, adalet nerde? İnsaf! Derim, insaf! Derim, el insaf! Düşünce, hoşgörü, uzlaşma bir bir Göç etmiş; özgürlük, suçludur fikir. Ruhlarda, zihinde, hayalde hep kir... İnsaf! Derim, insaf! Derim, el insaf! Saygının sevginin en temel taşı. Vicdanın, yüreğin, aklın yoldaşı Toplum huzurunun, her şeyin başı: İnsaf! Derim, insaf! Derim, el insaf! Gözü aç, gönlü aç ruhun şifası. Olgun insanların zevk ü sefası. Ve fani dünyanın baki vefası: İnsaf! Derim, insaf! Derim, el insaf!
|
|
|
|
#4950 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Senin sol göğsünün altında vuran,
Kalp değil, taştır be, taştır insafsız. Sen arap kısrağı, bense küheylan Peşinden koştur haa koştur insafsız Bakışın gücünü bende mi sınar? İnlesem azarlar, ağlasam kınar. Sen ceylansın diye gözlerim pınar, O yüzde yastır be yastır insafsız. Tercüman olmaktan aciz halime, Osmanlı dilinde yüzbin kelime, Bir şarap kadehi verdin elime, Unuttuğun ekmektir, aştır insafsız. İçimde cevapsız kalan merak var. İki yay altında binlerce ok var. Ava mı çıktın ki bu kadar çok var? O nasıl kirpiktir, kaştır insafsız? Bülbülden ibret al, duy avazından. Dinle isyanını kendi ağzından. O dahi uslanmış gülün nazından. Gönülde küstür be küstür insafsız. Ey derd-i aşkımla iftihar eden, Sordun mu kimdir bu intihar eden? O ömür törpüsü gözlerden tüten, Esrara kestir be kestir insafsız.
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 31 (0 üye ve 31 misafir) | |
|
|