![]() |
![]() |
#41 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57908
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Beceriksiz
Bol bol harcar maaşını, Yetiremez beceriksiz. Hırsla bekler aybaşını, Getiremez beceriksiz. Ne kadar sıksa dişini, Yine kaçırır çişini. Eksik bırakır işini, Bitiremez beceriksiz. Beş tavukla baş edemez, Üç keçiye su veremez. Koyun meler, kuzu yemez, Yediremez beceriksiz. Yola çıksa, yolda kalır, Aklı, fikri hep dağılır. Yumurtayı sağlam alır, Götüremez beceriksiz. Hacıağa gibi durur, Har vurup, harman savurur. Tencerede et kavurur, Pişiremez beceriksiz. Şaşırır hep bildiğini, Bilmez ne halt yediğini. Yapmak ister dediğini, Başaramaz beceriksiz. Bir kaşık suda boğulur, Hemen bir bahane bulur, Yalan söyler, rezil olur, Beceremez beceriksiz. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Beğenmez
Kendini münekkit zanneden biri, Bayırı beğenmez, düzü beğenmez. Fikir budalası, duygu fakiri, Şiiri beğenmez, sözü beğenmez. Ne edebi bilir ne de edibi, Konuşur şiirden anlarmış gibi. Hor görür gönülden yanan garibi, Ateşi beğenmez, közü beğenmez. Böyleleri el üstünde tutulur, Söylediği ne yenir ne yutulur. Bir sap gibi hep ortaya atılır, Türküyü beğenmez, sazı beğenmez. Takma adın arkasına saklanır, Ben onu tanımam, o beni tanır. Ukalâ kendini bir matah sanır, Aynada gördüğü yüzü beğenmez. 23 Mart 2006 Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bekle beni sevdiğim
Hep ağlattın be felek! Ne zaman güleceğim? Bıktım hasret çekmekten, Kahrımdan öleceğim. Bekle beni sevdiğim, Yakında döneceğim. Vallahi çok özledim, Sarılıp öpeceğim. Huzuruna varınca, Hemen diz çökeceğim. Ben ettim, sen de etme, Merhamet diyeceğim. Ellerini tutup da, Gül yüzüne bakıp da, Dizine kapanıp da, Gözyaşı dökeceğim. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben
Bazen ince fikirliyim, Bazen de yoz fikirliyim. Sağım sıla, solum gurbet, Hem köylü hem şehirliyim. Sırtıma aldım çuvalı, Yaylada çaldım kavalı. Anamdan doğdum doğalı, Ben bir hasret şairiyim. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben iyi çocuktum
Sözümün eriydim, dimdik biriydim, Yıllara yenildim, biraz eğildim. Hâlimi sordular, iyiyim dedim, Ben iyi çocuktum, kötü değildim. Dokuz ay on günlük bir yoldan geldim, Annemi tanıdım, babamı bildim. Beşikte uyurken melek gibiydim, Ben iyi çocuktum, kötü değildim. Temize imrendim, pisden iğrendim, Kolaya yöneldim, zora direndim. Sokaklarda küfretmeyi öğrendim, Ben iyi çocuktum, kötü değildim. Hayalim genişti, merakım çoktu, Kovana taş attım, arılar soktu. Küçükken bu kadar günahım yoktu, Ben iyi çocuktum, kötü değildim. Bülbüle özendim, gülden hoşlandım, Bazen alkışlandım, bazen dışlandım. Vicdanıma karşı biraz borçlandım, Ben iyi çocuktum, kötü değildim. Gerçeği ararken hayale daldım, Yokluktan, çileden payımı aldım. Çevreme bakınca çaresiz kaldım, Ben iyi çocuktum, kötü değildim. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben sevdalı bir şairim
Ben sevdalı bir şairim, Dergilerde yoktur yerim. Dertleşecek bir dost bulsam, Çocuk gibi sevinirim. Duygularım gelir dile, Söz olur çektiğim çile. Gönlümdeki bu aşk ile, Ölüp ölüp dirilirim. Severim dost sohbetini, Yaparım güzel methini. Nazlı yârin kıymetini, Anam bilmez, ben bilirim. Sevdalıyım, hâlim yaman, Başım tüter duman duman. Mecnun olsan zaman zaman, Bir yâr için deliririm. Sahte şairler türedi Gel gör, şiiri n'eyledi? Okudum, aklım ermedi, Cahil diye yerilirim. Kafiyesiz söz yazarlar, Şiire mezar kazarlar. Doğru söylerim kızarlar, Bir kalemde silinirim. Ahenksiz sözler bollaştı, Mısraların tadı kaçtı. Şiir halktan uzaklaştı, Hep bu yüzden dertlenirim. Garibim sesim duyulmaz, Gönlüm yine rahat durmaz. Yazdığım şiir sayılmaz, Zaten hep hor görülürüm. 24 Ekim 1997 Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Şairim
Kâinatın ötesinden bakarım, El uzatsam, yıldızları tutarım. İmge bende, duygu bende, us bende, Ben şairim, ne istersem yaparım. Bir boyuttan, bir boyuta geçerim, Cennet bahçesinde Kevser içerim. Hurilerin güzelini seçerim, Ben şairim, ne istersem yaparım. Sarp dağlarda, kaya gibi dururum, Sözcük harmanında, söz savururum. Çiğnense de kahrolası gururum, Ben şairim, ne istersem yaparım. Her sözcükten anlam alıp, satarım, Bazen meteliğe kurşun atarım. Çok kızarsam, feleğe de çatarım, Ben şairim, ne istersem yaparım. Hiç eksilmem, günden güne artarım, Pençe vursam, ufukları yırtarım. Her sözcüğü ölçer, biçer, tartarım, Ben şairim, ne istersem yaparım. Bülbül olup, gül dalında öterim, Tutuşursam, baca gibi tüterim. Çok kötüyüm, beterden de beterim, Ben şairim, ne istersem yaparım. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Benim gibi yap
Madem seviyorsun; Yârini ihmal etme, Yüzüne baksın. Benim gibi yap; Hamamda türkü söyle, Ses güzel çıksın. 16 Haziran 2007 Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Biga bir dağa dayanır
Biga bir dağa dayanır. Ovası yeşil boyanır. Biga'nın güzel kızları, Sabah erkenden uyanır. Nazlı akar Biga Çayı, İkiye böler Biga'yı, Aşıp gider düz ovayı, Denize doğru uzanır. Bir kız gördüm melek yüzlü, Sarışın ve mavi gözlü, Ya nişanlı ya da sözlü, Dantel örmekten usanır. Sepeti takar koluna, Çıkar Bandırma yoluna. Allah'ın güzel kuluna, Yürek mi can mı dayanır? Hendekleri hoplar geçer, Şalvarını toplar geçer, Gümüşçay'da ekin biçer, Selâm versem çok utanır. Yolları tutar jandarma, Yapar arama tarama. Bu askerlik biter, ama, Ömür boyu hatırlanır. Zeki der ki: Dünya yalan, Sev bir güzel, sev oyalan. Şu Biga'da asker olan, Elbet bir gün akıllanır. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bildiğim insanlar
Güzel insan bilirim, Her gönülde yeri var. Önünde eğilirim, Gözümde değeri var. İyi insan bilirim, Sanatı, hüneri var. Hiçbir çağa sığmaz o, Güzel bir eseri var. Güleç insan bilirim, Şeker gibi dili var. Düşmanı dost eder o, Öpülecek eli var. Kötü insan bilirim, Kini var, kibiri var. Ne yazık ki böylesi, Ta ezelden beri var. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|