![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57963
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Alnının çatından mühürlenmiş gibi!
Ey gönlümden muhabbetin Akmasına vesile olan Has insanlar pek değerli Mana vecdiyle şakıyan Gönül süruru arkadaşlarım Hiç bilmez olur muyum Bunun için bilenmez miyim Aşkın şevkiyle nefeslenmez miyim Cenabı Hakka şükret mez miyim Benim için İnşaallah Bir rahmet telakisindeyim Kuşaklar içinden Çetin mücadelelerden Metanetin serinliğinden Mazimin ibret serüveninden Atimin şeksiz şüphesizliğinden Efendimin örneğinden Erenlerin dirliğinden Abitlerin mertliğinden Nefeslenince bunlar ne ki Sanki çanak çömlek gibi Zatı âlinizin ahengi Hoş sedası yeterde artar Allah c.c hu hali en iyi bilendir Aşk için çok yeterlidir Cenk için nefs ne günedir Bırakın bir takım nefesler Meramlarını serdetsin Umulur ki bir muvazene bulunsun Ahenkle konuşulsun Dualarımla baki selamlar Mustafa Cilasun
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ama ne olursa olsun bir daha kapı mı çalma!
Çalma ne olur bir daha gönül kapımı yar Ben çaresiz kalsam, yapayalnız olsam da Sen hiç aldırma, gözünü uyku tutmasa da Gecenin serinliğinde, şu yıldızların eşliğinde Sana çok dil döktüm, halimi perişan ettin Kederlerle erittin, dağlarda yeşertin settin Sevdaya kapalı bir benttin, sen nasıl illettin Nağmelerde dolaşan bir nefestin, esintiydin Sen güya maslahat gözettin, azimeti seçtin Ruhsata hiçbir geçit vermedin, hanif miydin? Yoksa bir yaren miydin, sen kimin nesiydin Bilinmezlerde gezen yoksa bir derviş miydin? Sen ah sen var ya sen beni hasrete serdin Sanki bir çileydin, sabrı anlamlaştıran erdin Sırlarıyla kaim serhaddın, metanettin feyzdin Sen bir ezgiydin, ağıttın, gazeldin, bir aşktın Dilim varsa da gönlüm el vermiyor bir siteme Kaldırımda sabahlasam da, rıhtıma kalsam da Martılara yem olsam da, güneşte kavrulsan da Sen yeter ki hiç bizar olma, kal kendi tercihinle Mustafa Cilasun
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ama Sen!
Farkında mısın? Hiddetlenmişsin! Cümle kuramıyordun. Aklına ne geldiyse. Öylece konuşuyordun. Dinlemek zorundayım. Yaranı anlamalıydım. Yaklaşınca yüz hatların. Öylesine gerilmişti ki, Çaresizim, dinlemeliydim. Tükenmiştin ama dinmedin! Ahengini dahi kaybetmiştin. Nezaket yoktu, kinlenmiştin. Sen, hala kendine gelmemiştin. Bir söz hakkı dahi vermiyordun. Ne olduğunu bende, anlamalıydım. Ama sen, ağlıyordun, bağırıyordun. Seni bırakamazdım, zorundaydım. Sesin dahi kısılmıştı, ama sen durmadın. Öyle bir kızmıştın ki, yorulmuyordun. Dayanamadım, önünde diz çöktüm. O zaman sen, boynuma sarılmıştın. Sevgini, kimseyle paylaşmayacağını, Sakin bir sesle, kulağıma fısıldamıştın. İşte ancak o zaman anlamıştım, seni. Oysaki ben, habersizdim, her şeyden. Mustafa Cilasun
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ama şimdi!
Arzı mekânda Hayatını idame ettiren Âdemoğlu Yaratıldığı Hilkat üzerine Hayatını idame ettirmesi Aslolandır Âdemin Sulbü ve meşrebi Sosyal ve psikolojik Bir analizi neden Gerektirir bir düşünelim Âdem Mükellef oluncaya Kadar elbette ki Bir masumiyet sahibidir Bu hakkı Kimin verdiği Tefekkür edilerek Bulunmalıdır Sabiliğin Tek cazibesi Bir emanet olarak Masum bir şefkate Muhtaç olunmasıyla Verilen merhametin İnhisarıyla bağlantılıdır Yaşamak Mutlaka bir adam olmayı Muhakkak ki gerçekleştirmez Adam Olmak için Kanaat sahibinin niyeti Cehdi idraki ve inkişafı Halde mizan tefekkürünü Mutlakıyet için ahdi gerektirir Sosyal şartlar Kapsamında var olan O an Yaşanılan mekân Çevre Fiziki alt yapı Güç ve imkânlar Tamamlayıcı unsurların En önemli göstergelerdir Bilinç Akıl bilgi muhakeme Tecrübe Neticesinde oluşan Bir idraktir Elbette icraat gerektirir İnsanların Bir düzen dâhilinde Yaşamaları için Nizam dediğimiz Disiplin ve asayiş asla İhmal edilmemesi gerekir Zira Gücün olduğu yerde Yarış ve rekabet asıldır Kabul ve ret Bilinç dâhilinde Ve görsel olduğu için Tercihlerinde Bir manada Farklı olacağı muhakkaktır Çünkü zevkler Bireyin kültürüne göre Bir anlam kazanacağından Farklılığın olacağı Kaçınılmaz olacaktır Doğruyu Bulmak için Hakikate koşmak niçin Ahir trendi kimler için Akan zaman Hangi Melallere gebedir Konuşmak halleşmek Bunun için Gerekli değil midir Yalnız Bir temel koşulu Hiç aranmayacaksa Neye mal olacağı Hesaplanmayacaksa Öğrenmek Öğretmek niyedir Rehber Akıl bilgi ve tecrübe Yalnız başına Ne kadar yeterlidir Şevk Meyil sevgi merak Elzemi şaheserdir gereklidir Bir düşünülmelidir Gayret bunun için Mutlaka olması gereken Bir illiyet sebebidir Mustafa Cilasun
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Anam ağlar, gerisi yalan!
Yaşamışlar, yaşayanlar, yaşayacaklar! Bu bedenlerin bu dünya için verildiğini bilmeliyiz. Bedenlerin tekâmülünü sağlayan hücre ve dokular acıyı bilmezler! Acı, tatlı, ekşi ve tuzlu yaşantınızda her neyi ifade ediyorsa, Neşe, sevinç, sevgi, muhabbet, kin, zan, husumet ve inat, Hüzün, elem, keder, kaygı, kuruntu ve uyuntu her ne ise, Nimet, külfet, izzet, zillet, adavet, delalet ve rahmet, Bereket, himmet, zahmet, hamaset, feraset mevhumlarını, Evvelkiler yaşamışlar, şimdi yaşayanlar, yaşayacaklar! Milleti, devleti, Rahmetten uzaklaştıranlar, Yaşamışlar, yaşayanlar, yaşayacaklar! Zahirin, ahirin, ahvalin, yaşanan bu halin meali! Kendimizde, kimliğimizde, mukallitliğimizdedir. Ağlarken, yanarken, dalarken, yaşarken hiçliğimizi görmeliyiz. Yazdıran, yaşatan, konuşturan, her halin sahibi bulunana, Hissiyatımızın katresiyle yönelmezsek, ona dönmezsek! Zahir zaten bin perişan, ahir ise hüznün nağmeleriyle temaşa ediyor. Görmüyoruz, göremiyoruz, görmek istemiyoruz… Şerre, şiddete, adavete, zillete, sessiz kalanlar… Alkış tutanlar… Yalaka olanlar… Aldatanlar… Onlara taraf olanlar… Maçlar ve stada dolanlar… Ahlaksızlıkta yarışanlar… Bunlara mekân açanlar… Mazlum, mağdur, perişan olan bu insanları ne kadar dert adindiler. Avunmayalım, kendimizi bari aldatmayalım, Hesap günü, olduğunu unutmayalım Mustafa Cilasun
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ancak seninle varım sızım kalsa da!
Artık gelmeyeceksin gelemezsin Aşkın seyrinde serinlenen hissin Hakikat karşısında gizlenen izsin Gelmeyecek gelmemi istemezsin Gel diyemezsin sen gelemeyensin İstemeyerek engellenen nadidesin Dillenen ne güzel bir şiir neşesisin Sen isteyip gelmeyen edep yârisin Sen nihayetin mızrabıyla soluyan Sazın nağmesiyle konuşan kulsun *******in dilinde şekillenen aşksın Sen bir sevdanın en güzel hazzısın Gelmesen de gelmek istemesen de Sevda sen enginliğinde ki gölgende Her bir şeyimde mana derinliğimde Seninle varım sensiz canın sızısında Mustafa Cilasun
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Andım seni derinden!
Kalbim Yine üzgün Seni andımda bak derinden Geçtim Yine şimdi Sararmış hazan bahçesinden Üzgün Ve kırılmış İnce ve ben çok kederliyken Senin Halinden uzakken Hicran sinemde baharı diliyor Aşkının Karşılığını bekliyor Umutla o bulutları seyrediyor Senin Hasretinle tükeniyor Sessizliğinde çiçekleri ekiyor Sazendeyi Bastığı perdeleri Güftenin hüzünle uzandığını Hayatı Sensiz olan canı Hissiz yaşamayı ömrün hazanı Neşemde sen Hüznümde ben soldum Kolsuz kanatsız bir hal oldum Tükenmez Yolun yolcusuyum Han duvarından umut ararım Seni yazarım Halin acizliğini anarım Hasretin devranında yanarım Ağlarım Yüreğimi bağlarım Ancak mısralarda seni anarım Mustafa Cilasun
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Anılan bir sevda!
Sen Gönlümde açan Baharın gülüsün Sen En nadide Açan bembeyaz Olan yarenimsin Sen Ger gece Rüyamda geçilen Eşiz bir nağmesin Sen Benimsin Göz bebeğimsin Sen her şeyimsin Sen şimdi Uzak diyarlarda Haliyle süzülen Nadide karanfilsin Sen Ne kadar güzel Olan bir rahmetsin Sen benim neşemsin Sen En güzel Uğraşım bestemsin Sen şiirlerimde hecesin Sen Özlemimsin Sen şefkatimsin Bir huzuru verensin Sen Kalbimin süruru Sev dağımın da Solmayan gururusun Sen aşkı Mana bütünlüğünde Gören böyle önceleyen Asudelik yaşatan serinliksin Sen Bir damlasın Sanki asmasın Sen bir sarmaşıksın Sen Aşkların Güzelini yaşatan Bu sevdanın adısın Sen Uçan kelebeklerde Uçamayan hallerde Umutların kanatlarında Sen Martıların Uğultusunda Zambakların arasında Sen Limanların merakı Hasretin ahu diyarısın Sen Gecenin açan Tüm yıldızlarda Hep vardın en yüce Rüyalarımın sayfasında Mustafa Cilasun
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Anılan günler!
Gün Doğanı göçeni yaşayanı Dün Gizemlerde kalan Her türlü yaşanmışları Hayatı Anlamlı kılma çalışmaları Sevginin, sevgilinin Anlam bütünlüğündedir Gönüllerde Neşet eden her şeyde Bahşedilen o sevgi aramak Sevgi ve sevgiliye Hasreti anlamlandırmaktır Rahmetin Membaına özlem duymaktır Sevgiden Uzak kalmış bir gönül Nefsinde Yaşadığın ateşi söndür Sevgi, sevgili Sevgilim teraneleri Kalbin değil Dilin adavetleridir Yaşanan Bir aşkın muvazenesi Can ve cananın Mahrem muhayyileyi sidir Bilimin, etiketin Apoletin seçilen şivelerin Aşinalık yoluna Dizilen şiir ve nağmelerin İhatasına adeta muhatap olduk Sevgilim Benim mahremim, gönül dilim Retlerinde seni Anlamam derhal silkelerim. Anlaşmak, Kavuşmak sevgili olmak Meğer ne kadar kolaymış Aranan aşkı hemen bulmak Tükenmeyen Cazibeler yumağı bulunmak Gerçek sevgiliye Yaşarken de hasret kalmak Eşimiz refikamız Zevcemiz, sevgilimiz mi Sevgiliyse hiddet inat Tokat, sokağa atmalar niye Mahrum etmek Geldiği eve göndermek Her zaman Sevgili kalmayı başarmak Muhabbet Ve şefkate kucak açmak Onların verildiği Kaynağı kalp ile kucaklamaktır Mustafa Cilasun
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Anlamadan asla sevme beni!
Bir gün kalbinden silip atacaksan Dert içinde coşturup kaçacaksan Hicranın sayfalarını artıracaksan, Hazanın solmuşluğuna katacaksan… Gözyaşlarımda tufanı hatırlatırsan, Düşlerime ürpertileri davet edersen, Naz için aşkın güftesini yapacaksam, Ömrü şevkinde hasrete uzanacaksam… Canımda bezdirip illet ettireceksen, Nedamet içinde zilleti yaşatacaksan, Kıskanıp kör kuyuda sabahlatacaksan, Ölmeden, ölüm için niyaz ettireceksen… Nisa ikliminden azade olup şakıyacaksan, Edebi halinde ar içinde bulunmayacaksan, Özeli muhafaza etmeden durmayacaksan, Lafazanlık adına durmadan bıktıracaksan… Sevmenin güzelliğine vasıl olmadan anarsan, Aşkın ikliminde kalbinde kuraklığı yaşarsan, Zahirim için ülfeti hiç bilmeden koşacaksan, Sevme beni, hasretme ünsiyetin çeşitliliğini… Mustafa Cilasun
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|