![]() |
![]() |
#41 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Anamın Mektubu
Mektup geldi gurbet ele anamdan... “çok gittin be oğul, gel” diye yazmış. “Bir an huzur bulamadım yaramdan; Dertlerim çağlayan sel” diye, yazmış. “Bilemezsin seni özledim ne çok! Hasretin sinemi yaralayan ok! Gelirim demiştin, hiçbir haber yok! Hiç değilse haber sal” diye yazmış. Anlarsan halimi ederim beyan... Yarasın içimde daim kanayan... Dayanamam, deme, sabreyle, dayan! “Anladım, çıkmaz bu yol,” diye yazmış. “Geçti ömür bitmez, azap çileyle... İş başa ermedi kinle, hileyle... Kimi günahını sattı kileyle... Kimi de mümin kul,” diye yazmış. “Kolay kolay belli etmez rengini... Yüze güler, içten kurar fendini... İnsanoğlu en çok sever kendini.... “Dikkat et: aldatır, dil” diye yazmış. “Unut çocuklukta kurduğun düşü... Alınteri yemeklerin en hoşu... Hayat menziline ermeyen koşu... Ömürse; derilmeyen gül,” diye yazmış. “Nasıl olur deme, oluyor işte! Tırnağın kazancı eriyor dişte! Kaybetme kendini olmayan düşte... Ara saadeti, bul” diye yazmış. “Kötü işte, eğri yolda didinme! Tanı, tutmayanı sırdaş edinme! Çiğ süt emmiş, insana çok güvenme Dost kim, düşman kim, bil diye yazmış? “Harabe, vatanda güzel her yerimiz... Ne ölümüz rahat, ne de dirimiz... Vurdumduymazlık, hiç çıkmaz kirimiz... Gözlere serpilmiş kül,” diye yazmış. “Zengin bilmez fukaranın halinden... Emer tüm kanını, gelse elinden... Kendini koru bunların şerrinden... Haklıysa, güçsüzle ol” diye yazmış. “Dünya fani hiç kimseyi kondurmaz... Dert bindiği dalı yıkar, ondurmaz... Bedavaya bala kimse bandırmaz... Zehir olmasın ha, bal” diye yazmış. “Açgözlünün gözü tatlı aşında... Akbaba misali döner başında... Bir karar ver, iyi düşün, taşın da... Toplama sonradan nal,” diye yazmış. “Herkes düşer rızık için yollara... Kimi satılır it gibi yallara... Kimi de kul olur, adi kullara... Olanlardan ibret al” diye yazmış. “Sözlerim altındır, yabana atma! Haksızın elinden ölsen de tutma! Helal kazancına haramı katma! Haram yeme de tek, öl” diye yazmış. “Olur, evin, yurdun inan ki viran... Her yüze güleni sanırsan yâran... Önderin Muhammed, ışığın Kuran... Bozulma hep öyle kal” diye yazmış. “Bak oğul, sen sen ol! doğrudan şaşma! Düz de olsa kötü yolundan aşma! Meçhulse, menzile nafile koşma... Gülmesin haline el,” diye yazmış.
![]() |
#42 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Anne Adlı Biri Varmış
Ben annemi tanımadım, Annemde beni… İmrendim, hattâ kıskandım çok kez ana kucağında mışıl mışıl uyuyan bebekleri. Büyük bir zevkmiş, Yatamadım bir kez bile ana sıcağında. Anneyi… Anne sevgisini… Gözlerden, sözlerden öğrendim. Üşüdüğüm zaman iliklerime kadar üşüdüm annesiz… Özlediğim zaman kemiklerime kadar özledim! Ne kadar çok isterdim ninni dinlemeyi Uzanıp yatarken her akşam ana kucağında… Ne saçımı okşayabildi Ne bakabildi gözlerime Ağladığım zaman ne silebildi gözyaşımı Üzüldüğümde ne okşayabildi başımı Ne oynayabildim yüzüyle tırmalayarak Ne ellerimden tuttu Ne ortak olabildi sevincime, kederime Ama kendini bende unuttu Sindiği ondan her yerime Ne uçabildim sevecen sesiyle, göklere Ne kadar isterdim ah! Hem de ne kadar Sevinmeyi… Mutlu olmayı şefkatli birkaç sözüyle… Isınmayı ılık nefesiyle… Derler ki: anne toprak gibi hoşgörülü Güneş gibi sımsıcak, Gece misali sırdaş. Derler ki: anne en cömert, en fedâkar Derler ki: ana görgülü Her yere gidilebilecek arkadaş Candan içeri candan yoldaş… Ben annemi Hiç görmedim Annemse beni Dediler… Yaşama nedeni Bir ayrılık hikâyesi anlattılar hep Dinledim gözlerim dolu dolu Ne ben koklayabildim annemi Ne de o oğlunu… Toprağı özler gibi özlüyorum Baharı bekler gibi bekliyorum Gelmeyeceğini ve olmayacağını bile bile Ümidimi dualarıma gözyaşlarıma yüklüyorum. Anne! Ah anne! Seni herkesten çok seviyorum Ellerimden tutsan Sırdaşım olsan Beni avutsan Sarsan bitimsiz sevgine Karışsam seninle sevginin sevincin her rengine O kadar ihtiyacım var ki anlatamam Sensiz o kadar anlamsız ki yaşamam Gelip de bir sarılsan ne olur! Küçükken okşayıp, öpemediğin Şu koskoca bebeğine.
![]() |
#43 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() AntikaBir Mabed
Mânâ erlerinin dem sürdüğü zamanlardan… Geçmişi bugünlere taşıyan, limanlardan… Bir mâbet ki; benzersiz, ebediyyen kıblegâh! İbâdet edenlerin ruhları olur âğah. Konan her taş, her candan, sanki bir parça taşır… İhtişâmına dalan hayran gözler kamaşır. Her yerinde gözyaşı, alın teri izleri… Enfes râyiha gibi doldurur genizleri… Esrârengiz havası bakışları mest eder… Kıraçlaşmış kâlpleri muhabbetle dost eder. Yollar oradan gider, mâveraya, arayan! Gül yolun sancısını iliklerinde duyan! Kim var ise; göz, kâlp, söz yönelir umut ile… Fırsat arar huzura her açıdan kabule. Açıldıkça Mevla’ya eller umut dolarak… Boşalır gönüllere rahmet, ikram olarak! İlk yapıldığı gün gibi ayakta, dimdik durur… Bir heybet, bir âsâlet; içinde coşar şuur. Seyreder şaşkın gözler bu muhteşem eseri… Bu eser ki; mâzinin nesillere Kevseri.
![]() |
#44 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Arz-ı hâl
İnanın ki hâlimi beter etti ölmekten Bana bir şeyler oldu, hep onu düşünmekten. Eridi tunç benliğim, hayaller kura kura His kaynağım kurudu, hislerimi gömmekten. Mânevim çöle döndü, lâl oldu bülbül dilim İsimleri unuttum, ismini söylemekten. Anlatamam kimseye, öylesine bir dert ki Sanmam büyük dert yoktur, böylesine sevmekten. Beklerim ilgisini, yüreğim delik, deşik Tek sevmesin, korkarım, büsbütün kaybetmekten. İçim, dışım her şeyim onun ile dopdolu Pervâneleri geçtim, etrafında dönmekten. Elde değil, bilmeden düştüm bu çılgın sele Sürüklüyor peşinden, korkuyorum gitmekten. Ne kadar inlese de, duymaz nâlan kalbimi Şifasız hastasıyım, özlemini çekmekten. Bir yanlış eylemiyle yıkılır hayâllerim Sevmiyorsa söylese, tükendim yaş dökmekten. Düştüğüm yol dönüşü asla olmayan bir yol Anlatamam bir türlü, korkum red edilmekten. Arz-ı hâlim bu, o da arz etse bir hâlini Kahrolur, mahvolurum ona acı vermekten. İnlerim özlemiyle, boşluk yutar sesimi Duymaz, usandım artık, ağlayıp, inlemekten.
![]() |
#45 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk Deryası
Aşk denen sonsuz deryaya Düştüm ama çıkamadım Ayrılığın surlarını Ne yaptıysam yıkamadım. Her şeye rüya dediler Aşkıma riya dediler Böyledir dünya dediler Coştum ama akamadım. Etti beni benden azil Oldum el-aleme rezil İndi yüreğime nüzul Gayra dönüp bakamadım. Göründü hüsnü, gözüme İsmi dolandı sözüme Düştü bir ateş özüme Yandım ama yakamadım. Doldu sineme sel olup Sinem vahasız çöl olup Açıldı, gonca gül olup Gül oldum gül kokamadım. Leyla misali aradım Divaneye çıktı adım Kavuşmaktı tek muradım Bir türlü kavuşamadım. Bakın, perişan haline Düşmüş ayrılık eline Şu perişanın dili ne? Der, canansız yapamadım.
![]() |
#46 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk ve Aşık!
Aşk hâzinede som, sırdan cevherdi Gözlerden sessizce gönüle girdi Özlem güllerini sevgiyle derdi Âşıklar bağında kemâle erdi. Sormayın bilemez, çekmemiş derdi Darası cürmünden ağırmış derdin. Korkmalı cesurlar her zaman Hak'tan Emri tutan kurtulurmuş helaktan Temel muhabbetten, çatı topraktan Yaratmış Yaradan her şeyi yoktan. Nâmerdin hedefi etse de merdi Mekânı yüksekmiş nâmertten merdin. Sızlayan yaralı bağırmış bağır! Korkuya cesurlar sağırmış sağır! Sevdânın sıkleti ağırmış ağır! Dayanamazmış hiç ariyet bağır. Kim ki ayrılığın gönüllü ferdi Mevkisi kâlplerdir, bilin o ferdin. Çâre sığınakmış çâresiz dile Çilekeşe ballı kaymakmış çile Varmış aşılmaz her dağa vesile Yolcular olursa yollara köle. Kim ki yâri için canını verdi Yar diyebilir mi niye can verdin? Ayrılık dağlarda erimeyen kar Hiç batmayan güneş yüreklerde yâr Aldanmayın, elde değil ihtiyar Aşk ile tutuşan her dem bahtiyar Aşk olursa âşıkların her virdi Reddeder mi aşkı sahibi virdin? Sormayın bilemez, çekmemiş derdi Darası cürmünden ağırmış derdin. Nâmerdin hedefi eylemiş merdi Mekânı yüksekmiş nâmertten merdin. Kim ki ayrılığın gönüllü ferdi Mevkisi kâlplerdir, bilin o ferdin. Kim ki yâri için canını verdi Yari der mi hiç, niye can verdin? Aşk olursa âşıkların her virdi Reddeder mi aşkı sahibi virdin?
![]() |
#47 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk!
Ne okunur, ne yazılır... Aşk öyle bir hitaptır ki! Ne silinir, ne kazılır... Aşk öyle bir kitaptır ki! Ölüleri diriltir aşk! Dirileri delirtir aşk! Düşmesin bir taş yüreğe... Yavaş yavaş eritir aşk! Derttir, derman bildirmez aşk! Çektirir de öldürmez aşk! Hasret ile örülürse... Ağlatır da güldürmez aşk! Bâzen bir gözde bakış aşk! Bâzen bir sözde yakış aşk! Bâzen bir gülüş, edâdır... Bâzen bir gizli akış aşk! Öyle bir kitaptır ki Aşk! Çok yazılır...Çok okunur... Sihirli hitaptır ki aşk! Acemilere dokunur...
![]() |
#48 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Atatürk! Şikayet
Bıraktığın ilkeler sinsi sinsi çiğnendi… Zayıflar tepelendi, güçlülerse gönendi… Kim giderse yolundan hilelerle önlendi… Tutunacak bir dalı kalmadı bu milletin; Peşkeş çekildi Atam! soysuzlara devletin! Yanşamaktadır ülken, acılar dolu şoku… Her tarafını sardı, görülmemiş pis koku… Bozuldu, hiç bozulmaz dediğin, temiz doku… Çıkarıcılar dilinden düşmez bir ân gayretin; Peşkeş çekildi Atam! hırsızlara devletin! İhânet edip fitne tohumları ektiler; Yalakalar, yağcılar önünde diz çöktüler; Hatıranı yâd için kafaları çektiler… Adı çağdaşlık oldu, rezâletle işretin; Peşkeş çekildi Atam! sarhoşlara devletin! Kandırdılar yalanla, dolanla insanları… Yasak koyup, deldiler, istedikçe canları… İnsafsızların tunçtan, mermerden vicdanları… Biteceği yok inan! Zulüm ile zulmetin; Peşkeş çekildi Atam! zorbalara devletin! Emperyalist uşaklar, demir atmış devlete… Tutmuş köşe başların ya eşkıya, ya çete… Atılmış öz değerler, çöp misali, sepete… Çapulcular ne adın koydular, ne servetin; Peşkeş çekildi Atam! arsızlara devletin! Uşaklığı süsleyip bey diye yutturdular… Maskelere bürünmüş iblisi tutturdular… İstiklal savaşını hepten unutturdular… Olmak, hiç mümkün değil; güven içinde, metin; Peşkeş çekildi Atam! kansızlara devletin! Oynar kaderimizle; cambazlar, hokkabazlar… Eğlence zevk, sefâda; halkı umursamazlar… Yobazlığı da perde eyleyerek yobazlar. Kan kaybeder, günbegün îtibarın, heybetin; Peşkeş çekildi Atam! soysuzlara devletin! Boşunaymış yazık ki, yedi düvelle harbin… Yüzsüz, dalkavuklarla dolup taşmakta kabrin… O kadar çok ki seni istismar eden hâin… İstismar edildikçe kan kaybeder kıymetin; Peşkeş çekildi Atam! yolsuzlara devletin! Devrimlerin süslendi şüpheli evrimlerle Ah bir görsen! kol kola, kimler can dost, kimlerle? Balık arayan pek çok oltasında yemlerle…. Yaşasaydın, yetmezdi soysuzlara kuvvetin; Peşkeş çekildi Atam! kansızlara devletin! Akbabalar devletin burçlarına üşüşmüş, Tepeden al tırnağa nesi varsa bölüşmüş, Kurduğun Cumhuriyet dukalığa dönüşmüş, Yapılan töhmetlerden taştı sabrı herkesin; Peşkeş çekildi Atam! zorbalara devletin! Tüm baskılar, dayatma, sadece çıkar için? Kaynamaya başladı memleket için için… Bir akıllı yok, sorsun, bu yapılanlar niçin? Bilinmekte, bu hâlden, menfaati var kimin? Peşkeş çekildi Atam! hırsızlara devletin! Şimşekler kıskandıran has neslin yerde şimdi… Tutuldu her birisi, bir çılgın derde şimdi… İstikbâl ayak altı, ikbâl göklerde şimdi… Gençlik esiri oldu; ya içki, ya şehvetin; Peşkeş çekildi Atam! serkeşlere devletin! Beynimizde ötmekte köleliğin çanları… Akmakta oluk oluk mâsumların kanları… Ne kadar vurdumduymaz, görsen bir insanları Yapılıyor ölçüsüz, rezil dillerce methin; Peşkeş çekildi Atam! cahillere devletin! Ülkeni çevirdiler yola yola bir kuşa Yolunu döndürdüler aşılmayan yokuşa Emanetin kaldı vah! Ya hırsız, ya berduşa Asılır, göstermelik; her duvara bir resmin; Peşkeş çekildi Atam! sapıklara devletin! Hümanist tekerleme, şablonları görseydin... Umutları yok eden balonları görseydin... Vaatleri değil de, olanları görseydin... Kat kat artardı inan, tiksintin ve nefretin; Peşkeş çekildi Atam! ruhsuzlara devletin! Batılılaşmak hayâl, kalkınmak kısır masal; Yanlışları yapanlar, görür, gösterir hayâl; İnan ki bu akılla, zor özlenen istikbâl; Öde, öde; miktarı belli değil diyetin; Peşkeş çekildi Atam! ruhsuzlara devletin! Ruhun şad olsun Atam! rahat uyu yerinde; Tepinirken gâfiller, keyifle üzerinde… Sızlar yaralarımız dokundukça, derinde; Artık anladı millet, âkıbeti çok çetin; Peşkeş çekildi Atam! zorbalara devletin!
![]() |
#49 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayaz Duygular
Beklerim tetikte, dikkatim seste Her tarafta kar, kış; duygular ayaz. Seslenir uzaktan bir buruk beste Bakışları sarar renkler, bembeyaz. Karlı duyguların acıdan rengi Umutlar kavurur gözyaşlarını! .. Unutmayın dengedeki âhengi? .. Kimse ağlatamaz dağ başlarını! .. Su ateştir, ateş suya hükümlü… Kara topraktandır, yüzü, her gülün! .. Olmayan yok nimetine yükümlü… Eğriliği, ceremesi virgülün! ...
![]() |
#50 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayna
Bu ayna yalan söylüyor Bu yüz yüzün olmamalı Canında sevgi ölüyor Bu yüz hüzün dolmamalı. Baskında kalmış limanın Emziği sevdâ zamanın Çile dikişi yamanın Çilekeş hiç bilmemeli… Kimse anlamaz huyunu Bitmez acının oyunu Köz öğütür gül suyunu Gül bundan hiç yılmamalı… Paramparça şu göz sözde Umut kordan yağmur gözde Acı resmedilen yüzde Ağlayanlar gülmemeli… Yalnızlık bitmez buruntu Canın gölgesi kuruntu Sevgi özlemlerde tutu Dertler aslâ bulmamalı… Bu ayna bir can aynası Bakanın depreşir yası Kavuşmak olan, sevdâsı Aynada çok kalmamalı.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|