![]() |
![]() |
#41 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57908
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Firari Sevdam
Baykuşa eş oldum karanlıklarda, Arkamda uçurum, önümde duvar! Yıllar yılı kovdu kuraklıklarda, “ Su” diye inlerdi namus ile ar! Köy deyip geçmeyin anımız orda Anamız, babamız, canımız orda Bir yitik sevdalı yanımız orda Orda mutluluğun gözyaşları var. Orada başladı en ilk sevdamız. Orada konuldu göbek adımız Orada yeşerdi milli davamız Şimdi gönül kırgın, şimdi yürek dar. Çok şey hayal kurdum, azı yaşadım Mutluluğu bazı bazı yaşadım Orda her sevdayı, nazı yaşadım Dudağımda sitem, dilimde ikrar Orada uyuyan uykusuzluğum Orada başladı ilk susuzluğum Orda çile deste, dert boğum boğum Bir kahır yumağı, hep beni boğar. Orda yalınayak teptiğim toprak Güneşleri çalan kördüğüm toprak Çatlak dudaklarla öptüğüm toprak Ben ona giderim, o bana uyar. Sevdalar yitirdi sevdalığını Orada unuttu balık ağını İstali tepesi, garuş dağını Düşündükçe yüreğime kar yağar. Orda suçlu sevdaları akladım, Hoyrat esen yelden bile sakladım. Baharı yokladım, güzü kokladım, Anam orda tek keçiden süt sağar. Gerçekler orada düşlerde nadan Bu gönül vatandan, bu baş beladan Hovarda hayaller dönmez sıladan Şu firari güneş ne zaman doğar?
![]() |
#42 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() *Gel Artık!
Özel sevdiğini söyleyen güzel Çatlamakta sabır taşı gel artık! Güz sonu bağlarım dökmede gazel Alev aldı yürek başı gel artık! Yollar ki, yolcuyu menzile itmez Canımı salarım canana gitmez Hayatım zemheri güneş kâr etmez Sel eyledim gözüm yaşı gel artık Yaylada bacanın tüttüğü kadar Çobanın kuzuyu güttüğü kadar Bir busenin mutlu ettiği kadar Mutlu etmez ekmek aşı gel artık Dostum can her şeyi bilmiş olmalı Bu gün de ağlamış gülmüş olmalı Vuslatın zamanı gelmiş olmalı Ağarmakta kara kaşı gel artık Desteksiz atılan sözden değildir. Bilirim, dediğin özden değildir Aşkın yürektendir, yüzden değildir Yıldız gözler artık şaşı gel artık İnsanlığı diktim yol ortasına Herkes öldü diye düşer yasına Sen ki, tükürürsün şerbet tasına Ben ki, yaşıyorum kışı gel artık
![]() |
#43 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Gel Beni Kınama! !
Bu ne salim yürek sevdiğim hatun Her niyeti halis, yüreği bütün Vesvese üzümün, kuruntu dutun Aldırma dildeki saçmaya balam Gel beni kınama kurbanın olam. Doğduğumdan beri yayayım gülüm Yalan söylüyorsam kurusun dilim Dostu kırar isem koy alsın ölüm Sevgiler az gelir uçmaya balam Gel beni kınama kurbanın olam. Bazıları beni bal ehli görür Bende ki ben beni zûl ehli görür Halden anlamazlar hâl ehli görür Özenmişim ışık saçmaya balam Gel beni kınama kurbanın olam. Ne bilir burunsuz leylak kokusu O kokunun ipektendir dokusu Ağrılı belinde katran yakısı Elvermez sırrımı açmaya balam Gel beni kınama kurbanın olam. Resmimi yollasam işe yaramaz Hayalimi salsam düşe yaramaz Kaleliyi dersen haşâ yaramaz Bacaklar tutmuyor kaçmaya balam Gel beni kınama kurbanın olam.
![]() |
#44 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Geliyorum Can…
Sevgin acım, sızın sızım Bak seraba boşuna can Sanırsın ki vefasızım Çabam heba, boşuna can Sağa bakın, sola bakın Dost iline varış yakın Unutulmaz deme sakın Gayret, çaba boşuna can! Kurtlar kuzuyu güdeli Kuzucuklar oldu deli Kaç yıl oldu sen gideli Dost akraba boşuna can! Kabul ettim, senin dostun Bendeki dost benden üstün Bana ise bütün kastın? Annen baban boşuna can! Özledim can, çok özledim Gelir diye çok gözledim Bunu herkesten gizledim Mert maraba boşuna can! Geliyorum bekle gülüm Kanda olsa iki elim Ucunda olsa da ölüm Çölde aba boşuna can!
![]() |
#45 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Genelleme...
Beni takip etme, kaybolmuşum ben Geriye dönemem, belirsiz emen Arkam dalavere, kırk türlü dümen Önde çaresizlik, gidemem hemen. …………………………………… Ben nasıl giderim yüzüm karalı Utanırım, arlanırım gidemem Telli mektup yazdım olmaz oralı Sırrımı aleme ayan edemem. …………………………………… Ebedi dünyanın kapılarını Araladım çağırmadın gireyim Gezdim şu harabe yapılarını Koymadı ki muksuduma ereyim …………………………………... Vefasızda nazlar gördüm utandım. Yüzü kızarmıyor uzak ol ondan Başı bağlı kızlar gördüm utandım! Başını bıraktım bakınca sondan …………………………………… Kurtlar kocayınca köpek üreğen Olur diyorlardı inanmıyordum! Ahmak derya diye tecenle leğen Bulur diyorlardı inanmıyordum! …………………………………… Senin gönlün sultan, neylersin tacı Gönlünün gülleri solmasın gülüm. Hep sana imrensin kardeşle bacı Bu sevdayı asla bulmasın ölüm...
![]() |
#46 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Gidersen
Sakın ha! sevgili bırakıp bizi Gidersen sözünde duran bulunmaz Yüreğime koydun ateşi, közü Gidersen rüyamı yoran bulunmaz Gönülde kendini bilsin bilmesin İsterse beklenen yardım gelmesin Yetsin diyelim de düşman gülmesin Gidersen halimi soran bulunmaz Sevgi umulmadık kapıyı açar Çil keklik kayada zamansız uçar Atlarım sahipsiz, atlarım naçar Gidersen yaramı saran bulunmaz Günahkâr sağ ile küfürbaz solu Yan yana getiren kaybeder yolu Yürek ki; muhabbet, sevgiyle dolu Gidersen gönle taht kuran bulunmaz Uzaktan seslerim canan uyanmaz İki sözcük ile boya boyanmaz Sevgili, sevmeye yürek dayanmaz Gidersen bu gönle varan bulunmaz Yanar mıyım bilişlerin olmasa? Beklenmedik gelişlerin olmasa. Sever miyim gülüşlerin olmasa? Gidersen sevgili, yaran bulunmaz Benlikleri birer birer budadın Direkler üstünde mahyadır adın Mavi gözyaşının sembolü kadın Gidersen mutluluk bir an bulunmaz
![]() |
#47 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Gizli
İlmin ışığını bütün cihana Gayret et, üşenme yay gizli gizli Fazilet köşkünü yeğleyip hana Yıldızlar içinde ay gizli gizli Şairler içinde bana gülerim Sıkı dokur, seyrek seyrek elerim Kadından, kızandan özür dilerim Sana sitemimdir duy gizli gizli Kalkmanın zamanı, işsizler hâşâ Oturmuş da ahkâm kesiyor boşa Uzattım, yaz dedim, bomboş bu başa Yazdığın dizeyi say gizli gizli Sanırlar ki ben de bişe tutarım Her yandan yazları kışa tutarım Gelmezsen bir haçlı paşa tutarım Gönülden gönüle kay gizli gizli Düşüncem gönlümde çınar gibidir Bazı sözler beni kınar gibidir Ağlatma gözyaşım pınar gibidir Bazen de delice çay gizli gizli Olduğundan fazla görünmektense Eller yükselirken sürünmektense Büyüklük pozuna bürünmektense Nasihati başa koy gizli gizli
![]() |
#48 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Görürsün…
Kılıç ham demirden olmaz mı Dursun? Hele kıvamını bulsun görürsün! Kalpler Allah desin, davullar vursun, Yiğitler meydana dolsun görürsün! Gönlün yaralansın eleme değmez Bir kurt bin çakala asla baş eğmez Belki şu an toplar menzili döğmez İstiklale halel gelsin görürsün! Bazı zamanlarda alim susan da Cahil fırsat bilip, zehir kusan da Türküler, ağıtlar her şey o anda Değişir, bir rüzgar olsun görürsün! Bu ülkede neyin var ki be Dursun (!) Vatansızın dimağında bir ursun Mal kimin, mülk kimin, kim kime sorsun Kart horozun benzi solsun görürsün! Ceddi inkâr ne ki sövmese bari Vatan düşmanını övmese bari Dili yaralıyor, sevmese bari Hele anasını bilsin görürsün. Yollara bin türlü engeli koysun Asrın çakalları gözünü oysun Sözlerini sağır zalimler duysun Kör şeytan kahrından ölsün görürsün Ev ev, sokak sokak, kasaba, il il Çoğumuz gerçekten haberdar değil Mazluma hadi be.. Zengine eğil Milletim gözünü silsin görürsün Dursun Elmas’ın “Sonumuz 'Vah Vah'a Kaldı...” Şiirine Cevaptır.
![]() |
#49 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Gözlerin Karınca İzinde Kala!
Canım boğazımda sevgili dostum Seni arıyorum, nerelerdesin? Ne hikmetse bu gün hayata küstüm Hangi suya muhtaç derelerdesin? Görmez misin? Erciyes’in karını Akçay’da unutmuş namus, arını Aras’a yüklemiş arzularını! Ulaşılması zor yörelerdesin… Hasretle Hazar’a akıyor Aras Talihi bohçala dut dalına as Anasının bahtı kızına miras Zamansız aşınmış sürelerdesin… Baharın kara kış olmasın sakın Kem talihin seni bulmasın sakın Dikkat et bu güle. solmasın sakın Hakikate inat törelerdesin! ! ! Muradın karganın gözünde kala Ahirin sarhoşun sözünde kala Gözlerin karınca izinde kala Hala boşalmakta firelerdesin… Arzu zıbınıyla sararım seni Hayal kuşlarına sorarım seni Gönül fincanımda ararım seni Sense güney yarım kürelerdesin!
![]() |
#50 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Gülçiçek...
Merhaba Gülçiçek Selamaleyküm. Selamımı beğenirsen al işte. Dünden daha ağır bugünkü yüküm Ben sormadan cevabını sal işte! Meşveret kur kirişteki ok gibi Duygu olsun maslaktaki ak gibi Yakacaksa yaksın seni hak gibi Nihayeti sunduğumuz bal işte! Bu ne hal ki yaratana götürmez Hangi yük ki beni yiyip bitirmez Bir sevda ki kulu hakta yitirmez Biraz düşün Ummanlara dal işte! Nasibi ne ise bulduğun odur, Alnındaki yazı olduğun odur Kısmetin ne ise dolduğun odur İstiyorsan bu minvalde kal işte! Kızı babasına kulak asmaz mı? Asmazsa babası kıza küsmez mi? Meltem olan serin serin esmez mi? Sözümdeki inceliği bul işte! Aldanma sakın ha dünya demine Hata yapar düşürmez mi yemine? Gönlünü bağla sen ehl-i emine Hak üzere olanlardan ol işte! Gaflette döner mi zulmetler nura Gönülsüzüm söyletmeyin bu sıra Niyet Beytullah'sa, hedefse Hıra Gönül sende, gözde senin, yol işte!
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|