![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57912
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bakma, Utanıyorum
Ne var? Ne bakıyorsun? Hiç mi ağlayan adam görmedin? Tamam... Belki; Ağlarken ıslanan sakalı... Kıpkırmızı olan mavi gözlerinin etrafı... Ve bağırarak hıçkıran birini... Ben de görmedim... Olsun! Gene de bakma! Utanıyorum...
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bana Bana (Koy Başını)
Dilin dönmez olursa lâl Koy başını bana bana Ağlamadan geçmez bu hâl Dök yaşını bana bana Figân ile aşılmaz kış Bitmez her gün gördüğüm düş Eyler isem hayırsız iş Çat kaşını bana bana Çâresiz kalırsam darda Donar gönlüm kışta kardaü Tut beni düşmeden yarda Ger döşünü bana bana Ayhanım aç yine gama olsa üstüm başım yama Yüzbin formül bilmem ama Sor beşini bana bana
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bana da Uyar
Şiir yazarken kökler, gövde için Hikâyeler yazarken güller, bülbüller için Dilekçe yazarken babam muhtara, tapu için Mektup yazıyormuş ak sakallı dedeye nişanlım... Şikâyet ediyormuş ilgisizliğimi Bahâne ediyormuş bilgisizliğimi Dedim ki ona, çöple toprağa A harfleri çizerek; Yaz ey yâr, ...........bana da uyar...
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Başka Çâre Bul Kendine
Benden sana fayda gelmez Başka çâre bul kendine Kimse sen için dağ delmez Başka çâre bul kendine Dağlar sana yol verir mi Gün doğmadan kar erir mi Yârdan uzak göz görür mü Başka çâre bul kendine İstemem duymak adını Yanmaz, yakma aşk odu'nu Ayhan'dan kes umudunu Başka çâre bul kendine
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Başörtüsü
Yakındır kurtuluşun, ağlama sil yaşını Bir tutam demokrata satılan başörtüsü Donatır yıldız ile, bacımın dik başını Pis ellerce yırtılıp atılan başörtüsü Kadrini bilenlerin, sevinci tasasıdır Mü'minlerin onuru, zâlimin paspasıdır Koskoca bir ümmetin yüreğinde yasıdır Harcolup gözyaşına katılan başörtüsü İmandır tırpanımız, cennettir harmanımız Koşarız katlimize, olsa da fermânımız Helâl eyle hakkını, biterse dermânımız Ey kaşları hiddetle çatılan başörtüsü
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bayram Gibi Bir Arz
Ses gelmez sabahlara inat En güzel ân ile başlayan Ve en güzel söz ile biten bir güneşe Bakarken parlar En güzel ve en yakışıklı hâlimiz Bu zamandır aslında Bayram gibi bir arz Hâl-i mîran gibi bir tarz Ve gün gibi farz İki rekât sonra doğacak güneşe andolsun ki Her ânımız bayram olur Onun güneşinden kaçmadıkça Vurur gölgelerimiz Uhud eteklerine Ayhan Yavuz Açıkgöz
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bâzen Aklıma Geliyorsun - Gelme
Sakladığım gözyaşlarımı Damla damla döküyorum hergün Ödüm kopuyor bitecek diye Sen gelmeden Aklıma geliyorsun zamansız Gelme Ya yanıma gel, ya aklımdan da git Sevgi yok Aşk yok Mutluluk yok Hepsi, aptal âşıkların uydurduğu şeyler Varsa yoksa, SEN varsın Senin de adın yok Son dört damla gözyaşı Her güne bir damla desen Son dört gün Gel artık Aklıma değil Yanıma
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beden Değil mi?
Nedensiz diyorlar akan yaşıma Söyle yar ağlamak neden değil mi Sen beni bıraktın yalnız başıma Kalanı kahreden giden değil mi Ayhan'ım delindi heybet yeleğim Çoktandır duvara kondu eleğim Zannetme dünyâyı yıkar bileğim Varlığım bir kuru beden değil mi
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beklerim Tekrar Ölümü
Bilindi sırlarım, edildi ifşâ Sır saklamak haddim değildir hâşâ Korkarım görünmez gözden kulaktan Halkoldum nihâyet sâfî alâktan Söylemek lâzımdır gayri derdimi Neden mi terk ettim kendi yurdumu Anlatayım hâli, kalmasın bende Denmeyen kelâmlar çürür bedende Bir parça toprağa kinlendim önce Boşa mı gidecek servetim onca Korkuttu saçımın beyazı beni Gördüm ki çizgiler kaplamış teni Telâşa kapıldım yalnız anlarda Sarsıldı bedenim son zamanlarda Ne yemek ne içmek vermiyor keyif Her günüm üzüntü, isyân ve hâyıf Acabâ bu ömrü kim verdi bana Ve şimdi nedendir göz koydu cana Almasa olmaz mı yaşasam biraz Çıkmasa yıllarca keder ve maraz Koynumda onlarca kadınım olsa Kadehe en güzel içkiler dolsa Bilmesem ne zaman gelecek ölüm Ölümü bilmek ne faydasız ilim “Of” dedim âniden kalbimi tutup Bekledim sessizce sırtüstü yatıp Görmüyor gözlerim olan biteni Bir bilsem beni bu derde iteni Anladım, son nefes bu aldıklarım Aklımdan çekildi tüm bildiklerim Kalbime saplanan ağrılar arttı Gözümü desensiz bir perde örttü Hislerim yalnızca acı ve merak Susadım, görmedim böyle bir kurak Ağzımdan birden bir “of” daha çıktı Ölmedim bilincim hâlâ açıktı Acabâ kaç asır geçti aradan Bin kalbur su gelir kanlı dereden Yalnızdım kimseler yoktu yanımda Sâdece zâlim bir sızı canımda Bağırsam gitmezdi sesim uzağa Anladım düşmüştüm zor bir tuzağa Dişimle sıkmaktan kopmuştu dilim Sanırım bitiyor, başladı filim; Onyedi yaşında gördüm kendimi Yıkamaz sanmıştım kimse bendimi Dizimde yatıyor zavallı anam Demiştim “anacım, sen dur ben yanam” Olmadı, son nefes verdi dizimde Dünyânın yarısı öldü gözümde Ölmeden dudağı bir aralandı Oğlunu, canını Azrâil sandı “Hoş geldin” diyerek tuttu elimi Sıktı ve bıraktı, kırdı dalımı Ah işte bir başka şerit geçiyor Gözlerim kızımı zar zor seçiyor Elime veriyor doktor kızımı Eliyle tutuyor Yeldâ yüzümü Minicik yüreği pıt pıt atıyor Orada kocaman bir dağ yatıyor Bir sene sonunda kızım da öldü Öleli sanırım yirmi yıl oldu Ter aktı yüzümden mâvi kilime Nasıl da dalmıştım oysa filime Ölmeden gelmişti anam ve kızım Okşadı yüzümü dedi; “Ey kuzum Yanımda torunum, korkma mutluyuz Burada gerçekle, hakla kutluyuz Bilirsin Yeldâ’yı, günahsız öldü Dünyâyı bilmedi, burada güldü Ben ise Allâh’tan dilemiştim af Ölürken demedim bir kez bile of Bak şimdi rûhumuz mutlu burada Seninmiş nasîb-i olmak sırada” Vuruldum beynimden bu hayâl ile Hâlbu ki tövbe hiç gelmedi dile Sanırım anladım neden bu acı Çıkardım başımdan dünyâlık tâcı Dedim ki; “Allâhım tövbeler olsun Dokun ki yüreğim nûr ile dolsun Ey habîb ben nasıl bir aptalmışım Dünyânın malına âşık kalmışım Aklıma gelmedi hiç böyle bir gün Hiç fayda vermiyor bugün şân ve ün Alırsan cânımı etme beni zâ’y Affetmezsen beni vay hâlime vay” Gevşedi ellerim kalbimi tutan Ya ölüm, ya yaşam bu hissi yutan Gelmiştim saatler sonra kendime Anlatsam bu garip hâleti kime Acabâ ölseydim o dakîkada Cennet mi sarardı ateş mi ya da Yurdumdu belki de ateşin dibi Ölürdüm tıpkı bir Firavun gibi Ey ölüm iyi ki uğradın bana Değmedin iyi ki yine de cana Tevbeme vesîle olmuştu bu hâl Demedim, bilmedi o ânı ahâl Korkmuştum ölümden, gelmişti ölüm Ölümle anladım, ben yalnız kulum Bıraktım dünyâda bütün serveti Makâmı, parayı, kemiği, eti Çekildim kenara herkesten kaçıp Kalbimi tek olan Allâh’a açıp Anlattım sırrımı, bildin yolumu O gündür beklerim, tekrar ölümü
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bekliyorum Zindanda (Said Nursî'ye...)
Ey Nurs köyünün nûru, Bedî'si arz köyünün Ey gönlü sudan duru, derinliği kuyunun Tâlibim ders almaya, zindanın karasında Solmayan gül olmaya, dikenler arasında Kalbimde yara izi, silinmiyor merhemsiz Duyduğum derin sızı, ölçülmüyor dirhemsiz Anlamaz seni binler, senden olduğun diyen Seni bir âlim anlar, bir de hırkasın giyen Ver ezâyı elime, ben çekeyim yerine Diyeyim tek kelime, ibret olsun gerine Şirk koşarlar ilimi, Kur'ânî hakk kelâma Ben tutarım dilimi, muhtâcım her selâma Bilirim ki gitmez yol, Allâh'ın seçmediği Aksa da kırkiki kol, zâlimin içmediği Ben senden tahsil ettim, savaşmayı tek başa Ne dağları gözettim, ne de aldırdım taşa Gel benimle yol eyle, yolun bilmeze inat Elbet aşılır yayla, olmasa da dört kanat Dedim ya ey gül Nursî, yerin büyüktür canda Kurdum sana bir kursî, bekliyorum zindanda
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|