![]() |
![]() |
#41 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57922
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Anlamsız
Sevdiğim sen bari boynumu bükme, Sazlarım susuyor,sözler anlamsız. Bahara ermeden soldurma beni, Sen yanımda yokken, yazlar anlamsız... Unutma verdiğin o son sözünü, Çekerim ömrümce senin nazını, Tanrım senle yazsın alın yazımı, Yaprağı solmayan, güzler anlamsız... Bak yine bahtıma eser fırtına, Hasretin yükünü yıkma sırtıma, Çoktandır selamın gelmez yurduma, Yüreğim bir garip sızlar anlamsız... Vakitsiz açarsa solar çiçekler, Bülbül bile ötmez, seheri bekler, Sevgi yoksa boşa gider emekler, Gözlerin gerçeği gizler, anlamsız... Muradım, kışlalar uykuma mezar, Gerçek sevdalara değiyor nazar, Ömür sandalını sür azar azar, Su üstünde kalan izler anlamsız... 'o şimdi Asker' 12/05/2005 murat nail güney akçay kışlası/İskenderun... Murat Nail Güney
![]() |
#42 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Annem
Tahta değil kucağın olmuştu hep beşiğim, Süt değil şefkat idi göğüsünden emdiğim, Kıymetini bilmeden geçti bütün gençliğim, Annem makamın cennet, terin nur olsun senin.. Uğrumuzda tükendi en verimli yılların, Kucağında uyurken ağrımadı kolların, Kokusu senden gelir en tomurcuk güllerin, Ahrette meleklerle yerin bir olsun senin… Ağlamayalım diye ninnilerle avuttun, Mutlu olalım diye varlığını unuttun, Bizim sevgimizi sen Tanrı ile bir tuttun, Annem, Muradın ayağında kir olsun senin… Gözümde yaş görünce parçalanırdı için, Uğrumuzda ağardı ipekler gibi saçın, Olamadım ne çare bir derdine ilacın, Ardından hep duacın bu fakir olsun senin… Yaşamın boyu benim kolum, kanadım oldun, Hüsrana uğradıkça mutluluk tadım oldun, Ömrümce tanıdığım en kutsal kadın oldun, Adın son nefesimde son zikir olsun senin… 31/01/2007 Anamur Murat Nail Güney
![]() |
#43 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Asiliğim Sensizliktendi
Bir sen bir ben birde sevgimiz Bütün denizleri gezeceğiz... Martılar en tiz çığlıklarını atacak aşkımız için Yosun kokulu deniz kokulu günlerimiz olacak... Birlikte söyleyecağiz en nihaventini şarkıların Güneşin denizde boğuluşunu seyredeceğiz başın omuzumda Sonra dolunay çıkacak Yakamozlarda söyleyeceğim sana deli sevdamı Yüreğimden aşkın,gözlerimden hayalin,ellerimden ellerin hiç ayrılmayacak... Ne çok bekledim biliyormusun,ne de çok özledim sıcaklığını Duyuyorsun değil mi İçimdeki çocuğun mutluluktan ağladığını. *******in rengi kaçmayacak varlığında, Yansın varsın,batsın varsın dünya,kimin umurunda... Asiliğim sensizliktendi,hırçınlığım hasretinden Kimse giremedi yüreğimdeki bakir cennete Şimdi ürperiyor içim, Hiç gelmeseydin,hiç göremeseydim seni Ahrete dek senin için saklardır tüm benliğimi İllede sevmezdim sevemezdim kimseleri... Efsunlu bakışların sevdirdi bana hayatı yeniden Fırtınalarım hiç durmadı o andan beri Sensiz *******im sabah, günlerim akşam olmuyor, Şimdi yüreğim tıpkı eski bir yangın yeri... ağustos2004 /antalya murat nail güney Murat Nail Güney
![]() |
#44 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Asker Hasretleri
Sevginden başkası gönlüme haram, Teselli olmuyor çayım sigaram, İzin vermiyorlar kavuşup saram, Askerin yüzüne hasret sevdiğim, Az kaldı şafağım, sabret sevdiğim... Türküler olmasa, kışla cehennem, Sevda ateşiyle yandı gül sinem, Telefonun aç ta sana seslenem, Askerin yüzüne hasret sevdiğim, Az kaldı şafağım, sabret sevdiğim... Ne gece uyku var, ne gündüz rahat, Kah tüfek omuza, kah istirahat, Kendin gelemezsen bari mektup at, Askerin yüzüne hasret sevdiğim, Az kaldı şafağım, sabret sevdiğim... Resmini yolla da bir gülsün yüzüm, Dağılsın kalbimden gam ile hüzün, Kışlada bilesin yetim, öksüzüm, Askerin yüzüne hasret sevdiğim, Az kaldı şafağım, sabret sevdiğim... 11/06/2005 Akçay kışlası - İskenderun Murat Nail Güney eşim Esma Sultana... Murat Nail Güney
![]() |
#45 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Askerim Gülüm
Sensiz bu sahilde,dalgalar öksüz, Martılar terketmiş burayı gülüm. Gökteki bulutlar yorgun,takatsiz, Hasretle yaşamak en ağır zulüm... Bir resmin karşımda,bir mavi deniz, Senle dolu anlar,yüreğimde iz, Efsane olacak büyük sevgimiz, Resmini tutarken titriyor elim... Sen orada, ben askerde ne acı, Aramaz ne bir dost,ne kardeş, bacı, Nicedir başımda hasretin tacı, Düşümde bir tek sen varsın güzelim... Bu dünyanın çıkmış çivisi, pimi, Kimi düğün, dernek, matemde kimi, Her şeyin var, aşkın yokmuş mevsimi, Hem ebedim sensin, hem de ezelim... Kimbilir, nerede biter son nefes, Gözler toprak dolar, ve kesilir ses, Büyük bir meydanda toplanır herkes, Hayat acımasız,Azrail zalim... 22/09/2005 Akçay kışlası / İskenderun Murat Nail Güney
![]() |
#46 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aslanı ****ste Tutmak Yakışmaz
Bizi bizden alıp götürmek için, Herkes gibi sen de girme sıraya. Rüzgar, fırtınayı aştık çok şükür, Yüce dağlar girmiş lakin araya... Ne ektikse onu biçtik sonunda, Ondandır bezginlik garip canında, Say bakalım kaç dost kalmış yanında, Sevda teknen vurmuş çoktan karaya… Mal, mülk nedir, talan olup gidiyor, Ömür desen o da dolup gidiyor, Kimi çok, kimi az kalıp gidiyor, Baki kalan var mı bizden geriye… Güzellik de geçer, gençlik de solar, Yad etmek istesen göze yaş dolar, Koşamayan ata ne gerek yular, Ne han’a yakışır, ne de saraya… Aslan’ı ****ste tutmak yakışmaz, İnsana, insanı satmak yakışmaz, Diploma almadan gitmek yakışmaz, Biz imtihan için geldik buraya… İnsan var ki; kuru canı serveti, İnsan var ki; şöhret,şan’ı serveti, Hakikisi; dostluk, tanı serveti, Başka nesne merhem olmaz yaraya… Muradım, halimiz herkese ayan, Menzile ne kaldı, ha gayret,dayan, Vallahi taş olsun kavlinden cayan, İtibar etmeyiz pula, paraya… 21/02/2005 Bodrum Murat Nail Güney Murat Nail Güney
![]() |
#47 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Asrın En Vefasız Kadını
Yine yaz geliyor senin şehrine, Hangi sevgili var sırada şimdi, Ve hangi kalbe gireceksin acımasızca, Hangi duyguları katledeceksin. Ay ışığında yine yeminler ediyor musun Sonra apansız çıkıp gidivermek için kırık kalpler diyarına. Hangi şarkı süzülüyor dudaklarından, Hangi ihanetler kalacak ardından yarına… Neyin intikamını alıyorsun, Nereye kadar sürecek sevenlere kinin, Ne kalacak elinde sonbaharda, Kim adını nefretle anacak yine senin… Kaç kelebek uykusunda saklanacak aşkın, Kaç günah seni tatmin edecek söyle, Kaç kez ah edecek ağlayacak sevenin, Taş da olsa bir kalbin yok mu senin… Ya karşılaşırsak seninle yine Konya altı’nda, Yüz-yüze, göz-göze gelirsek bir an, Sökülür gibi olmaz mı senden de, Can içinden can… Hadi sakla sessiz gözyaşlarını, Parmaklarını ucuyla usulca sil… Sen çaresiz olabilirsin “Mor Gülüm”, Bil ki aşk çaresiz değil… Yaşam hep hüzünlerle doludur bilirsin, Ya gerçekten pişman olursa yüreğin, Sen bile kalpsiz yaşayamazsın Sonuna değin… Ellerimi kaç kez tuttun hatırlasana, Kaç kez ağladın başın omzumda, Kaç geceyi uykusuz geçirdik beraber, Bak sen de pişman oluyormuşsun değil mi meğer… Artık doğan güne ısmarlamıyorum umutlarımı, Onları da sen götürmüştün göz yaşlarınla beraber, Uzak da olsan benden hep yanımda gibiydin, Gerçekten unutabilirsen, haber ver… Açma sakın gözlerini ay ışığında, yum, Eski bir resmim vardı sende, onunla avun, Ve şarkılarımız hala hatırındaysa Kendi yüreğine sun… Hoşça kal deme bırak git dünyayı apansız, Ateşböceklerini, yıldızları küstürsen de. Birazı bende kaldı ama, Yüreğimin çoğu emanet sende… Hatırlarsan telefonumu, adımı, Seni o sahilde bekliyorum, Asrın en vefasız kadını… Murat Nail Güney 18.05.2008 Antalya Murat Nail Güney
![]() |
#48 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk Asla Pişman Olmamaktır
Seni düşündüm her sabah bindiğim 07:45 vapurunda, Camlara vuran yağmur damlalarının içinde O an en güzel gülüşünle seni gördüm. Deniz senin kokunu getiriyordu yine. Deniz, yağmur, sen ve ben bir bütündük bir zamanlar. Okunup yırtılan eski mektuplar gibi unutulsam da, Sanma ki ben başka birini sevdim. Öylesine nasırlaştı ki içimde sevgin, Lanetler yağdırsan da üzerime, Her sorana beni yalancıydı desen de, Yine de ben seni hep seveceğim. Kimbilir günün birinde seninle, Sıradan bi yolculukta karşılaşıverirsek, apansız, Yine bir an gözgöze gelirsek öylesine, Gözlerin buğulanmasın sakın, O an başka şeyler düşün, Havadan sudan şeyler mesela... Aklına bile getirme, seninle ilk tanıştığımız o yolculukta Göz-göze gelişimizi. Ne senin nede benim değerini bilemediğimiz, Yaşamaya doyamadığımız anları bana tekrar yaşatma. Bırak geçmişin tozlu sayfaları arasında kalsın. Ben sensizliğe öylesine zor alışmış, Anı defterimi, kahredip tavan arasına atmış, Tüm güzel duygularımı aylar,yıllarca Öylesine kördüğüm etmişim ki: Sorma gitsin! Sen ağlamayı unutmanın, Gözyaşlarının, gözpınarlarına gelip te ağlayamamanın Ne demek olduğunu bilmezsin. Soğuk gurbet *******inde sabahlara dek, Senin için yazdığım şarkıları mırıldanırken neler hissettiğimi, Unutmanın unutulmaktan zor olduğunu bilmezsin, Ve çabuk unutursun üzülme. Ne olurdu şu an seni özlediğim kadar, Sende beni özlemiş olabilseydin. Ama sen onu da bilmezsin ki, Sen sana kolay olanı yap:beni unut. 'Sevgiliye en yüce sevgilerimle selam, Bir başka güzeldi tanışmamız, Sevişmemiz doyulmazdı bir başka türlü, Ayrıldık bir başka türlü, Acılar doldurdu yüreğimizi, Öylesine yandım ki hasretinle: Kavuşmamızda bir başka türlü olacak.' diye yazan, Yılbaşı tebriklerini, '-Seni önceleri seviyordum, Şimdi ise aşık oldum. Hayatımda hiç bir erkeğe karşı beslemediğim, Duymadığım,hissetmediğim bir uyanış var içimde, Bilmem anlatabiliyor muyum? ' diye başlayan aşk mektuplarını, Ve kimbilir kaç kez birbirimizin olduğumuz, O en güzel beraberliklerimizi unut... Bir gecenin bitiminde sabaha karşı, Alacakaranlık,05:30 sıralarında, Sahildeki o eski balıkçı kulubenizin,yosun tutmuş ağaçlarına, Kırık dökük bir kalp içinde, adımızı yazıp usulca giden O deli dolu çılgın, ben bile seni unutacağım. Kimbilr,yine bir gün seninle, Öylesine bir yolculukta karşılaşıverirsek apansız, Kucağında çocuğun, yanında kocanla, Yine bir an göz-göze gelirsek öylesine, Gözlerin buğulanmasın sakın... Ne olur o an başka şeyler düşün körfezlim, Havadan,sudan şeyler mesela, Ve başını geri çevirme bir daha. ÇÜNKÜ: AŞK ASLA PİŞMAN OLMAMAKTIR murat nail güney Murat Nail Güney
![]() |
#49 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk Hikayesi
Bir ağaç vardı o körfezde Üstünde masmavi gökyüzü Altında denize inen dik yamaçlar Gövdesinde oyuk bir kalp ve İsmimiz var. Bir sahil vardı bir zamanlar Kumsalda cıvıl-cıvıl sevdalılar Ölümsüz aşkımıza şahit olmuştu Yüzümüze vuran mehtabın rengi Dalgalarla dans eden yosunlar Bir şarkı yazmıştım bir zamanlar Aşk dökülürdü nağmelerinden Onu söylerken dudaklar Unutmayacağım oşarkıyı Ellerimizi birleştirecek Son uykuya kadar. NİSAN 1977 / İZMİT MURAT NAİL GÜNEY ilk aşkım sevim aksoya ithafen Murat Nail Güney
![]() |
#50 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşkım Hayat Kadar Gerçek
Otuz iki bahar sonra çıktın karşıma bir gün Yeniden deştin içimde kapanmış yaraları Bu sevginin özlemiyle öylesi seviştik ki Kapatmak ister gibiydik onca yıl araları... Bakışlarında ay'ın hareleri var sanki İlk defa sırılsıklam aşık olmuş gibiydin Sıradandı senin için belki böyle duygular Anladım ki sen hala tanıdığım deliydin... Keşke aklını kullanıp sahip çıksan bu aşka Gönül dostluğu başka sevgili olmak başka Beni yolda bırakıp hadi yeniden başla Senden ayrıldıktan sonra halimi görmeliydin... Artık nefes almakta bile zorlanıyorum Lanetler yağdırıyorum tüm vefasız aşklara Sen bence mutluluğu sanal ortamda ara Aşkım hayat kadar gerçek sen bunu bilmeliydin... Bu aşkın hikayesi meğer yazılmış suya Ben uykusuzum her gece, sen teslim ol uykuya Tüm yaşadıklarımız isterdim olsa rüya Ben seni yıllar önce içimden silmeliydim. Çok geç artık seni asla bırakamam gidemem Duman rengi gözlerin çıkmıyor ki aklımdan Ben seni hiç incitmem istesem de üzemem Tarif edemem ama ölüyorum aşkından... Sadece elini uzat kapat o gözlerini Uyandır,ne bekliyorsun içinde aşk perini Ben bilirim merak etme sevginin değerini Sen benim sevdiğimsin, müjde oldun Tanrımdan.... eylül2004-izmir mng Murat Nail Güney
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|