![]() |
![]() |
#41 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57910
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sen Oradasın
Gece yarısını atladı zaman Zifiri karanlık, sen oradasın.. Gözlerim kapalı, açık da olsa Odam ve gerçekler kayboldu şu an Ve sen oradasın.. büyük heyecan! Yalancı fecre dek sürer bu cidâl Uyku tepemdedir, sen oradasın.. Seni kıskanır da hırpalar beni Bu karşı koyuşa dayanmaz mecâl Ve sen oradasın.. burada melâl! Gün ışırken sıçrar yorgun bedenim Ruhum sana açtır, sen oradasın.. Yüzümü yıkarım buz gibi suyla Sanki ben Mecnun'a aşk öğretenim Ve sen oradasın.. hâlim ne benim! Kuşluk vaktindeyiz biz bu sevdanın Zevâle varırım, sen oradasın.. Sensiz zaman ve yer ömrümde yok ki! Tek meşguliyeti sensin ferdânın Ve sen oradasın.. hayâl şeydânın! Uzun gölgelerde artar çırpınış Gün batar üstüme, sen oradasın.. Sular biteviye koşar denize Gönlümde hep sana, hep sana akış Ve sen oradasın.. çinili nakış!
![]() |
#42 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Eşit Ağırlık
Şiirle beraber gelme gönlüme Şiire tutkunum, sana da zayıf Şiirle sarıldık güzel ölüme Şiirdir coşkuma, korkuma kılıf Beni hakem tutup kör *******de Şiirle yarışma, tarafsızlık zor! İsimler kaybolsa bilmecelerde Seni bulamazsan şiirime sor Çamur şiir diye hor görme yine Toprağı benimse suyu senindir İkindi vaktinde, senin yerine Zifaf eylediğim telli gelindir Kar yağdığı zaman topla şi'rini Buz tutmuş gönlünü şiirle ısıt Sil ellerimden şehvet kirini Çıksın ömrümüzden mecbur ve kasıt Şiirle sen varsın, ben varsam eğer Ne senden geçerim, ne de şiirden Kıstasım bu, budur ölçü, bu değer.. İçersem de korkmam başka zehirden
![]() |
#43 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düştü!
Sessizliğin ortasında, kaskatı Duruyordum, saçlarıma kar düştü Yarım elma yeter derken, ansızın Avucuma pırıl pırıl nar düştü Akıl almaz neden beni etkiler Sislerin ardında kalan eskiler Gönlüm sevda üzre muhabbet diler Konuştukca, can bahşeden yar düştü Lakin devran oynar durur oyunu Dört bir yandan kurtlar sardı koyunu Kestiler dost, değirmenin suyunu Bu sene payıma hep zarar düştü Yeter artık, çek kendine kıyak sen Yorulduğun yerde yükü bırak sen Gerisini boşver, keyfine bak sen! Yine bu garibe ah ü zar düştü
![]() |
#44 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() "Ben Hep Seni Düşünürüm"
Sen uyurken rahat, gevşek Ben hep seni düşünürüm Sarar seni yorgan, döşek "Ben hep seni düşünürüm" Duru sular gibi yüzün Karanlıkla gelir hüzün Gece boyu ve gündüzün "Ben hep seni düşünürüm" Aş başında, iş başında Yaz biterken kış başında Unutulmak telaşında "Ben hep seni düşünürüm" İftar etsem orucumu Ovalarım avucumu Dama atıp pabucumu "Ben hep seni düşünürüm" Yağmur yağıp ıslanırken Bir ağaca yaslanırken Türkülerle seslenirken "Ben hep seni düşünürüm" Sıra beklerken durakta Parklardaki oturakta Daldan düşen her yaprakta "Ben hep seni düşünürüm" Düzde gezsem, yokuş çıksam Bir şey yapsam veya yıksam Üşüyüp de ateş yaksam "Ben hep seni düşünürüm" Işık görsem pencerede Hicran sarsa perde perde Kayalar'ın o derede "Ben hep seni düşünürüm" Çay, kahve, kola içerken Bayiden bilet seçerken Site'den gelip geçerken "Ben hep seni düşünürüm" Girer çıkarım Ruşen'e Girer gibi bir gülşene Ne zaman uğrasam Şen'e "Ben hep seni düşünürüm" Güçsüzlerin Bahçesi'nde Yersizliğin pençesinde Emel'in şakrak sesinde "Ben hep seni düşünürüm" Çiçeklerden gülü görsem Sonu olmaz yolu görsem Benim gibi deli görsem "Ben hep seni düşünürüm" Yaklaşır bana mezarım Taşına şiir yazarım Senden yanadır nazarım "Ben hep seni düşünürüm"
![]() |
#45 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağır Ol Molla Desinler
Bak evladım! ''besmele''yle, ilk adımı attın şu an Zihnin açık olsun daim, yardım etsin yüce ''Rahman'' Edeb ile erkan ile, devam eyle ömür boyu Ağır ol molla desinler, demesinler (ne afacan!) Öğretmene saygılı ol, onu benden ileri bil ''Bir harf öğretenin kırk yıl, kölesi''dir Ebu'l-Hasan Her gün yeni bir şevk ile git okula; orda ise Yalnız orada bulursun, bütün dertlerine derman Öğrenmenin ne zamanı, ne de sonu yoktur evlat! ''Beşikten mezara kadar'' ilim öğrenmeli insan Yılmamalı, bıkmamalı; yükün ağır olsa bile Dirgene dayanmayana dar gelir koskoca harman Her bilgiyi öğren amma; kullanma her bildiğini Zararlı, faydasız ilim; ilgisiz bilgiden aman! ''İlim okumak ma'nisi, ibret almadadır ancak'' Nakış nakış, oya gibi işlenmeli beyin, vicdan ''Kalem kılıçtan keskindir'', kitaplar delinmeyen zırh Bilim, ufuk çizgisidir; vardıkça kaçan küheylan Okuldur bu küheylanın yetiştiği büyük hara Öğretmenin elindedir kamçı, dizgin, eyer, palan ..........(üstüne söz söylemenin sonu yok bu mübareğin ..........asırlardır uğraşılır, konuşulur zaman zaman) Bak evladım! ''besmele''yle ilk adımı attın şu an Hayırlı olsun başlangıç, hayır olsun bütün zaman
![]() |
#46 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Arz-ı Hâl
Bir özür beyanı değilse de bu Sen yine de affet! Simsiyah gecenin orta yerinde Parlak bir yıldız olup, Sipsivri geliyorsan üstüme! Ve açılıyorsa gözlerim, Kapanmayasıya.. Dur orda, insaf et! Bunca hıncına rağmen Yine de affet! ”Biz bir taneyiz” zirvelerinde Kayıp gitmişsem ellerinden; Buz kalıbı gibi! Sensizliğin ateşiyle yaklaşma Mecbura şartlanmış, Özür beyanı ile eritme de Sevgi sıcağınla yok et Gör güzelliğini, Affet! Hasretinden Her gün ayakta karşılıyorsam Güneşin doğuşunu Ancak senli zamanların yadı Ayak uydurabiliyorsa Sabahların aydınlığına Yüzüme çarptığım buz gibi sular Hemen de kuruyorsa Ve acıkmışlığım sadece sensen Özür beyanı olmasın Kahvaltı fidyem Güçlü sensin, idrak et Sen yine de aç koma Affet! İş, güç, talim.. En meşgul vakitlerimde Geçmişten ve duygulardan En uzak olduğum zamanlar Bir cümle, bir kelime, bir mimikle Geliyorsan yanıma kadar Ve ben taş taşısam bile Tebessüm edebiliyorsam Al birazını sırtımdan, Yükümü hafiflet Gençsin; Durdur zamanı özür olmadan Sen yine affet! Denemekle varılmıyor her yere Yaklaşsam bile Dışlayamamışsam seni benliğimden Olanlara rağmen Zulmüm geri tepti herhalde Ve sen hala dipdiri İçimdeysen.. Gayrı hüküm sana geçti muhakkak Sür saltanatını, devam et İster vur yerlere burnum üstüne, İstersen öldürmeye kıyam et Özür beyanıyla sevgi alınmaz Bil ki sen sensin Ya seversin, ya seversin! Ya da yırt kalbini inkar et Sevmesen bile Affet!
![]() |
#47 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Arzu Edersen
Gönül sarayının kapısındayım Arala be afet, arzu edersen! Ya temelli hapset yahut kalbini Kirala be afet, arzu edersen! Bulaşmaya görsün sevda adama Odur en bahtiyar, ona acıma Terk edip gitsen de ölmem ben ama Yarala be afet, arzu edersen! Mantığa muhalif olsa da bazan Aslanı devirir zarif bir ceylan Tut ki ben bir avım, ya da bir kurban Parala be afet, arzu edersen! Nedir bu temayül ve neden, hayret! Daha başlangıçta yakıyor hasret Önce gül, sonra naz ve sonra sabret Sırala be afet, arzu edersen! Işık ol gönlüme, zulmeti dağıt Dinsin, yüreğimden boşalan ağıt Sen bir karakalem, ben beyaz kâğıt Karala be afet, arzu edersen!
![]() |
#48 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayrılık Hasreti
Ayrılık hasreti vurdu bağrıma Neden ayrı düştük, bilemiyorum! Sen yoksun sevdiğim, gönlüm virane Üzüntüm çoğalır, gülemiyorum! . Gönlüm ateş sanki, kor gibi yanan Hasret mızrak mızrak, vermiyor aman Derdimle baş başa kaldığım zaman Akar gözüm yaşı, silemiyorum.. Gittiğin gün dünya zındana döndü Ümidin, hayalin ziyası söndü İdrak paramparça, duygu bölündü Bir türlü kendime gelemiyorum! . Hıçkırır yüreğim firkât yasında Gönlüm kürek çeker, gam deryasında Muhabbet düşünde, aşk rüyasında Arıyorum seni, bulamıyorum..
![]() |
#49 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Başlasa Gündüz
Gece; Her taraf ufuksuz, Her taraf durgun Gölgesiz karaltılarla dolu ortalık Ölüm ağırlığınca çökmüş karanlık Etrafta sükûn, Sessiz kalabalık! Odam; Her şey darmadağın! Konuşurlar kelimesiz, hecesiz Dört duvardan özge dört canavardır Üstüme gelmeye ahdleri vardır An geçmez işkencesiz! Mübarek, sanki mezardır Ben; Gözlerim faltaşı, El ayak düşmüş Tek bir seğrime yok, kaskatı bir yüz Uykuyla kavgalı, huzurdan öksüz Başına binlerce soru üşüşmüş! Gayrı ufuklardan başlasa gündüz
![]() |
#50 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bayramlar Bayram Olacak
A. Karakoç'a Evet, sen haklısın! Bu bayram değil Bayramlar acaib, bayramlar sefil Lakin toplansa da bin Ebu Cehil Gönül kal’asını iman alacak Yine bu bayramlar "bayram" olacak Kunduradan mahrum o güzel kızlar Yamalı yiğitler dava omuzlar Analarda güm güm atar nabızlar Hanelerden keder, dert kaybolacak Yine bu bayramlar "bayram" olacak On bir aya sultan olur Ramazan Gönülleri basar sevinç, heyecan Bu canlar bu yola oldukça kurban Son Türkeli yine İslam kalacak Yine bu bayramlar "bayram" olacak Döner sürgündeki babayiğitler Ayıklanır baştan pireler, bitler Bayramı Noel’e çeviren itler Aczinden "irtica" zili çalacak Yine bu bayramlar "bayram" olacak Kıymeti bilinir kutsal mahpusun Denilir: «içilen kanları kusun» Adından ürkenler arın, namusun Medeni zinadan tüm kurtulacak Yine bu bayramlar "bayram" olacak Yoksulun azığı zenginden hayır Din emretmiş; zekat, sadaka, fıtır Eğer verilmezse zorla alınır Yine fakirlerin yüzü gülecek Yine bu bayramlar "bayram" olacak Daha çizeceğiz özlü resimler Yine göreceğiz güzel mevsimler Olmayanı bayram yazan takvimler Ya yakılacaktır, ya yırtılacak Ya da bu bayramlar "bayram" olacak.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|