![]() |
|
|
#41 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57962
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Azar Azar İçiyorum
Yanlızım hey doslar ne yapmam lazım Kalmışım arada yerde geçmiyor günler Siz orda ben burda ne yapmam gerek Sormayın a doslar içiyorum ben burda Nala çivi çakar gibi çaktım kendime Şişti ayaklarım bekledim evde Geç kaldınız bekliyorum sebep neydi Bilmem gerek niyetiniz deli etmekmi Artık ağlamaktan yaş gelmez olmuş Kurumuş gözlerim kalbim ağlıyor Gülmeye sıra gelmez ki gülem Niyetiniz beni burda deli etmekmi Yaslıyım kendime kazmışlar mezar Baş taşım yazılı üstünde Navruz Hatıra yazılmış silinmez kalsın Oğlum kızım delı oldum sevinsin Navruz Kaplan
|
|
|
|
#42 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Babam
Baba namın söylenir köylerde Mertlığin büyükmüş köylüler dedi Yoksula yolcuya yoldan geçeni Doyurmadan bırakmazmış o babam Ne götürdün baba iyliğin yeter Bize dürüstlüğü sen bıraktın ya Para ile alınmaz dürüstlük dersi Öğrettin bizlere insanlık baba Ne götürdün baba kaldı ne varsa Yaptıkların iylik rahmet oluyor Öğrendık biz senden devam edersek Yetmez mi o gurur bize sen baba Kim demiş yiyenin yanında kalır Babamdan o mertlik bana mirastır Beni birisi misafir etti Sayende göğsüm kabardı baba Her zaman rahmet okurum baba Yalan söz yasaktı söylenmez evde Sana rahmet bize kaldı dürstlük Adam gibi adam diyorlar baba
|
|
|
|
#43 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Babam Gibi Olacam
Babamı istiyorum çok erken giti Unutum küçüken vardı korkusu Sert olan tavırını öyle özledim Sevgisi büyüktü bakışı korkunç Ağladığı oldu gülmesi de zordu Duygusal biriyidi bazan da sert Korkusu yokudu severdi herkes Sevgisi büyüktü bakışı korkunç Unutmam babamı asker olurken Ağladı git dedi ıslandı mendil Sana para göndercem be oğlum Sevgisi büyüktü bakışı korkunç Adım Navruz babasının adıdı Baba gibi sevdi ayrı tutmadı Hiç ezmedi beni erken everdi Sevgisi büyüktü bakışı korkunç Bıraktı geriye çok iyi doslar Arkasından atan tutan olmadı Yedirdi yolcuya kalmadı borcu Sevgisi büyüktü bakışı korkunç Dosları her köyde halen yaşıyor Büyük şeref benim için burada Bırakmadı servet o şeref varya Yeter bana borcu diyen olmadı Navruz Kaplan
|
|
|
|
#44 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bacıma Benzetim Yolda
Geçen gün benzetim seni birine Koşarak yaklaştım sen deyildin ki Boy bos aynı sendin güzel deyildi Annamdan hiç eser koku yokudu Yanımda kalmadın doyamam sana Gitin sen çok çabuk özledim seni Seviyorum seni gel barı bu yıl Az verdin sevgiyi gel doyur beni Az severim öz severim seveni Sen işte bunlardan ön sıradasın Annam dan sonura seni sevdim Az verdin sevgiyi gel doyur beni Sana layık olmak belki zor olur Sen seversin insanların hasını Kardeşin burada seni bekliyor Az verdin sevgiyi gel doyur beni Adını demeye hiç gerek yktur Benim için kutsal oldu adınız Gel dersen gelirim nerde olursan Az verdin sevgiyi gel doyur beni Navruz Kaplan
|
|
|
|
#45 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bahtımı Bağladın
Bahtımı bağladın beni görünce Yatamadım o gün bu gün yatakta Ne geldin istedin ne yoldan geçtin Beni yazmış tanırı gel ben evdeyim Artık o gün seni gördüm vaz geçmem Çıksana ortaya çokmu çirkinsin Ben kabul etisem sana neolur Birisinden emir alsan istemem Geldiyin o günü haber ver bana Hazırlık yaparsam iyi olmazmı Yanında arkadaş komşular varsa Minet etmem hiç kimseye yalvarmam Navruz Kaplan
|
|
|
|
#46 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Barış Akarsu Anısına
Annası adını barış koymuştu Babası vatana barış getirsin Yarışmaya girdi barış türküsü Barışı sevdi bütün türküye Kim demiş barış giti dönmez ki Kalplerde yaşar o hiç ölmez ki Hepimiz gidici barış erkendir Ben burda annası nasıl dayandı Babası barış koydu adını O güzel isimi kimse koyamaz Vatanı seven baba koyarsa Nasıl bu acıya dayanır baba Aslında hepimiz yolcuyuz ora Kimi bıraz erken kimi geç gider Barış erken giti daha goncayıdı Peşinden çok ağlayan geri gelmez ki Gidiyorsun barış çok vardır izin Görünce seninle yaşayan vardır Alacağın çok var borcun kalmadı Sana çok üzüldüm yaşı gencidi Barış akarsu diye tanıdım seni Çok hızlı seveni topladın dosca Elçi gibi güzel sözler dağıtın Sen gitmedin barış yaşarsın bende Sabır diliyorum anne babaya Olmasayıdı oldu ne gelir elden Barış için ne yapsanız azdı Rahmet diliyorum ÖLMEZ Kİ BARIŞ Navruz Kaplan
|
|
|
|
#47 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Barış Olacak Yolum
Karar verdim benim yolum barıştır Ne sana borcum var nede çocuğa Belkide af etmez bana kendini Barıştan yanayım sana küs kalmam Eziyet çok çektim kendi yüzümden Kadere yalvarmam haksızım burda Ümüdüm bitmişti şaşırdım yolda Şaşırdım düz yolda yokuşta kaldım Çok oldu bereber biz bu yoldayız Fırtına kopardık ayrıldık sonda Tersine yürüdüm karanlık çöktü Geç kaldım fırsatı kaçırdım burda Rahat edecek zaman gelmişti Boğuştum o kadar sorun çıktı ki Ortada kalanlar öz çocuğum du Doğrusu hatalar üst üste geldi Benimkisi kumar size yalvardım Bin sefer yalvardım burdayım gelin Ortada suç varsa yükleyin bana Acısını tatlısını kabul ederim Ortada suç varsa bölelim erken Ölürsem alamam çoğu senindir Ortaya koyalım herkes tanıyor Melekler tanıyor irtıraz eder Bana sen borçlusun demedim ki kimseye Ne ver ne yok aldın kaldı tek canım benim İnsafın senin yok ki beni sevgisiz koydun Ne kızım var yanımda nede oğlumu koydun Her yerde seni anlatım seni ben unutmam? Navruz Kaplan
|
|
|
|
#48 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Barışı Al Götür
Hoş bulduk gidiciyim kal sen burada Ne aldın ne bıraktın faydası olacakmı Küs gitme çok kötü geri dönüş yok ki Barışı al götür dönmesin bir daha bura Kazançlı çıkanı bana göster sen Yanında götüren o kimidı bilmem Kalp kırıp ağlatan toplayan çoktur Gülmedi giderken ağlayan odur Nefesi alarken borçlu insanlar Sen beni bende seni görmeli Susuz olan ağaçlara vermeli Canlılar yaşasın solmasın güler Yalan gülüş dolaşıyor sokakta Aç olan gülemez biliyor insan Ya bir komşu yada biri soracak Kendini koy o kimse onun yerine Ağlama gül Hangisi sana lazımdı İlaç diye gülmeyi verdi sana tanırı Çaba harcadı her yerde Navruz Yapacağım çoktur geç kaldım yazık Navruz Kaplan
|
|
|
|
#49 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Başı Duman Olan Benim
Trenler yan yana peş peşe gider Yolda kimse kalmaz alır götürür Geriye döneni yolda bırakmaz Seven insan sevdiyine kavuşur Kara tren yuva yapmış dağları Yokuşlu enişli o kadar yol var Sevdiyi o insan yola çıkmışsa Baş dumanlıdır dağları deler Gözüm yolda kaldı çok geç kaldınız Belki bir evde sin belkide sildin Sevdiyimi bile bile unutun Beklediyim yılar boşa mı giti Yolarınan yüz göz oldum bakmaktan Sen yaptın sebebi adı segiyidi Gelenen gidenen haber salardım En sonunda beni yolda bıraktın Başı duman olan dağda kalmışım Soğuk vurdu rüzgar beni götürdü Çıktığım bu dağda karlar eridi Sel beni götürdü susuz bıraktı Nar ağacı tomar tomar tomurcuk Beklersin olunca olmadı hamdı İnsan oğlu meyva gibi olmalı Duman gitsin kafasından iyi olur Navruz Kaplan
|
|
|
|
#50 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bayram Günü
Her bayramda ağlıyordum doyunca Size dualar ediyordum kendime deyil Ne zaman gelecek bu bayram bana Güzel deçsin bayramınız mubarek Bayramlar bize gelmiş bayram edelim Ağlamak yasaktır gülmek gerekir Küs olmaz bayramda barış gerekir Güzel geçmesi gerekiyor engel olmayın Yemek için bayram yoksul olmalı Yoksular gülmeli bayramsa o gün Sevgi verin yardım elinizi kesmeyin Bayram günü fakirleri doyurun Kendinize bir kaç fakir ayırsın her kes Ne olur yardım edin kalmasın fakir Huzur güler yüz gülsün ne varsa Atma tutma bir lokmada ona ver Merhaba ben geldim kaptma kapıyı Bayramda vermeye mecbursun bana Yarın da sıra bana gelecek elbet Bak yüzüne ver utandırma onu sen Ver bakma arkadan gitsin döncek Senin deyil o rıskı bu fakirlerin dirdir Berketi duruyor senin cebinde Bitmez tükenmez ver gelecek sana Navruz Kaplan
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|