![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57960
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Gecikmiş
gemici fenerleri asılı saçlarımın geçkin uçlarında, gözlerim acır sarısından.. sallandıkça dünya açılır gök-yüzümde, dalgasını geçen bir dalga boyunda mavi beyaz durgunluklar. neredeydin sen saka kuşu, aklımda adını tutamadığım erkenci mutluluğum, perdeler kapanmadan neredeydin? yelkovanın zembereğinde, taşın,savaşın arasında, bunca sesin içinde dalsız budaksız sessizlikte, nereye kaçsam peşimde miydin? hep böyle sözlerim, hiç göremediğim ama bildiğim, soluğumda yabancıladığım, başucuma çiçeklerini döken ağaç, hani o ağlayan ses içimdeki sen miydin? .. Özkan Özdoğan |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Geçiş
Yükselir sokağın boşluğu. Soğuk daha bir üşütür. Uykusuzluk gitmek bilmez gözlerimden. Koşturur durur çocukluğum, pencereme vuran ışıklardan korkar hala. Bir yanımı boş bırakırım -sızmaya çalışırken yalandan,bir yanım hep kendime saklı. Kitapların sayfaları aşınır, başına dönmekten, tümünün anlamdaşlığına inat... Bulutlar denizin üzerinde dolanır, bir ben değilim mavnaların meraklısı demek, her şey değişir,grileşir,yağmur bile. Sabaha kadar dar olur dünya, daralır nefesim, sesim kısılır. Sen,uyursun... Özkan Özdoğan |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gel-git
Gündüzü,geceyi ayırdetmeden uyuyup uyanıyorum günlerdir. İster açık olsun gözlerim ister kapalı seni düşlüyorum,yanımda duruşunu.. Ve yalnızlık,ölüm,özgürlük, tekmili birden gidiyor bugün, geride bir sensiz ben.. Bu,veda mı, karşılama mı, son mu,başlangıç mı bilmeden... Özkan Özdoğan |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gelin
nasıl bir yağmur ki bu sevmek sırılsıklam kavruluyorum güneşinde. ve güneşin gelini olsan ancak bu kadar sarı bir hüzün olurdun sen.. Özkan Özdoğan |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gelme
Nefes nefeseydim, yüzüm bile bende değil tanınmayacak hallerde.. Gelme diyor dilin, beni boşluğuma itiyor, ellerinde çürüyor ellerim, başım göğsünde değil, kendi göğümde üşüyor.. Gelme diyor dilin, beni rüzgarlar avutuyor.. Özkan Özdoğan |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gide
Bir pırıltıdır,güzel gün, denizde oynaşıp gözünü alan. Bacaklarına,ellerine sırnaşan, bahardan bozma sarımtıran bir kedidir. Kuşluk vaktinde, diğer tüm sesleri susturup, kendi şarkılarını söyleyen kırlangaçlardır. Oyunbozan,mızmız bir çocuktur hatta; gri bir günde, ağlaya ağlata şehrini sırılsıklam ıslanmaktır.. En güzeliyse, gece ellerinin arasına alıp başını resmederken gökyüzünü, yarını düşünmektir, daha güzel olacak bir başka günü... Özkan Özdoğan |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gitme
Gitme ne olur.. Bak birazdan gün doğacak, ve güneş bütün şehri sarısıyla umuda boyayacak.. Gitme daha, yoksa gazeteye basacaklar adımı, kıyıya vurmuş bir kayığın üzerini örttükleri sayfasına. Duvarlara 'özgürlük' yazacaklar beni sensiz hatırlayacaklar; gidersen şimdi o çok sevdiğin kuşları her akşam acımadan vuracaklar.. Gitme, ben neyse de, bari kuşları öldürme.. Özkan Özdoğan |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gitmek gerek
Gitmem gerek benim, güneşin nasıl battığını denizin üzerinden görmedim daha.. ve ne kayıp, yağmurun yağdığı günlerde ağaç sırtında uyumadım. İlk ben olamadım bir nehri yüzerek geçen, bir yaban domuzuyla karşılaşmadım... uçurumun kenarında durup hayatla dalgamı geçemedim ben daha.. ve buralar bu aynılar bu aynalar... diyordum ki, uyanmışım. güneş vurmuş üstüme yine... Özkan Özdoğan |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Göç
Durun demeye utandım göçen leyleklere... Durup da, kahraman mı olsunlar leş kargalarının memleketinde? Özkan Özdoğan |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Göğercin
Sese gelen güvercinler yetiştirdim sana.. Uçmuyorlar sanki, göğe bir resim çiziyorlar... Kanatlarının ucuyla tutup bir bulutu, yüzüne benzetiyorlar- hiç görmedikleri yüzüne. Sırtım üzeri yatıp gözlerimi salıveriyorum yanlarına; bir küçük ki dünya, bir sessiz ki konuşmayınca sen, güvercinlerin eseri bembeyaz dudaklarınla... Ayaklarıma dolanıyor, ellerimi yakalıyor saçların; tutulmuşum fena, tutulmuşum ya, böyle sevip, sevilmesini kimbilir ne zaman unutmuştum? .. Özkan Özdoğan |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|