![]() |
![]() |
#41 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57912
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Arkadaşlarla
arkadaşlarla koştuk umuda paylaştık sade somunu çöp yüzdürürken kirli bulanık sularda berrak dünyalara dair hayallerle çoğaldık parasızdık ama hiç arkadaşsız kalmadık hiçbir oyunun sonu gelsin istemedik ama paylaşmaktan yana hiç oyuncu olmadık aşklarımızda çocuksu dal gibi kırılgan masum kavgalarımızda hep asi ve dürüst şimdi buğdaylar başak verdiğince toprağın onuru gibi onurlu bakıyoruz dünyaya çıplak güneşin altında emeğin bayramıdır arkadaşlık şimdi çıplak ayaklı çocuklarla mahalle aralarında top oynamak kadar samimi mücadele etmek emperyalizme karşı aynı felluce'de sevdaya tutulan ayakları lastik pabuçlu çocuklar gibi biz onuru olduk yarınların bile ayakta kalarak faşizme karşı 1950'de açtık göğsümüzü Berlin'de kurşunlar vuramadı tebessümümüzü amilcar cabbar'ın çiçeği burnunda çocukları ho amcanın çekik gözlü umudu lumumba'nın kömür karası direnç tomurcukları arafat'ın sapanı olduk boyun eğmedik yalana öyle yalın öyle dopdolu ağlamaksı rüzgarla yarışta yılkı atlarının özgürlüğe son koşusu arkadaşlar boynumda kırmızı bir atkı kadar sıcak ellerimi ısıtan güneşin mağrurluğu arkadaşlar taptatlı flamingoların göç hikayesi kanat kanat öfke damla damla yağmur zerresi sadeliği tarihin en büyük aşkı ekmek ile vatan'ın öyküsü arkadaşlar son toplantıda yürümeyi konuşuyorlar buz dağlarını aşıp açıklara en açıklara ulaşılmaz doruklarına insanlığın arkadaşlar gökkuşağının doğduğu yere götürecek bizleri her birimiz ayrı renkten ama seslerimiz aynı paylaşmak istiyoruz geleceği eşit kılmak için serçelere
![]() |
#42 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aslan Payı
beni bıraktığınca ben benim yalnızlığımca çoğul çoğulluğumca yalnız çocukluğumun filmleri gibi umarsız kır pidesi sade sevişliyim göksel hülyalarda ağlayışlarda halep bilyeleriydin yastığımın altında sakladığım üstüne çok düşülmüş çocuk mutsuzluğuydu oysa mevsimler ve dünya ağlayıp unutmak güzelliği sesinde yıkanırdı düşlerimiz insan hep olmayacak şeyler kurarmış ama inanarak çocuk düşlerimizde karton uçaklarla salıverdik çaresizliği boşluğuna evrenin yanaklarında biriken yağmur sularıyla yıkanmak da güzel varlığına hiçbir güzel anlam biçilememiş yokluğun dahi yaşama nedeniyken kelebek ömrü sevincinde soluğunun yıldızlara çakılı kalmak payıma düşen aslan payı bende farketmek seni bakmak uzak ışıklara bakmak seni düşünerek uzun süreli yolculuklara hazırlanarak
![]() |
#43 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşıkımıza Tragedya
bir deprem olursun yolların çamurlu yalnızlığında sıkıntılı ağaçlar seyreder sürgit güzelliğini baharın gelişi sessiz bir operadır tango bulut gölgeleri doğa sana yönelmiş doyurgan bir kadın eli su içiren ıssız dere köprüsü olursun ben yamacında kimsesiz ot aşkımız semtime bile uğramayan uç uç böceği çocuksu nokta nokta hüzün kuşlar gökyüzü uçurtmasızlığım ben serseri mayın bostan korkuluğu şirinliksiz sen cır cır böceği kulaklarımda çınlayan kargalar güler halimize yer gök aşkımıza tragedya
![]() |
#44 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk Bugündür Daima
sana seslendiğim an evren oluyorum biçim biçim kucaklamak dert ki can düşmanı ulaşmasız hayat unutmam onu tesadüftü herşey sevmek dışında sen ben ve evren misafir oyuncu ölüm gözlerimi çevirdiğim yerde düşüncelerin yanıyor usul usul parmaklarımda gezinen kanadı kırık güvercindir üşüdüğün gereksizlik ayrılık oysa bulutsudur istemek seneler sonra gözlerini açacaksın yeni bir sayfa gibi o ben değilim benim gitmişliğim küçüğüm büsbüyük ağlamaklı gerçi ölüm kaçınılmaz işte bu dediğimiz an gelincik tarlası yaşanmışlık bak kalem düşmez elimden yaşlanmasız şu halimle bile iyiyim senli sevmek yıkılmışı zamanını al ömrüm o sendin gelincik elimde olmadan olgun dağları seçen sevmek için güneş de batarmış mehtapta öpüşmek gibi geçmişi anmak kitaplarımda gizlediğim bahara isyan yaprakları senmişsin meğer benmişim işte serçelere kanan oysa acılar dallarında kirpiklerimin gri ve kara uğultular kırığı varlığım aydınlığa yürüyen su seni sevmek var her işin ucunda yaz ortasında kalmış kardan adam şair kışa aldanan bahar kelebeği sankilerim belkilerim gibilerim yarın ölsem geçmişinim artık aşk bugündür daima ansız kahkaha kolkola ayrılıktır aşk düne özenen bugün tekrarsız faydasız göçüyorum sensizliğe dündeyim affet küçüğüm bağlaçlarımı atıyorum defterimden susuzluk gibi ayracımsın beni benden ayıran bana rağmen bensin içimde bana rağmen beni bitiren
![]() |
#45 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk Firar Etmektir Ölümden
işte yine gidiyorum elim yüzüm yağmur bulaşığı ne söyleyebilirim ki biten bir maceraydı vakitsiz siyanür etkisi beynimde ağlayış sarmaşığı saatler dörtyanımın çiçeği çocuklar sahipsiz dudağımda bıraktığın öpücükle bakıyorum tutunduğum sıradışı ayrılığıma tecrübesiz haydi dediğin yerde kendimi yakıyorum şiirler ölçüsüz artık şarkılar ezgisiz farketmeden ayrıldım hayata gelmek gibi sonu olandır başlayan aşk da olsa hayat da olacağı vardı ağlamıştım oysa çocuklar gibi biliyorum kızaran benim sessiz yanağında not: aynılıktaki ayrılıktayız aşk firar etmek ölümden
![]() |
#46 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk Kurgularına Aforizmalar
aramızda ayrı bir lisandı aşk imlasız gemi azıya alan yanıydı sakarlığımızın bana dair unutmama fasıllarının kurgusu aşkımızın kumsalı deniz kumu yoksunu elbisesi ayrılıklara biçilmiş kaftan yarınımızın dün olması gibi bugüne ihanetli yıldız kayması aldatmaktır avunmaları yeni güne hazırlıksız yakalanır güneş kendi kendine farketmeden aşıktır belki geceye tüm mümkünlerin kapalı olduğu ben o'yum ayrı olmasıyım günün gecenin sustuğum an sessizlik infilak eder inatlaşa inatlaşa aşk susmazmış bunu senden öğrendim sana suskunluğumdan soru işaretleri üç noktalıdır muhakkak bol ünlemli kaçıncı sinir harbi kadehlerde dudak kalıntıları aramızda ayrı bir lisandı sevişmek imlasız öpüşlerimizin haritası ölçeksiz elimin terazisi varmıyor aşkı tartmaya bu dağı aşan biziz mesafeler katetmişlik uzaklıkla yakınlığı ters yüz eden biri ve diğer biri
![]() |
#47 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk Müzayedesi
seksi tutulurum yağmura huyum batsın ömrüm aptal ıslatan aşk ömürboyu habersiz yakalanmak yağmura yağmura tutulmak dudaklarında gülüşün tutuldum sana bendeki bu manyak yürek geçsin yerin dibine ölürüüüüm delikanlı mert civan hasret alemler boyu ülkeler üstü düşmek dara şarkılı sevişmektir yanaklarında biten düşün katıldım sana aldın mazlum aşkın ahını binbir bela çıktı aheste aheste aşksızlığın afgan mülteci dilencidir ölmek hayattan zaman dileyen ucuz mu ucuz hayatım ressamsız çerçevesiz sınırsız tek başına aşk tablosu satıldım sana
![]() |
#48 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk Sarrafı
kış özlemi çekiyoruz eni konu yaz mutsuzluk kağıda sıçramış kalemimden tesadüfi sen sayfasız defter notasız şarkı yolsuz yolculuk gülüm diyemem ama gecemsin diken diken paylaşımsız doğan güne bakmak kadar yorucu saatleri sensiz geçen ülkede mahçup sürgün yaşamamın nadir sıkılgan esaslı sorgucu bana bıraktığın bulanık denizler kadar azgın satırlarım çıldırdı peşine yetişmekten yorgun aşk sarrafıdır yaralarımın cerahati deşilmiş sedir ağaçlarının gölgesinde tadın tuzun sabah çisentisiyle yaban mezarıma eşilmiş
![]() |
#49 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk yalnızlığına söylenmiştir(haiku)
düşüncemde sen iç haritamda ölçek aşk yalnızlığı
![]() |
#50 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşkı Tükettik
aşkı tükettik karşılığı yok yaşamın herşey düz bir çizgi gurbete çıkmış yapraklar ağaçlarda yağmur kendine ıslak sıcak güneş kendine rüzgar kendine serin kollar kendine açık yaşlar akıyor içine gözün aşkı tükettik aşkı tükettik anlar dondu resimler zamansız tebessüm anılar yıpranık sevişler gibi teselliler ne bencil benciller ne kadar ötekinde anlamsız çocuklar koşmuyor peşimizden üstelik hepimiz de büyüdük aşkı tükettik aşkı tükettik oysa tek kelimeye sığıyordu dünya şimdi milyon kere ifadeler sözlüksüz şimdi ne sen kendinle barışık şimdi ne ben seninle savaşta hani herşey zıttıyla anlamlıydı hani çelişkiydi gelişmenin tek nedeni hani tek ölüm ayırabilirdi bizi şimdi tek başına ölüm bizsiz yok karşıtı yaşamın aşkı tükettik aşkı tükettik şimdi acıyorum sadece ölüme ömürler değersiz ah ölüm ne denli yalnız ah bakışları ne denli zavallı aman ki aman nasıl bitti bu telaş ya şu karmaşa nasıl son buldu içimde çözümler çözümsüzlükte buldu çareyi herşey içi boş bir sonsuzlukta buldu ayakta kalmanın sözde tılsımını herşey böylesine kof devirdi devranı anarşik aşkı tükettik aşkı tükettik bu defa on ikiden vurulduk bu defa yalnızlık ilk defa bu defa yalnızlık sensiz popüler yazgımız bardağı taşıran son damlası yaşamın ölüm başköşesinde anlamsızlığın içine kapanık biz birbirimizle biz birbirimizde yittik tutkular soğukluğa esir biz yittiğimizle birbirimiz şarkısını yitirmiş ara müziği ömürler aşkı tükettik aşkı tükettik ilk defa ölüm yaşamla böyle ve bu kadar eş anlamlı gündüz geceyle böyle ve bu kadar sesteş artık düşünmek yok artık beklemenin eski tadı artık beklemek beklemeyi tek erek terk eylerek baharı kurşuna dizdi dalında umudu gerçeğe geçit yok tüm mecazlar iş üstünde suratlar kırık ayna boşvermişlik bile iğreti üstümüzde aşkı tükettik haydi dinleyelim şarkılar nasılsa boş seyran eyleyelim evren yeknesak tüm diller bir tek sözcük sessizlik esperanto göç yolları kapanmış kuşların çocuklar düşünmüyor artık yağmurun nedenini aşkı tükettik aşkı tükettik içilmemiş su kadar kırık kalbim demek yazmakmış tek uğramakmış hecelerine bebelerin hayalli bir ırmağa girip geleceğe kanmakmış yetersizmiş dostlar sağolsunun samimiyeti kadehler yalnız bitmek içinmiş sofraların başında beklemezmiş melekler aşkı tükettik aşkı tükettik kirlendik aşkın sonu bu değil bir şarkıyı mı sır etmedik ki aramızda aynı kitabın aynı sayfanın aynı satırın aynı cümlenin aynı sözcüğün aynı harfini mi sevemedik aynı anda biz demek paylaşmaktı oysa paylaştırmaktı bir elmayı insanlığa biz demek nelere değmezdi değil mi biz öykünmekti baldırı çıplak bir devrime aşk bir ormanın büyümesini beklemekti titizce ölmekti hatta bizin anlamı aşkı tükettik aşkı tükettik sayfalara sığamam boşuna son pişmanlığın sonu bu olsa gerek ah şirin ellerin ayrı rotaların yıldızı ah şirin ellerin kimin göğünde kayar şimdi yeni dileklere ah şirin ellerin en güzel şiirim değil artık aşkı tükettik aşkı tükettik ben yalnızca şair ben artık yalnızca işçen soyadlı bir adım bile yok adımdın sen artık yalnızca yazmaksın bilmez miyim aşkı tükettik aşkı tükettik bu ilk harcadık bakışlarımızı bakışlarımızda harcandık utanıyorum tanıyorum ölüm birden fazla ama birbirine bitişik sanıyorum aşk beraberliğimizle çelişik bir şair yazdığı müddet yaşar yalanını bırakıyorum çünkü biz aşkı tükettik hem de aşk tüketmeden bizi farklılığımız aşkı yendi farklılığımızı aramızda hallettik çünkü biz aşkı tükettik hem de aşk bizi tüketmeden aşkı tükettik aşkı tükettik sonsuz bir şey kalmadı evrende aşkı iç ettik aramızda en doğal karşı devrimdi bu bunlar güneşin batış öyküsü belki uyanmaya can attığımız çok kötü düş demeye dilimin varmadığı çok kötü bir rüya beni unuttuğun gibi vefasızlığı gibi şu seni yazan ellerimin kendime aşkı tükettik aşkım aşkı tükettik
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|