![]() |
![]() |
#41 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 26 Thanked 333 Times in 269 Posts
Üye No: 4853
İtibar Gücü: 2998
Rep Puanı : 16800
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() b) Kurgulama Oyunu
Hayal edebileceğiniz bazı gelecek kurguları vardır ki, onları gerçekten de yaşamayacaksınız. Onlara adanmayı ve hedef seçmeyi düşünmüyorsunuz. Ama onlar üzerinde yapacağınız kontrollü hayaller, inanma ve hayal etme gücünüzü arttıracak, keşfedici zekânızı ve başarı isteklerinizi geliştirecektir. Farklı hayat çizgilerinde ilerleyen insanların ve canlıların yerinde kendinizi hayal edin. Hayatı hayalen onların gözünden görün, onların kulaklarıyla dinleyin, onların kalpleriyle hissedin. Okyanusun derinlerinde gezen Kaptan Cousteau veya Ay’da yürüyen Armstrong olabilirdiniz; olun. Aynı bilgiye ve tecrübeye sahip olsaydınız onların yaptığını yapamaz mıydınız? Bir kelebek gibi, çiçekten çiçeğe, arı gibi vadiden vadiye gezinin. Hayalinizde bir ağaç olun, yapraklarınız rüzgârda dans etsin, dallarınızda kuşların ötüşünü izleyin. Bir yağmur damlası olup toprağa, nehir olup denize akın. Güneşin yerine geçip, aydınlattığınız Dünyayı seyredin. Başlangıçta gülünç gelecek olan bu hayallerin derinlerine daldığınızda, ne kadar ciddi bir sanal ortama girdiğinize şaşıracaksınız. İnternetin sanal dünyasında, sadece iki boyutlu görüntü ve ses vardır. Oysa sizin hayal dünyanızda görüntü üç boyutludur; orada tat vardır, dokunsallık vardır, hepsinden önemlisi bin bir çeşit duygu vardır. Potansiyel olarak ne olabilirim veya ne yapabilirim: Cumhurbaşkanı, vali, bilim adamı, kâşif, seyyah, Ay’a gitmek, ışınlamayı keşfetmek, zengin olmak... Hayatta somut olarak ne gözlemliyorsanız, onların hepsini yapabileceğinizi görün. Adandığınız konulardaki imanınızı geliştirmeniz için iman yeteneğinizi alabildiğince kontrol altına almalısınız. Temel hedefinize odaklandığınızda canınız sıkılırsa, kurgulama oyununun sizi müthiş bir neşeye ve isteğe boğacağını göreceksiniz.
![]() |
#42 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() c) Tekrarlı Söyleme
Bir şeye inanmanın yollarından biri, onu defalarca söylemektir. Tekrarlamak sayesinde onu derin bilincinizde ve ruhunuzda iyice inşa edersiniz. Bir adam kendisine, 100 gün boyunca “ben deliyim” derse gerçekten delilik belirtileri geliştirir. Zeki çocukların çoğu, zekâlarındaki gelişmeyi büyüklerinin telkinlerine borçludurlar. “Aferin, ne kadar zeki çocuk” dediler; bu sözü on yıl boyunca hatırladılar ve gerçekten de zeki oldular. Başarısızlıklarımdan birini size söyleyeyim: İyi resim çizemem ve seminer verirken çizdiğim grafikler inanılmaz derecede çocukçadır. Öğrenci arkadaşlarımı şaşırtırım; çizdiğim grafiklerin basitliğine anlam vermekte güçlük çekerler. Neden? Babam bana büyük bir iyilik yapmış, okula başlamadan önce resim defterleri satın almıştı. İlkokul öğrencisi olduğum yıllarda, başarılı resimler çizerdim. Bir gün, öğretmenimiz arkadaşların resimlerini, onları taktir etmek için duvara asarken, beni ve resimlerimi nasıl bir gerekçeye dayanmışsa, kasten yok saydı. Şiddetli bir üzüntüye, öfkeye ve küskünlüğe kapıldım. O andan itibaren resim çizmekten nefret ettim. Bu nefreti, zaman içinde tekrar ederek beslemeye devam ettiğim için, öylesine gelişti ki, yıllar boyunca resim çizmedim ve şimdi aksine bir çaba göstermediğim için bu hâldeyim. Resim konusunda yeteneksiz değildim; ama, aldığım ve kendi kendime tekrar ettiğim telkin gerçekten de resim yeteneğimi köreltti. Ruhunuzdan, hayalinizdeki kendinizi haykırın, yıllarca yapın bunu, bıkmadan yapın: “Ben başarılıyım. Zekiyim, çalışmayı seviyorum, hafızam güçlü, konuşma ve öğrenme yeteneğim mükemmel, ben zengin, sağlıklı ve mutlu bir insanım. Şükürler olsun.” Başarı hikâyelerini küçümseyenler, hiçbir zaman ortalamanın üzerine çıkamazlar.
![]() |
#43 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
![]() d) Bedensel Yoğunlaşma:
Size hızlı ve kalıcı etki bırakacak bir teknik önereceğim. Kullandım ve müthiş etkisini gördüm. Bilincinizde geliştirmek istediğiniz inançla ilgili derin izler bırakacak bir eylemi deneyeceksiniz. Bedensel sabitlikler oluşturun. Beklediğiniz süre boyunca, geliştirmek istediğiniz imanı beslediğinizi veya değiştirmek istediğiniz alışkanlıktan kurtulduğunuzu hayal edeceksiniz. Bu çalışmayı yaparken ne kadar yorulursanız, zihninizde bırakacağınız iz de o kadar güçlü olacaktır. Saatlerce hareketsiz televizyon seyretmeye dayanabilen insanın, bir saat hareket etmeden bir hayale veya inanca odaklanması zor mudur? Sonucunu görmek istiyorsanız bu zorluğa katlanın. Bedensel sabitlik, değişik biçimlerde olabilir. Lotus oturuşu, namaz oturuşu, secde durumu, ayakta duruş, sırt üstü uzanma. Biraz yorucu olması, zihninizde daha kalıcı izler bırakmasına neden olacaktır. Kendinizi zorlayın; ama, dayanma sınırınızı aşmayın. Deneyim sırasında hiçbir harekette bulunmamanız, hiçbir işin çalışmayı bölmemesi şarttır. Eğer küçük bir kesinti oluşturursanız, eyleme en başından başlamanız gerekir. Bunun için gerekirse telefonunuzun fişini çekin, kapınızı kilitleyin. Bedensel sabitliğiniz sırasında, her hangi bir soruna çözüm arayabilir, geleceğinizle ilgili istediğiniz gerçek ve oyun kurgular yapabilirsiniz. Bitirdiğinizde üzerinizde çok daha etkileyici bir iz bıraktığınızı fark edeceksiniz. En etkili biçimi gözlerinizin kapalı olmasıdır. Gözlerinizin açık olmasını tercih ediyorsanız, tek ve sabit bir noktaya bakmalısınız. Bir saatlik süre çok geliyorsa, ilk uygulamalarda yarım saat sürdürebilirsiniz. Bıraktığınız iz sizi bir süre uyaracaktır. Uyarıların azaldığını fark ettiğinizde yeniden deneyin. Kısa süre sonra uyarıların etkisi kalıcı olacak, o zaman başka bir konuda çalışmaya geçebileceksiniz. Sadece şuna dikkat edin: Her çalışmada sadece bir konu üzerinde odaklanın. Yani zihniniz, tüm isteklerinizi yarım yarım sayıp geçmesin. Odağınızda tek bir konuyu tutun.
![]() |
#44 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
![]() e)Duygusal Yoğunlaşma:
Tüm tekniklerin ardında gizlenen duygular vardır. “Duygu Gücü” bölümünde anlatıldığı gibi, duyguları güçlü insanlar, meydan okurlar. Fırsatı ve cesareti olanlar için sıra dışı bir yöntem daha önereceğim: Sizi duygusal olarak ne etkiler? Ölüm mü? Hastalık mı? Doğum mu? Hayatınızı aniden sarsabilir ve hızla değiştirebilirsiniz. Yusuf İslam’ın öldürücü bir dalgayla boğuşurken yaptığı dua tüm hayatını değiştirmiştir. Aşağıdaki önerilerden hangisini yapabilirseniz, deneyin. Bunlara benzer etkiler meydana getiren farklı uygulamalar da keşfedebilirsiniz: -Bir deniz gözlüğü, bir de nefes alabilmek için ağızlık alın. Duru bir denize girin, denizin tabanını, ileriye doğru uzanan derinliğin heyecanını, mümkünse sürüler halinde dolaşan balıkları izleyin. O anda inanılmaz bir duygusal ürküntü ve heyecan yaşayacaksınız. Şimdi yaratıcıdan ne istiyorsanız, isteme vaktidir. İzmir Çandarlı sahilinde bu inanılmaz heyecanı yaşadığımda dalgıç olmadığıma üzülmüştüm. -Sessiz ve ışıksız bir köye gidin. Ormana veya bozkıra doğru sessizce ilerleyin. Gölgeleri seyredin, doğanın sesini dinleyin. Gökyüzüne dizilen yıldızlara dakikalarca bakın. Sessizlik, ışıksızlık ve yalnızlık çok önemlidir. Orada yapayalnız kalın, bir saat boyunca ve her saniye nasıl bir hayat yaşamak istediğinizi düşünün. -Lunaparka gidin ve size büyük heyecan vereceğini tahmin ettiğiniz bir oyuncağa binin. Hızla dönerken, ilerlerken veya yükselirken tüm duygularınız uyanık olacak, o an düşündüğünüz her şey, hafızanıza sökülemez şekilde çakılacaktır. O anı yaşayın ve neyin çakılmasını istiyorsanız tüm saniyeleriniz boyunca çekicinizi ona vurun. -Erkek okuyucular için öneriyorum; çok hareketli olduğunu tahmin ettiğiniz bir acil servisin kapısında bekleyin. Bazıları sırtında bıçakla, bazıları kolları bacakları kesilmiş halde gelecektir. Ürkmeyin, ibret oradadır. Ekranlara veya gazete sayfalarına yansıyan çıplak vücutlar hayatımızın gerçeğini gölgeleyebilir, ama yok edemez. Sağlık memuru bir arkadaşım, sarhoş olduktan sonra birbirlerini bıçaklayan iki kişinin yere dökülen bağırsaklarına basa basa acil servise getirilişlerini anlattığında, dehşete kapılmıştım. Bizim duygusal sarsılmaya ihtiyacımız var; eğer onu beynimizi zonklayıncaya kadar zorlayarak üretemiyorsak, izin verelim, ibretli olayları seyrederek açığa çıksın. Dikkat edelim, bu öneriler sıra dışıdır. Dalgıç, okyanusun derinlerinden; köyüler ıssız karanlıktan, sürekli lunaparkta dolaşan kişi, hareketli oyunlardan; doktorlar da parçalanmış vücutlardan ürkmezler. Sürekli yaşadıkları olaylar, konuya ilişkin duygusal hassasiyetlerini kaybetmelerine neden olmuştur. Siz başka bir dünyaya aitsiniz. Amerika, orada yaşayan için sıradandır; ama, ben oraya gittiğimde Mars’a gittiğimi sanmıştım. Arada sırada, ayda bir de olsa, bu tür aşırı sarsıcı olaylara tanıklık etmemizin bizi inanılmaz bir uykudan uyandıracağını ve gerçekle yüzleştireceğini göreceksiniz. Gerçekle yüzleşmek. Gerçekle. Beyler, hanımefendiler; dünya yolculuğunuzun bitmek üzere olduğunun farkında mısınız? Daha ne duruyorsunuz? Bu ufka hangi güzel resimleri çizeceksiniz; ardınızda insanlık için ne bırakacaksınız? Ben daha çok genç miyim? Erken ayrılışlarına gözyaşı döktüğüm yüzlerce çocuk bilirim. Bunlardan beşi, benim öz kardeşimdir. Bu ömrü nasıl bir çırpıda yaşamışsanız, öylesine bir çırpıda bitireceksiniz. Vicdanınıza sorun; sonsuzluğun şefkatli sahibiyle buluşmaya hazır mısınız?
![]() |
#45 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
![]() 4. Güven Üretme
İman geliştirmeye çalışırken, saldıracak olan tereddütlere karşı güven üretmelisiniz. İş, yapılamayacak kadar büyük geldiğinde, aslında dikkate aldığınız kendi gücünüzdür. Kendi gücünüze güvenemediğinizde yenilgiyi kabullenirsiniz. a) Yaratıcıya Güvenme Gücü sınırsız olan siz değilsiniz; ama, sınırsız bir güce dayandığınızı biliyorsunuz. Olağanüstü vücudunuzu yöneten güce dayanabilirseniz, yapabileceğiniz işlerin de olağanüstü olabileceğini tahmin edebilirsiniz. Ona dayanan her şeyin başardığı gibi, siz de başarabilirsiniz. “Ya başaramazsam” diyerek endişe ediyor musunuz? Siz yaratıcı değilsiniz, kendi kudretinizle başaracağınızı mı sanıyorsunuz? Size gücümün asla yetmeyeceği işleri olağanüstü biçimlerde başardığımı gösteren onlarca örnek verebilirim. Bahçeye ektiğiniz ekinin mahsul vermesini siz mi sağlıyorsunuz, yoksa Yaratıcı mı? Size düşen sadece yapabileceğinizi yapmaktır. Yapabileceğiniz sınırlı belki; ama, isteme yeteneğiniz de mi sınırlı? Başarının asla unutulmaması gereken kuralı şudur: Yapabildiğinin en iyisini yap. Gücünün maksimum kapasitesini kullanarak iste, eyleme geç ve kadere teslim ol. O zaman senden daha güçlü, zeki ve sağlıklı insanları geçeceğinden emin olabilirsin. Süper başarılara ulaşanların hiçbir olağanüstü dehâları olmadığını görmezlikten geliyoruz. Hâlâ örnek mi vereceğiz? Amerikalı Thomas J. Stanly, toplumun %1’lik kesimini oluşturan en zengin 1300 kişiyi araştırmış ve “Milyarder Kafası” isimli kitabı yazmıştır. Kitabında, zenginlerin, hiç de üstün ve farklı bir zekâları olmadığını, okul başarılarının zenginlikleriyle ilgisiz olduğunu, analitik zekâlarının da çok iyi olmadığını tespit ediyor. Ama, çok önemli bir farklarını, bir hedefe kilitlenip risk üstlendiklerini ve istikrarlı yaşadıklarını tespit ediyor.(18) Kurnazlığa girişmiyorlar, inandıklarını ısrarla yapıyorlar. Sonuçları elde etmek konusunda endişe eden, Yaratıcının sahasına girmiş olur. Yaratıcı, sonucu verirken, sizi kapasitenizin üzerinde sorgulamaz veya zorlamaz. Sonucu sadece heyecan duymak ve ona ulaşmaya istekli olmak için isteyin, onu yaratmaktan sorumlu olmak için değil. Kâinatın Sultanına güvenen mahcup edilmeyecektir. Eğer sonucu kendi başınıza üreteceğinizi sanırsanız, aradığınız imanı geliştirmeniz imkânsız olur. Çünkü kapasiteniz ve yapabileceğinizi sandıklarınız, her zaman karşınıza büyük bir engel olarak dikilecek ve “bana yalan söyleme” diyecektir. Ne kadar ciddi bir iddia ile karşılaştığınızı anlamak için şu iki sözü okuyun: “Allah size yardım ederse, sizi yenecek yoktur; eğer sizi yardımsız bırakıverirse, Ondan başka size yardım edecek kimdir? İnananlar yalnız Allah’a güvensinler.(19)” “Eğer Allah’ı hakkıyla tanısaydınız, duanızla dağlar yerinden oynardı.(20)” Görünür nedenlerin sınırlarına aldanmayın. Hizmetinize sunulabilecek güç ve enerjinin sınırları ve kapasitesi, gözlemlediklerinizin inanılmaz derecede ötesindedir. İnsanların hayatlarında mucize gibi binlerce olay yaşanır; bir türlü akıl edip de, bunların hangi enerjiyle gerçekleştiğini sorgulamazlar. Bu yüzden zihinlerine çizilen kalıplardan kendilerini kurtaramıyorlar.
![]() |
#46 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
![]() b) Modelleri İnceleme:
Güveninizi güçlendirmenizin diğer yolu, başaranları iyice gözlemlemek ve onların dünyalarına girmektir. Yapabildiklerini seyrettikçe, yapabileceğinize ilişkin inancınız ve güveniniz beslenir. Bir karıncanın kendisinden yirmi kat büyük ve ağır bir yaprağı taşıyışını seyrettim. Yüzlerce kez denedi ve başardı. O denemekten bıkmadı; ama, ben seyretmekten bıktım. Kaderin sahibi sizi deneyecektir. Yeterince istiyor musunuz? Yeterince isteyinceye kadar denemek zorundasınız. Eğer o ateş gibi yakan arzu, daha ilk deneyişte ruhunuzu kuşatmışsa, hızla başaracağınızı biliyorum. Ama insanlar gerektiği kadar keskin duygularla ve inançlarla istemeyi bilmiyorlar. Bu yüzden, arzuları yeterince gelişinceye kadar, tekrar tekrar teşebbüs etmek zorunda bırakılıyorlar. Başarılı insanların hayatları basit biyografiler değildir. Onları incelemeyi ciddiye almalı, onlardan alacağımız dersleri kendi hayatımıza aktarmalıyız. 5.Aktif Eylem Planı Aşağıda size bir aktif eylem planı verilmiştir. İman geliştirme çalışmalarınızda bu tablodaki temel başlıklara bakarak hangi çalışmaları yapabileceğinize karar verebilirsiniz.
![]() |
#47 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
![]() Özetle Ne Yapmalı?
1.İman Engellerini Kaldırın: İman geliştirmek istediğinizde, çeşitli alanlardan bilincinize saldırılar göreceksiniz: Diğer insanların olumsuz sözleri ve kendi başarısızlıkları dış mesaj; kendi geçmişinizdeki, başarısızlık olarak gördüğünüz eylemleriniz ve kendinize söylediğiniz olumsuz sözler, iç mesajdır. Tüm olumsuzlayıcı mesajların gerçek dışı ve sınırlayıcı olduğunun bilincine varmanız gerekiyor. 2.Eylemlerinize Başvurun: Eminlik durumu geliştirmek için başvuracağınız basit ve küçük eylemler, büyük örneklerine ilişkin inançlarınızı geliştireceği gibi, tekrar ettiğiniz bir eylem de, içerisinde barındırdığı inancı geliştirir.
![]() |
#48 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
![]() 3.Hayallerinizi Kullanın:
Eminlik durumunun geliştirilmesini sağlayacak güçlü yollardan biri, yapacağınız hayali ve zihinsel çalışmalardır. Hedeflediklerinizi sanki yaşıyormuşçasına kurgulama, ilgi alanınıza girmese de değişik hedeflere ilişkin kurgulama oyunları, sahip olmak istediğiniz özellikler hakkında kendinize ısrarla söyleyeceğiniz olumlayıcı sözler, bedensel ve duygusal yoğunlaşma çalışmaları, kullanabileceğiniz en etkin yöntemlerdir. 4.Güven Üretin: Güveniniz ve inancınız yine de sarsılabilir. Yukarıdaki çalışmaları güveninizi geliştirerek desteklemelisiniz. Bunun için sınırsız kudrete dayanma ve örnek insanların başarılarını inceleme yollarına başvurabilirsiniz. Özetleyen Sözler: • Tereddüt içinde büyük bir iş yapmaktansa, emin olarak küçük bir iş yapın. • Bir yetenekteki eminlik düzeyi ne kadar güçlenmişse, onun gerektirdiği emek o kadar azalacaktır. • Bir insanın ruhsal enerji potansiyeli, inanabilme genişliği kadardır; ama, bu potansiyelin açığa çıkan miktarı, sadece inandığı kadardır. • İnanç üretmenin, şüphe tahribatın çekirdeğidir. • Hayallerinize saldıranlar, aslında kaderinizle savaşıyorlar. • Hayatınız, yapamayacağınıza inandıklarınızla hapsedilecektir. • İman her an meyve veren bir ağaç, düşünce ise kök salmaya çalışan bir çekirdektir. • İman, Yaratıcının sınırsızlığına ayna olmak için insanın başvurabileceği tek kaynaktır. • Kendi hakkınızda yaptığınız değerlendirme, hakkınızda bir duaya dönüşüyor. • sizin gücünüze değil, sizinle olan güce dayanacaksınız. • • Başaranlar, önce inandılar, sonra yaptılar; başaramayanlar ise, önce yapıp sonra inanmayı deniyorlar. • • Başaracağına inanmak, belki kesin başarıyı getirmeye yetmeyebilir; ama, başaramayacağına inanmak, kesin başarısızlığı getirecektir. 1. Bu hikayenin bir kısmını, “İlahi İrade Gücü” bölümünde, “Yardımlar” başlığı altında bulabilirsiniz. 2. Ruhsal güç, insanların kalplerinden geçeni somut olarak okuma, uzaktaki insanlarla bilinçli şekilde telepatik iletişim kurabilme, gerekirse nazar örneğindeki gibi psikokinezik güçle insanlar veya nesneler üzerinde somut güç kullanma, zaman içerisinde zaman yaşama veya mekanlar arasında mekan engelini kaldırarak anında istediği yere gidebilme ve hatta aynı anda birden fazla yerde bulunabilme gibi yetenekleri içerir. Bu yetenekler tüm ruhlara potansiyel olarak verilmiştir; uzun çilelerle Dünyada geliştirilebilirler; ancak ruhlarını temizleyen insanların hepsi ebedi hayatta bunları yaşayacaktır. Her potansiyelin çevresindeki çember, bir gün Yaratıcı tarafından kaldırılacaktır. Yanıltıcı olmasın; ruhsal güç, başarının önemli bir faktörü değildir ve hatta kaldıramayanlar için son derece tehlikelidir. İnsanların kalplerinden geçenleri okusaydınız, yer yüzünde bir tek dost bulabilir miydiniz? 3. Hz. Muhammed(asm); Cami’u’s-Sağir 5:319, Hadis No:7448 4. Bu bilgiyi B. Said Nursi’nin “ilmel yakin, aynel yakin ve hakkal yakin” kavramlaştırmalarından alıyorum. 5. Doğru-yanlış ayrımı sonradan öğrenilmiş değildir. Her insan böyle bir ayrımı doğuştan ruhunda hazır bulur. Sonradan öğrenilen, bu ayrıma, olayların, nesnelerin yerleştirilme biçimidir. Herkesin doğrusu ve yanlışı farklıdır; ama, herkesin doğrusu ve yanlışı “vardır”. 6. Kur’an; 36:82 7. Cami’u’s-Sağir 2:312, Hadis No:1934 8. Tirmizi, Daavat:65;Müsned, 2:77 9. İtirazlarınızı algılıyorum. Emin olduğunuzda kabul edilecek olan şey, kalbinizden geçirdiğiniz veya dilinizle söylediğiniz değil, “Gerekçeler” bölümünde anlatıldığı gibi, asıl isteklerinize uygun olan şeydir. İsteklerinizin üreteceği sonuç, isteklerinizin ifadesine değil, o isteklerin gerekçelerine paralel yaratılacaktır. Sınırlarınız, “Kanun ve İrade” bölümünde anlatılan sınırlardır. 10. “Kazanamayacağınıza inanmakla”, “kazanacağınıza inanmamak” farklı şeylerdir. Başarabileceğine inanmayan, yani başarabileceğinden emin olmayan, başarmanın eninde sonunda bir yolunu bulabilir; bir gün başarabileceğine inanmayı başarabilir. Ama insan başaramayacağına inanmıyorsa, daha işin başında kendisini kilitler. Sonunun felâkete gittiğinden emin olduğunuz yolda yürümezsiniz. Bu iki durum arasındaki fark, “tanrı yoktur, yok olduğundan eminim” demekle, “tanrının var olup olmadığını bilmiyorum veya var olduğundan emin değilim” demek arasındaki fark gibidir. Bilmeyen veya ilgisiz olan öğrenebilir; ama, aksini kesin olarak iddia eden değişemez. Adam sigaranın ölüme sürüklediğinden emin değil. Ona anlattığınız ölüm istatistiklerini dinlerken sigaraya rağmen yaşamaya devam eden milyonlarca insana bakar. Ne zaman akciğer kanserine yakalanırsa o zaman iddianın gerçekten de doğru olduğundan emin olur, sigarayı bırakır; ama, iş işten geçmiş olur. Zulme, işkenceye, baskıya, ahlâksızlığa karşı insanların uyarıcı ve hassas davranmaları gerektiğini, bu hassasiyetin yitirilmesi durumunda toplulukların büyük felâketler gördüğünü tarihten ve dini kaynaklardan gelen bilgileri kullanarak anlatırsınız. Sonra da ortamı tarif ederek benzerlikleri ortaya koyar, yapılması gerekenleri söylersiniz. Dinlemezler, inanmazlar; Ne zaman depremler, seller, trafik kazaları, terör, boğucu sıcaklar veya yangınlar “kendilerine doğrudan dokunursa” o zaman farkına varırlar; yine geç olmuştur.
![]() |
#49 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
![]() 11. Bu ifade doğru anlaşılmalıdır. “Başınıza
gelmeyeceğine inandığınız olaydan kurtulursunuz” demiyoruz. İmanla ilişkilendireceğiniz gelecek, sizin üreteceğiniz gelecektir. Kâinatın yaratıcısının tüm varlıklar için kesin olarak taktir ettiği geleceği, ondan başkası değiştiremez. Her varlığın eminlik düzeyi Yaratıcının eminliğinden bir gölgedir. Hiçbir zenginlik kendini besleyen hazineyi aşamaz; insanın inanç dairesi ne kadar genişlese de, ounu yaratan yaratıcının inanç dairesinin dışına çıkamaz. Şunu söylemiyoruz: “Bu dünyada hiç ölmeyeceğinize inanırsanız, hiç ölmezsiniz.” Buna gerçek yollardan giderek inanamazsınız, inanmanıza izin verilmez. 12. Bu örnekler tamamen deneysel bir ortamda, ilgili kişiler tarafından tekrarlanabilen ve bilimsel aletlerle ölçülebilmiş olaylardır. California Üniversitesinde beyin üzerindeki inanılmaz araştırmalarını yürüten Ornstein’in Türkçe’ye tercüme edilip İnsan Yayınları tarafından yayınlanan “Yeni Bir Psikoloji” isimli, doğu ve batı psikolojilerinin bir sentezi girişimi olan kitaptan alınmıştır. Pozitivizmden, somut delillerden ve ampirizmden asla taviz vermeyen, ama bilmediğimiz gizli güçlerin de var olduğuna ikna olan bir bakış açısının ürünü olan bu kitap, gelecek asrın ruhu keşfedeceğimiz asır olacağının ilk işaretçilerinden birisidir. Mutlaka okumalısınız. 13. Yüzlerce gerçek dışı felsefe ile donatılmış kitabın sadece pratiklerine dikkatinizi çekiyorum. Telepatiyi, şifacılığı, sezgiyi nasıl etkin kullanabildiklerine bakın. 14. Marifet Yayınlarından çıkan, “Ladikli Ahmet Ağa” isimli kitap, ruhsal derinliğin, İslâmî açıdan, akıl almaz boyutlarını sezinlemenize katkı sağlayacak çok önemli bir belgeseldir. 15. Age, s.185. Açıkçası, görmeyenlerin fili tanımlaması gibi bir hata, sınırlı aklın bulgularından yola çıkanlar için her zaman var olmaya devam edecektir. Çevresindeki suyu tanıdığını iddia ettikleri gibi, suyun dışında olup bitenleri de gördüklerini iddia eden balıklar gibiyiz. Tabiat kanunlarına hükmeden bir gücün varlığını yeni keşfeden bilimin eski paradigmaları, hâlâ zihnimizi şekillendirmeye devam ediyor. 16. Farmakolojide, hiçbir etkisi olmayan, hastayı ilaç aldığına inandırmak için üretilen uydurma ilaçlara plasebo deniyor. 17. Bu konuda Anthony Robbins’in “Sınırsız Güç” isimli kitabında verdiği bilgiler yeterli olacaktır. 18. Radikal Gazetesi, 8 Şubat 2000 19. Kur’an; 3:160 20. Hz. Muhammed(asm); Cami’u’s-Sağir 5:319, Hadis No:7448
![]() |
#50 |
Banned
Teşekkür Etme: 31 Thanked 51 Times in 15 Posts
Üye No: 18248
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 2560
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() saaol paylasım ıcın..
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hastalarda Ruhsal Sorunlar Artıyor | GooD aNd EvıL | Revir | 0 | 04-18-2009 01:24 PM |
Biyopsi fiziksel ve ruhsal travma yaratıyor | Tilki_Andre | Eskiler (Arşiv) | 0 | 09-21-2007 05:13 PM |
Ruhsal işkence fiziksel kadar sarsıcı | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 1 | 07-01-2007 11:40 AM |
Ruhsal işkence, fiziksel kadar sarsıcı | iktisat_58 | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-05-2007 03:20 PM |
Garip Ancak Gerçek Bir Ruhsal Yolculuk | walsman07 | Eskiler (Arşiv) | 1 | 09-19-2006 02:16 PM |