![]() |
![]() |
#41 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12109
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bundan Sonra
Hacer-ül Esveddi kara gözlerin, Bakmam gayrı bundan sonra sevdiğim. Baldan tatlıyıdı nazlım sözlerin, Duymam gayrı bundan sonra sevdiğim. Sen vefasız çıktın bel'oldu gayrı, Sen bir başkayıdın hepsinden ayrı. Düğün edecektim çifte halaylı, Yapmam gayrı bundan sonra sevdiğim. Ceylan bakışlıydı sürmeli gözün, Ay gibi parlardı, nur muydu yüzün. Ne çabuk unuttun verdiğin sözün, Sormam gayrı bundan sonra sevdiğim. Ağlayı, ağlayı sel oldu yaşlar, Başıma yağdırdın ummadık taşlar, Seni soruyorlar yarenler, eşler, Anmam gayrı bundan sonra sevdiğim. Karacaoğlan gibi coşkun çağlarım, Bu yüreğim ataşlarla dağlarım, Veran oldu gitti gönül bağlarım, Bakmam gayrı bundan sonra sevdiğim. İNCE inceldi de iplere döndü, Aşkın ataşıyla kaynayıp yandı, Senin için her renklere boyandı, Yunmam gayrı bundan sonra sevdiğim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bülbül
Gülden mi ayrıldın derdin ne senin Niye ağlıyorsun divane bülbül Çilen mi dilinde virdin mi senin Niye ağlıyorsun divane bülbül Gönül bahçendeki mevsim mi geçti Feryat figan için seni mi seçti Bir dilber elinden bade mi içti Niye ağlıyorsun divane bülbül Eşin dostun hiç kapını açmaz mı Kanadın mı kırık gönül uçmaz mı Kimsen yok mu bu figanın geçmez mi Niye ağlıyorsun divane bülbül Seninde mi hiç kaderin gülmedi Yetmedi mi çilen daha dolmadı Konduğun gül kadrini mi bilmedi Niye ağlıyorsun divane bülbül |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bülbül Ötmesin
Yok artık işim güller, çemenler, lâlelerle, Aynı görüyorum karanfili yâseminle... Duyduğumdan beri râyihasını sonsuzun, Bir dünyâ ki, ölümle sona ermez; upuzun... Kalmadı gözümde ne renk ne ziyâ sevdâsı, Yeryüzünün ak zambakları, mor papatyası. İsterse hiç açmasın tepelerde çiçekler, Uçuşup, çiçeklerle oynaşmasın böcekler... Ötmesin hiç bülbüller, uçmasın kelebekler, Şimdi rûhum renkler ötesi bir şeyler bekler. Gönlümde ağaran o kutlu günün sabâhı, Gördüğüm, günler arasında günlerin şâhı... |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bülbülün Çığlığı
Bülbül hep kuytu bahçelerde öter, Çiçeklerin raksettiği demlerde... Her nağmesi bir poyraz olur eser, Gariplerin dolaştığı yerlerde... Feryâdı sînemdeki âhlara denk... Ve bayırlarda perde perde sesi; Dövünür tâ güneş doğuncaya dek, Alevden demetler tıpkı nefesi... El değmedik ağaçların başında, Bir ömür boyu hiç durmadan inler; Hüzün çağlar gözlerinin yaşında, Kim görür, kim anlar ve kimler dinler!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cahil
Selamünaleyküm dedi oturdu Muskacı hocaya güvendi cahil Yanında da bir oğlunu getirdi Muskanın gücüne inandı cahil Hocam şu oğluma birhaller oldu Tazecik fidanım sarardı soldu De Allah aşkına bu nasıl oldu Hocaya muskaya pek kandı cahil Evli mi bekar mı bu oğlan dedi Kaşını kaldırıp seyran eyledi Babası konuştu hoca dinledi Sırrını anlattı saftandı cahil Oğlanın adını sordu ilk önce Acıdı oğlanla göze gelince Ooo ne büyüler deyince İrkildi hayretle sallandı cahil Ebced hesabıyla yıldızın açtı Yazacağı muska iyi ilaçtı Okuyup üfleyip bir sayfa açtı Hocanın eline kapandı cahil Yazdı muskaları tarifin yaptı Hocamız böylece milyonlar kaptı Allah'ı unutup hocaya taptı İNCE bir saygıyla toplandı cahil |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Camiye Vardım
Bugün bir camiye vardım, İmam hutbe okuyordu. Sandım hak evine girdim, Yılan olmuş sokuyordu. Halkı iki parç'eyleyip, Şu cennetlik, şu cehennem. Ordan burdan kelam deyip, Zehirli ok deldi sinem. Ağzından ateş saçıyor, Kendi olmuş melun şeytan. Kimin cennete atıyor, Cehenneme yer ayırtan. Cehennemde yer kalmamış, Kükrüyor, azap satıyor. Sevgi sözünü duymamış, Dinime fitne sokuyor. Dayanamam içim yandı, Kalbim hop deyi atıyor. Bıçak kemiğe dayandı, İNCE çaresiz susuyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çok Kolaymış
Aldım elime kalemi, Çok kolaymış şiir yazmak. Karıştırdım el-alemi, Ne kolaymış şiir yazmak. Süslü kelimeler dizdim, Kolaycacık bade ezdim. Okudukça candan bezdim, Ne kolaymış şiir yazmak. Hece tamam kafiye hoş, Kelime çok, manası boş, Yürü kaf dağınaca koş, Ne kolaymış şiir yazmak. Has bahçede güller bitir, Şakıyan bir bülbül getir, Kendin sırça köşkte otur, Ne kolaymış şiir yazmak. Yoksulluğu sakız eyle, Aşk, aşk diye türkü söyle, İşte bizim şiir böyle, Ne kolaymış şiir yazmak. Ne bulduysan kelime diz, İçine koy süslü bir giz. Belki senden kalır bir iz, Ne kolaymış şiir yazmak. İnce olsun, kalın olsun, Şair densin adın kalsın. Vitrinler kitapla dolsun, Ne kolaymış şiir yazmak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çok Severim
Hak yoluna gidenleri, Çok severim, çok severim. Her farzını bilenleri, Çok severim, çok severim. Durmayıp da zikredeni, Çok severim, çok severim. Varlığını fikredeni, Çok severim, çok severim. Sünnetini yapanları, Çok severim, çok severim. Ulu emre uyanları, Çok severim, çok severim. Garipliğin bilenleri, Çok severim, çok severim. Daim Allah diyenleri, Çok severim, çok severim |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çırağ Perişan
Sus da bir kulak ver arzda her sese, Bir baştan bir başa dünyâ perişan. Sarmalanıp konmuş inanç kafese, Gözü damla damla semâ perişan... Nesiller arası korkunç uçurum, Ölülere azâp yerde bu durum... Fiyakalı bir iş, her gün oturum, Dertlere dermânda edâ perişan. Cemiyet derbeder, vatan sahipsiz, Bilmeyen bilmiyor, bilenler hissiz; Kalmamıştık böylesine kimsesiz! Düşünceler sisli, dimağ perişan. Dertli sîneler var sır tutar demez, Alev alev ama, şikâyet bilmez. Bunlar da olmasa hiçbir dert dinmez, Duman duman yanan çırağ perişan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dağlar
Eğer siz de biraz merhamet varsa Dertlerim artıyor yol verin dağlar Nazlı yar çıkıpta yoluma dursa Solmasın goncagül yol verin dağlar Çökmüş dayanmıyor gönlümün damı Deli, mecnun deyi kınaman beni Sağımda ardıcı solumda çamı Size tutunayım el verin daglar Ben de sizin gibi yoktan olmuşum Beli demişim de, karar vermişim Mansur misli ben de dara girmişim İpinen öldürmen dal verin daglar Mevla binbir çicek sizi süslemiş Türlü renkler verip gergef işlemiş Gelen gider olup göçe başlamış Arıya çiceği bol verin dağlar Acımadan yakıp kesip iz ettim İniş yokuş dinlemedim düz ettim İnce gönlü göyündürüp köz ettim Yanan bağrınızdan kül verin dağlar |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kaan İnce | GooD aNd EvıL | Edebiyat | 17 | 04-04-2009 09:53 AM |
İnce Saz Öykünmeleri | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-05-2008 09:40 AM |
İnce Belli | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-05-2008 09:40 AM |
İnce Taksim | mystical_waynak | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-13-2007 02:47 PM |
İnce Lorİ | F@sTaLaFisT@ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-09-2007 10:44 AM |