![]() |
|
|
#5011 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57937
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
İsmail’in kitabını okuyorum üç gecedir
ateşler içindeki dünyada bir neferin ölüme at koşturan rüzgârını duyuyorum Managua yanıyor, her yanım ateşler içinde yanıyor bir çocuk sevgiyle okşanmaktan ve temkinli olmak yakışmazdı sana zaten augusto ve sen ey idris ismail’in ölümü küçümseyen dostu "yediğin kurşundan bir gümbürtü kaldı ki bana!.." Roma’da navona alanında bırakıp ismail’i telzaatar’a dönüyorum gecikmiş bir martı gibi Yurdum diyebileceğim her yer kan-revan içinde, görüyorum ve boğazlanmış bir ceylan gibi serilivermiş denizler ortasına Önce ismail orda, ne zaman gelmiştir "gümbür gümbür ve sonuna kadar, taa-sonuna sonuna kadar sevdaya, sonuna kadar kavgaya çatlayacak kadar sabırsızlıkla..." İsmail1in kitabını okuyorum üç gecedir ve alnımı seher rüzgârına dayayıp sesleniyorum "-Ey usta nerde benim payım içtiğin baldırandan!."
|
|
|
|
#5012 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bir seni tanıdım, bir sana yandım
Bir estin ki rüzgarına kapıldım Bir güldün ki ahengine dolandım Yaktın beni derinden güneş gibi. Uzağı yakın ettim rüyalarda Bendeki sevgin canımda, kanımda Bedenen olsan da uzaklarda Yaktın beni derinden güneş gibi Unutmam mümkün değil unutamam İstesemde kalbimden hiç silemem Seni bir başkasına değişemem Yaktın beni derinden güneş gibi Sen benim canımın içi aşkımsın Benden uzakta yaşayan yarımsın Beni seven kalbin arada ansın Yaktın beni derinden güneş gibi Ve birgün olurda kavuşamazsak Bir yastıkta ömür paylaşamazsak Bilki sevdamız ebedi yaşayacak Ahrette buluşan melekler gibi Duygularım yetersiz anlatmaya Aşkımı ıspat yok ismi AYLA'ya Cefamı çekmeye geldim dünyaya Yandığım ıspat yok, ismi AYLA'ya
|
|
|
|
#5013 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hayal kurmaktan vazgeçtim ben,
Adını duyduğumdan bu yana; Karanlıklar yoldaşım oldu; Sırtını döndüğünden bu yana... Renklere doydum desem, Gözlerinden sonra... İçimde bir kıpırtı var, Engelleyemem asla! Sen boşver artık beni, Yeni bir umut var içinde, Öğrendiğim ama bilmediğim; Köpüklü dalgalar içinde... Seni bilmek hayatımın anlamı, Seni anlamak için bıraktım hayatımı; Seni haykırsam tüm daralan ömrüme, Duyarmısın? İsmi mavilim...
|
|
|
|
#5014 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sana demiştim yoldaş,
kıymet bil,zaman cimrisi ol, doyasıya yaşa ve unutma demiştim. bardaktan boşanırcasına yağan yağmurda tek yürek olarak yürürken, unutma,yaşayıp hissedelim demiştim. Kar yağdığında gözlerin kamaşmış yere düşmüştün. Seni kaldırırken unutma demiştim. Kuru ekmeği turşuyla katık edip yerken Unutma bugünleri demiştim.. Nedenini sorduğunda cevap vermemiş Roma sütunları kadar vakur ve kibirli durmuş, Birgün sana nedenini söyleyeceğim demiştim. İşte o gün geldi çattı! O anları binlerce kat fazlasıyla yaşıyordum da ondan. Sana her bakışımda tutkulu denizler kadar derin, Sudaki balık gibi sessiz, gözlerindeki ışıltı kadar masumdum. Yüzündeki çocuksu güzelliği, Birbirimize yedirdiğimiz lokmaları binlerce yaşıyordum.. Çukurova ekspreste yediğimiz kestaneleride unutma! Bazı ******* kahrolup sokağa fırlayıp soğuğu yememin, Sevindiğimdeyse dişlerimi sayabilmenin yegane sebebi,yine sensin. Rüyamda bile hala kölen oluyorsam, Büyük kumar oynadığımdandır ismihan yoldaş!
|
|
|
|
#5015 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İsmindeki güller ile,
Süsleseydim saçlarını, Açılsan bir gün gönlümde, Bahar etsen kışlarımı. Sevgimdeki güller ile, Süsleseydim yollarını, Adından buketler ile, Doldursaydım kollarımı. Gönlümdeki güller ile, Sana versem yıllarımı, Bu ömrüm yetmese bile, Dersem ahret güllerini 10.03.2004 Taşkışla/Taksim
|
|
|
|
#5016 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Meteliksiz ceplerindeki asgari ücretin nefretiyle
Bakışlarında akbabalara yem olmuş bir ceset, Yüreğinde ise ne olduğunu bilmediği cesaretle Issız sokaklarda işsiz bedeniyle dolaşırdı. Hiçbir mesainin kölesi olmadan Hakkı ödenmeyenlere haykırırcasına, Bu teslimiyet NEDEN! Diyerek Kendi yoksulluğunun esaretiyle Hiç yaşayamayacağı zenginliğin hayalini taşırdı. Ne dostlara ısmarlanacak bir bardak çay, Nede bir sevgiliyle gidilecek sinema parası olmasa da Göz bebeklerini taciz eden yaşlara inat Beklentilerini içindeki karanlığa siper eder Sırtında, kendi derteriyle yaşıt Çam dalları taşıyan atalarına huzur arardı. Soğuk fabrikalarda dert üreten Çok çocuklu işçilerin saflığına, Babalarının ihtiyarlamış alın terini hiçe sayan Ve annelerinin başarılı olsun diye okuduğu her dua da Yeni bir sevgili değiştiren üniversiteli kızlara isyan edip İnadına işsiz kalarak Herkesin bilip de söyleyemediklerini dile getirir gibi Kuru ekmeğini cennete banarak yaşardı... İşsizdi o,en az çalışanlar kadar Beden değil ama Fikir terinin yorgunluğuyla...
|
|
|
|
#5017 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bu imkansızlıklar
Bu yaralar Hepsi, Hepsi insan işi Sevda diye bağıran yüzün, Bir kitabın en sır satırını Okuyan sesin, Beni bana düşman eden, Ağlamaklı *******imin Tek temsilcisi Ve hiçbir yerde şubesi Olmayan yüzün Yani baştan ayağa sen... Bu bakışlar Bu bakır tadı Hepsi, Hepsi insan işi Ve insanın insana ettiği En yalan yemin: aşk! Hepsi, Hepsi insan işi...
|
|
|
|
#5018 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İstanbul; yanlış sevdalar durağı,
İçime çöken sis Ayrılığın hırçın dalgası. Lacivert’e kucak açan vapurun dumanı Boyası bitmiş sandık İçimdeki ihtiyarın yorgun gözleri Bölüşmeye hazır bir lokma ekmeğim. Sevdam,kavgam Hasretin sert toprağı Avazımın teri, Alnımın çilesi, Özlemim, Nefesimin ıslığı. Ayrı düştüğüm gurbet ellerde, Gördüğüm gündüz rüyası. Bir avucumda resmin, Diğerinde hasretin yıkıntısı. Hisar kalesinden bakınca, O fatih gözlerle Gururumun ortağı Aydınlık olsa da koca şehir, Karanlıklarda kalan yüreğim, Kalabalıktı hüznüm ,kimsem olmazdı Hayalimde ,fikrimde sen Sisli buhran *******imde. Umutsuz yarınlarda saklı kalan Ümit ışığı,dert ortağı Yalnız ve sahipsiz mi kaldın ? Sende benim gibi.... Sen İstanbul’sun dünya şehri Eğilme namerde, Eğilmek bizlere göre değil, Unutma sen fakirin umudu Taşı toprağı altın, Her karış toprağında benim kanım Mukaddes diyar Şarkılarda ki ,sevda İstanbul; İstanbul yanlızların rıhtımı.... Vefasız gençliğim, Geçip giden derdim, İçime düşen kor, Sevdamın son durağı...
|
|
|
|
#5019 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bu gece sevda okunacak İstanbul sayfalarından.
Çırpınışlarım yol alacak caddelerde. Dumanım tütecek evlerinin bacasından. İstanbul un minareleri seni arayacak iklimlerde. Susamışlığını belli etmese de, Hasreti çekecek bu gece İstanbul. Yokluğunun tortusu kalmış memlekette, Tüm ağaç gölgelerinde seni arayacak İstanbul Hayallerim gözlerinin Marmara ya daldığı yerde. Gidişin kol geziyor ben ise biçare. Kapı Aralığından duyulmuyor sesin, Sevdam kundaktaki bebelerin ninnilerinde. Güneş her sabah İstanbul a doğuyor, Ben ise İstanbul da sana batıyorum. Sanma yaşıyorum. Her akşam boğazda boğulur, Gecenin siyahını ellerimde tutup İstanbul un sevda yokuşlarında seni bulurum.
|
|
|
|
#5020 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
bir yer var çok uzakta
özledim o yeri kurban hatıralar anılar var bıraktığım gibi duran şimdi sadece şarkılarım türkülerim var yanımda yok yani tek bir dostum aradığında beni bulan orada ne kadar haykırsam nafile ne kadar çırpınsam faydasız terkettim artık gelmem istanbul,seni vefasız
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 19 (0 üye ve 19 misafir) | |
|
|